Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δικαστική διαμάχη στην οποία είχαν εμπλακεί από το 2011 οι γνωστές εταιρείες Nikon και Sigma κατέληξε τελικά υπέρ της Nikon με το αρμόδιο ιαπωνικό να της επικυρώνει χρηματική αποζημίωση ύψους 14.5 εκατομμυρίων δολαρίων.Αφορμή των δικαστικών περιπετειών για τις δύο εταιρείες υπήρξει η καταγγελία από τη Nikon, πως ορισμένα μοντέλα φακών (6 συγκεκριμένα) της Sigma παραβίαζαν τις πατέντες που έχει κατοχυρώσει η Nikon σχετικά με το σύστημα απόσβεσης κραδασμών VR (Vibration Reduction).

 

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως η εν λόγω ευρεσιτεχνία, δηλαδή το σύστημα VR, είχε κατοχυρωθεί από τη Nikon πριν από 12 χρόνια, το 2002, ενώ οι αρχικές αξιώσεις της Nikon έκαναν λόγο για αποζημίωση ύψους 120 εκατομμυρίων δολλαρίων.

 

Link.png Site: DPreview

Δημοσ.

Να κλείσει η Sigma, να πουλιώνται μόνο Nikon φακοί, να φτάσει η τιμή τους στο θεό. Αρκεί να μη παραβιάζονται οι πατέντες...

Εχουμε τρελλαθεί μου φαίνεται...

Δηλαδή στην παλαιολιθική εποχή, αν ο πρώτος που ανακάλυψε τη φωτιά έλεγε "μην ανάβετε εσείς τη φωτιά, μόνο εγώ, που έχω την πατέντα" θα ψωφάγανε όλοι οι άλλοι, και δεν θα υπήρχαν άνθρωποι καθολου.

  • Like 4
Δημοσ.

Επειδή έχω ξαναδιαβάσει παρόμοια σχόλια για τη φωτιά κλπ, νομίζω οτι κάποιοι φτάνουν στο άλλο άκρο. Το νόημα της κατοχύρωσης μιας πατέντας έχει λίγο ξεφτιλιστεί τα τελευταία χρόνια αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να πατεντάρουν κάποιοι ακόμα και σχήματα σε συσκευές, αλλά δεν είναι ΟΛΕΣ οι πατέντες τέτοιες γελοιότητες.

Κάποιοι αφιερώνουν χρόνο και αρκετά χρήματα για να εξελίξουν πχ μια νέα τεχνολογία, το βρίσκετε παράλογο να θέλουν μετά να προστατεύσουν την επένδυσή τους; Θεωρείτε κάποιοι πως απο τη στιγμή που κάποιος δημιουργήσει κάτι αυτό πρέπει αυτόματα να είναι διαθέσιμο δωρεάν σε οποιοδήποτε ανταγωνιστή του;

 

Λένε πολλοί ότι οι πατέντες σκοτώνουν την καινοτομία και πιθανώς να έχουν δίκιο σε αρκετές περιπτώσεις πλέον. Αλλά αν δεν υπήρχε καμία προστασία στους δημιουργούς μιας νέας τεχνολογίας, τι σας κάνει να πιστεύετε οτι θα υπήρχαν τελικά νέες τεχνολογίες; Ποιός θα αφιέρωνε τον χρόνο και το άφθονο χρήμα που χρειάζεται για να δημιουργήσει κάτι καινούργιο αν ήταν να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα ο οποιοσδήποτε; Θα είχαμε τότε καμιά έκρηξη της καινοτομίας;

 

Για να μη μακρυγορώ, δεν ξέρω την ουσία της συγκεκριμένης διαμάχης, ούτε καν αν υπήρχε ουσία ή αν ήταν άλλη μια γελοιότητα από αυτές που ακούμε συχνά. Γνώμη μου είναι πως καλό θα ήταν να μην κράζουμε αδιακρίτα, χωρίς καν να ξέρουμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.

  • Like 8
Δημοσ.

συμφωνώ με τον από πάνω σε όλα. χωρίς πατέντες δεν θα επενδυόντουσαν λεφτά όπως επίσης και λιγότερες θέσεις εργασίας

Δημοσ.

Οι πατέντες που αφορούν δημιουργία είναι θεμιτές. Αυτό που ενοχλεί είναι οι πατέντες που αφορούν βασικό σχεδιασμό. Ως παράδειγμα, κάποιος θα φτιάξει πρώτος ένα σύστημα VR. Αν η πατέντα αφορά τον τρόπο που θα γίνει αυτό, το καταλαβαίνω. Αν η πατέντα απαγορεύει σε άλλον να φτιάξει σύστημα VR με άλλο δικό του τρόπο τότε είναι λάθος η πατέντα.

Δημοσ.

Οι πατέντες υπάρχουν για να σπάνε.

Αν εγω το έφτιαξα έτσι, ο αλλος θα σκεφτεί καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικό τροπο/λύση

Για μένα εινα υγιές

Δημοσ.

Καθόλου υγιές. Για καθέναν που θέλει να αναπτύξει κάτι συγκεκριμένο με διαφορετικό τροπο ξαναπληρωνονται πεταμενα επι της ουσίας λεφτά.

 

Μονο και μονο τα ποσά που δαπανονται στην παραβιομηχανια των πατεντών , που είναι πολλά δις, φτάνουν.

 

Φανταστείτε τα πανεπιστήμια αντί να δίνουν δημοσιεύσεις να κατοχειρωναν πατέντες σε τι κόσμο θα ζουσαμε.

  • Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς στον κόσμο που τα πανεπιστήμια σαν εταιρείες κι αυτά πια κατοχυρώνουν πατέντες για εμπορική χρήση.

Εδώ καλά καλά τα επιστημονικά περιοδικά κοστίζουν μια μικρή περιουσία για να είσαι συνδρομητής.

 

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Τι λέτε ρε παιδιά, αν τα λεφτά που έδιναν στους δικηγόρους που προστατεύουν τις πατέντες και τους επιστήμονες που προσπαθούν να "ξαναανακαλύψουν τον τροχό" για να μην καταπατούν τις πατένες, τα έδιναν στην έρευνα, πάλι στο ίδιο επίπεδο θα είμασταν.

Ελεος, ο ένας θέλει να πατεντάρει το ανθρώπινο γονιδίομα, ο άλλος ένα συγκεκριμένο γονίδιο, ο άλλος το "δεξί κλικ" ο άλλος το "pagedown" στο πληκτρολόγιο... έχουμε τρελλαθεί τελείως; Δηλαδή τι μου λέτε, ότι αν υπήρχε μόνο μία αυτοκινητοβιομηχανία, που είχε την πατέντα της κατασκευής αυτοκινήτων, τα αυτοκίνητα θα ήταν πιο εξελιγμένα;

Δημοσ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται οτι η Nikon έχει δίκιο. Οι πατέντες της είναι λίγο σοβαρότερες απο τα ορθογώνια και τα slide to unlock του μανάβικου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...