Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Έχω φτιάξει ένα δίκτυο με 2 switches και σε κάθε switch υπάρχει ένα ασύρματο router. Στο router που έχω εδώ έρχεται γραμμή για ίντερνετ, και το άλλο router έχει μπεί μόνο για επέκταση του ασύρματου δικτύου. Το θέμα είναι ότι όποιος συνδέεται ασύρματα, παίρνει το gateway του secondary router και έτσι πρέπει να ρυθμίζω κάθε φορά σε όποια ασύρματη συσκευή κι αν βάλω την ip, το gateway, κτλ. και έχει καταντήσει λίγο σπαστικό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τραβάνε όλα του primary router την ip και να παίρνουν αυτόματα ίντερνετ με τις ρυθμίσεις του DHCP; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τσέκαρε στο δευτερο Access Point αν υπάρχει και εκεί DHCP.. Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει..Μήπως υπάρχει ρύθμιση στο access point να δηλώσεις gateway τον κεντρικό σου router?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά δεν ξέρω γιατί δε μου κοψε να βάλω secondary αυτό που παίρνει ιντερνετ. Τώρα κάνω την αλλαγή.

Edit: Όλα καλά, απενεργοποίησα το DHCP και έπαιξε τελικά. Ευχαριστω

Επεξ/σία από Crypton-R-
Δημοσ.

Ερώτηση για να μην ανοίγω καινούργιο θεματακι γτ μαλλον θα είναι χιλιοειπωμένο. Γίνεται επέκταση wifi με 2 ρουτερ; το πρώτο συνδεδεμένο στο dsl και το δεύτερο ασύρματα συνδεδεμένο με το πρώτο ώστε να δίνει ιντερνετ;

Δημοσ.

Με router διαφορετικών κατασκευαστών οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μηδαμινές.

Με συσκευές του ίδιου κατασκευαστή, αυξάνονται οι πιθανότητες αλλά κανείς δεν στο εξασφαλίζει. Μόνο με δοκιμή θα το δεις.

Θα πρέπει να έχουν και τα 2 δυνατότητα WDS ή τουλάχιστον το 2ο να μπορεί να παίξει ως Universal Repeater. Επίσης ενδέχεται να παίξει μόνο με ασφάλεια WEP (όχι WPA/WPA2) ή καθόλου.

Το μόνο που σίγουρα παίζει είναι να συνδεθούν ενσύρματα μεταξύ τους, με το δεύτερο να λειτουργεί ως απλό Access Point και switch.

Σε ασύρματη λύση θέλεις Access Point ή Repeater/Extender που να μπορεί να παίξει ως Universal Repeater.

• Like 1
Δημοσ.

δεν χρειαζεται WDS απαραιτητα, ενα access point θα συνδεεται σαν client κ τελος

Δε θα το συνιστούσα γιατι κανει διπλο NAT ετσι.

Επιπλεόν πρεπει και τα δυο να εχουν ιδιο πρωτοκολο πχ 802.11n αλλιως θα πέσει η ταχυτητα στο χειρότερο πρωτοκολο για ολους.

Δημοσ.

Στην περίπτωση του access point δίνει και μόνο του γραμμή dsl εφόσον συνδεθεί με το 1ο ρουτερ;ή χρειάζεται και τη βοήθεια ρουτερ (2ο) για να πάρουμε γραμμή dsl;

Δημοσ.

Στην περίπτωση του access point δίνει και μόνο του γραμμή dsl εφόσον συνδεθεί με το 1ο ρουτερ;ή χρειάζεται και τη βοήθεια ρουτερ (2ο) για να πάρουμε γραμμή dsl;

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με το "για να πάρουμε γραμμή dsl".

Αν εννοείς να δώσεις πρόσβαση στο Internet μέσω του Access Point, ναι αυτή είναι η δουλειά του και δεν χρειάζεσαι και άλλο router.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με το "για να πάρουμε γραμμή dsl".

Αν εννοείς να δώσεις πρόσβαση στο Internet μέσω του Access Point, ναι αυτή είναι η δουλειά του και δεν χρειάζεσαι και άλλο router.

Ναι αυτό ακριβώς εννοούσα. Και παρεπιπτωντος βρήκα 2 ίδια ρουτερακια net faster της hol που είχα, και υποστηριζουν DHCP.Όταν βρω χρόνο θα τα δοκιμάσω

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

μετα απο καποιους μηνες καταπιαστικα τλκ με τη συνδεση των 2 ρουτερ. καταφερα να τα συνδεσω ενσυρματα, το 1ο συνδεδεμενο στο adsl με κλειστο το wifi και το 2ο ενσυρματη συνδεση με το 1ο και ανοιχτο το wifi. το λαπτοπ συνδεεται ασυρματα με το 2ο μπαινοντας τλκ στο ιντερνετ. 

Μπορει τωρα να μου πει καποιος αν γινετε το παραπανω με ασυρματη συνδεση των 2 ρουτερ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...