Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως αυτό με τους τόκους δεν μου πέρασε απ'το μυαλό.Ωραία κομπίνα,500 υποθέσεις το μήνα Χ 500 πελάτες στην κάθε μία τα βγάλανε τα έξοδα.

• Απαντ. 405
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα είναι και παραλάβω το ταμπλετ ειλικρινά χαλάλι του ebay αν βγάλει η δεν βγάλει τόκο από τα χρήματα μου. Και μιλάμε για εξωφρενικά πόσα Ε; τα 30€ είναι πολλά για πολλούς από εσάς ε...; Όπως και να έχει είτε παραλάβουμε είτε όχι τι είχα τι έχασα? Τα λεφτά μου πίσω θα τα πάρω. Αν έρθει θα έχω ένα ταμπλετ με 30€ που κοστίζει 240$. Καλημέρα να έχετε

• Like 3
Δημοσ.

Βασικά τα λεφτά το paypal τα βγάζει από την μετατροπή συναλλάγματος.

Η προμήθεια που παίρνει είναι πολύ υψηλή (3-5 % αν δεν κάνω λάθος). Αν πάρουμε λοιπόν για παράδειγμα πως παίρνει 4% για μετατροπή από ευρώ σε δολάριο σε μια αγορά και γίνει dispute (καλή ώρα) επομένως πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στον αγοραστή επομένως πάλι 4% για μετατροπή από δολάριο σε ευρώ.

Έβγαλε λοιπόν 8% και πουλήθηκε κοπανιστός αέρας.Ποιος το πλήρωσε το 8%? Ο αγοραστής φυσικά.

Επομένως ναι ,ο αγοραστής είναι χαμένος και είναι και ένας καλός λόγος που το ebay "θέλει" και τέτοιους "πωλητές"

Στην συγκεκριμένη περίπτωση με τα tablet μπορεί να μην φαίνεται τόσο μεγάλη η χασούρα γιατί η τιμή ήταν χαμηλή ,επομένως και η προμήθεια του paypal χαμηλή ,αλλά δεν είναι πάντα έτσι.

*

1.σ' αυτά που γράφω θεωρώ φυσικά την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου σταθερή.Στην πραγματικότητα η τιμή μεταβάλλεται ,άρα η χασούρα μπορεί να είναι μικρότερη η μεγαλύτερη

2.Αν η μετατροπή γίνεται από την τράπεζα (εσείς το επιλέγετε) η προμήθεια συνήθως είναι μικρότερη (2% - 3,5%)

3.Οτι γράφω είναι άποψη μου ,εσείς μπορείτε να κάνετε του κεφαλιού σας

• Like 2
Δημοσ.

σωστος φιλε.ολο αυτο το συστημα με τους fake πωλητες μπορει να ειναι στημενο απο ebay.παιρνει αρκετα φραγκα να εκμεταλευεται για 1,5 μηνα και βγαζει ενα κερδος απο αυτα και μετα τα επιστρεφει πισω στους εξαπατημενους αγοραστες οι οποιοι λενε τα καλυτερα για την προστασια που τους παρεχει το ebay 

Ετσι ειναι για τους fake πωλητες.

Ειναι χοντρη κουβεντα να πουμε οτι ειναι στημενο απο ebay/paypal, στην τελικη δεν υπαρχουν αποδειξεις. 

Αλλα πραγματικα ειναι εντυπωσιακο και περιεργο πως ανεχονται τετοια φαινομενα μαζικα.

Πριν 5 χρονια ενας γνωστος ανοιξε μαγαζι στο ebay και τον περασαν απο 10 κοσκινα.

Πουλαγε original προιοντα, αγορασμενα με τιμολογια απο την Ελληνικη αντιπροσωπεια τα οποια και τους εστειλε και ομως μετα απο 15 μερες του το εκλεισαν το μαγαζι με την υποψια/πιθανοτητα και μονο οτι μπορει να ειναι μαιμουδες.

Τωρα γινεται πανηγυρι.

Ειναι στανταρντ οτι πωλητες που εχουν λιγοτερες απο 100 αξιολογησεις σε ασχετα μικρης αξιας προιοντα και μετα ξαφνικα πωλουν κινητα/ταμπλετ, ειναι 120% κομπινα, δεν υπαρχει ουτε ερωτημα ουτε ρισκο.

Πάντως αυτό με τους τόκους δεν μου πέρασε απ'το μυαλό.Ωραία κομπίνα,500 υποθέσεις το μήνα Χ 500 πελάτες στην κάθε μία τα βγάλανε τα έξοδα.

Τα νουμερα ξεφευγουν πολυ περισσοτερο, αν αναλογιστειτε οτι μπορει μια σπειρα να ανοιξει πολλους εικονικους λογαριασμους.

Για παραδειγμα θυμαμαι μια περιπτωση περισυ για κινητα που ειχε γινει θεμα στο myphone.gr, μονο απο Ελλαδα και μονο απο το φορουμ πρεπει να ειχαν παραγγειλει πανω απο 50 ατομα. Ηταν κυριως για κινητα που κοστιζαν 150-200$ και τα εδινε 80-120$, επεσαν ολοι με τα μουτρα.

(Μερικοι και χωρις paypal, μονο με πιστωτικη, my god!),

Εγινε και θεμα εκει για τυχον συνεργασια/εμπλοκη εικονικων μελων του φορουμ στην προωθηση των fake μαγαζιων. Απαντησεις σε ευλογα ερωτηματα δεν δοθηκαν ποτέ, αντιθετως σβηστηκαν πολλα ποστ αυθαιρετα, κινηση υποπτη απο μονη της...Το θεμα υπαρχει ακομη για οποιον θελει να το δει εστω και κουτσουρεμενο.

Για φανταστειτε ποσοι ακομη παρηγγειλαν εκτος φορουμ ή απο αλλα φορουμς.

Και ποσο πολλοι περισσοτεροι ακομη εκτος της "μικρης" Ελλαδιτσας"!

Καντε ενα προχειρο πολλαπλασιασμο, με οτι νουμερο παγκοσμιο θελετε και θα καταλαβετε.

Ολο αυτο απο εναν πωλητη/λογαριασμο. Φανταστειτε απο πολλους ταυτοχρονα.

Βαλτε τελος τον τοκο, βαλτε 1 ή 1,5% τουλαχιστον.

Τα νουμερα απογειωνονται σε τρελλα επιπεδα...

Η κομπινα ειναι καλοστημενη, λειτουργει "νερακι" και ειναι απιστευτα αποδοτικη.

• Like 3
Δημοσ.

Οντως δεν μπορεις να τους κατηγορησεις γιατι ειναι νομοτυποι.Ο μεσαζοντας(ebay,paypal,τραπεζα) παντα βγαζει το κατιτις του.

Οσο για τα φορουμ πιστευω οτι πρεπει να αναθεωρησουν μερικες απο τις πρακτικες , για την αξιοπιστια τους αλλα και την προστασια των μελων τους.

• Like 1
Δημοσ.

Και το σημαντικότερο, ασφαλής με αδιάσειστο άλλοθι !

• Like 1
Δημοσ.

Οντως δεν μπορεις να τους κατηγορησεις γιατι ειναι νομοτυποι.Ο μεσαζοντας(ebay,paypal,τραπεζα) παντα βγαζει το κατιτις του.

Οσο για τα φορουμ πιστευω οτι πρεπει να αναθεωρησουν μερικες απο τις πρακτικες , για την αξιοπιστια τους αλλα και την προστασια των μελων τους.

σωστά, αλλά πες μου μια συναλλαγή που δεν έχει μεσάζοντα την τράπεζα?

συνεπώς και να ίσχυε η προσφορά πάλι η τράπεζα θα έβγαζε κάτι, αλλά και εμείς θα αποκτούσαμε κάτι σε εξαιρετική τιμή.

οπότε ο μεσάζων δεν είναι πρόβλημα γιατί υπάρχει σε κάθε συναλλαγή.

τώρα το κατά πόσο κάτι χαρακτηρίζετε προσφορά, αυτό είναι άλλο θέμα, ωστόσο έχουν υπάρξει όμοιες αληθινές προσφορές.

Δημοσ.

Θα γινει ομως ξανα και ξανα και ξανα.

Φαινεται να υπαρχει οργανωμενο σχεδιο εκμεταλλευσης των χρηματων σας για 1,5 μηνα, μια χαρα ειναι οι τοκοι σε μεγαλα ποσα. Τα πραγματα ειναι απλα:

Καποιοι κερδιζουν τοκους εις βαρος καποιων αλλων που σαν κερασακι στην τουρτα, χανουν και χρονο για να παρουν τα λεφτα τους πισω και να ειναι ευγνωμονες που χρηματοδοτησαν δωρεαν κεφαλαιο...

Σωστος

Περιμενα να δω αν θα το αναφερει καποιος αυτο το γεγονος και ο λογος που δεν αναφερθηκα προσωπικα σε αυτο, ειναι να μην θεωρηθω "κακος", "εξυπνακιας" ή "γραφικος", λογο της μη συμμετοχης μου απο την αρχη του νηματος

σωστος φιλε.ολο αυτο το συστημα με τους fake πωλητες μπορει να ειναι στημενο απο ebay.παιρνει αρκετα φραγκα να εκμεταλευεται για 1,5 μηνα και βγαζει ενα κερδος απο αυτα και μετα τα επιστρεφει πισω στους εξαπατημενους αγοραστες οι οποιοι λενε τα καλυτερα για την προστασια που τους παρεχει το ebay 

Το αν τα εκμεταλλευεται δεν μπορουμε να το ξερουμε ειναι η αληθεια, αλλα το μονο σιγουρο ειναι πως απο την προμηθεια της συναλλαγης+την προμηθεια της μετατροπης συναλλαγματος (για οποιον εχει σαν ρυθμισ να την κανει το πεηπαλ και οχι η τραπεζα), βγαινει ενα πολυυυυυ καλο μπαγιοκο στο τελος, αν υπολογησει κανεις πως σε καθημερινη βαση γινονται εκατομμυρια τετοιου ειδους συναλλαγες μεσω του πεηπαλ.

Δηλαδη φασουλι το φασουλι, οι τραπεζες, το πεηπαλ και ισως λιγοτερο το ημπεη (αν και πεηπαλ+ημπεη= το ιδιο πραγμα), κονομανε τα αντερα τους απλα και μονο με την διαχειρηση αυτων των συναλλαγων και των χρηματων

Στο τελος της ημερας ο χρηστης εχει χασει μερικα ευρω, τα οποια δυστυχως δεν υπολογιζει σε αυτες τις περιπτωσεις, ενω ολοι μας ψαχνουμε να βρουμε την καλυτερη δυνατη τιμη και πολλες φορες προτειμουμε εναν πωλητη επειδη εχει 1 ευρω λιγοτερο την τιμη πωλησης του ιδιου προιοντος ;)

Τωρα το αν το ολο θεμα ειναι στημενο απο το ebay δεν το γνωριζω φυσικα, αλλα το θεωρω πολυ δυσκολο, γιατι αυτο τη δουλεια του την κανει ετσι και αλλιως, απο τη στιγμη που υπαρχουν οι "απατεωνες" που ψαχνουν την αρπαχτη.

Το οτι το ανεχεται ομως ειναι το μονο σιγουρο

Γιατι το μονο ευκολο ειναι να παγωσει το λογαριασμο του πωλητη και αναλγων περιπτωσεων, τη στιγμη που ξαφνικα γινεται μεγαλος ογκος συναλλαγων και που κινει υποψιες.Τον παγωνεις, ζητας εξηγησεις και εφοσον ο πωλητης δωσει τα διαπιστευτηρια του, τον ξεπαγωνεις και προχωρας

Αντι ομως να κανει αυτο και να ξοδεψει χρονο και χρημα, αφηνει τα πραγματα να κυλησουν και οποιον παρει ο χαρος

Η προμήθεια που παίρνει είναι πολύ υψηλή (3-5 % αν δεν κάνω λάθος). Αν πάρουμε λοιπόν για παράδειγμα πως παίρνει 4% για μετατροπή από ευρώ σε δολάριο σε μια αγορά και γίνει dispute (καλή ώρα) επομένως πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στον αγοραστή επομένως πάλι 4% για μετατροπή από δολάριο σε ευρώ.

Έβγαλε λοιπόν 8% και πουλήθηκε κοπανιστός αέρας.Ποιος το πλήρωσε το 8%? Ο αγοραστής φυσικά.

Επομένως ναι ,ο αγοραστής είναι χαμένος και είναι και ένας καλός λόγος που το ebay "θέλει" και τέτοιους "πωλητές"

Στην συγκεκριμένη περίπτωση με τα tablet μπορεί να μην φαίνεται τόσο μεγάλη η χασούρα γιατί η τιμή ήταν χαμηλή ,επομένως και η προμήθεια του paypal χαμηλή ,αλλά δεν είναι πάντα έτσι.

*

1.σ' αυτά που γράφω θεωρώ φυσικά την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου σταθερή.Στην πραγματικότητα η τιμή μεταβάλλεται ,άρα η χασούρα μπορεί να είναι μικρότερη η μεγαλύτερη

2.Αν η μετατροπή γίνεται από την τράπεζα (εσείς το επιλέγετε) η προμήθεια συνήθως είναι μικρότερη (2% - 3,5%)

Πολυ σωστος

Και με τις ευλογιες των θεσμικα υπευθυνων να συμπληρωσω

συμφωνω απολυτα

• Like 4
Δημοσ.

ειλικρινα δεν καταλαβαινω ολη αυτη την γκρινια για το ποσα που βγαζει το paypal και το ebay. Ας βγαλουν και δισεκατομμυρια το θεμα ειναι η αξιοπιστια και η ασφαλεια που προσφερουν και αυτα ειναι απλα τα κορυφαια παγκοσμιος. Τι με νοιαζει αν βγαλουν 1 ευρω η 3 ευρω σε μια αγορα μου που θα μου βγει 200 ευρω στο ebay και 1500 ευρω αν το επαιρνα απο Ελλαδα... Σταματηστε λιγο την μιζερια. Τα οσα λεφτα εχω γλιτωσει απο αγορες μεσω ebay σε σχεση με το να αγοραζα απο τους κλεφτες πωλητες τους  δικους μας εδω ειναι πολλα... Σκεφτειται λιγο λογικα πριν πειτε για τοκους ισοτιμιες και χαζομαρες. Ειναι πραγματικα χαζομαρες ολα αυτα. Σαν να θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο εδω Ελλαδα και να μου κοστιζει 15.000 και απο ebay να μου βγει 5.000 και να αρχισω εγω μετα την γκρινια οτι το ebay απο το αμαξι που θα παρω θα βγαλει 100 200 η 1000 ευρω... Μακαρι να βγαλει στα 10.000 που γλιτωσα εγω και 1.000 το ebay...

• Like 2
Δημοσ.

Kαι εσύ διάβασε λίγο τα γραφόμενα ξανά γιατί δεν έχεις καταλάβει χριστό

Δεν λέει κανείς να μην αγοράζεις από το ebay.Καλά κάνεις και αγοράζεις και εγώ και εσύ και όλοι μας αφού στα περισσότερα προϊόντα γλιτώνουμε πολλά χρήματα.Επίσης δεν είπε κανείς ότι το Paypal δεν προσφέρει ασφάλεια. (αν δεν βλέπω καλά πες μου που το γράφεί)

Αυτό που λέμε είναι όχι αγορές από πωλητές που κάνουν μπαμ πως είναι απατεώνες (κοινός χαρίζουν την πραμάτεια τους). Και ναι ταμπλετ με τέτοια χαρακτηριστικά  σε αυτή την τιμή ,δεν ειναι καν ύποπτο ,είναι βέβαιο πως πρόκειται για απάτη. Και τώρα να κάτσεις να ψάξεις στο ebay σίγουρα θα βρεις πάλι κάτι παρόμοιο με ίδια τιμή (χρόνο να χεις). Δεν είναι καινούρια τακτική ,είναι κάτι που γίνετε χρόνια.Και σε προηγούμενα θέματα να δεις στο insomnia πάλι τα ίδια έγιναν.Διάβασε τις συζητήσεις, είναι καρμπόν

Για πες μου μερικά παραδείγματα από τις αγορές που έχεις κάνει και σου βγήκε 10 φορές φθηνότερο από τους άλλους πωλητές του ebay.Γράψε τα link των πωλητών.Από Ελλάδα ,χαίρω πολύ...

Tέλος μην μπερδεύουμε το ebay με τα κινεζομάγαζα που όντως κατά καιρούς έχουν δώσει προιόντα σε τιμές χάρισμα είτε για διαφημιστικούς λόγους είναι από λάθος τιμή.Αυτά είναι πραγματικές προσφορές ,αλλά εκεί πρέπει να σαι και λίγο κολόφ@ρδος να προλάβεις.

• Like 1
Δημοσ.

*

χωρις να ειμαι σιγουρος το ebay (κ κατα συνεπεια το paypal που ειναι αδερφη υπηρεσια κ ανηκει στο ebay) χρεωνουν προμηθειες στον πωλητη κ μονο για καθε listing που αναρτα στο ebay

μαζι με τα ποσοστα που βγαζουν απο την μετατροπη ισοτιμιων (το ιδιο κανει κ το amazon αν κ μπορει να απενεργεποιηθει)

Δημοσ.

Μαλλον δεν καταλαβες αγαπητε gate1908, χρειαζεται να διαβασεις ξανα τα παραπανω.

Τα πολλα λεφτα δεν ειναι απο τις προμηθειες του paypal/ebay, ουτε τα εβαλε κανεις μαζι τους.

Τα πολλα λεφτα ειναι απο τους τοκους των επιτηδειων (που περιεργως ανεχεται το ebay).

Για το ebay δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε (παρα μονο αποχη, το θεωρω σχεδον αδυνατο).

Για τους επιτηδειους ομως, μπορουμε να κανουμε κατι.

Εκανες κανεναν υπολογισμο για αυτα που ανεφερα?

Παμε ενα χειροπιαστο παραδειγμα οπως στο θεμα που ανεφερα παραπανω:

Πωλητης πουλησε σε μελη του myphone.gr τουλαχιστον 50 τεμ απο 80$ ελαχιστο ποσο εκαστο.

Ας πουμε απο Ελλαδα συνολικα, καμια 200 τεμ.

Σε παγκοσμιο επιπεδο, ας πουμε 10.000 τεμ και λιγα λεω.

Δεν λαμβανω υπ'οψιν αριθμο προιοντων/listings ας πουμε οτι ειναι αυτα.

Ο συγκεκριμενος "κρατησε" το μαγαζι ανοιχτο τουλαχιστον 20 μερες και πουλαγε πολλα μοντελα.

(Εννοειται οτι φανηκαν στο ebay τα πρωτα feedback απο ευχαριστημενους πελατες που παρελαβαν κανονικα το κινητο τους).

Ας υποθεσουμε οτι ειναι αυτα τελικα.

10.000 * 80 = 800.000 $

Με ενα 2% τοκων (αναλογα και την χωρα που ειναι μπορει και παραπαπνω), εχουμε κερδος 16,000 $

Καθολου ασχημα για ενα μηνα "δουλεια".

Απο εναν λογαριασμο με μερικα listings.

Να μην ανοιξει 5-6 ταυτοχρονα, μιας και εχει την "υποδομη" υποστηριξης ετοιμη?!

Αφου εκανε την μπαζα και ειναι ολοι ευχαριστημενοι, να μην το επαναλαβει τον ερχομενο μηνα με αλλον λογαριασμο?

Μιλαμε για παρτυ :-)

• Like 2
Δημοσ.

Παρήγγειλα το 2ο και είδα ξεκίνησα διαδικασίες με ebay και paypal. Δεν ξέρω αν τα έκανα όμως σωστά ρε γμτ, θα δείξει. Όπως και να 'χει, ευχαριστώ και τον TS αλλά και όσα παιδιά ασχοληθήκαν είτε θετικά με σχόλια και συμβουλές είτε απλά κράζοντας τους υπολοίπους :P

Δημοσ.

χωρις να ειμαι σιγουρος το ebay (κ κατα συνεπεια το paypal που ειναι αδερφη υπηρεσια κ ανηκει στο ebay) χρεωνουν προμηθειες στον πωλητη κ μονο για καθε listing που αναρτα στο ebay

μαζι με τα ποσοστα που βγαζουν απο την μετατροπη ισοτιμιων (το ιδιο κανει κ το amazon αν κ μπορει να απενεργεποιηθει)

Μήπως λες για την προμήθεια αγοράς?Αν ναι όντως αυτή κρατείτε από τον πωλητή (νομίζω 3.4%+0.35).

Για τη μετατροπή για συνάλλαγμα ισχύει το έξης αυτήν την στιγμή που γράφω

Από euro σε usd σύμφωνα με την ναυτεμπορική

1euro = 1.38072usd

Από euro σε usd σύμφωνα με paypal

1euro = 1.32225usd

Η διαφορά τους είναι η προμήθεια που κρατάει το Paypal για κάθε ευρώ από αυτόν που μετατρέπει το νόμισμα του (δηλαδη τον αγοραστή αν θέλει να αγοράσει κάτι σε δολάρια)

Ναι το Paypal ανήκει στο ebay

Δηλαδή αν κάποιος αυτή την στιγμή θέλει να αγοράσει κάτι που κάνει 100usd δεν θα πληρώσει 72,43 ευρώ αλλά 75,63 ευρώ.Δηλαδή 4,42% παραπάνω. Αν γίνει dispute θα γίνει και δεύτερη μετατροπή συναλλάγματος με περίπου άλλη τόση προμήθεια και το υπόλοιπο ποσό θα επιστρέψει στον τραπεζικό του λογαριασμό κανονικά

• Like 1
Δημοσ.

κατα καιρους αναρωτηθηκα κ εγω γιατι ανεχονται ολους αυτους τους scum πωλητες αλλα κατεληξα οτι δεν θα διακινδυνευαν τα νομιμα κερδη τους με απατεωνιτσες που καταρρακωνουν το κυρος του ebay

ηδη πολυς κοσμος δεν ασχολειται καν με το ebay που ειναι τιγκα στις ρεπλικες κ αρκετους απατεωνες πωλητες κ εχει στραφει στο amazon

πιστευω οτι ειναι απλα κενο στο απροσωπο ηλεκτρονικο συστημα αγοραπωλησιων το οποιο δεν μπορουν να καλυψουν χωρις να διωξουν κ πολλους νομιμους πωλητες πραγμα που δεν θελουν γιατι θα πληξουν την ιδια την υπηρεσια,οποτε ειναι διαλλακτικοι κ με καποιο επιπεδο ανοχης κ χασουρας

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...