Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Network Card : Intel® GbE LAN chip (10/100/1000 Mbit) (Intel I217-V)
Router : Thomson TG585 v7
ISP : Forthnet SA
Πόλη : Σέρρες
Σύνδεση Μέσω : ethernet
Speedtest :
 3372494796.png

Μήπως γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω για να αυξήσω την ταχύτητα; Παλιά έφτανε μέχρι και 1.4MB/s,τώρα μόνο μέχρι 0.8MB/s (κατεβάζοντας με uTorrent)

Σε φίλους εδώ κοντά με forthnet η ταχύτητά τους είναι γύρω στα 1.2mb/s - 1.3mb/s και σε φίλο με Connx 1.6mb/s!

Εγώ γιατί τόσο χάλια; Έστειλα mail στο [email protected] αλλά απάντηση ακόμη δεν πήρα

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από AMD Expert
  • Super Moderators
Δημοσ.

είχες πρόβλημα με αποσυνδέσεις? γιατί αντί για 6db SN Margin έχεις 15.5db, το οποίο σου ρίχνει τον συγχρονισμό...

• Like 1
Δημοσ.

είχες πρόβλημα με αποσυνδέσεις? γιατί αντί για 6db SN Margin έχεις 15.5db, το οποίο σου ρίχνει τον συγχρονισμό...

Πάρα πολύ παλιά συνέβαινε αυτό (πριν 3 χρόνια,όταν προτοβάλαμε αυτή τη σύνδεση) πλέον μόνο κάποιες φορές κάνει restart το ρουτερ μόνο του (λογικά από υπερθέρμανση

• Super Moderators
Δημοσ.

ζήτα να σου ρίξουν το SN Margin στα 6db αρχικά για να δούμε στα πόσα θα ανέβει...

• Like 1
Δημοσ.

ζήτα να σου ρίξουν το SN Margin στα 6db αρχικά για να δούμε στα πόσα θα ανέβει...

Να τους στείλω e-mail λέγοντας ότι θέλω να μου ρίξουν το SN Margin στα 6db? να τους πω κάτι άλλο;

Δημοσ.

Σήμερα κάλεσε την μητέρα μου τεχνικός της forthnet (στο όνομά της είναι,άλλωστε είμαι 14) και μου τον έδωσε. Αυτός με ρώτησε ποιο είναι το θέμα μου (χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με παλιά,0.8mb/sec κλπ) με ρώτησε αν παλιά είχα θέματα με αποσυνδέσεις,του είπα ναι,και μου είπε πως έκαναν μια ρύθμιση παλιά για να μη συμβαίνει αυτό (λογικά το SN Margin) και πως θα το ξαναβάλουν εκεί που ήταν παλιά κι αν έχω πάλι θέματα μ'αποσυνδέσεις να τους καλέσω...

Απ'ότι φαίνεται,επιτυχία! Α,το SN Margin μου το έβαλαν στο 6,5, δεν ξέρω γιατί όχι στο 6.

3376625615.png

54y8p3.png

Το bandwidth ανέβηκε κατά 4.000 kbps περίπου!

Να ρωτήσω : μπορώ να κάνω και τίποτα άλλο για να βελτιώσω την ταχύτητά μου; Ευχαριστώ!

• Super Moderators
Δημοσ.

θεωρητικά έπρεπε να παίζεις και πιο πάνω, το downstream line attenuation είναι αρκετά χαμηλό και ο συγχρονισμός έπρεπε να ήταν υψηλότερος, θεωρητικά πάντα...

βγάλε όλες τις συσκευές του από τις τηλεφωνικές πρίζες κι άσε μόνο το router με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο (max 2m) χωρίς filter/splitter, απευθείας στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού να δεις μπας κι υπάρχει κάποια αλλαγή προς τα πάνω...

Δημοσ.

θεωρητικά έπρεπε να παίζεις και πιο πάνω, το downstream line attenuation είναι αρκετά χαμηλό και ο συγχρονισμός έπρεπε να ήταν υψηλότερος, θεωρητικά πάντα...

βγάλε όλες τις συσκευές του από τις τηλεφωνικές πρίζες κι άσε μόνο το router με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο (max 2m) χωρίς filter/splitter, απευθείας στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού να δεις μπας κι υπάρχει κάποια αλλαγή προς τα πάνω...

δοκίμασα,αλλά μπα,τζίφος.. Άλλο ρουτερ θα βοηθούσε μόνο στο ασύρματο,σωστά;

Η forthnet διαφημίζει 24mbps (2400kb ανά δευτερόλεπτο) σωστά; Τότε γιατί μόνο 12mbps? Θέλω να πω πχ σε σπίτι φίλου με connx πιάνει 17mbps.

Τέλος πάντων,αυξήθηκε η ταχύτητα,είμαστε όλοι σπίτι ικανοποιημένοι,ευχαριστώ για την βοήθειά σου!

• Super Moderators
Δημοσ.

όλοι διαφημίζουν ΕΩΣ 24mbps, λόγοι για τους οποίους δεν είναι εφικτή αυτή η ταχύτητα από την πλειοψηφία εδώ http://www.insomnia.gr/topic/424884-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-adsl-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-dslam-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%85/

• Like 1
Δημοσ.

Α,ok. Κάνα km μακριά απ'το σπίτι μου έχει μια μεγάλη γκρι καμπίνα με το λογότυπο του ΟΤΕ πάνω,και πάντα είναι ανοικτά ανεμιστήρια που βγάζουν ζεστό αέρα. Παίζει αυτό να είναι το DSLAM μου;

Αν είναι,έτσι εξηγείται πως πιάνω το μισό :/

Είναι κάτι σαν κι αυτό : 
42729742.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

μόνο για vdsl η παροχή από αυτά αλλά και πάλι η Forthnet δεν παρέχει vdsl μέσω αυτών, μόνο ΟΤΕ/Wind/HOL...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...