Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

Έχω στα χέρια μου ένα mini  laptop Dell inspiron 910. Όταν το ανοίγω μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα στo boot screen όπως φαίνεται στην εικόνα που έχω επισύναψη και κολλάει εκεί . Παρεμπίπτοντος έχω ορίσει να μπουτάρει πρώτα από τον σκληρό δίσκο.

Υ.Γ1  Έχω επισυνάψει και ένα print screen από το Bios έτσι όπως φαίνεται να βλέπει τον σκληρό δίσκο!  

Υ.Γ2 Όταν κάνω disable όλες τις boot device και αφήνω μόνο το σκληρό μου βγάζει μήνυμα:
“Operating system not found”.  

Τα έχει παίξει ο σκληρός ή χρειάζεται να περάσω εκ νέου το λειτουργικό?

post-177791-0-69133000-1394827886_thumb.jpg

post-177791-0-23015800-1394827914_thumb.jpg

Δημοσ.

Μαλλον χρειάζεται να περάσεις το λειτουργικό σε πρώτη φαση , τωρα αν δε το περνάει και σου λεει τιποτα περίεργα για τον δίσκο τοτε κοιτάμε προς δίσκο μεριά , δοκίμασε να περάσεις λειτουργικό και βλέπουμε

• Like 1
Δημοσ.

Μαλλον χρειάζεται να περάσεις το λειτουργικό σε πρώτη φαση , τωρα αν δε το περνάει και σου λεει τιποτα περίεργα για τον δίσκο τοτε κοιτάμε προς δίσκο μεριά , δοκίμασε να περάσεις λειτουργικό και βλέπουμε.

Οκ θα δοκιμάσω να φτιάξω ένα φλασάκι με το λειτουργικό και επανέρχομαι όταν έχω νεότερα!

Δημοσ.

Φαίνεται να προσπαθεί να μπουτάρει απο την κάρτα δικτύου και σου λέει ότι δεν βρίσκει καλώδιο συνδεμένο...οπότε απενεργοποίησε πρώτα από το bios το boot from lan και ξαναδοκίμασε μήπως και βρεί κανονικά το λειτουργικό του δίσκου που όπως φαίνεται τον "βλέπει" κανονικά.

Δεν μας λες όμως αν όντως ο δίσκος είχε λειτουργικό. Γιατί αν δεν είχε σίγουρα πας για format.

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

Μετά από μέρες μπόρεσα πάλι να ασχοληθώ! Λοιπόν Έχω βάλει να κάνει format φορτώνει κανονικά τα αρχεία και όταν πατάω enter  να συνεχίσει αναγνωρίζει κανονικά τον δίσκο και μου βγάζει μήνυμα ότι “δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον δίσκο”(εικόνα 1). Δοκίμασα και διαγραφή του επιλεγμένου διαμερίσματος μου έβγαλε το μήνυμα στην εικόνα 2.

Υ.Γ 1 Έχω δοκιμάσει να μπουτάρει και μόνο απο το δίσκο έχω κάνει και reset  στο  bios.

Υ.Γ 2 Είχε λειτουργικό προεγκατεστημένο Xp Home.

post-177791-0-22748400-1395240323_thumb.jpg

post-177791-0-99379600-1395240334_thumb.jpg

Δημοσ.

Πρώτη φορα το βλέπω αυτο και να μην μπορεις να κανεις format , τι λειτουργικό εχει μεσα ο δίσκος ?

Κοιτα αν δεν εχει πράγματα ο δίσκος μεσα που θέλεις μπορεις να τον βάλεις σε καποιο αλλο pc να τον κανεις format σε ntfs και φυσιολογικα μετα θα στο περνάει το λειτουργικό γιατι προφανώς εχει καποιου είδους προστασία ... :unsure:

Δημοσ.

Πρώτη φορα το βλέπω αυτο και να μην μπορεις να κανεις format , τι λειτουργικό εχει μεσα ο δίσκος ?

Κοιτα αν δεν εχει πράγματα ο δίσκος μεσα που θέλεις μπορεις να τον βάλεις σε καποιο αλλο pc να τον κανεις format σε ntfs και φυσιολογικα μετα θα στο περνάει το λειτουργικό γιατι προφανώς εχει καποιου είδους προστασία ... :unsure:

Καλησπέρα,

Έχει τα Xp Home! Μέσα δέν έχω τίποτα, αλλά το θεμα είναι σε ποιά θύρα μπαίνει σε pc για να του τραβήξω ένα format γιατί είναι ssd ο σκληρός!

Δημοσ.

Τι εννοεις σε ποια θυρα, ο ssd μπαινει σαν κανονικος δισκος sata, αν εχεις adapter μπορεις να τον βαλεις και σαν usb. Παντως για μενα κατι γινεται λαθος και δεν στα περναει. Εχεις κανει delete ολα τα partition πατοντας το d;

Εκει που εισαι στην εικονα 1, δοκιμασε να πατησεις το d και να κανεις delete ολα τα partition. Απο οτι βλεπω υπαρχει εγκατασταση με xp μεσα.

Δημοσ.

Τι εννοεις σε ποια θυρα, ο ssd μπαινει σαν κανονικος δισκος sata, αν εχεις adapter μπορεις να τον βαλεις και σαν usb. Παντως για μενα κατι γινεται λαθος και δεν στα περναει. Εχεις κανει delete ολα τα partition πατοντας το d;

Σε sata θύρα θα τον βάλεις

Επειδή δέν έω ασχοληθεί καθόλουμε ssd για αυτό ρώτησα :-)

Δοκίμασα να σβήσω τα partition και μου έβγαζε το μήνυμα της δεύτερης εικόνας!

Θα τον βάλω στο pc να δώ άν μπορώ να του κάνω format και επανέρχομαι!!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,
Έχω μία χρόνο καθυστέρηση στις ενέργειες μου αλλά προσπαθώ να λύσω ακόμα το πρόβλημα με το σκληρό! Μία ερώτηση, όπως φαίνεται και στις εικόνες που επισυνάπτω παρακάτω ο σκληρός που έχει το mini netbook  δεν συνδέεται σε sata βύσμα…. Τουλάχιστον όχι σε αυτό που έχει το δικό μου  τροφοδοτικό!
Αλλά σε τί βύσμα?

post-177791-0-63166800-1395781713_thumb.jpg

post-177791-0-72372000-1395781722_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν δεν κανω λάθος ειναι Mini PCI-E mSATA για να τον βάλεις σε κανονικο pc ομως πρέπει να βρείς καποιο adapter που να βγάζει στο κλασσικό sata

Δημοσ.

Αν δεν κανω λάθος ειναι Mini PCI-E mSATA για να τον βάλεις σε κανονικο pc ομως πρέπει να βρείς καποιο adapter που να βγάζει στο κλασσικό sata

Έχεις απόλυτο δίκιο! Τώρα πρέπει να πάρω ένα :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...