Προς το περιεχόμενο

MagSafe Power Adapter 60 Watt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum 

Έχω το macbook pro 13'' και ο φορτιστής μου το πιο πιθανό έχει πεθάνει !!! 

Σκέφτομαι να αγοράσω μέσω ebay ή τέλος πάντων e-shop εξωτερικού. 
Αν βρω original (μακάρι να είναι) και σε καλή τιμή, σίγουρα είμαι οοκ.
Η ερώτηση μου είναι οι διάφοροι "κινέζικοι" φορτιστές θα μου προσφέρουν την ίδια εξυπηρέτηση ? Θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα ? ή θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο macbook κ μετά να τρέχω ?? 

π.χ. αυτός http://www.ebay.com/itm/60W-Power-Supply-Adapter-Charger-L-Connector-for-13-Macbook-Magsafe-A1278-A1184-/261304030858?pt=Laptop_Adapters_Chargers&var=&hash=item3cd6ef168a

Αναμένω απαντήσεις και συμβουλές 

Ευχαριστώ  για τον χρόνο σας 

Δημοσ.

Είχα ψάξει και γω ένα διάστημα για εκτος apple φορτιστές . Δυο πράγματα 

1)Το συνέδεα και δεν φόρτιζε , εν τέλη είχε κολλήσει ένα pin από την επαφή και το πάτησα μερικές φορές και έφτιαξε .

2)απ'οσο είχα ψάξει γενικά για κινεζικους φορτιστές . Πολύ κακή ποιότητα , ασταθή τάση και διαφορα αλλα .

Είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσεις σχεδόν 24/7 και σε ακριβό μηχάνημα .

Κοίταξε γενικά για φορτιστές από κινα και θα καταλάβεις τι θέλω να πω .

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα για το macbook μου , δυστυχώς θα πρέπει να φύγει το 70αρι - 80αρι .

• Like 1
Δημοσ.

Είχα ψάξει και γω ένα διάστημα για εκτος apple φορτιστές . Δυο πράγματα 

1)Το συνέδεα και δεν φόρτιζε , εν τέλη είχε κολλήσει ένα pin από την επαφή και το πάτησα μερικές φορές και έφτιαξε .

2)απ'οσο είχα ψάξει γενικά για κινεζικους φορτιστές . Πολύ κακή ποιότητα , ασταθή τάση και διαφορα αλλα .

Είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσεις σχεδόν 24/7 και σε ακριβό μηχάνημα .

Κοίταξε γενικά για φορτιστές από κινα και θα καταλάβεις τι θέλω να πω .

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα για το macbook μου , δυστυχώς θα πρέπει να φύγει το 70αρι - 80αρι .

Σωστός φίλε...

@giwrgo τον αυθεντικό να τον θεωρεις μονόδρομο...Από όποια άποψη και αν το δεις ειναι ο,τι καλυτερο..Ποιοτητα ασφαλεια εγγυηση...

Δημοσ.

Ειναι απλως (sic) μια ακομη Applοπουστια (sick) :-(

Και ναι -1000% εκβιαστικα- θα τα μπακιροσταξεις....

Ε καλά μην υπερβάλετε...Και φθηνούς τους έχει τους φορτιστές της... Για δείτε sony vaio power adaptor κάτι 150-200 αρια και μετά τα ξαναλέμε !!

Δημοσ.

Μισο λεπτο, στο Sony εχεις εναλλακτικη? -Σε 3 παλιοτερα μοντελα Vaio, σιγουρα ειχε!
Αν ομως δεν σου αφηνουν εναλλακτικη επιλογη universal adapter, τοτε ναι 100% ειναι:
- εκβιασμος
- πουστια
Κι αυτο ασχετως του ποιος στο κανει -μολονοτι η Apple εχει χρονια τωρα παρει PHD :-(

• Like 1
Δημοσ.

Μισο λεπτο, στο Sony εχεις εναλλακτικη? -Σε 3 παλιοτερα μοντελα Vaio, σιγουρα ειχε!

Αν ομως δεν σου αφηνουν εναλλακτικη επιλογη universal adapter, τοτε ναι 100% ειναι:

- εκβιασμος

- πουστια

Κι αυτο ασχετως του ποιος στο κανει -μολονοτι η Apple εχει χρονια τωρα παρει PHD :-(

Kαλά και οι universal δεν είναι ό,τι καλύτερο..Οσους universal είχα φθηνους και ακριβους ήθελα να τους κανω κομμάτια με τα βυσματα που χαλανε....Χρειάζεσαι ενα συγκεκριμενο βυσμα από τα 30 που έχει, και αν χαλασει δεν το βρίσκεις,και σου ειναι άχρηστος :S πόσο μαλλον αν χαλασει το θηλυκό βύσμα που δέχεται τα universal βυσματα..Eπίσης εαν υπολογίσουμε εναν καλό universal και εκείνοι σου βγαίνουν ο κούκος αηδόνι 80αρι ειχα δώσει θυμάμαι για έναν καλό απλά δεν έχει χαλάσει καθόλου...Εφόσον μιλάμε για apple δεν θα ελεγα οτι ειναι υπερβολικη η κοστολογηση στους magsafe...Αλλο να αγοραζεις ΟΕΜ με 70 ευρώ,και αλλο να αγοραζεις universal με 70...Οι magsafe μια χαρα τιμες εχουν..Yπερβολικη εγώ θεωρώ την κοστολόγηση του superdrive στα 80 ευρώ μόνο για dvd  τη στιγμή που με 80 έχω bluray burner,ενώ τα απλά ODD είναι 35 ευρώ.. ;) Σωστά ?

Την τιμή της sony την ανέφερα γιατί μπορεί να γίνει ορθά σύγκριση ΟΕΜ με ΟΕΜ... 

Eπίσης δες το ποιοτικά...Στα sony μπορουν να βγαλουν universal γιατί ποιοτικά δεν είναι οτι καλυτερο τα vaio μπροστα στα mac...Εκει τους παιρνει με universal να κερδοσκοπησουν γιατι εχουν χαμηλο κοστος παραγωγης και βαζουν απλα μια ανταγωνιστικη τιμή...Αν επιχειρησουν να φτιάξουν φορτιστη στα πρότυπα της apple θα χτυπήσουν ένα budget 55-60 ευρώ//Ποιος θα αγοράσει τον universal ? Mε 10 ευρω παραπανω αγοραζεις τον αυθεντικο με εγγυηση καλης και ασφαλους λειτουργιας,και στον αλλαζουν κιόλας αν παθει κατι..

Δημοσ.

Universal χρησιμοποιω [απο τους απλουστερους "Trust", μεχρι "Fortron"]. Δεν μου

εχει χαλασει κατι, πλην 1 βυσματος σε Trust [ρωτωντας μου εστειλαν 1 καινουργιο]

Μια χαρα (& πολυ ευκολα μαλιστα) μπορει να προστεθει στους Universal-3rd party,
δυνατοτητα/βυσμα κλπ & για Apple! Η Apple ομως ειναι, που δεν τους επιτρεπει.. :cry:
Λες κ' δεν θα μπορουσαν να κανουν ιδιο ακριβως ολοι οι υπολοιποι κατασκευαστες

Δημοσ.

Universal χρησιμοποιω [απο τους απλουστερους "Trust", μεχρι "Fortron"]. Δεν μου

εχει χαλασει κατι, πλην 1 βυσματος σε Trust [ρωτωντας μου εστειλαν 1 καινουργιο]

Μια χαρα (& πολυ ευκολα μαλιστα) μπορει να προστεθει στους Universal-3rd party,

δυνατοτητα/βυσμα κλπ & για Apple! Η Apple ομως ειναι, που δεν τους επιτρεπει.. :cry:

Λες κ' δεν θα μπορουσαν να κανουν ιδιο ακριβως ολοι οι υπολοιποι κατασκευαστες

Nαι δεν είπα το αντίθετο..Σίγουρα δεν τους αφήνει και καλά κάνει...Δεν έχουν γίνει και λίγα με τους thirdy party και μαιμου φορτιστες-εννοω για περισταστικα να σκοτωθει καποιος,φωτιές,ηλεκτροπληξίες κ.τ.λ..Όπως η apple είναι εταιρία,εταιρίες είναι και αυτές των universal φορτιστών.Kαι οι 2 επιδιώκουν το κέρδος..Με τη διαφορά ο,τι η πρώτη-αππλ δεν κανει τσιγκουνιές στην ποιοτητα.Η universal εταιρίες όλο και θα κάνουν  τις γνωστές υποβαθμίσεις στην ποιότητα και αυτός που κινδυνεύει είναι ο χρήστης και η apple(οικονομικά)..Δεν υπάρχει περίπτωση να εμπιστευτεί-πιστοποιησει η αππλε κάτι τέτοιο..Και καμία εταιρία δεν θα το κάνει κι ας επιτρέπει universal power adaptors..Εαν σου σκασει η μπαταρία,εαν καψεις mobo, ποιον θα κυνηγησεις? Την apple... Και σε τελική ανάλυση είναι γυφτιά να αγοράζεις λάπτοπ 1000-2000 ευρώ και να μην έχεις ενα 70αρι για τον αυθεντικό φορτιστή....Σεβάσου τα χρήματα που πληρωσες για τον υπολογιστή.Και το ξαναλέω ο,τι και φθηνά τους δίνει ! Όταν οι άλλες πουλάνε oem 150-200 τα 70 δεν ειναι τίποτα.Οι καλοί universal είναι τουλάχιστον 70.Δεν υπάρχει μετρο συγκρισης..Με 70 genuine θα πάρεις..

Εγώ την sony και την καθε  sony θα έβριζα εαν δεν είχαν universal γιατί εκεί σου χτυπάνε 200άρια στο κεφάλι να χαίρεσαι ! 

Δημοσ.

Τις προάλες είχε χαλάσει και ο δικός μου φορτιστής (85άρης) είχε πρόβλημα από καιρό (έπρεπε να στριφογυρνάω το καλώδιο καμιά φορά για να πιάσει). Τελικά μία πρωία πήγα να περάσω σαν τρένο μπροστά από το καλώδιο και αποτελειώθηκε. Το πήγα σε ένα τεχνικό σχετικό/άσχετο με υπολογιστές, ασχολείται με ήχο και άλλα ηλεκτρονικά (στη Ξάνθη) και μου το επιδιόρθωσε. Βέβαια το κλείσιμο του με κόλλα δεν ήταν και ότι πιο εξευγενισμένο ενώ το κόντυνε λίγο για τις ανάγκες της "εγχείρησης" αλλά δουλέυει και πάλι! Δοκίμασε να ρωτήσεις τριγύρω €10 ευρώ μου βγήκε.

(Αν χρειαστείς πληροφορίες pm)

• Like 1
Δημοσ.

Τις προάλες είχε χαλάσει και ο δικός μου φορτιστής (85άρης) είχε πρόβλημα από καιρό (έπρεπε να στριφογυρνάω το καλώδιο καμιά φορά για να πιάσει). Τελικά μία πρωία πήγα να περάσω σαν τρένο μπροστά από το καλώδιο και αποτελειώθηκε. Το πήγα σε ένα τεχνικό σχετικό/άσχετο με υπολογιστές, ασχολείται με ήχο και άλλα ηλεκτρονικά (στη Ξάνθη) και μου το επιδιόρθωσε. Βέβαια το κλείσιμο του με κόλλα δεν ήταν και ότι πιο εξευγενισμένο ενώ το κόντυνε λίγο για τις ανάγκες της "εγχείρησης" αλλά δουλέυει και πάλι! Δοκίμασε να ρωτήσεις τριγύρω €10 ευρώ μου βγήκε.

Κίνδυνος πυρκαγιάς,καθόλου ασφαλές..Όποιος πειράζει το εσωτερικό στους  magsafe και τα βυσματα ρισκάρει άσχημα. Λίγο ψαξιμο στο ιντερνετ θα σας πεισει..Πρόσεχε με τον φορτιστη..Ποτε μην τον εχεις χωρίς επίβλεψη...Ποτέ μην τον βάζεις το βραδυ να φορτισει το λαπτοπ και κοιμηθεις.Οσο εισαι ξυπνιος ολα τα προλαβαινεις.Και μην τον αφηνεις πανω στο λαπτοπ οταν φορτισει η μπαταρια 100%..Δεν λεω δουλευει αλλα το νου σου..Πανάκριβο μηχανημα εχεις..Δεν θα ρισκαρεις να το καψεις κυριολεκτικα...

Δεν εχουν δει και λιγα τα μάτια μας...Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω

unibodymacbook.jpg

MacBook-Pro-Catches-Fire-Over-Night-2.jp

macbook_ps2.jpg

il_060317_magsafe.jpg10652d1242802603-unibody-macbook-pro-fir

Δημοσ.

Παντως σοβαρα τωρα, και απο ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι ο,τι καλυτερο,
σχεδον ολοι μετα απο καποια χρονια εχουν προβληματα π.χ. στα καλωδια :cry:

Και επιμενω: εαν ειχαμε universal φορτιστες για να συγκρινουμε -οχι κινεζοκατασκευασματα-
με τους original της Apple, θα πονταρα -στανταρ!- οτι βγαζουν περισσοτερα χρονια χρησης :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστώ φίλε για την απάντηση 

το πήρα σε τεχνικό αλλά η εγχείρηση - εξέταση που του έκανε, είχε σαν αποτέλεσμα το θύμα να πεθάνει !!! 

πάω σε καινούργιο αναγκαστικά !!! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...