Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

την καλησπερα μου :)

εχουμε γραμμη χολ με netfaster iad2 

τα ερωτηματα μου

απ οτι ξερω μπορουμε να ρυθμισουμε τον λογαριασμο voip που εχουμε αγορασει σε καποια εταιρεια και να παιρνουμε απευθειας απο το σταθερο μας τηλεφωνο.αν ξερει καποιος τη διαδικασια ακριβως ,πολυ θα ηθελα να την ακουσω!

δευτερον,μπορω να κρατησω το netfaster ως modem (για τον κυριο λογο να εχω την τηλεφωνια μεσω του voip λογαριασμου μου)  και να συνδεσω καποιο ρουτερ επανω?

τριτον,το netfaster ,εχει usb,μπορει να χρησιμοποιηθει για να βαλουμε ενα δισκο επανω?και εαν τελικα γινει σκετο modem,θα συνεχισει να λειτουργει?

τεταρτον και τελευταιο,καποια προταση για αγορα router?εαν αλλαξει η γραμμη σε vdsl,μπορει να χρησιμοποιηθει το καινουριο μας ρουτερ επανω του η ειναι μονο για adsl?

παραθετω μερικα που βρηκα

Link.png Site: Asus RT-N12E Wireless-N300 Router

Link.png Site: TP-LINK-TD-W8970

Link.png Site: NetGear-DGN2200v4

σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Δημοσ.

α.αν εχεις voip απο καποιον αλλο παροχο πχ viva υπαρχουν 2 λυσεις.η παιρνεις ρουτερ που βγαζει voip και το σεταρεις εκει και μετα βαζεις
μια κανονικη συσκευη η παιρνεις μια voip συσκευη και τα περνας τα στοιχεια μεσα.αν μιλαμε για Hol παει μονο στο ρουτερ και μονο στα δικα τους ρουτερ..
b.αναλογα αν μιλαμε για voip hol η οχι.αν μιλαμε για voip hol δεν ξερω αν το voip παιζει αν γυρισεις το ρουτερ σε bridge.σε μερικες εταιρειες νομιζω cyta παιζει.
ισως να παιζει και σε Hol.αν μιλαμε για τριτου παροχου voip λογικα ναι παιζει απλα στο router της hol πρεπει να μπεις σαν admin για να βαλεις τα στοιχεια του voip.
γιατι θες να βαλεις απο πισω αλλο ρουτερ?για καλυτερο πχ wireless?γιατι ισως να υπαρχει και αλλη λυση.
γ.ναι θα συνεχιζει να λειτουργει η Usb και σε bridge να ειναι.δεν βλεπω λογο να μην μπορει.
τωρα αν κανει για δισκο πρεπει να δεις το Manual>σε μερικα ρουτερ ειναι και για δισκο ειναι και για 3g stick ειναι και για Printer.σε αλλα ειναι μονο για Printer.επισης
δεν ξερω αν η Hol στο firmware Που εχει την εχει ενεργοποιημενη η αν θα χρειαστει να μπεις σαν admin για να παιξει.
εφοσον το adsl router η to vdsl router γυρισει σε bridge μπορεις να βαλεις απο πισω ρουτερ κανονικα.και οχι δεν χρειαζεται διαφορετικο ρουτερ.ο ρουτερ που θα παρεις θα παιξει ειτε με vdsl modem ειτε με adsl.
αυτο ειναι και το καλο.οτι παιρνεις ενα ρουτερ και δεν χρειαζεται να το αλλαξεις.η αλλη λυση ειναι να παρεις adsl/vdsl router οποτε και οταν πας σε vdsl να εισαι κομπλε.
αν και vdsl router θα σου δωσει και ο παροχος αμα απφοασισεις να παρεις ρουτερ και απλα γυρνας μετα το vdsl router σε bridge.
το Netgear ειναι adsl modem /router.Το ιδιο και το tp link.
Μονο το asus ειναι σκετο ρουτερ.
Απο εκει και περα αναλογα τα λεφτα σου μπορεις να πας σε router ή σε adsl /vdsl router της drayteκ πχ (2760 vdsl /adsl)
Mετα θα πηγαινα σε Netgear ή σε d link και τελευταια tp link.Αν θα παρεις ρουτερ τωρα αν θα παρεις adsl modem/router η adsl/vdsl modem router εσυ αποφασιζεις.
Σε ολες τις εταιρειες θα βρεις και τα 2.

οτι αλλο ειναι Just ask

• Like 1
Δημοσ.

κατατοπιστικοτατος οπως παντα  :-)

προς το παρον (γιατι εχουμε μπλεξει με τις φορητοτητες) μαλλον θα παω Hol .και επειδη το πακετο που θελω δεν εχει ομιλια εχω εναν λογαριασμο στο freevoipdeal και ελεγα να τον περασω στο ρουτερ.θα το δοκιμασω κ εαν πετυχει μιλαμε!

ωραια,οποτε για την ωρα ξεχναμε κατι πιο ακριβο και περιμενουμε να πεσουν λιγο οι τιμες των vdsl router

το asus που προτεινω ειναι καλο?θα μπει η πανω στο νετφαστερ αν ολα πανε καλα η επανω σε οποιο ρουτερ μου στειλουν

και κατι τελευταιο.θα ηθελα το ρουτερ μου να εχει τη δυνατοτητα αλλαγης snr

Δημοσ.

κατατοπιστικοτατος οπως παντα  :-)

προς το παρον (γιατι εχουμε μπλεξει με τις φορητοτητες) μαλλον θα παω Hol .και επειδη το πακετο που θελω δεν εχει ομιλια εχω εναν λογαριασμο στο freevoipdeal και ελεγα να τον περασω στο ρουτερ.θα το δοκιμασω κ εαν πετυχει μιλαμε!

ωραια,οποτε για την ωρα ξεχναμε κατι πιο ακριβο και περιμενουμε να πεσουν λιγο οι τιμες των vdsl router

το asus που προτεινω ειναι καλο?θα μπει η πανω στο νετφαστερ αν ολα πανε καλα η επανω σε οποιο ρουτερ μου στειλουν

και κατι τελευταιο.θα ηθελα το ρουτερ μου να εχει τη δυνατοτητα αλλαγης snr

απλα το βασικο ειναι αν μπορεις να πειραξεις οτιδηποτε στην καρτελλα του voip στο adsl router και αμα το γυρισεις bridge αν θα παιζει.επειδη το voip θα ψαχνει ιντερνετ λογω οτι δεν θα παιξει 8/36 μπορει να μην μπορει να παιξει.δεν ειναι οτι ειναι της Hol και το βαζεις 8/36 και παιζει.μετα εξαρτατε τις ρυθμισεις που σου δινει το adsl router.

to adsl router θα εχει την δυνατοτητα αλλαγης snr και οχι το ρουτερ.το ρουτερ απλα κανει κληση τιποτε αλλο.επισης στην Hol καλο θα ειναι οταν ενεργοποιηθεις να ζητησεις 9 snr απο 11.adsl router που ριχνεις το snr λενε οτι ειναιτο Netgear dgn2200.δεν το εχω δοκιμασει απλα λενε οτι γινεται μεσα απο το ιδιο το router(Οχι με το dmt).η asus μια χαρα σαν μαρκα αν και θα προτιμουσα καποια εταιρεια που να ειναι αποκλειστικα δικτυακα και οχι την asus που φτιαχνει τα παντα.mobo και graphics card ναι θα επερνα asus.ρουτερ..... θα προτιμουσα καμια Netgear,draytek κτλ.

για το voip μια λυση θα ηταν μια συσκευη ethernet κουμ,πωμενη πανω στο ρουτερ.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό βλέπω και γω αναρωτιέμαι εάν θα υπάρχει συμβατότητα μετά το bridge..

Στο νετφαστερ μπορώ να πειράξω αν μπω με συγκεκριμένο κωδικό, οπότε βάζω τα στοιχεία που απαιτούνται.. Δε το έχω δοκιμάσει αλλά Φαντάζομαι γίνεται.

Όσον αφορά τις μάρκες και για έτσι σκέφτηκα αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται καλό Κι φθηνό.. Έχω και ένα netgear 2000 αλλά με χαλασμένες όλες τις ethernet, οπότε ψάχνομαι..

Ο τελευταίο που λες, εννοείς voip τηλεφωνική συσκευή?

Δημοσ.

Επειδή έχω το Netfaster IAD σε Bridge mode μπροστά από ένα Fritz, σου λέω ότι δεν παίζει η voip τηλεφωνία άλλου παρόχου (π.χ. Omnivoice) ρυθμισμένη στο Netfaster, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή πίσω από αυτό.

Όπως γράφει και ο @poulinos, βγαίνει μέσω VC1 (8/35 κλπ) αλλά τώρα την κλήση την κάνει το άλλο router, οπότε δεν το βρίσκει. Ότι και αν έχω προσπαθήσει δεν είχα επιτυχία και από την στιγμή που δουλεύει στο Fritz δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.

Δεν έχω voip τηλεφωνία από την HOL για να γνωρίζω τι παίζει σε αυτή την περίπτωση.

Δημοσ.

Αυτό βλέπω και γω αναρωτιέμαι εάν θα υπάρχει συμβατότητα μετά το bridge..

Στο νετφαστερ μπορώ να πειράξω αν μπω με συγκεκριμένο κωδικό, οπότε βάζω τα στοιχεία που απαιτούνται.. Δε το έχω δοκιμάσει αλλά Φαντάζομαι γίνεται.

Όσον αφορά τις μάρκες και για έτσι σκέφτηκα αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται καλό Κι φθηνό.. Έχω και ένα netgear 2000 αλλά με χαλασμένες όλες τις ethernet, οπότε ψάχνομαι..

Ο τελευταίο που λες, εννοείς voip τηλεφωνική συσκευή?

Θα σε γελασω.εχω σεταρει τηλεφωνια παροχου την οποια την σεταρα manual αλλα την εχω στο 8/35 και το ρουτερ δεν ειναι bridge.δεν εχω δοκιμασει voip τριτου παροχου για να σου πω κατι παραπανω.στο Netfaster σιγουρα αν μπεις με admin στοιχεια θα μπορεις να κανεις οτι θες ή αν του περασεις αλλο firmware αν βρεις.απλα το τι θα παρεις εξαρτατε τι θες να κανεις.αλλο να παρεις ενα adsl router με voip θυρες.αλλο να παρεις ενα router που θα κανει κληση πανω στο adsl modem σου και αλλο να παρεις ενα ρουτερ που ναι μεν θα κανει κληση πανω στο adsl modem σου αλλα πανω στο ρουτερ θα εχεις και ενα voip adapter πχ Linksys

http://www.legitreviews.com/free-homebrew-voip-with-google-voice-and-intel-atom_1058/5

ναι εννοοω voip τηλεφωνικη συσκευη ειτε ενσυρματη ειτε ασυρματη.

Επειδή έχω το Netfaster IAD σε Bridge mode μπροστά από ένα Fritz, σου λέω ότι δεν παίζει η voip τηλεφωνία άλλου παρόχου (π.χ. Omnivoice) ρυθμισμένη στο Netfaster, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή πίσω από αυτό.

Όπως γράφει και ο @poulinos, βγαίνει μέσω VC1 (8/35 κλπ) αλλά τώρα την κλήση την κάνει το άλλο router, οπότε δεν το βρίσκει. Ότι και αν έχω προσπαθήσει δεν είχα επιτυχία και από την στιγμή που δουλεύει στο Fritz δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.

Δεν έχω voip τηλεφωνία από την HOL για να γνωρίζω τι παίζει σε αυτή την περίπτωση.

δεν ξερω αν μπορεις στο Netfaster να κανεις μια πατεντα.το εχεις bridge και πισω εχεις το ρουτερ.απο το ρουτερ να ξαναγυρισεις το ιντερνετ σε μια θυρα του netfaster η οποια θα ειναι γυρισμενη σε wan.και το voip να βγανει διαμεσω της wan>δεν ξερω αν τα υποστηριζει ολα αυτα το Netfaster>το εχω δει σε αλλη μαρκα.

τωρα εχω ακουσει για παροχους που η τηλεφωνια παιζει 8/36 οποτε το bridge Παιζει μια χαρα.αλλα πρεπει να ειναι του ιδιου του παροχου και οχι ασχετου παροχου πχ viva.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει δυνατότητα στο Netfaster να παίξεις με τις θύρες.

Η voip τηλεφωνία της HOL βγαίνει από VC2 8/36 και είναι έτοιμη ρυθμισμένη σε όλες τις συσκευές, αλλά συγχρονίζει μόνο σε αυτούς που είναι χρήστες αυτής.

Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει κανονικά αν μπει η συσκευή σε bridge mode, απλά δεν έχω τέτοια τηλεφωνία για να το δοκιμάσω.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει δυνατότητα στο Netfaster να παίξεις με τις θύρες.

Η voip τηλεφωνία της HOL βγαίνει από VC2 8/36 και είναι έτοιμη ρυθμισμένη σε όλες τις συσκευές, αλλά συγχρονίζει μόνο σε αυτούς που είναι χρήστες αυτής.

Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει κανονικά αν μπει η συσκευή σε bridge mode, απλά δεν έχω τέτοια τηλεφωνία για να το δοκιμάσω.

αρα το ξεχναμε.ναι αν παιζει στο 8/36 οπως και της forthnet οπως και αλλων παροχων τοτε δεν εχεις θεμα.θα παιξει και σε bridge κανονικα αφου το 8/36 θα παιξει ασχετα με το 8/35 του ιντερνετ.απλα θα παιξει μονο της Hol η τηλεφωνια ετσι.

εγω πχ επειδη δεν μπορω να σεταρω 8/36 στο Technicolor(πολυ δυσκολο cli) για αυτο παιζω υποχρεωτικα διαμεσω 8/35 οποτε δεν μπορω να κανω bridge.

• Like 1
Δημοσ.

σας ευχαριστω για τις απαντησεις..οποτε μαλλον το ξεχναμε προς το παρον

οποτε για voip οι λυσεις ειναι

A.κραταμε το netfaster ως modem router κ περναμε τα στοιχεια του voip λογαριασμου μας

Β.βρισκουμε αλλο modem router να κανει τη δουλεια(προτασεις?)

Γ.αγοραζουμε ενα voip τηλεφωνακι

σωστα?

Δημοσ.

α. Ναι, υπό την προϋπόθεση να μην είναι κλειδωμένες οι ρυθμίσεις voip από την HOL ή να γνωρίζεις τα στοιχεία user/password για να το ξεκλειδώσεις.

β. Έχω καλή εμπειρία απ όλα τα Fritz, που παίζουν κανονικά πίσω από άλλο modem/router. Φαντάζομαι το ίδιο θα γίνεται και σε άλλα που έχουν voip δυνατότητα.

γ. Ναι, με κάποιο voip τηλέφωνο ή και με voip adapter χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απλή τηλεφωνική συσκευή.

• Like 2
Δημοσ.

ωραια :)

οποτε μας κανει αυτο προφανως γιατι δε πιστευω οτι αξιζει να δωσεις 50 μονο για εναν ανταπτορα η για τηλεφωνο

http://www.skroutz.gr/s/444642/AVM-FRITZ-Box-Fon-5124-Annex-A.html

ασχετα με το voip το asus router που παρεθεσα στο πρωτο ποστ,αξιζει?η να κοιταξω κατι αλλο καλυτερο?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σας ευχαριστω για τις απαντησεις..οποτε μαλλον το ξεχναμε προς το παρον

οποτε για voip οι λυσεις ειναι

A.κραταμε το netfaster ως modem router κ περναμε τα στοιχεια του voip λογαριασμου μας

Β.βρισκουμε αλλο modem router να κανει τη δουλεια(προτασεις?)

Γ.αγοραζουμε ενα voip τηλεφωνακι

σωστα?

β.αναλογα τα λεφτα που θες να δωσεις.απo fritz μεχρι draytek adsl/vdsl.ή καποιο adsl router πιο φτηνο και ξεχωριστο voip adapter.εξαρτατε τι θες να κανεις και ποσα λεφτα θες να δωσεις.θες καλυτερο ασυρματο?θες καλυτερο adsl router διοτι δεν συγχρονιζει καλα ή εχεις αποσυνδεσεις?θες ενα adsl/vdsl router που να κανει περισσοτερα πραγματα/?και εξαρτατε αν τα θες ολα σε ενα ή αν θες να εχεις voip router,adsl router κτλ κτλ.

ωραια :)

οποτε μας κανει αυτο προφανως γιατι δε πιστευω οτι αξιζει να δωσεις 50 μονο για εναν ανταπτορα η για τηλεφωνο

http://www.skroutz.gr/s/444642/AVM-FRITZ-Box-Fon-5124-Annex-A.html

ασχετα με το voip το asus router που παρεθεσα στο πρωτο ποστ,αξιζει?η να κοιταξω κατι αλλο καλυτερο?

ειναι παντα την χρηση που θες.υπαρχει ο ανταπτορας υπαρχει η λυση του netfaster η αν βρεις κανα thomson με voip υπαρχει και η λυση του fritz ολα σε ενα το οποιο λογικα πρεπει να υπαρχει και μοντελο που να ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση.

το asus σαν μαρκα μια χαρα.τωρα σαν ρουτερ πιστευω οτι θα ειναι Value for money.απλα προυποθετει οτι θα περασεις καπου αλλου την voip τηλεφωνια.πχ netfaster.τa fritz και τα draytek εγω θα προτιμουσα draytek πιστευω ειναι η καλυτερη λυση και ειναι και επωνυμη λυση.

Δημοσ.

βασικα,εχω ενα dng2000 που μπορω να παιξω με το snr που με ενδιαφερει,αλλα εχει ενα θεματακι με τις λαν θυρες(γνωστο θεμα) και το εδωσα σε ενα φιλο ηλεκτρονικο να του ριξει μια ματια..δεν εχω πολλες απαιτησεις,απλα να μπορει να μοιραζει ικανοποιητικα το internet.

σαν καλυτερη λυση φανταζει ενα 7140 αν βρω καπου μεταχειρισμενο η και δωρεαν να κανω τη δουλεια μου ,ολα σε ενα νοικοκυρεμενα :P

συμφωνω για draytek,αλλα επειδη υπαρχει το ενδεχομενο για vdsl στα κοντα,μη πληρωσω ακριβο (σχετικα) router και μου μεινει μετα

Δημοσ.

βασικα,εχω ενα dng2000 που μπορω να παιξω με το snr που με ενδιαφερει,αλλα εχει ενα θεματακι με τις λαν θυρες(γνωστο θεμα) και το εδωσα σε ενα φιλο ηλεκτρονικο να του ριξει μια ματια..δεν εχω πολλες απαιτησεις,απλα να μπορει να μοιραζει ικανοποιητικα το internet.

σαν καλυτερη λυση φανταζει ενα 7140 αν βρω καπου μεταχειρισμενο η και δωρεαν να κανω τη δουλεια μου ,ολα σε ενα νοικοκυρεμενα :P

συμφωνω για draytek,αλλα επειδη υπαρχει το ενδεχομενο για vdsl στα κοντα,μη πληρωσω ακριβο (σχετικα) router και μου μεινει μετα

αν εχει θεμα με τις Lan τοτε αν δεν στο φτιαξουν ειναι αχρηστο.αλλιως ναι γινεται bridge.

to fritz ειναι μια λυση αν και μπορεις να βρεις draytek που να ειναι και vdsl οπως και fritz που να παιζει και vdsl.

draytek 2760 για παραδειγμα.

http://www.skroutz.gr/s/3336270/Draytek-Vigor-2760Vn-Annex-A.html

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...