Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Παιδια θα ηθελα την γνωμη σας για αγορα φορητου η/υ.

Κατ'αρχην ειμαι εντελως ασχετος απο φορητους.

Θα χρειαστω εναν για χρηση ιντερνετ κυριως, αντε και θεαση φωτογραφιων.

Ακουω για laptop-netbook-tablet, αλλα τι απο ολα αυτα πρεπει να κοιταξω;

Για λειτουργικο σκεφτομαι να βαλω τα XP PRO που τα εχω ηδη, για την συγκεκριμενη χρηση με καλυπτουν, οποτε ισως με αυτα να μπορεσω να επιλεξω κατι με λιγοτερο απαιτητικο hardware, ειτε σε επεξεργαστη, ειτε σε μνημη.

Ενας αλλος παραγοντας που με ενδιαφερει, ειναι η αυτονομια.

Σε budget γυρω στα 300 ευρω θα βρω τιποτα καλο; ποια η γνωμη σας;

Επισης, μπορω να τον ζητησω με ssd?

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Παιδια θα ηθελα την γνωμη σας για αγορα φορητου η/υ.

Κατ'αρχην ειμαι εντελως ασχετος απο φορητους.

Θα χρειαστω εναν για χρηση ιντερνετ κυριως, αντε και θεαση φωτογραφιων.

Ακουω για laptop-netbook-tablet, αλλα τι απο ολα αυτα πρεπει να κοιταξω;

Για λειτουργικο σκεφτομαι να βαλω τα XP PRO που τα εχω ηδη, για την συγκεκριμενη χρηση με καλυπτουν, οποτε ισως με αυτα να μπορεσω να επιλεξω κατι με λιγοτερο απαιτητικο hardware, ειτε σε επεξεργαστη, ειτε σε μνημη.

Ενας αλλος παραγοντας που με ενδιαφερει, ειναι η αυτονομια.

Σε budget γυρω στα 300 ευρω θα βρω τιποτα καλο; ποια η γνωμη σας;

Επισης, μπορω να τον ζητησω με ssd?

Φυσικά και βρίσκεις κατι.Και οχι 1 και 2..Πολλά..Επίσης γιατί να βάλεις τα  xp ?Επιτέλους ας ξεκολλήσουμε σαν λαός..Ένα λειτουργικό έμαθαν όλοι και κόλλησαν εκεί..Μέγα λάθος...Εκτός αυτού τα περισσότερα έχουν OEM windows.Αν παρεις κατι με windows 7 είσαι άρχοντας.Τα 7 για εμένα είναι ο πιο σταθερός και άξιος διάδοχος των xp...Και το είπα εδώ και χρόνια οτι τα 7 θα εξελιχθουν σε xp και θα αρνούνται να πεθάνουν..Eίναι τα γνήσια windows ! Από 8 και μετά χάνουν την ταυτότητα τους.Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν είναι καλά..Να ξέρεις πως αν αγοράσεις κάτι με 8 θα έχεις και δωρεάν update στα 8.1 επομένως είσαι άρχοντας πάλι..

Τώρα από μάρκες..Τι έχεις στο μυαλό σου ? Εγώ από άποψη αντοχης ποιοτητας θα σου έλεγα toshiba,dell και lenovo ! Εαν δεν εχεις προβλημα με αυτες τι μαρκες προχωραμε σε αναζητηση μοντελου..

Δημοσ.

Φυσικά και βρίσκεις κατι.Και οχι 1 και 2..Πολλά..Επίσης γιατί να βάλεις τα  xp ?Επιτέλους ας ξεκολλήσουμε σαν λαός..Ένα λειτουργικό έμαθαν όλοι και κόλλησαν εκεί..Μέγα λάθος...Εκτός αυτού τα περισσότερα έχουν OEM windows.Αν παρεις κατι με windows 7 είσαι άρχοντας.Τα 7 για εμένα είναι ο πιο σταθερός και άξιος διάδοχος των xp...Και το είπα εδώ και χρόνια οτι τα 7 θα εξελιχθουν σε xp και θα αρνούνται να πεθάνουν..Eίναι τα γνήσια windows ! Από 8 και μετά χάνουν την ταυτότητα τους.Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν είναι καλά..Να ξέρεις πως αν αγοράσεις κάτι με 8 θα έχεις και δωρεάν update στα 8.1 επομένως είσαι άρχοντας πάλι..

Τώρα από μάρκες..Τι έχεις στο μυαλό σου ? Εγώ από άποψη αντοχης ποιοτητας θα σου έλεγα toshiba,dell και lenovo ! Εαν δεν εχεις προβλημα με αυτες τι μαρκες προχωραμε σε αναζητηση μοντελου..

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις, οπως λεω και πιο πανω ο λογος που λεω να παω σε XP ειναι οτι για την συγκεκριμενη χρηση με καλυπτουν, οποτε ισως με αυτα να μπορεσω να επιλεξω κατι με λιγοτερο απαιτητικο hardware, ειτε σε επεξεργαστη, ειτε σε μνημη.

Δεν ειμαι κολλημενος με αυτα, η αληθεια ειναι οτι αν θελω αργοτερα να παω σε αλλο λειτουργικο δεν θα μπορω αν περιορισω την επιλογη hardware.

Σε αυτες τις μαρκες προσανατολιζομουν και εγω, οποτε παμε.

• Like 1
Δημοσ.

Tι ειναι καλυτερο απο πλευρας επιδοσεων: Intel Dual Core 1005M (1.90 GHz) με 2 MB L3 cache, η

Intel Dual Core N2820 (2.4 GHz) με 1 MB cache?

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.910226

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904942

Δημοσ.

99,9% σε οποιο απο τα 2 και και να πας drivers για xp δεν θα βρεις.

Πλεον κανεις δεν γραφει drivers για τα συγκεκριμενα windows.

Με 300€ ειναι λιγο δυσκολο να βρεις κατι καλο,γνωμη μου ειναι ανεβα αλλα 100 να παρεις κατι ποιοτικοτερο.

Για μενα πηγαινε εδω

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.910242

Αν και το θεμα της εγγυησης θα πρεπει να σε απασχολησει.Οπου βλεπεις 2 ετη εγγυηση eshop και αντικατασταση κλπ κλπ,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το λαπτοπ να ειναι παραεισαγωγη και να μην καλυπτεται απο την ελληνικη αντιπροσωπεια.(κοινως θα το πας στη dell/lenovo/sony whatever και θα σου πουν οτι το λαπτοπ εχει ερθει απο την ταδε χωρα και δεν ισχυει εδω η εγγυηση του)

Δημοσ.
Αν και το θεμα της εγγυησης θα πρεπει να σε απασχολησει.Οπου βλεπεις 2 ετη εγγυηση eshop και αντικατασταση κλπ κλπ,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το λαπτοπ να ειναι παραεισαγωγη και να μην καλυπτεται απο την ελληνικη αντιπροσωπεια.(κοινως θα το πας στη dell/lenovo/sony whatever και θα σου πουν οτι το λαπτοπ εχει ερθει απο την ταδε χωρα και δεν ισχυει εδω η εγγυηση του)

Δηλαδη στο e-shop δεν στο αλλαζουν αν σου παρουσιασει προβλημα;

Δημοσ.

ρισκαρεις την καθε ψευτοδιαγνωση που θα βγαλει ο υπαλληλακος του eshop;

αν ναι αγορασε το ελευθερα.

Προσωπικα οταν βλεπω τετοια πραγματα αλλαζω πεζοδρομιο.

Μακαρι να ειμαι λαθος.

Αν θες παντως(για να σου φυγει και εσενα η απορια)ρωτα τι γινεται με την εγγυηση στα λαπτοπ που γραφουν για 2ετη εγγυηση και αμεση ανταλλαγη κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

...Αν και το θεμα της εγγυησης θα πρεπει να σε απασχολησει.Οπου βλεπεις 2 ετη εγγυηση eshop και αντικατασταση κλπ κλπ,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το λαπτοπ να ειναι παραεισαγωγη και να μην καλυπτεται απο την ελληνικη αντιπροσωπεια.(κοινως θα το πας στη dell/lenovo/sony whatever και θα σου πουν οτι το λαπτοπ εχει ερθει απο την ταδε χωρα και δεν ισχυει εδω η εγγυηση του)

Δεν υπάρχει όρος "παραεισαγωγή" για προϊόντα που μετακινούνται εντός της ΕΟΚ...

...Αν θες παντως(για να σου φυγει και εσενα η απορια)ρωτα τι γινεται με την εγγυηση στα λαπτοπ που γραφουν για 2ετη εγγυηση και αμεση ανταλλαγη κλπ κλπ.

Από προσωπική πείρα, 100% αληθινή 2ετής εγγύηση με άμεση ανταλλαγή...

Aσχετο, αλλα στα laptop που δεν εχουν dvd rw drive, πως γινεται το format?

Με εξωτερικό USB optical drive ή με USB stick...
Δημοσ.

Δεν υπάρχει όρος "παραεισαγωγή" για προϊόντα που μετακινούνται εντός της ΕΟΚ...

Από προσωπική πείρα, 100% αληθινή 2ετής εγγύηση με άμεση ανταλλαγή...

Με εξωτερικό USB optical drive ή με USB stick...

Σε ευχαριστω πολυ.

Λοιπον παλληκαρια τα δεδομενα εχουν ως εξης:

Eχω ηδη εναν desktop στο γραφειο, και ενα htpc στο σαλονι που με καλυπτουν για τις χρησεις που τους θελω.

Τον φορητο τον θελω επειδη επισκευαζω ενα σπιτι, και χρειαζομαι εναν υπολογιστη, ισα ισα να μπαινω στο ιντερνετ να ψαχνω για διαφορες τεχνικες πληροφοριες, και το βραδακι αντε να μπω σε κανενα φορουμ, να δω λιγη tv απο το net, ιντερνετικο ραδιοφωνο και μεχρι εκει.

Δεδομενου οτι δεν θα το χρειαστω για τιποτε αλλο μετα, και το budget ειναι περιορισμενο λογω οικονομικων ανοιγματων στο σπιτι, μηπως ειναι μια καλη ιδεα να παρω εναν μεταχειρισμενο;

Π.χ. για αυτον εδω ας πουμε τι λετε;

http://www.xe.gr/computers/netbook,samsung|ad-57909961.html

Περιμενω για την γνωμη σας και ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Για τις ανάγκες που θέλεις το netbook είναι μια χαρά, και σε καλή τιμή, φτάνει να μπορέσεις να εξακριβώσεις την κατάστασή του.

Τώρα αν θέλεις τη γνώμη μου, ό,τι και να πάρεις τελικά και για τη χρήση που το θέλεις, βάλε Linux και θα ξεμπλέξεις για τα καλά. Ελάχιστες απαιτήσεις σε Hardware σε σχέση με τα παραθύρια, όλοι οι drivers ενσωματωμένοι, τέρμα οι αναζητήσεις για cracks, τέρμα οι ιοί, τέρμα τα antivirus, τέρμα οι εκβιαστικές πολιτικές της M$ κλπ. Θα έχεις ό,τι πιο σύγχρονο σε λειτουργικό και στα βασικά προγράμματα με καθημερινές ενημερώσεις ασφαλείας και όχι τα προ 12ετίας XP, χωρίς υποστήριξη. Και όλα αυτά μπέχο (κούτρα, τζάμπα). Δοκίμασέ τα με ένα live-CD ή USB-Disc και θα κρίνεις ο ίδιος.

Είναι χρήστης Windows από το 1992, δοκίμασα το Linux-Mint πριν από 4 χρόνια και πλέον μπαίνω στα 7άρια μόνο για κανα παιχνίδι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...