zanskou Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόσφατα ένα νέο σχέδιο νόμου το οποίο βασίζεται σε προηγούμενη (και ήδη γνωστή οδηγία) που απαιτεί από τους κατασκευαστές smartphones να χρησιμοποιούν κοινό φορτιστή για όλες τις συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος αυτός νόμος, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα απαιτώντας πλέον από τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν κοινή μορφή φορτιστή και για την κατηγορία των tablets. Για την εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου, δίνεται περιθώριο χρόνου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δύο ετών ώστε να προχωρήσουν στην ενσωμάτωσή και υιοθέτησή του, ενώ οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έχουν επιπλέον ένα χρόνο στη διάθεσή τους. Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις, σε επίπεδο καταναλωτών θα εξοικονομηθούν περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ από το μέτρο ενώ παράλληλα θα υπάρξει και σημαντική μείωση στον συνολικό όγκο ηλεκτρονικών και χάρτινων απορριμάτων. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν ήδη επιλέξει το microUSB ως κοινό πρότυπο για φόρτιση της συσκευής τους αλλά και σύνδεσης της με υπολογιστή, με την Apple να αρνείται να ακολουθήσει επιλέγοντας τη λύση του Lighting και εξωτερικού αντάπτορα microUSB για τα iPhone. Site: http://www.phonearena.com/news/EU-Parliament-approves-single-charging-standard-for-smartphones-and-tablets_id53864[/url]']Phone Arena Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Cyber_Spartacus Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Το lighting επρεπε να ειχαν μπαμ μπαμ στο ipad στο galaxy φοβαμε οτα θα μου σπασει καμμια μερα
keysmith Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) κοινός φορτιστής υπάρχει λέγεται micro usb. Πιστεύω μπορεί χωρίς αλλαγή στο βύσμα να ανταποκριθεί σε περισσότερα mA. Το usb 2 δίνει 500mA αλλά υπάρχουν φορτιστές με το ίδιο βύσμα που δίνουν περισσότερα (1000-1300 έχω δει εγώ). Να αλλάξει τώρα το βύσμα είναι βλακεία, καθώς υπάρχει μεγάλη βάση και θα δημιουργήσει άπειρα απόβλητα ηλεκτρονικών. Οπότε θέμα βύσματος δεν υπάρχει. Ας αλλάξει η Apple πολιτική που το παίζει πάντα "ανάποδη" (πάντα ήθελε να έχει τα δικά της να πουλάει παραπάνω). Στην τελική ΜΟΝΟ αυτή έχει θέμα με το βύσμα, κανείς άλλος. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2014 από keysmith 19
mants118 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 πραγματικά δεν βρίσκεις πλέον συσκευή που να μην φορτίζει με micro-usb εκτός από προϊόντα της Apple... 3
antonl Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Για tablets λέει το άρθρο και όντως είναι αρκετά αυτά που χουν μη micro-usb βύσμα για τον φορτιστή. 3
aris1986 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Αντε ενα φορτιστή για όλα από εδώ και πέρα... Μέχρι και κει διαφορετικοί θα το παίζουμε...;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Πειράζει που δεν θέλω micro USB (μην αναφέρω και το ...micro usb3) που με τον καιρό σου καταστρέφει την υποδοχή στη συσκευή; lightning for ever! 5
efstratios Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Τελικά, όλες οι ειδήσεις οδηγούν στην Apple. 4
dpilio Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 για να μην έχουν πρόβλημα ολοι οι κατασκευαστες με πατέντες δικαιοματα κτλ μπορουν να συμφωνήσουν και φτιαξουν κατι νεο αποδεκτο στο εξης απο ολους χωρις δικαιωματα χρησης και παράλληλα να τον εξελισουν με τα χρονια απο κοινου....
hyperspaced Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 κοινός φορτιστής υπάρχει λέγεται micro usb. Πιστεύω μπορεί χωρίς αλλαγή στο βύσμα να ανταποκριθεί σε περισσότερα mA. Το usb 2 δίνει 500mA αλλά υπάρχουν φορτιστές με το ίδιο βύσμα που δίνουν περισσότερα (1000-1300 έχω δει εγώ). Να αλλάξει τώρα το βύσμα είναι βλακεία, καθώς υπάρχει μεγάλη βάση και θα δημιουργήσει άπειρα απόβλητα ηλεκτρονικών. Οπότε θέμα βύσματος δεν υπάρχει. Ας αλλάξει η Apple πολιτική που το παίζει πάντα "ανάποδη" (πάντα ήθελε να έχει τα δικά της να πουλάει παραπάνω). Στην τελική ΜΟΝΟ αυτή έχει θέμα με το βύσμα, κανείς άλλος. Το ρεύμα φόρτισης στο USB φτάνει τα 5Α. Εσύ αναφέρεσαι 500mA στο μέγιστο ρεύμα εξόδου (ξεκινάει από 100mA και με κατάλληλη διαπραγμάτευση με τον ελεγκτή φτάνει τα 500mA στο USB2 και φτάνει τα 900mA στο USB3. Μακάρι οι ιδιοτροπίες της Apple να άρχιζαν και να τελείωναν με τον φορτιστή. Η συγκεκριμένη εταιρεία το ένα της μυρίζει το άλλο της βρωμάει. Είτε λέγεται Flash, Silverlight, κλπ. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές που φορτίζουν εκτός microUSB. Κοίταγα το Lenovo Miix 2 και νομίζω ότι φορτίζει με άλλο βύσμα. 1
basilis_k6 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Καλο το micro usb αλλα δεν ειναι και τοσο πρακτικο ειδικα στο σκοταδι. Κλασσικα το βραδυ που βαζεις το κιν για φορτιση αναρωτιεσαι αν θα το χωσεις αναποδα και θα χαλασεις 300euro τηλεφωνο. Σαν το λεπτο της νοκια δεν υπαρχει. Δυστυχως ομως πρεπει με την ιδια θυρα να περνας και δεδομενα.
ΠΟΤΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 η Apple θελει να υιοθετήσουν ολοι το δικό της βυσμα και μετα ν αρχισει τις μηνυσεις περι πατεντας 9
Cryptic Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 πραγματικά δεν βρίσκεις πλέον συσκευή που να μην φορτίζει με micro-usb εκτός από προϊόντα της Apple... Η Samsung γουστάρει proprietary συνδέσεις.
zeibekis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 νομίζω οτι όλα τα μειονεκτήματα του usb τα λύνει η έκδοση 3.1 με το καινούριο βύσμα τύπου C link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα