Stavros_G Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Επιτέλους να αρχίσει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Οι καλύτερες τιμές με κάνουν να σκεφτώ στα σοβαρά την αγορά των 100GB για να ανεβάσω τις φωτογραφίες. Όπως και να το κάνεις όσα backup και να έχω σε εξωτερικούς δίσκους στο σπίτι, όταν μπουν και μου το αδειάσουν δεν θα έχω τίποτα, τα mp3 και τις ταινίες τα ξαναβρίσκω, τα σημαντικά έγγραφα τα έχω ήδη στο σύννεφο, τις φωτογραφίες και τα video όμως? Τελευταία δοκιμάζω το Γαλλικό hubic με 25GB δωρεάν, που λέει οτι οι servers βρίσκονται σε Ευρωπαϊκό έδαφος (με ότι σημαίνει αυτό). Αλλά το ανέβασμα θέλει πολύ υπομονή βρε παιδί μου, ελπίζω να βελτιωθεί στο μέλλον. 1
speedman_26 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 αυτη η καραμελα με την ασφαλεια σταματηστε την επιτελους αμα θελει κατι να βρει η να κοιταξει η nsa θα το κανει και δεν θα παρετε χαμπαρι ακομα και σε hard drive να εχετε τα δεδομενα σας.
dterzakis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 αυτη η καραμελα με την ασφαλεια σταματηστε την επιτελους αμα θελει κατι να βρει η να κοιταξει η nsa θα το κανει και δεν θα παρετε χαμπαρι ακομα και σε hard drive να εχετε τα δεδομενα σας. Δεν είναι έτσι απλά. Δεν μιλάω για περιπτώσεις που πιστεύουν ότι και το "καλημέρα" που λένε στην γκομενά τους θέλουν να είναι κρυπτογραφημένο, αλλά να ανεβάσεις φωτογραφίες στο Google Drive και ξαφνικά να τις δεις να εμφανίζονται στο Google Search είναι ένα μικρό θεματάκι. Μία τέτοια περίπτωση μου είχε τύχει με άλλη υπηρεσία της Google.
coffeex Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Η google με τα προσωπικά μου αρχεια; ΧΑΧΑΧΑΧΑ Δεν της τα στέλνω μόνος μου καλύτερα στα γραφεία της, να δουν τι ακουω, τι φοράω, που πηγαίνω, τι αγοράζω και να μου πετάξουν μετα τις ηλίθιες διαφημίσεις τους στο διαδύκτιο; Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις η Microsoft ήταν η πρώτη εταιρία που έδωσε το οκ στην NSA να έχει πρόσβαση στους server της. Και από τότε που η MS «αγόρασε» το Skype όλοι οι ειδικοί λένε ότι έπαψε πλέον να είναι ασφαλές. Όλες οι Αμερικάνικες εταιρίες παρέχουν πρόσβαση στην NSA αλλά η Μicrosoft είναι μακράν η χειρότερη από όλες. Όποιος ανεβάζει ευαίσθητα δεδομένα στο cloud θα πρέπει να χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση. 1
tetra82 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Όσο κι αν φτηνήνει το cloud, το ερώτημα είναι για μένα το εξής: Πόσο εύκολα παίρνει κάποιος απόφαση να ανεβάσει πχ από 'παράνομα' αρχεία στο cloud service (mp3, ταινίες, προγράμματα...) ...μέχρι αρχεία προσωπικής αξίας; Για κάποιον της παλαιάς σχολής όπως εγώ που είμαι καχύποπτος και προτιμώ με τα λεφτά μου να κρατώ το backup σε δεύτερο σκληρό, η απόφαση για cloud storage είναι δύσκολη. Μόνο για backup με προϋπόθεση κρυπτογράφηση για τέτοιου τύπου αρχεία στο cloud. Πρώτον υποτίθεται δεν έχεις παράνομα αρχεία. Αν έχεις κατεβάσει το μισό Piratebay και το κάνεις και back up σε cloud υπηρεσία ε τότε σε τρώει. Δεν χρειάζεται η NSA. Υπάρχουν digital prints που θα καταδείξουν πως είναι παράνομο (για όλους ισχύει, ολοι κατεβάζουμε). Ο χώρος τώρα που αγοράζεις είναι για όλες τις πλατφόρμες τις Google. Μιλώντας για το εξωτερικό πάντα, κάποιος μπορεί να κάνει upload όλα τα non-DRM mp3 του (ξέρεις τα κατεβασμένα) στο Google Play Music All Access (9 Δολάρια συνδρομή). Κάθε ένα που βρίσκει θα στο αντικαθιστά με "νομιμο" mp3 320 διαθέσιμο ανα πάσα στιγμή σε όλες τις συσκευές σου καθώς και offline. Τώρα όσον αφορά τα προσωπικά αρχεία. Εδώ έχεις δίκιο. Τόσο η Google όσο και οι άλλοι έχουν δείξει ασχημα σημάδια. Ομως θα σου δώσω ένα παράδειγμα (προσωπική γνώμη πάντα). Οταν έχουμε Facebook (στο οποίο έχουμε δηλώσει απο γέννηση και επαγγελματικό παρελθόν, μέχρι σχέσεις, φίλους και που είμαστε ανα πάσα στιγμή). Οταν έχουμε Twitter (που το χρησιμοποιούμε κυρίως απο κινητό με tracking always on). Οταν έχουμε Vine, Google+ και τόσα άλλα social networks. Οταν στην τελική το email μας είναι Google, το ημερολόγιο είναι Google, τα online video είναι Google, οι χάρτες/gps μας είναι Google κτλ κτλ Πιστεύεις πως δεν βλέπουν έτσι κι αλλιώς ότι θέλουν; Προσωπικά (απο την στιγμή που δεν είμαι τρομοκράτης/κακοποιός κτλ) και που η Google "με θέλει" για στόχο διαφημίσεων, προτιμώ την άνεση του Cloud (ειδικά όταν ταξιδεύω) και με plugins τύπου adblock γλιτώνω τις διαφημίσεις. 1
nikchris Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Nαι, η NSA περιμενει να δει τα σκυλακια στις αυλες σας και τις φωτογραφιες του Σαββατοβραδου απο το "Μπουρλωτο Live" Τεχνοφοβια ftw!! 3
geodark Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Εγώ απλά πάω στα εργαστηρια του πολυτεχνείου στην σχολή μου και ανεβάζω με 25mb/s . Tόσο απλά 1
kinitos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 μιας και τα είπατε ολα σωστά να πω και εγω οτι αν κάνεις κωδικοποίηση με τέτοια μηχανήματα που έχουν είναι απλά θέμα λεπτών να ξέρουν τι έχεις για το τι ξέρει η google για μας είναι άλλη ιστορία μιας και ξέρει απλα τα πάντα. παράδειγμα μέσω κινητού ξέρει ποιος είσαι και ας μην δώσεις αριθμό για επιβεβαίωση mail μιας και το έχουν απο το android 100% απο τα άλλα 99% ξέροντας που πας πότε πας γιατί πας και μπαίνοντας στο ίντερνετ και ψάχνεις τοτε είσαι κομπλέ δεν κρύβεις τίποτα βέβαια δεν σημαίνει οτι πρέπει να δόσεις και αρχεια αυτό είναι κάλο για μουσική αγορασμένη οκ και φωτογραφίες απο ίντερνετ και αρχεία μη προσωπικά και μη άκρως επαγγελματικά
obi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Είπε κανείς ότι αν θέλουν να σπάσουν την κρυπτογράφηση, δεν μπορούν; Κανείς δεν το λέει αυτό. Αυτό που λέγεται είναι πως με την κρυπτογράφηση δε 'γλιτώνεις' , όμως μειώνεις τις πιθανότητες πχ υποκλοπές με προγράμματα μαζικών παρακολουθήσεών κλπ. Και για να είμαστε σοβαροί, δεν μιλάμε για συνωμοσιολογικά σενάρια, όλα αυτά υφίστανται και όποιος θέλει να παίρνει μέτρα το κάνει γιατί γνωρίζει τις δυνατότητές της τεχνολογίας, όχι γιατί φοβάται την τεχνολογία. Κανείς δε λέει ότι σε στοχευμένη έρευνα δε θα σπάσουν την κωδικοποίηση πχ. Πόσο μάλλον που δεν μπαίνουν στον κόπο να υφαρπάξουν προσωπικά δεδομένα από τον υπολογιστή στο σπίτι σου, αλλά τους τα δίνεις στο πιάτο εσύ. Και δε μιλάμε για μυστικές υπηρεσίες μόνο. Όποιος θέλει γίνεται θύμα του κάθε server ή της όποιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δικαίωμά του. Όπως και προσωπική υπόθεση του καθενός είναι να μην γίνεται έρμαιο του οποιουδήποτε.
Captain Nemo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Είναι σαν τις κουρτίνες ένα πράγμα άμα θέλει ο άλλος θα βάλει αχτίνες χ και ψ για να κατασκοπεύσει αλλά για τον πολύ τον κόσμο προστατεύουν την ιδιωτικότητα του.
methistakas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Dropbox και ξερο ψωμί.. Το google drive αν δεν αλλαξει τα policies του θα χασει πολυ κοσμο
wnet Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Nαι, η NSA περιμενει να δει τα σκυλακια στις αυλες σας και τις φωτογραφιες του Σαββατοβραδου απο το "Μπουρλωτο Live" Τεχνοφοβια ftw!! Δεν έχουν να κάνουν όλα με την NSA ... Όποιος θέλει μια στοιχειώδη ιδιωτικότητα δε σημαίνει πως φοβάται την τεχνολογία.... έλεος δηλαδή.... και για να το χοντρύνω και εγώ: Αν έχω π.χ. στο σπίτι μου το δικό μου owncloud και 5-6 NAS και αποθηκεύω εκεί φοβάμαι την τεχνολογία περισσότερο από εσένα που τα βάζεις στο cloud;; μάλλον όχι.... μήπως είσαι τεχνοφοβικός;; ( )
Windows8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Ενώ η MS που υποστηρίζεις εσύ, τόσα χρόνια έχει πάρει τα εύσημα από πλευράς διασφάλισης της ιδιωτικότητας. Ότι να 'ναι εδώ μέσα εντελώς.επιδη σου θίξαμε την γκουγκλ και ταράχτηκες να σου πω τα εξής: δεν χρησιμοποιώ κάποια υπηρεσία, μονο στο OneDrive εχω την μουσική μου για streaming με Xbox και WP. ακομα δεν μου χρειάστηκε. και επίσης, όλες οι αλλες εταιρίες απο την google με τις ηλίθιες διαφημίσεις της στο τι κάνουμε σερτς καλύτερες ειναι. (android dudes are pissed off, they are ready to diss Windows8 about Microsoft using the word *fanboy* in 3,2,1..) Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις η Microsoft ήταν η πρώτη εταιρία που έδωσε το οκ στην NSA να έχει πρόσβαση στους server της. Και από τότε που η MS «αγόρασε» το Skype όλοι οι ειδικοί λένε ότι έπαψε πλέον να είναι ασφαλές. Όλες οι Αμερικάνικες εταιρίες παρέχουν πρόσβαση στην NSA αλλά η Μicrosoft είναι μακράν η χειρότερη από όλες. Όποιος ανεβάζει ευαίσθητα δεδομένα στο cloud θα πρέπει να χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση. διαβασε,τωρα το κομμεντ μου απο πάνω. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΡΙΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΑ ΣΑΣ.
vardaloupas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Από τα ξαφνικά και ευχάριστα. Άνοιξα το e-mail Μου και βλέπω χρέωση από 4.99$ σε 1,99 $ ανά μήνα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα