Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι μια απο τις 2 γλωσσες,απλα δεν ξερω ποια ειναι η πιο "ευκολη" για καποιον που αρχιζει τωρα...ξερω οτι γενικα η C ειναι πολυ σημαντικη και βασικη,αλλα η php ειναι πολυ λειτουργικη,απο οτι βλεπω και το Fb αυτη χρησιμοποιει!

Δημοσ.

Να πω την αμαρτια μου εχω παρει ενα βιβλιο (Αναπτυξη εφαρμογων με το Android - εκδοσεις Γκιουρδας, των Darcey & Conder).

Να αρχισω με αυτο;(java ειναι εξαλλου)

Αλλοι που να εχουν γνωμη για τις αλλες 2;(php)

Δημοσ.

Να πω την αμαρτια μου εχω παρει ενα βιβλιο (Αναπτυξη εφαρμογων με το Android - εκδοσεις Γκιουρδας, των Darcey & Conder).

Να αρχισω με αυτο;(java ειναι εξαλλου)

Αλλοι που να εχουν γνωμη για τις αλλες 2;(php)

Να ην αρχίσεις με αυτό γιατί θα τα μπερδέψεις αν δε ξέρεις πρώτα Java. Θα τα παρατήσεις γρήγορα. Πάντως θα σου πρότεινα για πρώτη γλώσσα Java. Έχει χρώματα, έχει λουλούδια και πολλά μαξιλάρια σε σχέση με C/C++. Αν από την άλλη όλα αυτά σε αποκρούουν και σε ενδιαφέρει να μάθεις και κάποια πράγματα του πως δουλεύει η μνήμη κ.α., αλλά και να παιδευτείς, πιάσε C/C++.

• Moderators
Δημοσ.

Κατ' αρχάς έχεις γράψει 3 γλώσσες κι όχι 2. Και η ερώτηση που πρέπει ν' απαντήσεις είναι με τι θες ν' ασχοληθείς. Η PHP είναι για web εφαρμογές ενώ η C και η C++ για "εκτελέσιμες" εφαρμογές. Η C, παρ' όλο που σου δίνει τεράστιες δυνατότητες, είναι αρκετά χαμηλού επιπέδου, με αποτέλεσμα να έχει πολλές "περιέργειες" οι οποίες μπορεί να αποθαρρύνουν κάποιον αρχάριο. Η C++ σε γλυτώνει από πολλές απ' αυτές τις "περιέργειες", αλλά κι αυτή απαιτεί βασικές γνώσεις της μνήμης και γενικότερα της λειτουργίας του υπολογιστή (από αυτό σε γλυτώνει σε μεγάλο βαθμό η Java, όπως αναφέρθηκε παραπάνω). Η PHP τώρα είναι η βασική γλώσσα ανάπτυξης εφαρμογών για συστήματα web, οπότε αν σ' ενδιαφέρει το web development ξεκίνα με PHP.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα μου λενε οτι καλυτερο για αρχη ειναι Sql και Java....εχω μπερδευτει με τοσες επιλογες!

Γενικα θελω να μαθω τα παντα,αλλα επειδη πρεπει απο καπου να αρχισω,θελω να φτιαξω κανενα προγραμμα,εφαρμογη ή/και παιχνιδι για pc ή Android!

Να παω Sql που λενε οτι ειναι απλη και μετα Java??

Δημοσ.

H sql ΔΕΝ είναι γλώσσα προγραμματισμού.

Εντάξει,είναι ενα ειδος γλώσσας,έστω αν ειναι για δεδομένα,βάσεις δεδομένων...αλλιώς πως θα τη χαρακτήριζες καλύτερα?

(Καλα,οχι οτι ειναι αυτο που με "καίει" αυτη τη στιγμη)

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει,είναι ενα ειδος γλώσσας,έστω αν ειναι για δεδομένα,βάσεις δεδομένων...αλλιώς πως θα τη χαρακτήριζες καλύτερα?

(Καλα,οχι οτι ειναι αυτο που με "καίει" αυτη τη στιγμη)

Query language. Τη ρωτάς κάτι και σου απαντάει.

• Like 1
Δημοσ.

φιλε τασο αν θελεις την γνωμη μου κατσε σκεψου καλα τι θελεις μεσα σου τι ακριβως θες να κανεις μεσα σου και κανε (compile) χεχε εχω τελιωσει τεχνικος εφαρμογων πληροφορικης  και εχω κανει οποια γλωσσα θες (1)pascal αρχη κατι σαν γλωσσα προγραμματισμου

2,c,3java,javascript(κυριως για web ) και στο 4 εξαμηνο php..εγω θα σε συμβουλευα γιατι με εχει βοηθησει και μενα γοογκλαρε στο ιντερνετ διαγραμματα ροης και ξεκινα με αυτα και μετα υλοποιησετα σε πασκαλ να καταλαβεις το τι κανουν οι εντολες τα υπολοιπα θα ερθουν απο μονα τους και να ξερεις ο καλος ο προγραμματιστης φενεται στο χαρτι δλδ τοω κωδικα που γραφει καλη αρχη σε οτι και να κανεις :)

Δημοσ.

Νομίζω πως η επιλογή έχει να κάνει περισσότερο με τι θέλεις να κάνεις εσύ. Αν για παράδειγμα θέλεις να φτιάξεις ένα παιχνίδι τότε φυσικά θα πας σε C, C++ ή Java. Αν σε ενδιαφέρει η ανάπτυξη ιστοσελίδων τότε φυσικά php.

Δημοσ.

Programmer και kurokokoro,ευχαριστω.

Θελω να φτιαξω παιχνιδια για pc/Android,εφαρμογες γενικα και εφαρμογες web.

Αρα να παω σε Java? C για καποιον που δεν ξερει γενικα μηπως ειναι δυσκολη για πρωτη;

Θελω να μπω στη λογικη του προγραμματισμου,οποτε ισως ειναι καλυτερα να μαθω σχετικα με διαγραμματα ροης οπως εγραψε ο Programmer και με Pascal??

Ακομα και html(κι ας μην ειναι γλωσσα) για να συνηθισω τις εντολες?

Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Ας αρχίσουμε από το εξής: Η ανάπτυξη εφαρμογών δεν είναι μόνο προγραμματισμός. Ο σκοπός βέβαια είναι να καταλήξεις στον αλγόριθμο, και να τον κωδικοποιήσεις στη γλώσσα προγραμματισμού της επιλογής σου, αλλά μέχρι να το κάνεις θα έχεις ήδη χρησιμοποιήσει διάφορες άλλες μεθοδολογίες/θεωρίες/επιστήμες/whatever.

Υπάρχουν μεθοδολογίες ανάλυσης, σχεδιασμού, κατασκευής χρηστικών interfaces, συσχετισμού δεδομένων... θα βαρεθούμε να μιλάμε.

Θελω να φτιαξω παιχνιδια για pc/Android,εφαρμογες γενικα και εφαρμογες web.
Αρα να παω σε Java? C για καποιον που δεν ξερει γενικα μηπως ειναι δυσκολη για πρωτη;

Μην τα βάλεις όλα μαζί μπροστά σου, θα χαθείς.
Διάλεξε τι σε "τραβάει" πιο πολύ, ώστε να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο, και ασχολήσου με αυτό. Όταν θα "σταθείς στα πόδια σου", μετακινήσου στο επόμενο.

Θελω να μπω στη λογικη του προγραμματισμου,οποτε ισως ειναι καλυτερα να μαθω σχετικα με διαγραμματα ροης οπως εγραψε ο Programmer και με Pascal??

Τα διαγράμματα ροής είναι απλά μία μέθοδος απεικόνισης ενός αλγόριθμου. Είτε σε βολεύουν αυτά είτε τα listings σε αλγοριθμική γλώσσα, το ρεζουμέ είναι ότι ασχολείσαι με αλγόριθμους. Καλό είναι βέβαια να τα μάθεις και τα δύο.

Η Pascal είναι μία καλή γλώσσα για να αρχίσει ένας αρχάριος. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτήν, δες το Lazarus.

Ακομα και html(κι ας μην ειναι γλωσσα) για να συνηθισω τις εντολες?

Είναι γλώσσα, απλά δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού.

Κι αφού δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, σε ποιες εντολές αναφέρεσαι;

• Like 1
Δημοσ.

Ας αρχίσουμε από το εξής: Η ανάπτυξη εφαρμογών δεν είναι μόνο προγραμματισμός. Ο σκοπός βέβαια είναι να καταλήξεις στον αλγόριθμο, και να τον κωδικοποιήσεις στη γλώσσα προγραμματισμού της επιλογής σου, αλλά μέχρι να το κάνεις θα έχεις ήδη χρησιμοποιήσει διάφορες άλλες μεθοδολογίες/θεωρίες/επιστήμες/whatever.

Υπάρχουν μεθοδολογίες ανάλυσης, σχεδιασμού, κατασκευής χρηστικών interfaces, συσχετισμού δεδομένων... θα βαρεθούμε να μιλάμε.

Μην τα βάλεις όλα μαζί μπροστά σου, θα χαθείς.

Διάλεξε τι σε "τραβάει" πιο πολύ, ώστε να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο, και ασχολήσου με αυτό. Όταν θα "σταθείς στα πόδια σου", μετακινήσου στο επόμενο.

Τα διαγράμματα ροής είναι απλά μία μέθοδος απεικόνισης ενός αλγόριθμου. Είτε σε βολεύουν αυτά είτε τα listings σε αλγοριθμική γλώσσα, το ρεζουμέ είναι ότι ασχολείσαι με αλγόριθμους. Καλό είναι βέβαια να τα μάθεις και τα δύο.

Η Pascal είναι μία καλή γλώσσα για να αρχίσει ένας αρχάριος. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτήν, δες το Lazarus.

Είναι γλώσσα, απλά δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού.

Κι αφού δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, σε ποιες εντολές αναφέρεσαι;

Ναι,σορρυ εννοούσα scripts.

Γενικά πρώτα θα ενδιαφερόμουν για παιχνίδια (Android,Pc) και μετά εφαρμογές!

Άρα για αρχή να κάνω αυτό που είπε ο Programmer? Διαγράμματα - Pascal?

Γιατί το να αρχίσω με Java πχ απευθείας παραβλέποντας προηγούμενα στάδια στην εξέλιξη των προγραμματιστικών γλωσσών,μου φαίνεται επιφανειακό για μένα που αρχίζω τώρα,μην είναι χειρότερο δλδ και μου φανεί "βουνό" (αν και θα μου άρεσε να άρχιζα κατευθείαν με αυτό που θέλω - αλλά είπαμε,να γίνει σωστή δουλειά)

Υ.Γ: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κ χαίρομαι που δεν έχει βρεθεί κανείς να το παίξει "εξυπνάκιας"!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...