Προς το περιεχόμενο

Nikon 1 s1 (mirrorless) mediamarkt 169E

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κοιτα

γενικα το ζουμ ειναι τελειως μαρκετινγκ στις κομπακτ μηχανες

και κατα 99% ειναι αχρηστο πανω απο 3-4 Χ

ποσες φορες εχεις χρειαστει να βγαλεις φωτο τοσο μακρια ?

οσο μεγαλυτερο ζουμ εχει ο φακος τοσο χειροτερος ειναι σε ποιοτητα,

Εγώ, πάντως, το θέλω το μεγάλο οπτικό ζουμ. Πολλές φορές (κυρίως σε διακοπές), θέλησα να φωτογραφίσω κάτι και χρειαζόμουν το πολύ ζουμ γιατί δεν μπορούσα να πλησιάσω λόγω δύσβατης περιοχής ή λόγω θάλασσας. 

Αν ισχύει αυτό ότι όσο περισσότερο ζουμ έχει η φωτογραφική τόσο χειρότερο φακό έχει, τότε έχω πρόβλημα, γιατί ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θέλω στην καινούρια μου φωτογραφική (βρίσκομαι σε αναζήτηση αυτής) είναι και το οπτικό ζουμ. 

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ισχύει απόλυτα αυτό με την ποιότητα και το ζουμ. Ένας φακός μπορεί να έναι μάπα ανεξάρτητα από το ζουμ του, και το ανάποδο. Εξαρτάται από το πόσα χρήματα δαπάνησε για την ανάπτυξή του η εκάστοτε εταιρία (που φυσικά μεταφράζεται σε τιμή του φακού στην αγορά).

• Like 2
Δημοσ.

σε ολες τις κομπακτ μηχανες οι φακοι ειναι απαραδεκτοι,βεβαια για εναν απλο χρηστη η διαφορα δεν ειναι παρατηρησιμη.

γενικα στους φακους οσο μεγαλυτερο ζουμ εχουνε τοσο πιο πολυπλοκοι πρεπει να ειναι,αρα ανεβαινει και το κοστος και χειροτερευει το αποτελεσμα της εικονας.

γι αυτο θα δεις τους επαγγελματικους φακους να εχουν ζουμ της ταξης του 2-3Χ το πολυ.

και αν χρειαστεις μεγαλυτερο τηλεφακο,απλα αλλαζεις φακο.

Δημοσ.

Προσωπικά εγώ δεν ενδιαφέρομαι για τόσο ακριβή λύση. Θέλω μια σχετικά καλή φωτογραφική (μάλλον compact - προφανώς για πολλούς compact και καλή φωτογραφική να μην μπαίνουν στην ίδια πρόταση, αλλά για εμένα αυτές είναι οι ανάγκες μου) και σχετικά οικονομική.

Δημοσ.

Αφού ψάχνεις κάτι σχετικά απλό, αυτό που θα επρεπε να σε προβληματίζει είναι μόνο ο φακός που πετάγεται μπροστά, σε αντίθεση με τις compact, και τίποτε άλλο.  Η τιμή της θα θεωρούνταν καλή ακόμη και για compact αυτής της κλάσης.

Όσο για το αν οι λέξεις compact και καλή μαπίνουν στην ίδια πρόταση, εξαρτάται από τη σειρά:

"καλή για compact" - ΝΑΙ

"compact για καλή" - ΟΧΙ

knowwhatImean

• Like 2
Δημοσ.

Εννοώ ότι οι compact είναι συνήθως ιδιαίτερα λεπτές σε πάχος, και ο φακός σχεδόν πάντα είναι μαζεμένος στο σώμα όταν η μηχανή είναι κλειστή ή σε playback mode (αναλόγως το μοντέλο).  Στη συγκεκριμένη είναι ό,τι βλέπεις (και χειρότερα, αν πάρεις μεγαλύτερο φακό).

Δημοσ.

Αν θέλεις, μπορείς να περιγράψεις τις πρώτες σου εντυπώσεις;

Είναι μικρή και ο φακός που συμπτύσσεται είναι θετικότατο. Την κάνει πολύ φορητή.

Σε φως που τράβηξα μερικές φωτογραφίες φαίνεται άψογη, σε σκοτάδι, τρώγεται, αν και το φλας της κάνει πολύ καλή δουλειά.

Για την χρήση που την θέλω (μια compact με καλό αισθητήρα-φακό) είναι άριστη και value for money.

Το μόνο που με "πείραξε" είναι ότι φοβάμαι ότι θα μου φύγει από τα χέρια όπως την κρατάω και πρέπει να πάρω κάποιο λουράκι να τη δένω στο ένα χέρι!

Το βίντεο της είναι επίσης πάρα πολύ καλό!

Συνεργάζεται με Eye-Fi mobi κάρτα και στέλνει στο κινητό τις φωτό!

Έβγαλα 6 καρέ και τα έστειλε στο κινητό όπου αυτό τα έραψε για να βγάλει αυτό το πανόραμα.

Δες εδώ μερικές φωτογραφίες που διάλεξα από αυτές που έβγαλα σήμερα!

Καταλήγοντας μπορώ να πω, ότι έκανα καλή αγορά και θα την κρατήσω :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...