Hal9000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Σε σημαντικές μειώσεις στα συνδρομητικά πακέτα αποθηκευτικού χώρου, ανακοίνωσε σήμερα η Google για την cloud υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων, Drive.Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τα επίσημα αποκαλυπτήρια της υπηρεσίας και τις πρόσφατες βελτιώσεις στις υποδομές της, η Google δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στο κόστος απόκτησης επιπλέον αποθηκευτικού χώρου εκτός των 15GB τα οποία παραμένουν δωρεάν για κάθε χρήστη. Έτσι το κόστος των 100GB πλέον στο Google Drive στοιχίζουν μόλις $1.99 μηνιαίως από $4.99 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα το 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου στοιχίζει από $49.99 πλέον $9.99/μήνα ενώ για ειδικές περιπτώσεις υπάρχει δυνατότητα επιλογής αποθηκευτικού χώρου 10TB τα οποία κοστίζουν $99.99/μήνα. Οι συγκεκριμένες τιμές είναι καλύτερες από αυτές του Dropbox το οποίο χρεώνει $9.99 ανά μήνα για 100 GB αποθηκευτικού χώρου ενώ η Microsoft χρεώνει $50 ετησίως για 100 GB και $100 για 200 GB αποθηκευτικού χώρου στην υπηρεσία OneDrive. Όπως πάντα, η αγορά ενός από πακέτου αποθηκευτικού χώρου δεν ισχύει μόνο για το Google Drive αλλά και για άλλες υπηρεσίες της Google όπως το Gmail και τις φωτογραφίες που αποθηκεύει ο χρήστης στο Google+. Η ενεργοποίηση ενός από τα πακέτα μπορεί να γίνει από την παρακάτω ιστοσελίδα ενώ όσοι είναι ήδη συνδρομητές, θα μεταφερθούν αυτόματα σε καλύτερο πλάνο χωρίς επιπλέον χρέωση. Site: Google Storage
obi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Όσο κι αν φτηνήνει το cloud, το ερώτημα είναι για μένα το εξής: Πόσο εύκολα παίρνει κάποιος απόφαση να ανεβάσει πχ από 'παράνομα' αρχεία στο cloud service (mp3, ταινίες, προγράμματα...) ...μέχρι αρχεία προσωπικής αξίας; Για κάποιον της παλαιάς σχολής όπως εγώ που είμαι καχύποπτος και προτιμώ με τα λεφτά μου να κρατώ το backup σε δεύτερο σκληρό, η απόφαση για cloud storage είναι δύσκολη. Μόνο για backup με προϋπόθεση κρυπτογράφηση για τέτοιου τύπου αρχεία στο cloud. 4
Captain Nemo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Και την προστασία της NSA που την βάζεις ολόκληρες συστοιχίες υπερυπολογιστών που κοιτάνε για ορθογραφικά λάθη
obi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Α εγώ που είμαι καχύποπτος, είμαι της παλιάς σχολής αλλά εσύ είσαι της ακόμα πιο παλιάς... Καλά κάνεις και ασχολείσαι με την ορθογραφία. Για την ιστορία, όπως είπε και ο φίλτατος Έντουαρντ Σνόουντεν, η NSA θα σε βρει αν θέλει, με την κρυπτογράφηση όμως μειώνεις τις πιθανότητες να ασχοληθούν μαζί σου τόσο η κάθε NSΑ όσο και ο τελευταίος υπάλληλος του cloud server
Windows8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Η google με τα προσωπικά μου αρχεια; ΧΑΧΑΧΑΧΑ Δεν της τα στέλνω μόνος μου καλύτερα στα γραφεία της, να δουν τι ακουω, τι φοράω, που πηγαίνω, τι αγοράζω και να μου πετάξουν μετα τις ηλίθιες διαφημίσεις τους στο διαδύκτιο; 1
Arisyo13 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Παντως για αυτους που όντως τους αφορα το cloud storage ειναι μεγάλη είδηση, η Google πιέζει τον ανταγωνισμό και αυτό μόνο καλό είναι για εμάς τους καταναλωτες. Το πως θα χρησιμοποιήσει καποιος τετοιου ειδους αποθηκευτικούς χωρους ειναι άλλο θεμα! 1
8elwADSL Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Cloud storage στην Ελλάδα με τις ταχύτητες που έχουμε απλά δεν... 6
keepgoing Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Πολύ καλές τιμές απο τη google. Σίγουρα θα έχουμε και κάποια απάντηση απο τους άλλους. Πραγματικά πρέπει να αγοράζουν τους δίσκους τζάμπα με τέτοιο όγκο παραγγελιών που δίνουν.
GrandGamer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Όσο κι αν φτηνήνει το cloud, το ερώτημα είναι για μένα το εξής: Πόσο εύκολα παίρνει κάποιος απόφαση να ανεβάσει πχ από 'παράνομα' αρχεία στο cloud service (mp3, ταινίες, προγράμματα...) ...μέχρι αρχεία προσωπικής αξίας; Για κάποιον της παλαιάς σχολής όπως εγώ που είμαι καχύποπτος και προτιμώ με τα λεφτά μου να κρατώ το backup σε δεύτερο σκληρό, η απόφαση για cloud storage είναι δύσκολη. Μόνο για backup με προϋπόθεση κρυπτογράφηση για τέτοιου τύπου αρχεία στο cloud. MEGA 3
panagi0tisgr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Εγώ μετά απο δυο δίσκους εξωτερικούς που με άφησαν ξαφνικά όλες τις φωτογραφίες μου πλέον τις έχω στο onedrive. Δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ υπηρεσίες τύπου mega γιατι εκεί πανε και παράνομα αρχεία και μπορεί ένα πρωί να το κλείσουν και να χαθούν όλα. 3
menthol1979 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Η google με τα προσωπικά μου αρχεια; ΧΑΧΑΧΑΧΑ Δεν της τα στέλνω μόνος μου καλύτερα στα γραφεία της, να δουν τι ακουω, τι φοράω, που πηγαίνω, τι αγοράζω και να μου πετάξουν μετα τις ηλίθιες διαφημίσεις τους στο διαδύκτιο; Ενώ η MS που υποστηρίζεις εσύ, τόσα χρόνια έχει πάρει τα εύσημα από πλευράς διασφάλισης της ιδιωτικότητας. Ότι να 'ναι εδώ μέσα εντελώς. 2
Dr.Richard Axel Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Όλα καλά και όλα ωραία αλλά όταν κάνει "150 χρόνια" να ανέβει ένα αρχείο, τι να το κάνω; Ας ήταν standard τα 2mb upload να το σκεφτώ σοβαρά 1
alexzzz Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Αν βάλω όλα τα αρχεία που θέλω στον δίσκο μου και τον κάνω sync με το cloud έχω ένα υπερτέλειο και ασφαλέστατο (από άποψη hardware) nas τύπου δίσκο για παντού... εγώ που θέλω κάνα tb με 90ε τον χρόνο είμαι καλυμμένος.
kazantzidis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Επιτελους βρηκα τροπο να αξιοποιησω το 30Mbps upload μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα