Προς το περιεχόμενο

Σαν σήμερα [14/03/1994]: Κυκλοφορεί η έκδοση 1.0 του πυρήνα του Linux


zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πραγματικά τεράστια η συνεισφορά του στη θέση που έχουν οι υπολογιστές κάθε είδους στη ζωή μας σήμερα.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια με το android κυρίως αλλά και μικρότερα linux based λειτουργικά, ο πυρήνας του είναι πλέον σε μερικά απο τα μεγαλύτερα supercomputers μέχρι embedded συστήματα σε ηλεκτρικούς διακόπτες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι υποστηρικτές του Linux (και άλλων ανοιχτών λύσεων γενικά) είναι ότι αν τελικός σκοπός είναι η παραγωγικότητα στην εργασία μας, τότε ποσώς μας ενδιαφέρει ποιος ευθύνεται για κάτι που δεν δουλεύει. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει: το Χ πράγμα που θέλω να κάνω με Linux δεν δουλεύει. Είναι ο λόγος που το Linux (οποιαδήποτε διανομή) δεν έχει γίνει (και ούτε πρόκειται να γίνει σύντομα) mainstream.

 

Αυτό χωρίς καμιά εμπάθεια, από κάποιον που έχει σπουδάσει τον τομέα και τον εφαρμόζει επαγγελματικά καθημερινά. Απλά καλό είναι να αντιλαμβανόμαστε και υπο ποιο πρίσμα βλέπουμε κάθε φορά τα πράγματα.

 

Δεν έχεις απόλυτο δίκιο εδώ.

Βασικά το linux δεν είναι το κύριο λειτουργικό σε desktop pcs.

Σε supercomputers, embedded, servers κλπ είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό, οπότε overall είναι πιο διαδεδομένο από τα windows κλπ.

Και αυτό γιατί οι εταιρές που έχουν servers και supercomputers κλπ δεν τους ενδιαφέρει αν θα παίζει ο printer, ή αν οι drivers δεν υπάρχουν. Οι drivers είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που καλείται να κάνει ένα λειτουργικό, τη διαχείρηση πόρων του συστήματος.

Και το linux λόγω της ανοιχτής φύσης του μπορεί να το κάνει ή μπορεί να προσαρμοστεί για να το κάνει...

 

Όσον αφορά τη desktop χρήση, το linux σίγουρα για την καθημερινή χρήση κάποιου μέσου χρήστη δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά οι λόγοι γιαυτό δεν είναι το ίδιο το linux και το openness ή όπως αλλιώς το αναφέρεις. Θα μπορούσε το linux να προσφέρει την ίδια εμπειρία χρήστης και ευκολία με το windows υπό προϋποθέσεις.... (Δες τη έκανε η google με το android που φοράει ένα είδος linux kernel)

Δεν φταίει το ότι η ιδέα είναι κακή ή ότι είναι κακό λειτουργικό. Φταίνε άλλα πράματα που είναι μια τεράστια συζήτηση από μόνα τους.

Πάντως υπάρχουν πράγματα που κάποιες δουλειές θα γινόντουσαν καλύτερα σε linux.

Παράδειγμα όσοι ασχολούνται με embedded systems, οι προγραμματιστές κλπ συνήθως βολεύονται καλύτερα με linux παρά με windows....

 

Και για τους υπόλοιπους της λογικής του "δε με ενδιαφέρει για το πόσο γαμάτο ειναι, εμένα με νοιάζει να δουλευει" σκεφτείτε το εξής.

Δεν αναφέρουμε πόσο γαμάτο είναι για να πάτε να το κάνετε install, δεν μας νοιάζει καν αν θα το βάλετε στο pc σας.

Αναφέρουμε πόσο γαμάτο είναι γιατί ο τύπος που το έφτιαξε, έφτιαξε κάτι portable, που για την τότε εποχή ήταν πρωτοπόρο και έφτιαξε κάτι που παίζει σε supercomputers, embedded, servers, pcs κλπ και μέσα σε μια εικοσαετία κατάφερε να κατακλείσει όλη την αγορά με το λειτουργικό του, εκτός από την αγορά των desktop pcs. Κατάφερε να εκτοπίσει το UNIX σε μεγάλα μηχανήματα μεγάλων εταιριών που τότε ήταν πανάκριβο και ελέγχόταν από μεγάλες εταιρίες με το linux.

Το να βλέπετε το linux μόνο από τη χρησιμότητα στην desktop πλευρά του είναι τουλάχιστον ηλίθιο. Η αγορά δεν περιορίζεται εκεί....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...