Nix Pixel Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Εχεις δοκιμάσει τον ie του desktop σε touch χρηση? Όταν τον δοκιμασεις,θα καταλάβεις γιατί δεν έχουν ελπίδα ουτε ο ie(metro),ουτε ο chrome,ουτε ο Firefox σε windows tablets! Για πες μου και ποια είναι η χρηση ένως gadget που δεν μπορείς να κανεις με το metro ui ώστε να αξίζει να θυσιάσω το laptop κομμάτι/δυνατοτητα του φορητού μου υπολογιστη(windows tablet)? Το θέμα δεν είναι η απόδοση του ie έναντι των άλλων. Το θέμα είναι να υπάρχουν επιλογές (ακόμα και σε browser). Υπάρχουν; Όχι. Τέλος. Δε χρειάζομαι κάτι άλλο. Δε διαφώνησε κανείς στο ότι είναι καλός ο 11. Το πρόβλημα το έχει η περιορισμένη πλατφόρμα και ΟΧΙ ο ie. Το θέμα του metro ui, είναι τα apps. Καθώς και το γραφικό κομμάτι (για μένα προσωπικά πάντα, αλλά οκ, αυτό δεν το βάζω μέσα μιας και είναι καθαρά θέμα γούστου). Δεν έχει εφαρμογές, δεν έχει παραμετροποίηση, δεν έχει την ελευθερία του android (π.χ. δεν μπορείς να βάλεις apps εκτός καταστήματος, και αυτό δεν ισχύει για την πειρατία. Παράδειγμα στο android; Adblock plus). Σε περιορίζει. Άμα ήθελα περιορισμούς, θα πήγαινα σε apple που (παρόλο που τη σιχαίνομαι κυριολεκτικά για τη νοοτροπία της αλλά και γενικότερα) της αναγνωρίζω ότι έχει ένα αξιοπρέπες κατάστημα.
ektor7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Το θέμα δεν είναι η απόδοση του ie έναντι των άλλων. Το θέμα είναι να υπάρχουν επιλογές (ακόμα και σε browser). Υπάρχουν; Όχι. Τέλος. Δε χρειάζομαι κάτι άλλο. Δε διαφώνησε κανείς στο ότι είναι καλός ο 11. Το πρόβλημα το έχει η περιορισμένη πλατφόρμα και ΟΧΙ ο ie. Το θέμα του metro ui, είναι τα apps. Καθώς και το γραφικό κομμάτι (για μένα προσωπικά πάντα, αλλά οκ, αυτό δεν το βάζω μέσα μιας και είναι καθαρά θέμα γούστου). Δεν έχει εφαρμογές, δεν έχει παραμετροποίηση, δεν έχει την ελευθερία του android (π.χ. δεν μπορείς να βάλεις apps εκτός καταστήματος, και αυτό δεν ισχύει για την πειρατία. Παράδειγμα στο android; Adblock plus). Σε περιορίζει. Άμα ήθελα περιορισμούς, θα πήγαινα σε apple που (παρόλο που τη σιχαίνομαι κυριολεκτικά για τη νοοτροπία της αλλά και γενικότερα) της αναγνωρίζω ότι έχει ένα αξιοπρέπες κατάστημα. Κατ'αρχας εισαι πολυ πιο περιοσμενος απο μενα ΣΕ ΟΛΑ! Εγω ειμαι με ενα tablet,εσυ εισαι με ενα windows pc και tablet! Αν μπορεις μεινε μονο με το android tablet με τις τοσες επιλογες σε browser(που ενα flash player με το ζορι το υποστηριζει και οταν το χρησιμοποιεις σερνεται το συμπαν)! Εγω πηρα mobile συσκευη που να τα κανει ολα με ολους τους τροπους!Εσυ πηρες μια συσκευη που εκτος απο touch χρηση,δεν εχεις τιποτα αλλο! 200 000 σε touch και 4+εκατομυρια σε desktop,ειναι οι εφαρμογες που εχω προσβαση,συν ολες οι αλλες δυνατοτητες που μου δινει το desktop os και ολα σε ενα tablet των 500γρ και 11 ωρες αυτονομια! 800 000 σε touch και απο κει και περα τον .....(λογοκρινεται)! Θελεις να μιλησουμε για smooth,σταθεροτητα και ταχυτητα?Εκει να δεις γελιο που εχει να πεσει! Οτι και να πεις θα ειμαι παντα σε καλυτερη μοιρα απο σενα,σε ΟΛΑ,οσα ζογκλερικα και να κανεις με customιες και root!!! Γιατι απλα το android ειναι πολυ ΛΙΓΟ για να το συγκρινεις με FULL WINDOWS!!!
keepgoing Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δε μπορώ να πω οτι βλέπω και μεγάλη χρησιμότητα στο dual boot. Για κάθε χρήση υπάρχει και ενα λειτουργικό που είναι το καταλληλότερο. Διαλέγεις τι θες και τέλος. Και αν υπάρχουν 2-3 εφαρμογές που είναι τόσο απαραίτητες που δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτές, υπάρχουν και τα VMs.
Nix Pixel Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Κατ'αρχας εισαι πολυ πιο περιοσμενος απο μενα ΣΕ ΟΛΑ! Εγω ειμαι με ενα tablet,εσυ εισαι με ενα windows pc και tablet! Αν μπορεις μεινε μονο με το android tablet με τις τοσες επιλογες σε browser(που ενα flash player με το ζορι το υποστηριζει και οταν το χρησιμοποιεις σερνεται το συμπαν)! Εγω πηρα mobile συσκευη που να τα κανει ολα με ολους τους τροπους!Εσυ πηρες μια συσκευη που εκτος απο touch χρηση,δεν εχεις τιποτα αλλο! 200 000 σε touch και 4+εκατομυρια σε desktop,ειναι οι εφαρμογες που εχω προσβαση,συν ολες οι αλλες δυνατοτητες που μου δινει το desktop os και ολα σε ενα tablet των 500γρ και 11 ωρες αυτονομια! 800 000 σε touch και απο κει και περα τον .....(λογοκρινεται)! Θελεις να μιλησουμε για smooth,σταθεροτητα και ταχυτητα?Εκει να δεις γελιο που εχει να πεσει! Οτι και να πεις θα ειμαι παντα σε καλυτερη μοιρα απο σενα,σε ΟΛΑ,οσα ζογκλερικα και να κανεις με customιες και root!!! Γιατι απλα το android ειναι πολυ ΛΙΓΟ για να το συγκρινεις με FULL WINDOWS!!! Άντε πάλι. Μιλάμε για Mobile OS. Δηλαδή, μου συγκρίνεις desktop os με mobile os; Αν θες να συγκρίνεις με κάτι το android, σύγκρινε το με windows phone και windows rt. Το store των windows προσωπικά το θεωρώ το χειρότερο. 1) Δεν έχει εφαρμογές. Που είναι το πιο βασικό. 2) Από θέμα δομής είναι επίσης ό,τι να ναι. Για να δεις ένα update πρέπει να κάνεις 100 κλικ. Λες και το έχουν κρύψει. Όσο για το tablet, εγώ θέλω να το χρησιμοποιώ σαν tablet. Όχι σαν desktop. Άλλα προβλήματα λύνει το ένα κι άλλα το άλλο. Και όταν έχεις ένα tablet με windows, αναπόφευκτα θα έρθεις κάποια στιγμή στο "άλλο" OS. Τι εννοώ; Όταν θα το έχεις σαν tablet θα χρειαστείς να κάνεις κάτι στο desktop και δε θα βολεύει. Οπότε, αμέσως αμέσως χαλάει η εμπερία χρήσης. Το ίδιο και για το ανάποδο. Η Google και η Apple που δεν τα συγχωνεύουν είναι χαζές; Και πρόσεξε, το λένε αυτό εταιρίες που το mobile os τους έχει πιάσει. Επειδή δουλεύω σε εταιρία τεχνικής υποστήριξης, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο βρίσιμο τρώνε τα 8. Πας να μπεις σαν administrator για να φτιάξεις κάτι, και πρέπει να περιμένεις 1000 ώρες, για να κατεβάσει τα tiles που σου ΕΠΕΒΑΛΛΕ χωρίς να τα χρειάζονται οι χρήστες. Κι άλλα προβλήματα. Τα 8 απέτυχαν. Ακόμα και η ίδια η Microsoft το λέει. Αυτή η μίξη desktop και mobile oses ήταν γιατί είχε μείνει πίσω κι έπρεπε κάπως να το σπρώξει. Αν της είχε πιάσει από την αρχή το mobile κομμάτι, δε θα είχαμε υβριδικό os τώρα. Περιμένω τα 9, μπας και το στρώσουν, και αφήσουν το desktop ήσυχο. Στο mobile κομμάτι, ας κάνουν ό,τι θέλουν, δε με νοιάζει.
ektor7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Άντε πάλι. Μιλάμε για Mobile OS. Δηλαδή, μου συγκρίνεις desktop os με mobile os; Αν θες να συγκρίνεις με κάτι το android, σύγκρινε το με windows phone και windows rt. Το store των windows προσωπικά το θεωρώ το χειρότερο. 1) Δεν έχει εφαρμογές. Που είναι το πιο βασικό. 2) Από θέμα δομής είναι επίσης ό,τι να ναι. Για να δεις ένα update πρέπει να κάνεις 100 κλικ. Λες και το έχουν κρύψει. Όσο για το tablet, εγώ θέλω να το χρησιμοποιώ σαν tablet. Όχι σαν desktop. Άλλα προβλήματα λύνει το ένα κι άλλα το άλλο. Και όταν έχεις ένα tablet με windows, αναπόφευκτα θα έρθεις κάποια στιγμή στο "άλλο" OS. Τι εννοώ; Όταν θα το έχεις σαν tablet θα χρειαστείς να κάνεις κάτι στο desktop και δε θα βολεύει. Οπότε, αμέσως αμέσως χαλάει η εμπερία χρήσης. Το ίδιο και για το ανάποδο. Επειδή δουλεύω σε εταιρία τεχνικής υποστήριξης, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο βρίσιμο τρώνε τα 8. Πας να μπεις σαν administrator για να φτιάξεις κάτι, και πρέπει να περιμένεις 1000 ώρες, για να κατεβάσει τα tiles που σου ΕΠΕΒΑΛΛΕ χωρίς να τα χρειάζονται οι χρήστες. Κι άλλα προβλήματα. Τα 8 απέτυχαν. Ακόμα και η ίδια η Microsoft το λέει. Αυτή η μίξη desktop και mobile oses ήταν γιατί είχε μείνει πίσω κι έπρεπε κάπως να το σπρώξει. Αν της είχε πιάσει από την αρχή το mobile κομμάτι, δε θα είχαμε υβριδικό os τώρα. Περιμένω τα 9, μπας και το στρώσουν, και αφήσουν το desktop ήσυχο. Στο mobile κομμάτι, ας κάνουν ό,τι θέλουν, δε με νοιάζει. Πρωτο δε μιλαμε για mobile os,μιλαμε για tablets και γενικα σε φορητες συσκευες οπως ειναι το duet της asus. Το γεγονος οτι η google χρησιμοποιεί mobile os γι'αυτες τις συσκευες και η ms desktop os,δεν αλλαζει ουτε το σκοπο για τον οποιο υπαρχουν αυτες οι συσκευες και ουτε χρηση τους.Αυτο που αλλαζει ειναι οι επιλογες και οι δυνατοτητες της καθε συσκευης! Τωρα για το desktop και metro.Πολλοι εχουν την εντυπωση οτι στο desktop δεν μπορεις να κανεις τίποτα με το δακτυλο.Ελα ομως που δεν ισχύει κατι τετοιο.Το περισσοτερο χρονο μου τον περνω στο desktop με μονο touch χρηση και νοιωθω πολυ πιο οικεια απ'οτι στο android. Πιστευεις οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον μtorrent σε αφη? Πιστευεις οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω οποιοδηποτε player με αφη? Πιστευεις οτι δεν μπορω να χειριστω ευκολα οτι εχει σχεση με το desktop με αφη? Αν ναι κανεις μεγαλο λαθος,γιατι μπορεις να κανεις πολλα πραγματα με την χρηση αφη στο desktop και πολυ ευκολα μάλιστα!Απλα οι περισσότεροι εχουν μαθει στο τροπο που τους εχει δειξει η apple&google και δεν θελουν να μαθουν κατι διαφορετικο! Εγω σε οποιο θελει να παρει windows tablet του επισημάνω οτι θα πρέπει να μαθει να χειριζεται τo desktop ui με την αφη,αλλιως να κοιταξει αλλου αν ενδιαφερεται ειδικα για tablet χρηση! Οσο για την αποτυχία των windows 8 και την ελευση των 9 χωρις το metro ui,πραγματικα πιστευεις οτι υπαρχει οποιαδήποτε πιθανοτητα τα 9 να μην εχουν το metro ui????? Σοβαρα??? Η Google και η Apple που δεν τα συγχωνεύουν είναι χαζές; Και πρόσεξε, το λένε αυτό εταιρίες που το mobile os τους έχει πιάσει. Πρωτον η google δεν εχει desktop λογισμικο για να συγχωνεύσεις. Δευτερο η apple το desktop λογισμικο της δεν εχει 13 χρονιά touchscreen υποστηριξη. Και τριτον μια συσκευη στις 10 με 11 ιντσες δεν ειναι για mobile χρηση αλλα για πολυ πιο παραγωγικά πραγματα απ'οτι μπορουμε να κανουμε με ενα τηλεφωνο των 5" ή ενα 8"tablet! Γι'αυτο και το αποσπώμενο πληκτρολόγιο στα windows tablets μεταμορφωνουν τελείως την συσκευη και εχεις ενα πολυ πιο παραγωγικο μηχανημα κατι που δε συμβαινει με τα transformer pad της asus,λογο του android! Τα tablets πλεον εχουν γινει ενα καθημερινο εργαλειο που εχουμε σχεδόν συνεχεια μαζι μας και γι'αυτο πρεπει να μπορει να μας προσφερει πολυ περισσοτερα απ'οτι το κινητο μας,που επισης το εχουμε συνεχεια μαζι μας! Ο πολεμος στα tablets τωρα ξεκινα.Μη βιαζεσαι να βγαλεις νικητη και θα πεσεις εξω!Ηδη ξεκινησαν και οι κινεζοι να βγαζουν windows tablets καταλαβαινεις τι εχουμε να δουμε τα επομενα χρονια σ'αυτη ειδικα την κατηγορια!
Nix Pixel Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Πρωτο δε μιλαμε για mobile os,μιλαμε για tablets και γενικα σε φορητες συσκευες οπως ειναι το duet της asus. Το γεγονος οτι η google χρησιμοποιεί mobile os γι'αυτες τις συσκευες και η ms desktop os,δεν αλλαζει ουτε το σκοπο για τον οποιο υπαρχουν αυτες οι συσκευες και ουτε χρηση τους.Αυτο που αλλαζει ειναι οι επιλογες και οι δυνατοτητες της καθε συσκευης! Τωρα για το desktop και metro.Πολλοι εχουν την εντυπωση οτι στο desktop δεν μπορεις να κανεις τίποτα με το δακτυλο.Ελα ομως που δεν ισχύει κατι τετοιο.Το περισσοτερο χρονο μου τον περνω στο desktop με μονο touch χρηση και νοιωθω πολυ πιο οικεια απ'οτι στο android. Πιστευεις οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον μtorrent σε αφη? Πιστευεις οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω οποιοδηποτε player με αφη? Πιστευεις οτι δεν μπορω να χειριστω ευκολα οτι εχει σχεση με το desktop με αφη? Αν ναι κανεις μεγαλο λαθος,γιατι μπορεις να κανεις πολλα πραγματα με την χρηση αφη στο desktop και πολυ ευκολα μάλιστα!Απλα οι περισσότεροι εχουν μαθει στο τροπο που τους εχει δειξει η apple&google και δεν θελουν να μαθουν κατι διαφορετικο! Εγω σε οποιο θελει να παρει windows tablet του επισημάνω οτι θα πρέπει να μαθει να χειριζεται τo desktop ui με την αφη,αλλιως να κοιταξει αλλου αν ενδιαφερεται ειδικα για tablet χρηση! Οσο για την αποτυχία των windows 8 και την ελευση των 9 χωρις το metro ui,πραγματικα πιστευεις οτι υπαρχει οποιαδήποτε πιθανοτητα τα 9 να μην εχουν το metro ui????? Σοβαρα??? Πρωτον η google δεν εχει desktop λογισμικο για να συγχωνεύσεις. Δευτερο η apple το desktop λογισμικο της δεν εχει 13 χρονιά touchscreen υποστηριξη. Και τριτον μια συσκευη στις 10 με 11 ιντσες δεν ειναι για mobile χρηση αλλα για πολυ πιο παραγωγικά πραγματα απ'οτι μπορουμε να κανουμε με ενα τηλεφωνο των 5" ή ενα 8"tablet! Γι'αυτο και το αποσπώμενο πληκτρολόγιο στα windows tablets μεταμορφωνουν τελείως την συσκευη και εχεις ενα πολυ πιο παραγωγικο μηχανημα κατι που δε συμβαινει με τα transformer pad της asus,λογο του android! Τα tablets πλεον εχουν γινει ενα καθημερινο εργαλειο που εχουμε σχεδόν συνεχεια μαζι μας και γι'αυτο πρεπει να μπορει να μας προσφερει πολυ περισσοτερα απ'οτι το κινητο μας,που επισης το εχουμε συνεχεια μαζι μας! Ο πολεμος στα tablets τωρα ξεκινα.Μη βιαζεσαι να βγαλεις νικητη και θα πεσεις εξω!Ηδη ξεκινησαν και οι κινεζοι να βγαζουν windows tablets καταλαβαινεις τι εχουμε να δουμε τα επομενα χρονια σ'αυτη ειδικα την κατηγορια! Αν περνάς πιο πολύ χρόνο στο desktop με touch χρήση, δείχνει 2 πράγματα: Πόσο έχει αποτύχει το metro και πόσο διαφορετικά χρησιμοποιείς από τον μέσο χρήστη. Δεν έχει νόημα να το αναλύσω άλλο ειλικρινά. Σχετικά με τα 9. Όχι, δεν πιστεύω ότι θα καταργηθεί το metro. Αλλά θα περιοριστεί. Τα ίδια λέγατε και παλιότερα, μέχρι που ήρθε η ίδια η MS κι έκανε default να σε πηγαίνει στην επιφάνεια εργασίας και να περνάει το metro. Η Google έχει λειτουργικό για desktop. Chrome OS. Θα μπορούσε να του βάλει υποστήριξη για android apps. Το δυνατό του σημείο; Ελαφρύ γρήγορο, δεν έχει ανάγκη από anti-virus μιας κι έχει built-in, και ο developer γράφει μια εφαρμογή και παίζει παντού: Windows, OS X, Linux, Android, iOS. (Συν, ότι ωθεί το "Web as the platform. Δεν είναι για όλους, αλλά σίγουρα βολεύει πολλούς και τα περιθώρια εξελιξής του είναι μεγάλα.)Οπότε, σου επιστρέφω τη φράση σου. Μη βιάζεσαι να διαλέξεις νικητή. Γιατί το Chrome OS ολοένα και πιο touch friendly γίνεται και ποτέ δεν ξέρεις πως θα κινηθεί.
ektor7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Αν περνάς πιο πολύ χρόνο στο desktop με touch χρήση, δείχνει 2 πράγματα: Πόσο έχει αποτύχει το metro και πόσο διαφορετικά χρησιμοποιείς από τον μέσο χρήστη. Δεν έχει νόημα να το αναλύσω άλλο ειλικρινά. Σχετικά με τα 9. Όχι, δεν πιστεύω ότι θα καταργηθεί το metro. Αλλά θα περιοριστεί. Τα ίδια λέγατε και παλιότερα, μέχρι που ήρθε η ίδια η MS κι έκανε default να σε πηγαίνει στην επιφάνεια εργασίας και να περνάει το metro. Η Google έχει λειτουργικό για desktop. Chrome OS. Θα μπορούσε να του βάλει υποστήριξη για android apps. Το δυνατό του σημείο; Ελαφρύ γρήγορο, δεν έχει ανάγκη από anti-virus μιας κι έχει built-in, και ο developer γράφει μια εφαρμογή και παίζει παντού: Windows, OS X, Linux, Android, iOS. (Συν, ότι ωθεί το "Web as the platform. Δεν είναι για όλους, αλλά σίγουρα βολεύει πολλούς και τα περιθώρια εξελιξής του είναι μεγάλα.)Οπότε, σου επιστρέφω τη φράση σου. Μη βιάζεσαι να διαλέξεις νικητή. Γιατί το Chrome OS ολοένα και πιο touch friendly γίνεται και ποτέ δεν ξέρεις πως θα κινηθεί. Δεν εχει αποτυχει σε κατι,απλα εχει ΚΑΙ ενα desktop ui που τα παει επισης καλα σε touch χρηση!Απλα εσυ θες να το βλεπεις οπως σε βολευει! Το metro ui εχουμε πει χιλιαδες φορες οτι δεν ειναι το νεο start menu,αλλα οι εφαρμογες οι ιδιες που κατεβαζεις απο το store.Το οτι μπαινεις κατευθεια στο desktop δε λεει τιποτα,απλα η ms προσπαθει ατσαλα να καλοπιασει τους desktop χρηστες και απ'οτι φαινεται,πιανει!!! Το περιεργο με το "desktop" os της google ειναι οτι,ειναι ΜΑΚΡΑΝ πιο LIMIΤ απο το mobile os που εχει!Τωρα ποσο οφελιμος θα ηταν ενας τετοιος συνδιασμος,θα ηθελα πολυ να μου το εξηγησεις! Πιστευεις πραγματικα οτι το chrome os μπορει να αντικαταστησει το λογισμικο που εχεις στο pc? Και αν ναι ποτε υπολογιζεις να μεταφερτεις σ'αυτο?Πολυ συντομα να υποθεσω? Γιατι εγω εχω μεταφερθει ηδη στα windows και σε κινητο και σε tablet και οπως φαινεται το οικοσυστημα της ms,απο τωρα ειναι ικανο να υποστηριξει τις αναγκες ενως χρηστη και σε smartphone,tablet,laptop&desktop!
Nix Pixel Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δεν εχει αποτυχει σε κατι,απλα εχει ΚΑΙ ενα desktop ui που τα παει επισης καλα σε touch χρηση!Απλα εσυ θες να το βλεπεις οπως σε βολευει! Το metro ui εχουμε πει χιλιαδες φορες οτι δεν ειναι το νεο start menu,αλλα οι εφαρμογες οι ιδιες που κατεβαζεις απο το store.Το οτι μπαινεις κατευθεια στο desktop δε λεει τιποτα,απλα η ms προσπαθει ατσαλα να καλοπιασει τους desktop χρηστες και απ'οτι φαινεται,πιανει!!! Το περιεργο με το "desktop" os της google ειναι οτι,ειναι ΜΑΚΡΑΝ πιο LIMIΤ απο το mobile os που εχει!Τωρα ποσο οφελιμος θα ηταν ενας τετοιος συνδιασμος,θα ηθελα πολυ να μου το εξηγησεις! Πιστευεις πραγματικα οτι το chrome os μπορει να αντικαταστησει το λογισμικο που εχεις στο pc? Και αν ναι ποτε υπολογιζεις να μεταφερτεις σ'αυτο?Πολυ συντομα να υποθεσω? Γιατι εγω εχω μεταφερθει ηδη στα windows και σε κινητο και σε tablet και οπως φαινεται το οικοσυστημα της ms,απο τωρα ειναι ικανο να υποστηριξει τις αναγκες ενως χρηστη και σε smartphone,tablet,laptop&desktop! Όχι. Άλλο το desktop UI, άλλο το touch UI. Και στο mobile UI τα έχει κάνει μαντάρα. Οι κατασκευαστές δε βγάζουν tablet με Windows RT γιατί δεν τα θέλει ο κόσμος. Οι προγραμματιστές δε δείχνουν ενδιαφέρον κλπ. Ότι υπάρχει και το desktop UI που ο κόσμος το έχει μάθει 30 χρόνια τώρα, δε σημαίνει ότι το metro έπιασε. Χωρίς το desktop, το metro θα ήταν νεκρό. Και η Microsoft το metro έχει σαν απάντηση σε android και iOS, όχι το desktop. Ναι, το chrome os για την ώρα, είναι limited, αλλά μάλλον ξεχνάς ότι κάποιοι άνθρωποι (αρκετοί ομολογουμένως) περνάνε την ώρα τους στον browser. Για αυτούς λοιπόν είναι ό,τι πρέπει και δε χρειάζεται να ανησυχούν για αναβαθμίσεις, ιούς, κολλήματα κλπ. Και ξαναλέω, το καλό της Google είναι οι συνεχείς αναβαθμίσεις. Κυριολεκτικά, τις δίνει συνέχεια. Όπως και στα app της στο Android. Κάνει μαζικές αναβαθμίσεις με ωραία και βολικά features. Η Microsoft στον τομέα αυτόν κοιμάται όρθια. Έπρεπε το κατάστημα να το αναβαθμίσει από τα 8 στα 8.1 πάλι. Και σιγά την αναβάθμιση. Τα chrome apps έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Άμα βγάλει η Google, chrome desktop apps από τις εφαρμογές της (gmail, youtube κλπ) σίγουρα θα αυξήσει το ενδιαφέρον των developers για το Chrome OS. Πιστεύω πως ο λόγος που δεν το έχει κάνει ακόμα είναι γιατί περιμένει να κάνει τα chrome apps να δουλεύουν και στο android και μετά να κάνει μία έκδοση κάθε app της για όλα (chrome os, android). Ξαναλέω, μην υποτιμάς το chrome os. Φαίνεται limited τώρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον.
ektor7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Όχι. Άλλο το desktop UI, άλλο το touch UI. Και στο mobile UI τα έχει κάνει μαντάρα. Οι κατασκευαστές δε βγάζουν tablet με Windows RT γιατί δεν τα θέλει ο κόσμος. Οι προγραμματιστές δε δείχνουν ενδιαφέρον κλπ. Ότι υπάρχει και το desktop UI που ο κόσμος το έχει μάθει 30 χρόνια τώρα, δε σημαίνει ότι το metro έπιασε. Χωρίς το desktop, το metro θα ήταν νεκρό. Και η Microsoft το metro έχει σαν απάντηση σε android και iOS, όχι το desktop. Ναι, το chrome os για την ώρα, είναι limited, αλλά μάλλον ξεχνάς ότι κάποιοι άνθρωποι (αρκετοί ομολογουμένως) περνάνε την ώρα τους στον browser. Για αυτούς λοιπόν είναι ό,τι πρέπει και δε χρειάζεται να ανησυχούν για αναβαθμίσεις, ιούς, κολλήματα κλπ. Και ξαναλέω, το καλό της Google είναι οι συνεχείς αναβαθμίσεις. Κυριολεκτικά, τις δίνει συνέχεια. Όπως και στα app της στο Android. Κάνει μαζικές αναβαθμίσεις με ωραία και βολικά features. Η Microsoft στον τομέα αυτόν κοιμάται όρθια. Έπρεπε το κατάστημα να το αναβαθμίσει από τα 8 στα 8.1 πάλι. Και σιγά την αναβάθμιση. Τα chrome apps έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Άμα βγάλει η Google, chrome desktop apps από τις εφαρμογές της (gmail, youtube κλπ) σίγουρα θα αυξήσει το ενδιαφέρον των developers για το Chrome OS. Πιστεύω πως ο λόγος που δεν το έχει κάνει ακόμα είναι γιατί περιμένει να κάνει τα chrome apps να δουλεύουν και στο android και μετά να κάνει μία έκδοση κάθε app της για όλα (chrome os, android). Ξαναλέω, μην υποτιμάς το chrome os. Φαίνεται limited τώρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον. Οι κατασκευαστες θελουν να προσφερουν το καλυτερο και το ποιο ξεκαθαρο στου πελατες τους,γι'αυτο δινουν τα tablets τους με windows 8 και οχι με windows RT!Τα windows RT ειναι μονο metro ui και τα windows 8 ειναι και τα δυο ui(metro&desktop)! Με αλλα λογια οι κατασκευαστες υποστηριζουν το συνδιασμο,οπως και εγω και οχι τα καθαρα tablet που υποστηριζεις εσυ! Αφου ο κοσμος μπαινει στο internet,οπως και εσυ,γιατι εχεις ακομη αλλο λογισμικο και δεν πας στο crome os,απο τωρα? Το crome os ειναι 4χρωνων στα ποσα χρονια υπολογιζεις οι developers να σου εχουν ετοιμο το οικοσυστημα του crome,για να παρεις τις βαλιτσες σου και να μετακομισεις πληρως στο οικοσυστημα της google? Στο ξανα λεω,εγω εχω ηδη μετακομισει στο οικοσυστημα της ms,εδω και 1 χρονο,οταν θα μετακομισει και εσυ ολοκληροτικα στο οικοσυστημα της google,ελα να συγκρινουμε ποια εταιρια καλυπτει καλυτερα ολες τις αναγκες των χρηστων της!!! Προς το παρον το asus t100,θα εξακολουθει να μου δινει πολυ περισσοτερα πραγματα και δυνατοτητες,απο το android tablet σου και το cromebook σου,μαζι! (Βασικα το chromebook δε μετρα,γιατι ειναι απλα ενας browser για το T100!) 1
Zaknafein Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Άντε πάλι. Μιλάμε για Mobile OS. Δηλαδή, μου συγκρίνεις desktop os με mobile os; Αν θες να συγκρίνεις με κάτι το android, σύγκρινε το με windows phone και windows rt. Το store των windows προσωπικά το θεωρώ το χειρότερο. 1) Δεν έχει εφαρμογές. Που είναι το πιο βασικό. 2) Από θέμα δομής είναι επίσης ό,τι να ναι. Για να δεις ένα update πρέπει να κάνεις 100 κλικ. Λες και το έχουν κρύψει. Όσο για το tablet, εγώ θέλω να το χρησιμοποιώ σαν tablet. Όχι σαν desktop. Άλλα προβλήματα λύνει το ένα κι άλλα το άλλο. Και όταν έχεις ένα tablet με windows, αναπόφευκτα θα έρθεις κάποια στιγμή στο "άλλο" OS. Τι εννοώ; Όταν θα το έχεις σαν tablet θα χρειαστείς να κάνεις κάτι στο desktop και δε θα βολεύει. Οπότε, αμέσως αμέσως χαλάει η εμπερία χρήσης. Το ίδιο και για το ανάποδο. Ο συλλογισμός σου είναι λάθος. Λειτουργικά δεν είναι και τα δύο που "φοριούνται" σε ίδιου τύπου συσκευές (tablets εν προκειμένω); Γιατί να συγκρίνω πχ. το android tablet μου(Ν10) με τα WΡ8(?!) ή τα W8RT όταν έχω tablet που φοράει win 8.11 pro; Γιατί θεωρείς ότι δεν είναι έγκυρη μια τέτοια σύγκριση; Στο θέμα των RT έχεις δίκιο, ήταν λάθος της M$ imo και δημιούργησε περισσότερη σύγχυση από τα όποια οφέλη να έχει λειτουργικό για ARM (αν και όταν σχεδίαζε τα RT δεν νομίζω να είχε προβλέψει την ενεργειακή επάρκεια που θα έφερναν οι baytrail σε x86). Επίσης, τόσο το Store όσο και το metro έχουν δρόμο ακόμα σίγουρα, αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και οι εναλλαγές από metro -> desktop και το ανάποδο δεν χαλάνε την εμπειρία χρήσης όπως το παρουσιάζεις. Ούτε η χρήση touch σε desktop είναι πρόβλημα, τουλάχιστον όχι εφόσον υπάρχει το κατάλληλο stylus.
ektor7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Εδω μας λεει οτι τα windows tablets ΔΕΝ κανουν για tablet/gadget χρηση γιατι τα 200 000 apps του metro ui ειναι λιγα για τετοια χρηση και στο καπακι ερχεται να μας παρουσιασει τον crome os ως desktop оs που δεν εχει καν offline δυνατοτητες!!! Σοβαρα???Ενα gadget χρειαζεται ενα κατεβατο εφαρμογες,για να ειναι gadget και το desktop os που γινεται ολη η σοβαρη εργασια για τα παντα,το μονο που χρειαζεται ειναι συνδεση με το internet ,ενα browser και την προοπτικη οτι σε καποια χρονια θα υπαρξουν σοβαρες εφαρμογες απο τους developers???
The Ace Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Αν και επί του παρόντος έχω και android (στο G2), θα επικουρήσω τον ektor7 (αν και γαύρος, δεν πειράζει... ). To T100 είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική do-it-all συσκευή, και πραγματικά δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει. Από απλή χρήση tablet (μια χαρά δουλεύει ως tablet, ακόμα και σε desktop mode), ως φορητό netbook, ως officePC replacement (με μια οθόνη και ένα ασύρματο desktop για ευκολία), μέχρι και μέτρια 3D FPS/RTS παιχνίδια παίζει Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πούμε την αλήθεια ότι τα Win8.1 αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση για ενοποιημένες υπηρεσίες/λειτουργίες (αναμένοντας το Ubuntu). Είχα πριν και το TF300, το οποίο ήταν επίσης μεν super λύση, αλλά με περιόριζε δε (το λειτουργικό)... 1
Street-Fighter Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 http://www.youtube.com/watch?v=IQ7c_LbPOZk&list=UUXMrngTb6W5vapSYKGSiC8w
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα