Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΙΛΟΥ.ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ. ΤΟ ΕΝΑ ΕΧΕΙ WIN XP.ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΕΝΩΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙ ΑΣ ΧΑΣΩ ΚΑΙ  ΤΑ WIN.  EYX.  ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΒΟΗ. ΕΥΣΠΡΟΔΕΚΤΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

Στο άλλο partition έχεις data;

Αν ναι τότε ΠΡΩΤΑ μετέφερε τα σε άλλο δίσκο (π.χ. εξωτερικό) και μετά σε βοηθάμε στην ενοποίηση. Αυτό γιατί πάντα υπάρχει πιθανότητα να χαθούν τα δεδομένα του δευτερου partition. 

Αν τώρα το δευτερο partition ειναι άδειο, τοτε ο βέλτιστος τρόπος ειναι να κάνεις boot με κάποιο linux live dvd ή με το hirens boot cd και με το πρόγραμμα gparted να ενοποιήσεις τα partitions. 

ΥΓ: Μη γράφεις κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις

Δημοσ.

Αν δεν τον ενδιαφέρουν τα δεδομένα μπορεί και από την διαχείριση δίσκων που έχουν τα χπ,απλά διαγράφει το δεύτερο διαμέρισμα και κάνει επέκταση σε αυτό με τα χπ.

Δημοσ.

φιλε μου θελω μονο να τον λανω ενα και μετα θα περασω τα7.μπορεις να μου τα πεις με λεπτομερεια..ΕΥΧ

Δημοσ.

φιλε μου θελω μονο να τον λανω ενα και μετα θα περασω τα7.μπορεις να μου τα πεις με λεπτομερεια..ΕΥΧ

Απλά ξεκίνα με το dvd τον 7,αν είναι σωστή έκδοση θα σου βγάλει μενού με τους δίσκους όπου μπορείς να σβήσεις όλα τα διαμερίσματα για να περάσεις τα 7.
Δημοσ.

Δες το παρακάτω link (θα σβηστουν τα παντα! )

http://www.sevenforums.com/tutorials/52291-partition-hard-drive-windows-7-install.html

• Αγνόησε τα βήματα 2,3,9 και 11
  • Στο βήμα 7 επελεξε ολα τα partitions και πάτα delete στο κάθε ένα
  • Στο βήμα 8 επελεξε ολη τη χωρητικότητα του δίσκου. Αν περισσέψουν μερικά MB σαν unallocated disk αγνόησε το.
  • Στο βήμα 12 θα έχεις πλέον δυο κομμάτια. Ενα με 100ΜΒ και ένα με την υπολοιπη χωρητικότητα του δισκου. Επελεξε να κάνεις την εγκατάσταση στο δεύτερο (το μεγαλο)
Δημοσ.

Η διαδικασία που σου έγραψα γίνεται με το boot dvd των windows 7. Πρώτον θα διαγραφούν τα πάντα (οτι αρχεία κι αν εχεις, δεν θα μείνει τίποτα) και στο τέλος θα έχεις δυο partitions, ένα με 100ΜΒ και ένα με (περιπου) 29,9GB στο οποίο θα κάνεις την εγκατάσταση των windows 7.

Ένα σχόλιο. Το 30GB με προβληματίζει. Γράψε μας και τα υπολοιπα χαρακτηριστικά του υπολογιστή (επεξεργαστή, μνήμη και κάρτα γραφικών) γιατί υποψιάζομαι οτι εχεις παλιό μηχάνημα και δεν θα σηκώνει τα 7. Μην μπεις στον κόπο να βάλεις 7 και στο τέλος το μηχάνημα σέρνεται σαν τον οδοντωτό 

Δημοσ.

Αφου εχεις 2GB θα τα σηκώσει τα 7, αλλά σίγουρα δεν θα πηγαίνει σφαίρα.

Βάλε έκδοση 32bit για τα windows εκτός αν εντός 3 μηνών ανέβεις στα 4+GB μνήμης. Επισης μην βάλεις έκδοση ultimate. Καλύτερα home premium, το πολύ proffesional και οταν τελειώσεις την εγκατάσταση απενεργοποιησε τα πολλα-πολλά εφε όπως το aero, glass transparency, κλπ

Στη θέση σου θα εξέταζα σοβαρά το ενδεχόμενο να βρω ένα μεγαλύτερο δίσκο, πρώτον για λόγους χωρητικότητας (τα win7 μαζί με updates, εικονική μνήμη και λοιπά καλούδια) γρήγορα θα φτάσουν τα 15+GB και δεύτερον για λόγους επιδόσεων. Ακόμα κι ένας μεταχειρισμένος (αλλα με 100% health) δίσκος χωρητικότητας 240 ή 320GB θα έκανε αρκετή διαφορά στο τελικό αποτελεσμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...