poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 α.το 6,5 που εχεις ειναι 6.απλα το Margin αναλογα την γραμμη δεν ειναι σταθερο.παρε τηλεφωνο την forthnet και ζητα να σου βαλουν free no rfi profile>θα ανεβεις ακομα 2 megabit.εισαι σε broadcom dslam οποτε εχεις το λεγομενο gap.εκτος αν στο εχουν κλεισει ηδη που δεν μπορω να το ξερω.οποτε παρτους και ζητα το.αν δεν εισαι και σε βαλουν θα δεις κανα 2 Megabit ακομα.
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Να βγω λίγο offtopic μιας και το αρχικό θέμα φαίνεται να έχει λυθεί; Τι είναι αυτό το no rfi profile που αναφέρεις; Μπορεί να γίνει και σε άλλες εταιρίες; Έχω HOL και με snr 9 το thomson 585v7 συνήθως κλειδώνει 9800-10000 περίπου αλλά με ένα άλλο ρουτερ προπαθώντας να ρίξω το SNR δεν ανεβαίνει η ταχύτητα πάνω από 10500 ενώ παλαιότερα θυμάμαι γινόταν. Μάλιστα μετά από λίγη ώρα το ίδιο ρουτερ στο attainable λέει για 14000. Κάτι μου βρωμάει στην υπόθεση, παίζει να έχει γίνει κάτι από μεριά DSLAM για περιορισμό; Είμαι με αρκετό attenuation βεβαια (40-42) αλλά μιλώντας με καποιον απο αλλο φορουμ με ιδιο attenuation έχοντας ρήξει το SNR στη HOL έχει πάει πολύ παραπάνω (15 αν θυμάμαι καλά) Ο φίλος αυτός μου είπε να ζητήσω reset την πόρτα από το DSLAM κάποια ώρα της ημέρας που να μην έχει πολύ κίνηση ώστε να δω αν θα αλλάξει κάτι. Δεν το έκανα ακόμα Πριν αρκετό καιρό είχα πρόβλημα με αποσυνδέσεις κάθε βράδυ στη 1:30. Μάλιστα δεν ξανασυγχρόνιζα για κάνα 10λεπτο. Μετά από επίσκεψη τεχνικού βρήκε κάπου πρόβλημα και προωθήθηκε στον ΟΤΕ, και μετά δε ξέρω τι κάνανε αλλά δε μου τα λέγανε και πολύ καλά μέσω τηλεφώνου. Σα να μην ήξεραν τι έγινε η να μου τα μάσαγαν. Το πρόβλημα βεβαια διορθώθηκε. Η γραμμή δε πέφτει ποτέ ή πέφτει τόσο σπάνια που δε με νοιάζει. Μετά από αυτό έχω υποψίες για το ότι έκαναν κάτι και με έχουν περιορίσει ακόμα και όταν ρίχνω το SNR. 1
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 το no rfi θεωρητικα μπορει να υπαρχει οπουδηποτε.στην πραξη ως τωρα παιζει σε forthnet Και alcatel dslams. εσενα μπορει να μην σου αλλαξαν Margin και απλα ο οτε να εφτιαξε κατι.για 40-42 attenuation το 15 ειναι πολυ δυσκολο ακομα και με Margin 3 να ειχες.για 6 margin συνηθως το 40 attenuation εχει 8 Mbit.απο εκει και περα μπορει 2 ατομα να ειναι στο ιδιο dslam ιδιο σπιτι ιδια αποσταση ιδια τα παντα και ο ενας πχ να εχει 20 mbit με 10 attenuation και ο αλλος 15 Mbit με 10 attenuation επειδη απλα εχει χαλια χαλκο.οτι ριχνεις το snr ειδικα στην περιπτωση σου που εχεις 40 attenuation δεν σημαινει οτι θα μπορεσεις να χρησιμοποιησεις τα bits per tone Που σου κοβει το profile>για αυτο θα δεις οτι οσο πιο μεγαλη ταχυτητα συγχρονισμου εχεις τοσο πιο μεγαλη αλλαγη βλεπεις οταν αλλαζεις Profile.στο no rfi για παραδειγμα ενας που παιζει 20 mbit μπορει το rfi να του κοψει 3-4 mbit ενω το ιδιο profile σε καποιον που ειναι στα 4 Mbit Να μην του κοωει ουτε 1 Mbit.το ιδιο και οταν ριχνεις το snr.οσο καλυτερη γραμμη τοσο περισσοτερο κερδιζεις .οσο χειροτερη γραμμη τοσο λιγοτερο.εδω εχει μερικα πραγματα για τα profiles. http://www.insomnia.gr/topic/468701-snrnoise-marginprofiles-παρόχων-και-αλλαγές-profiles-για-σταθερότητα/ Λεει και εδω για το Rfi http://www.hill2dot0.com/wiki/index.php?title=DSLAM radio frequency interference.στην ουσια κοβεις καποιες συχνοτητες που επηρεαζνται ευκολα.σε καποιες περιπτωσεις βλαβων βοηθαει. δεν θα αλλαξει κατι με Reset στην πορτα.τωρα 14 attainable με 40 attenuation .....και γενικα ειναι δυσκολο να το φτασεις αυτο το νουμερο.το attainable βεβαια ειναι μια πονεμενη ιστορια.εχει να κανει με το Margin που εχεις μερικες φορες με βαση το Margin που συγχρονισες.αυτο οταν μιλαμε για εως 24.οταν εχεις 2 Mbit Πχ και σε κοβει ο παροχος στα 2 Mbit σου λεει ποσο θα εφτανε θεωρητικα Max χωρις ομως να λεει με ποιο snr.ισως με το snr που εχει ορισει ο παροχος.
.::NikoS::. Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Εγώ σου λέω με 9αρι SNR και 40αρι attenuation κλειδώνω εκεί στα 10000 περίπου ανάλογα με το ρούτερ και την ώρα. Τώρα είμαι 9800 για παράδειγμα. Φυσικά έχω δει και χειρότερα με μικρότερο attenuation (26attenuation και το ανώτερο 9500!!!) οπότε ναι δεν μου κάνει εντύπωση αυτο που λες για ιδιο σπιτι ιδια αποσταση κλπ. Ο φιλος που μου έλεγε για τη δικη του γραμμη δε νομιζω πως εχει λογο να μου πει ψεματα, δε ξερω ισως το καλωδιο του να ειναι οσο καλυτερο γινεται και να βρισκεται και σχεδον μονος του οποτε δε θα εχει crosstalking. Δε λέω ότι θέλω να φτάσω σε τρελά επίπεδα, αλλά μου την δίνει να ρίχνω το SNR στο 6 ή και στο 3-4 (απενεργοποιώντας ένα πράμα που λέει trellis μπλα μπλα δε ξερω) και να κλειδώνει στα ίδια σχεδόν όπως πριν. Γιατί είμαι σίγουρος πως παλαιότερα με χαμήλωμα του noise margin έβλεπα νούμερα πάνω από 11mbps. Μπορώ δοκιμάσω κάτι ή να ζητήσω κάτι από κάποιον τεχνικό να αλλάξει για να υπάρξει κάποια βελτίωση ή έστω να τους ψαρέψω για το αν έχουν κάνει κάτι επίτηδες; Τα έχω δει αυτά στο λινκ (βεβαια είναι μήνες που τα είχα διαβάσει οπότε ακριβώς ακριβώς δε θυμάμαι τι λέει. Θα ξανα ενημερωθώ για ο,τι μου διαφεύγει)
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Εγώ σου λέω με 9αρι SNR και 40αρι attenuation κλειδώνω εκεί στα 10000 περίπου ανάλογα με το ρούτερ και την ώρα. Τώρα είμαι 9800 για παράδειγμα. Φυσικά έχω δει και χειρότερα με μικρότερο attenuation (26attenuation και το ανώτερο 9500!!!) οπότε ναι δεν μου κάνει εντύπωση αυτο που λες για ιδιο σπιτι ιδια αποσταση κλπ. Ο φιλος που μου έλεγε για τη δικη του γραμμη δε νομιζω πως εχει λογο να μου πει ψεματα, δε ξερω ισως το καλωδιο του να ειναι οσο καλυτερο γινεται και να βρισκεται και σχεδον μονος του οποτε δε θα εχει crosstalking. Δε λέω ότι θέλω να φτάσω σε τρελά επίπεδα, αλλά μου την δίνει να ρίχνω το SNR στο 6 ή και στο 3-4 (απενεργοποιώντας ένα πράμα που λέει trellis μπλα μπλα δε ξερω) και να κλειδώνει στα ίδια σχεδόν όπως πριν. Γιατί είμαι σίγουρος πως παλαιότερα με χαμήλωμα του noise margin έβλεπα νούμερα πάνω από 11mbps. Μπορώ δοκιμάσω κάτι ή να ζητήσω κάτι από κάποιον τεχνικό να αλλάξει για να υπάρξει κάποια βελτίωση ή έστω να τους ψαρέψω για το αν έχουν κάνει κάτι επίτηδες; Τα έχω δει αυτά στο λινκ (βεβαια είναι μήνες που τα είχα διαβάσει οπότε ακριβώς ακριβώς δε θυμάμαι τι λέει. Θα ξανα ενημερωθώ για ο,τι μου διαφεύγει) μπορει πραγματι ο φιλος σου να παιρνει απο σταθερο καλωδιο η μπορει να ειναι μονος του που λεει ο λογος ή το καλωδιο να ειναι new.αλλα εδω αθηνα τουλαχιστον τα περισσοτερα 40 attenuation τα βλεπω 8 mbit Περιπου.τωρα τι μπορει να εχουν πειραξει κανεις δεν το ξερει.δυστυχως ενα Profile δεν καθοριζεται μονο απο το Margin του δυστυχως.μπορει να δεις δυο profile με 9 margin και τα 2 και ομως να εχουν και αλλες διαφορες δεν υπαρχει μονο το rfi υπαρχει και το Inp στα dslams (Impulse noise protection) κτλ.μπορεις να τους ρωτησεις αν εισαι στο Free profile>απο την αλλη μπορει να μην εχουν αλλαξει τιποτα και απλα επειδη τα ατομα με adsl αυξανονται(αρα και το crosstalk)μπορει απλα η γραμμη σου να μην μπορει κατι παραπανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα