Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Λοιπον για να μην κουρασω και να μπω κατευθειαν στο θεμα...

Τη μια μερα ειχα 200-250 GB ελευθερα απο το 1TB και ξαφνικα την επομενη 60-80GB ελευθερα!

Δεν εκανα install τιποτα,και δηλαδη δεν ξερω και να εκανα δεν νομιζω να ηταν 170 GB σε μια ημερα...

Καμια ιδεα?

Εχω αρχισει και διαγραφω καποια πραγματα αλλα μου εκανε εντυπωση!

Δημοσ.

δν ξερω απλα ρωταω απο περιεργεια!

Γτ τωρα εχω διαγραψει αρχεια και ειμαι οκ αλλα...ποτε δεν ξερεις...

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω και ο δικός μου σκληρός μέρα με την μέρα μικραίνει χωρίς να κάνω τίποτα, παρ' όλο που χρησιμοποιώ το ccleaner.

Ψάχνοντας σε φόρουμς διάβασα ότι ίσως να οφείλεται στο anti-vιrus που σώζει τεράστια αρχεία, όμως ψάχνω ακόμα την λύση.

Ιός δεν υπάρχει, έχω security system αγορασμένο για ιούς, αλλά κάθε βδομάδα μου κατεβαίνει κατά 1 γίγα η χωρητικότητα.

Άρχισα να σκέπτομαι μήπως κι φταίει ο firefox, αλλά και πάλι δεν νομίζω.

Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ας την γράψει να μάθω κι εγώ.

Δημοσ.

Τρέχτε αμφότεροι την αναζήτηση των Win, ορισμένη έτσι ώστε να εμφανίσει αρχεία που δημιουργήθηκαν πχ την τελευταία μέρα, μεγέθους πχ > 50.000ΚΒ.

Αν δεν εμφανίσει τίποτε "αξιοπερίεργο", ορίστε να κάνει το ίδιο για αρχεία που τροποποίηθηκαν το ίδιο διάστημα.

Και μετά παίξτε κάθε φορά με το μέγεθος, τον χρόνο, την δημιουργία/τροποποίηση κτλ.

^...με βάση την αναζήτηση των ΧΡ τα λέω τα πραπάνω. Δεν τα έχω δουλέψει αρκετά τα γαμημένα τα 7άρια (τα δε 8άρια δεν ξέρω καν τί χρώμα έχουν, και ευελπιστώ να μη ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να μάθω για καιρό ακόμα...) και δεν έχει τύχει να κοιτάξω να δω τί ρόλο (και ρυθμίσεις) βαράει η "ανάζητηση" σε αυτά (...αν και υποψιάζομαι χοντρομαλακία της Μικρομαλακής...).

Σε περίπτωση που οι υποψίες μου είναι γεγονότα, υπάρχουν και διάφορα 3rd party προγράμματα που κάνουν παρόμοιες τσαχπινιές, τύπου "disk space revealing" ή "alternative-to-Windows file browsing" κλτκτλ. Βάλτε τη φαντασία σας να βρει έκφραση στo γκουγκλοσερτσάρισμα, και στάνταρ θα βρείτε πάμπολα και δη φρηγουέρια.

Δημοσ.

^...με βάση την αναζήτηση των ΧΡ τα λέω τα πραπάνω. Δεν τα έχω δουλέψει αρκετά τα γαμημένα τα 7άρια (τα δε 8άρια δεν ξέρω καν τί χρώμα έχουν, και ευελπιστώ να μη ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να μάθω για καιρό ακόμα...) και δεν έχει τύχει να κοιτάξω να δω τί ρόλο (και ρυθμίσεις) βαράει η "ανάζητηση" σε αυτά (...αν και υποψιάζομαι χοντρομαλακία της Μικρομαλακής...).

Τα 7άρια (που κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο MS Software εκτός 8αριών που δεν τα ξέρω) έχουν καλύτερο indexer απ' τα xp. 

Δημοσ.

Μακάρι.

Εμένα πάντως μου είχαν σπάσει, σπάνε, και θα μου σπάνε τ' αρχίδια, με το πόσο ΔΥΣλειτουργικό λειτουργικό είναι...

Δημοσ.

Wash, τα 7 x64 στήνονται αρκετά σταθερό και χρηστικό OS με μερικές "ρυθμισούλες".

Για αυτούς που ψάχνεστε με το χώρο, κάτι system restore, κάτι hibernate τα έχετε κλείσει;

Ο χαμένος χώρος είναι σε os δίσκο ή σε άλλο;

/sc

Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε Τζωρτζ, εγώ πάντως στράβωσα από την αρχή μαζί τους...

Μα να έχεις μάθει συγκεκριμένα πράγματα και το πέρασμα σε αυτά να είναι χωρίς στην ουσία "βοηθητικά" σκαλοπάτια σε ένα κάρο σημεία; Αλλά να έχει "κενά" και να πρέπει ν' αρχίσουμε τα πηδήματα στα γεράματα;

Άσε πια που ακόμα κι όταν σου ξεφεύγει καμμιά πορδή, να 'σου τσουπ μήνυμα ασφαλείας από τα 7

"-δις σμελ ιζ νιτ κομπάτιμπλε γουίθ Γουίντοζ Σέβεν" "Τράι λόγκινγκ ιν εζ Αντμινιστρέιτορ εντ φαρτ εγκέιν" 

"...-μα και τώρα Αντμίν είναι, γαμώ το κερατάκι!"

"-Αμ σόρι σερ, τράι κοντάκτινγκ γιορ σύστεμ οπερέιτορ"

"-Ε ρε και να είχα μπροστά μου αυτόν που το έγραψε να τον σοριάσω κάτω..."

κτλκτλ

Ακόμη και Λίνουξ διανομές που έτυχε να δοκιμάσω, τόσο τραμπάκουλο δεν έπαθα με "άλλο λειτουργικό"...

Τεσπα, όταν λες "ρυθμισούλες"; Για 'κανα λινκ μπας και προκόψουμε...

Δημοσ.

Link? :huh:

Αφού με ξέρεις, όλα στο χέρι ;)

Π.χ. ένα "feature" που τρώει χώρο στα 7 είναι το hibernate.

Όποιος δεν το χρειάζεται μπορεί να το απενεργοποιήσει τελείως.

π.χ. με τις εντολές:

CLS
@echo off

powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c
powercfg change -disk-timeout-ac 0
powercfg -hibernate off 

EXIT

σε ένα *.cmd αρχείο

κάνεις active το High Performance power plan

απενεργοποιείς το δίσκο από το να κλείνει

απενεργοποιείς τελείως το hibernate

(με τη σειρά που γράφονται)

Επειδή είναι αρκετές οι ρυθμίσεις που περνάω μαζεύω όλες τις εντολές σε 2-3 cmd και 1-2 registry αρχεία τα οποία καλούνται να τρέξουν στις κατάλληλες στιγμές των unattended deploys που στήνω.

Έτσι όλα τα pc βγαίνουν όπως τα θέλω χωρίς κόπο κάθε φορά. ;)

Περισσότερα σε πιο σχετικό post ;)

p.s. Tα win με το "Run as administrator" εννοούν τον built in admin, όχι εσένα σαν 1o χρήστη admin. ;)

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία tips αυτα madsc , δεν το εχω ψάξει και πολυ με τα 7 αφου λειτουργούν άψογα τοσα χρόνια ωστώσ αν μπορεις να μαζέψεις και αλλα οπως ειπες σε κανενα ξεχωριστό post θα ηταν τελεια

Δημοσ.

Link? :huh:

Αφού με ξέρεις, όλα στο χέρι ;)

Π.χ. ένα "feature" που τρώει χώρο στα 7 είναι το hibernate.

Όποιος δεν το χρειάζεται μπορεί να το απενεργοποιήσει τελείως.

π.χ. με τις εντολές:

CLS
@echo off

powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c
powercfg change -disk-timeout-ac 0
powercfg -hibernate off 

EXIT

σε ένα *.cmd αρχείο

κάνεις active το High Performance power plan

απενεργοποιείς το δίσκο από το να κλείνει

απενεργοποιείς τελείως το hibernate

(με τη σειρά που γράφονται)

Επειδή είναι αρκετές οι ρυθμίσεις που περνάω μαζεύω όλες τις εντολές σε 2-3 cmd και 1-2 registry αρχεία τα οποία καλούνται να τρέξουν στις κατάλληλες στιγμές των unattended deploys που στήνω.

Έτσι όλα τα pc βγαίνουν όπως τα θέλω χωρίς κόπο κάθε φορά. ;)

Περισσότερα σε πιο σχετικό post ;)

p.s. Tα win με το "Run as administrator" εννοούν τον built in admin, όχι εσένα σαν 1o χρήστη admin. ;)

/sc

το έχω ρωτήσει και στο stick θέμα αλλά μιας και το βρήκα μπορείς λίγο να με κατευθύνεις. βάζω σε cmd αυτές τις εντολές και μου λέει συνεχώς bad command or file name. το cmd το ανοίγω από την αναζήτηση πατώντας cmd.

Δημοσ.

^...προφανώς θέλει να το τρέξεις "ως Admnistrator"... (....που λέγαμε...#@!%&^#@#!%  :eek: )

...Γιώργη, νόμιζα θα είχες πρόχειρη καμμιά σελίδα τύπου "trick-or-tweak των 7 για γεροντοπαλλήκαρα"...

...κατατά, να ρε, για τέτοιες ακριβώς ιστορίες έλεγα κι εγώ : πήγα μια φορά να απενεργοποιήσω το "καλονύπνον" από μια εγκατάσταση που είχα κάνει της δικιάς μου, γιατί ήταν βάιταλ ζήτημα ο χώρος (καιγόμουνα για 'κείνα τα 3-4 Γκίγκα, ώστε να κάνω κάτι άλλα πράγματα μετά), κι έχασα τη μισή μου ζωή και το μισό μου μαλλί να ψάχνω να βρω που στο !%#@!$ της &$!@*&^ μέσα είχαν χώσει τη σχετική ρύθμιση στο νέο τους τουρλουμπούκι, μέχρι που αγανάχτησα και είπα να γκουγκλάρω και είδα ότι δεν ήμουν δα και πρωτότυπος, καθώς όλο το Ίντερνετ το ίδιο με 'μένα έψαχνε...Ιμάτζιν μάι αμέιζμεντ όταν συνειδητοποίησα ότι ΑΠΛΩΣ την είχαν αφαιρέσει, κι ότι δεν ήταν ότι εγώ ήμουν το ζώον που την είχε κάτω απ' την μύτη του και δεν την έβλεπε...Το πιο ωραίο φυσικά ήταν ότι εκείνη τη στιγμή ΔΕΝ είχα διαθέσιμη σύνδεση, και μέχρι να ονλαϊνιστώ....άσε...

Ή για να μην πω για εκείνη την αηδία που μέχρι να βρω πού διάλο πρέπει να κλικάρει κανείς στην τάσκμπαρ για να πάει στην επιφάνεια εργασίας πέρασαν 2 χρόνια κι έξι μήνες κατσιμιχαίικα...

Τίποτα, τίποτα, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΧΡ ΛΕΜΕ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...