Hal9000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Το Transformer Book Duet TD300, το υβριδικό σύστημα της Asus το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη CES 2014 και το οποίο συνδύαζε Windows και Android, δε θα πάρει όπως όλα δείχνουν το δρόμο για τα ράφια των καταστημάτων.Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Asus ακύρωσε όλα τα πλάνα κυκλοφορίας του μοντέλου μετά από πιέσεις της Microsoft και της Google που δε θέλουν τα λειτουργικά τους συστήματα να συνυπάρχουν σε έναν υπολογιστή. Το συγκεκριμένο μοντέλο ακολουθεί το γνωστό υβριδικό σχεδιασμό της σειράς Transformer όπου το tablet μπορεί να μεταμορφωθεί σε μικρό φορητό υπολογιστή με την προσθήκη μιας βάσης/πληκτρολόγιο. Παράλληλα είναι σε θέση να τρέχει τα Windows 8.1 αλλά και το Android 4.2 Jelly Bean, στα οποία ο χρήστης μπορεί να εναλλάσσεται μέσα σε 4 δευτερόλεπτα πατώντας απλά ένα κουμπί. Οι πιέσεις των δύο εταιρειών αναμένεται να μην επηρεάσουν μόνο την Asus αλλά να αποτελέσουν και μεγάλο εμπόδιο στα πλάνα της Intel η οποία και πάλι στη CES 2014 είχε παρουσιάσει τη δική της βελτιστοποιημένη πλατφόρμα για κατασκευή υπολογιστών με κοινή συνύπαρξη των δύο λειτουργικών συστημάτων. Site: Wall Street Journal
zeibekis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 κρίμα και ήταν ωραία ιδέα. Σίγουρα θα βγουν hacks που να το επιτρέπουν μιας και το hardware είναι συμβατό 4
ektor7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Θελω να δω πως θα αντιδρασει η intel,σ'αυτη την αποφαση!Δε πιστευω να μεινει με σταυρομενα χερια!
ougxar Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 οχι τιποτα αλλο,μη γινει και καμια βλακεια και βγει κερδισμενος κανενας καταναλωτης 27
Nix Pixel Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Θελω να δω πως θα αντιδρασει η intel,σ'αυτη την αποφαση!Δε πιστευω να μεινει με σταυρομενα χερια! Αν αρνηθεί η Google να δώσει το play store και όλα τα google apps, τι μπορεί να κάνει η Intel; Σίγουρα θα το χακάρουν και θα τα περάσουν, όπως έκανε με το κινητό android της Nokia, αλλά θα είναι από την αρχή ένα πολύ μεγάλο μείον. Το ίδιο και η Microsoft, που απότι ακούγεται δε θα υποστηρίζει αυτά τα dual boot μηχανήματα. Η Intel μου φαίνεται λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο... Μα που είναι αυτός ο Windows8 (ο χρήστης, όχι το προιόν, αν κι εδώ που τα λέμε, κι αυτός προιόν, που βγήκε από τον φανατισμό της Microsoft, είναι) που έλεγε ότι η Microsoft θέλει τα 2 OSes μαζί για να φανεί και καλά η ανωτερότητα των 8.1... Τον διέψευσε η ίδια του η εταιρία. 6
ektor7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Αν αρνηθεί η Google να δώσει το play store και όλα τα google apps, τι μπορεί να κάνει η Intel; Σίγουρα θα το χακάρουν και θα τα περάσουν, όπως έκανε με το κινητό android της Nokia, αλλά θα είναι από την αρχή ένα πολύ μεγάλο μείον. Το ίδιο και η Microsoft, που απότι ακούγεται δε θα υποστηρίζει αυτά τα dual boot μηχανήματα. Η Intel μου φαίνεται λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο... Μα που είναι αυτός ο Windows8 (ο χρήστης, όχι το προιόν, αν κι εδώ που τα λέμε, κι αυτός προιόν, που βγήκε από τον φανατισμό της Microsoft, είναι) που έλεγε ότι η Microsoft θέλει τα 2 OSes μαζί για να φανεί και καλά η ανωτερότητα των 8.1... Τον διέψευσε η ίδια του η εταιρία. Δε χρειάζεται να χακαρεις τιποτα.Υπαρχουν ηδη διανομες android για τα pc.Και τα windows tablets με intel cpu ειναι pc.Επισης υπαρχει και το bleustacks. Το προβλημα θα το εχει αυτος που αγοράζει android συσκευη,που ακομη και x86 να ειναι το tablet,δεν εχει πρόσβαση στα windows. Αυτος που θελει dualboot ή dual-os θα πρεπει να παρει windows tablet αναγκαστικα! Το θεμα τωρα ειναι οτι θα δυσκολεψει την intel να υποστηριξει το android σε icore(ix cpu) σε εταιρικο επίπεδο και αυτο θα περιορισει τη δυναμικη του android να διεισδύσει στο desktop/laptop οικοσύστημα! Εκτός αν πιστευει η google οτι με το μαματο crome os θα τσακίσει τα windows,στην desktop πλατφορμα!
Nix Pixel Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δε χρειάζεται να χακαρεις τιποτα.Υπαρχουν ηδη διανομες android για τα pc.Και τα windows tablets με intel cpu ειναι pc. Επισης υπαρχει και το bleustacks. Το προβλημα θα το εχει αυτος που αγοράζει android συσκευη,που ακομη και x86 να ειναι το tablet,δεν εχει πρόσβαση στα windows. Αυτος που θελει dualboot ή dual-os θα πρεπει να παρει windows tablet αναγκαστικα! Το θεμα τωρα ειναι οτι θα δυσκολεψει την intel να υποστηριξει το android σε icore(ix cpu) σε εταιρικο επίπεδο και αυτο θα περιορισει τη δυναμικη του android να διεισδύσει στο desktop/laptop οικοσύστημα! Εκτός αν πιστευει η google οτι με το μαματο crome os θα τσακίσει τα windows,στην desktop πλατφορμα! Για το χακάρισμα, εννοούσα τα google apps. Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει android για pc. Προσωπικά, άλλες ανάγκες εξυπηρετεί το ένα (android), άλλες το άλλο (windows). PC με windows 8.1 έχω. Δε θα μου λείψει στο τάμπλετ. Στο τάμπλετ θέλω android για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι οι πολλές εφαρμογές που έχει. Στα windows rt αυτές λείπουν. Στο tablet, δε θα ψάξω το desktop κομμάτι των windows γιατί δεν το θέλω για αυτή τη δουλειά. Όσο για το Chrome OS, μην μπερδεύτε το στόχο του. Αλλού στοχεύει το Chrome OS, αλλού τα Windows. Αν ήθελε να τσακίσει τα windows η Google, θα έβαζε μια κανονική διανομή Linux που να τρέχει μαζί με desktop εφαρμογές κι εφαρμογές android. Αλλά δε θέλει να κάνει αυτό με το Chrome OS.
ektor7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Για το χακάρισμα, εννοούσα τα google apps. Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει android για pc. Προσωπικά, άλλες ανάγκες εξυπηρετεί το ένα (android), άλλες το άλλο (windows). PC με windows 8.1 έχω. Δε θα μου λείψει στο τάμπλετ. Στο τάμπλετ θέλω android για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι οι πολλές εφαρμογές που έχει. Στα windows rt αυτές λείπουν. Στο tablet, δε θα ψάξω το desktop κομμάτι των windows γιατί δεν το θέλω για αυτή τη δουλειά. Όσο για το Chrome OS, μην μπερδεύτε το στόχο του. Αλλού στοχεύει το Chrome OS, αλλού τα Windows. Αν ήθελε να τσακίσει τα windows η Google, θα έβαζε μια κανονική διανομή Linux που να τρέχει μαζί με desktop εφαρμογές κι εφαρμογές android. Αλλά δε θέλει να κάνει αυτό με το Chrome OS. Ο καθενας εχει τις αναγκες του και τις προτιμήσεις.Και εγω πηρα windows x86 tablet για να εχω και τα δυο.Εβαλα το bluestacks και στο μηνα εγινε delete,γιατι έπιανε μονο χωρο στο δισκο! Ουτε εσυ ουσιαστικά, θες dual os στο tablet σου,ουτε εγω στο δικο μου(ασχετα οτι εγω μπορω να τα εχω και τα δυο,ενω εσυ οχι)! Και το tablet δεν ειναι απλα ενα tablet,ειναι και ενας ultra Φορητος υπολογιστης,για μενα(για σενα απλα ενα gadget),και το desktop το θελω οταν θα κοτσαρω το αποσπομενο πληκτρολογιο για να κανω την δουλεια μου.Οι εφαρμογες που εχει το metro ui ειναι υπερ αρκετες για την gadgetικη χρηση που χρειάζεται να κανω σαν ταμπλετα! Υπαρχουν ομως ατομα που το θελουν και μια default λυση και με την υποστήριξη του κατασκευαστη,θα ηταν ενα ιδανικό συστηματακι! Αν η google εβγαζε κανονικη linux διανομη ποιο θα ηταν το κερδος γι'αυτη? Νομιζεις οτι η google νοιάζεται για το linux ή για τις υπηρεσιες της που θα πλασσαρει υποχρεωτικά με το chrome os? 1
Nix Pixel Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Ο καθενας εχει τις αναγκες του και τις προτιμήσεις. Και εγω πηρα windows x86 tablet για να εχω και τα δυο.Εβαλα το bluestacks και στο μηνα εγινε delete,γιατι έπιανε μονο χωρο στο δισκο! Ουτε εσυ ουσιαστικά, θες dual os στο tablet σου,ουτε εγω στο δικο μου(ασχετα οτι εγω μπορω να τα εχω και τα δυο,ενω εσυ οχι)! Και το tablet δεν ειναι απλα ενα tablet,ειναι και ενας ultra Φορητος υπολογιστης,για μενα(για σενα απλα ενα gadget),και το desktop το θελω οταν θα κοτσαρω το αποσπομενο πληκτρολογιο για να κανω την δουλεια μου.Οι εφαρμογες που εχει το metro ui ειναι υπερ αρκετες για την gadgetικη χρηση που χρειάζεται να κανω σαν ταμπλετα! Υπαρχουν ομως ατομα που το θελουν και μια default λυση και με την υποστήριξη του κατασκευαστη,θα ηταν ενα ιδανικό συστηματακι! Αν η google εβγαζε κανονικη linux διανομη ποιο θα ηταν το κερδος γι'αυτη? Νομιζεις οτι η google νοιάζεται για το linux ή για τις υπηρεσιες της που θα πλασσαρει υποχρεωτικά με το chrome os? Όχι, το metro ui δεν έχει εφαρμογές ακόμα και για gadgetικη χρήση. Έχει πολλές ελλείψεις. Η κάθε εταιρία κοιτάει το κέρδος. Έτσι μόνο πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες, επιβιώνει κι αυτή και γίνεται ανταγωνιστική. Ναι, προφανώς ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες της, και καλά κάνει. Εταιρίες είναι, όχι μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Όπως και η Nokia ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες της Microsoft κι έβγαλε Android. Ούτε εκείνη νοιάζεται για το Android, αλλά για τις υπηρεσίες της Microsoft. Edit: Και μια τελευταία είδηση που διάβασα. η Mozilla παράτησε τον Firefox για Metro λόγω του χαμηλού ποσοστού χρηστών.
21century Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 To καρτέλ του λογισμικού συμμαχεί για να παγιδεύει τους χρήστες και να μην έχουν ποτέ ελευθερία επιλογών οπότε είμαστε πρόβατα με βελάσματα...
Κολοκυθοσπορος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Ε βεβαια λογικο τωρα ολοι θα παμε στον υπεροχο κοσμο των windows smartphones......NOT
o_kakos_o_lykos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 To καρτέλ του λογισμικού συμμαχεί για να παγιδεύει τους χρήστες και να μην έχουν ποτέ ελευθερία επιλογών οπότε είμαστε πρόβατα με βελάσματα... χωρις τιποτα αλλο περιττο. Απλα repost (insomnia) και retweet (twitter) και forward (e-mail) και κοινοποιηση (facebook) και +1 (g+)
ektor7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Όχι, το metro ui δεν έχει εφαρμογές ακόμα και για gadgetικη χρήση. Έχει πολλές ελλείψεις. Η κάθε εταιρία κοιτάει το κέρδος. Έτσι μόνο πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες, επιβιώνει κι αυτή και γίνεται ανταγωνιστική. Ναι, προφανώς ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες της, και καλά κάνει. Εταιρίες είναι, όχι μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Όπως και η Nokia ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες της Microsoft κι έβγαλε Android. Ούτε εκείνη νοιάζεται για το Android, αλλά για τις υπηρεσίες της Microsoft. Edit: Και μια τελευταία είδηση που διάβασα. η Mozilla παράτησε τον Firefox για Metro λόγω του χαμηλού ποσοστού χρηστών. Εχεις δοκιμάσει τον ie του desktop σε touch χρηση? Όταν τον δοκιμασεις,θα καταλάβεις γιατί δεν έχουν ελπίδα ουτε ο ie(metro),ουτε ο chrome,ουτε ο Firefox σε windows tablets! Για πες μου και ποια είναι η χρηση ένως gadget που δεν μπορείς να κανεις με το metro ui ώστε να αξίζει να θυσιάσω το laptop κομμάτι/δυνατοτητα του φορητού μου υπολογιστη(windows tablet)? Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2014 από ektor7
michael92 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Πάντως έχει γίνει πολύ fragmentation η κατάσταση με τα λειτουργικά. Εκεί που πριν μια δεκαετία ήταν Windows και Mac (το symbian δεν το βάζω για προφανείς λόγους) τώρα έχουμε: Windows Windows RT Mac iOS android Chrome OS firefox OS noob friendly Linux distros Shit is hard to cope
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα