Andrew Geo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Γεια σας, Εδω και 2 μηνες (και μια μερα) εχω ενα refurbished Optiplex GX620 οπου οποτε το ανοιγω, φορτωνει κανονικα το BIOS αλλα μετα κανει εναν ηχο (μπιπ μπιπ) και μου βγαζει μηνυμα:Alert! System Battery Voltage Is LowPress F1 to Continue F2 To See Settings (ή καπως ετσι)Την Πρωτη φορα που το εκανε αυτο εβρεχε και το εβγαλα απο την πριζα (πολυπριζο) μαζι με οτι αλλες συσκευες ειχα (π.χ. monitor) και μετα απο κανα λεπτο το ξανασυνδεσα και ανοιξε κανονικα bootαροντας τα XP. Τωρα ομως μου το 'χει κανει αλλες 3 φορες (η μια μετα την αλλη) και παταω F1 και μπαινω κανονικα στα XP. Πιστευω πως ειναι η μπαταρια Cmos, και αν δεν κανω λαθος ποσο κοστιζει μια καινουρια και τι τυπο (αν υπαρχουν διαφορετικοι) χρειαζεται το PC μου; Τελος, θα ηθελα να ξερω αν θα bootαρει κανονικα και αφου "τα τιναξει" η μπαταρια χωρις προβληματα, καποιοι λενε πως κραταει μονο την ημερομηνια αν ειναι ετσι μακαρι να μην χρειαστει να αγορασω αρκει να bootαρει. Τα παντα στο PC ειναι οπως το αγορασα, ουτε Overclock, ουτε Ram τιποτα δεν εχω πειραξει.EDIT: Αφου το ανοιξω και μπει κανονικα στην επιφανεια εργασιας στο taskmgr μου δειχνει χρηση Cpu 75 80 100 60 ή καπου εκει και μετα απο κανα 5λεπτο πεφτει στα 0-1% χρηση χωρις προγραμματα να τρεχουν στο Startup δεν υπαρχει κανενα αρχειο εκτος απο ενα driver για να μπαινει στο internet απο adaptor. Ο επεξεργαστης ειναι Pentium D 820 @2.80Ghz και οτι κανω το σηκωνει χωρις προσπαθεια μονο στην αρχη οπως ειπα που φτανει η χρηση περιπου 80%. BIOS εχει εκδοση A07
kondoras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Συνήθως είναι μια μπαταρία CR2032, τύπου «κουμπί», η οποία είναι επιφορτισμένη να κρατάει τις ρυθμίσεις του BIOS. Αν ανοίξεις το κουτί του Η/Υ σου (καλό είναι να έχεις αποσυνδέσει πριν το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα), θα την δεις στα σίγουρα, οπότε αν την βγάλεις θα δεις και τον τύπο της (το γράφει πάνω στην μπαταρία). Κοστίζει γύρω στο ευρώ. Δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις είναι 1) ΑΝ έχει κάποιο κάλυμμα πάνω από την μπαταρία που αποσπάται ξεβιδώνοντας μια μικρή βίδα (άρα προσέχεις μήν χάσεις την βίδα) και 2) να βάλεις την καινούρια μπαταρία με τη σωστή πλευρά!
Andrew Geo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Ευχαριστω! Επειδη ομως βαριομουν να το ανοιξω, βρηκα εικονα της mobo του Pc μου στο internet. Οντως CR2032 ειναι. Αφου την αντικαταστησω με την καινουρια θα πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στο BIOS;
kondoras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Αφού έμπαινες και πριν στα windows με τις αρχικές ρυθμίσεις, λογικά δεν χρειάζεται να πειράξεις κάτι άλλο πέρα από ημερομηνία και ώρα.
Andrew Geo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 δηλαδη ειναι οκ το μηχανημα! Ευχαριστω
corsair04 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 μέχρι να αντικαταστήσεις την μπαταριά υπάρχει η πιθανότητα να μην μπαίνεις στο internet γιατί θα θέλει να διορθώσεις ημερομηνία και ώρα γιατί θα γυρίσει στην ημερομηνία που κατασκευάστηκε
poihths Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 αν δεν το βγαζεις το πισι απο το ρευμα δεν θα χανει τις ρυθμισεεις .. εκτος και αν κοπει το ρευμα καλο ειναι να την αλλάξεις... μετα απο 5-6 χρονια λειτουργιας συμβαινει αυτο
Andrew Geo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 οκ ευχαριστω την αλλαξα. Δηλαδη το μηχανημα μου ειναι κατασκευασμενο στις 31 Mαρτιου 2006!!!
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Τον D945 3.4GHZ μην ξεχασεις http://www.insomnia.gr/topic/518571-intel-pentium-d-280/?do=findComment&comment=52991171http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Pentium-D-945-3-4GHZ-LGA775-SL9QB-SL9QQ-Presler-CPU-Dual-Core-w-Grease-/400676325181? EDIT: Αφου το ανοιξω και μπει κανονικα στην επιφανεια εργασιας στο taskmgr μου δειχνει χρηση Cpu 75 80 100 60 ή καπου εκει και μετα απο κανα 5λεπτο πεφτει στα 0-1% χρηση χωρις προγραμματα να τρεχουν στο Startup δεν υπαρχει κανενα αρχειο εκτος απο ενα driver για να μπαινει στο internet απο adaptor. Ο επεξεργαστης ειναι Pentium D 820 @2.80Ghz και οτι κανω το σηκωνει χωρις προσπαθεια μονο στην αρχη οπως ειπα που φτανει η χρηση περιπου 80%. BIOS εχει εκδοση A07
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα