mentoras99 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 τα δυο πρώτα δεν τα βλέπεις;;;; Εχεις δικιο, μπερδευτηκα, νομιζα ηταν το αναποδο.
mentoras99 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπον, μπορεσα και περιεργάστηκα λιγο τα pmr του Lidl.Βεβαια, δεν μπορω αμεσα να τα δοκιμασω σε πραγματικες συνθηκες- ανοιχτο χωρο κλπ.Φαινονται ποιοτικη κατασκευη, με καλο value for money γι’ αυτα που προσφερει.Γενικα ακους χωρις παρασιτα. Δοκιμασα σε υποκαναλο ψηφιακο, μια χαρα.Επισης δοκιμασα και το room monitoring, πολυ καλο.Αυτο που θελω να ρωτησω, ειναι το εξης:τα δυο pmr , δεν εχουν καποια διαδικασια ‘συγχρονισμου/συντονισμου’, μεταξυ τους;Καποια παλιοτερα που ειχα, πολυ απλουστερα και πριν 15 χρονια, νομιζω, αλλα δεν παιρνω και ορκο, οτι οταν οριζες καναλι, καπως ‘κουμπωνε’ το ενα με το αλλο.Δεν υπαρχει κατι τετοιο στα νεοτερα, οπως αυτο του lidl? Ή λαθος θυμαμαι;Απλα οριζεις το ιδιο καναλι-υποκαναλο, και στα δυο, και μετα μιλας;
Dimmu00 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα και απο εμενα...Πριν λιγο καιρο ενας φιλος αποφασισε να παρει walkie talkie λογω του οτι ασχολουμαστε και οι 2 με το airsoft.Θελουμε τωρα να βρουμε ακουστικα,αλλα δεν γνωριζουμε τι ακριβως πρεπει να παρουμε..Δλδ τα walkie εχουν υποδοχη για μονο καρφι,με 2 δαχτυλιδια.Παιρνουμε απλα ακουστικα PTT με μονο καρφι και 2 δαχτυλιδια στο τελος η θελει συγκεκριμενα ακουστικα??Το μοντελο ειναι αυτο OLYMPIA 1120 PMR.Αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα.Ευχαριστω Χρειαζομαι κατι τετοιο δλδ?
georgeps21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα και απο εμενα...Πριν λιγο καιρο ενας φιλος αποφασισε να παρει walkie talkie λογω του οτι ασχολουμαστε και οι 2 με το airsoft.Θελουμε τωρα να βρουμε ακουστικα,αλλα δεν γνωριζουμε τι ακριβως πρεπει να παρουμε..Δλδ τα walkie εχουν υποδοχη για μονο καρφι,με 2 δαχτυλιδια.Παιρνουμε απλα ακουστικα PTT με μονο καρφι και 2 δαχτυλιδια στο τελος η θελει συγκεκριμενα ακουστικα??Το μοντελο ειναι αυτο OLYMPIA 1120 PMR.Αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα.Ευχαριστω Χρειαζομαι κατι τετοιο δλδ? εψαξα για δικο του , δεν ξερω ειναι η αληθεια,δεν βρηκα κατι και για αυτο δεν απαντησα, ισως αν ρωτησεις καποιο καταστημα με ασυρμάτους? Θεωρητικα μπορει να παιζει αυτο που λες, αλλα ποτε δεν ξερεις,που μενεις γιατι ισως εχω παρομοιο μικροακουστικο να δοκιμασουμε
Dimmu00 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Κομοτηνη μενω,παιζει να ειμαστε πολυ μακρια
georgeps21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Κομοτηνη μενω,παιζει να ειμαστε πολυ μακρια ειμαστε κριμα...
stelios18120 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Να ρωτησω επειδή είστε γνωστες. Θέλω να αγοράσω τo baofeng uv-5r ένα τεμαχιο εγώ και ένα ένας φίλος για να μιλάμε σε απόσταση 500μετρα που δουλεύουμε ώστε να έχουμε μία πιο άμεση συνενόηση χωρίς κινητά Έχουν καλή εμβέλεια είδα και είναι αξιόπιστα για τα χρήματα τους και τα εχει αγοράσει πολύ κόσμος. Για πείτε μου.
Fubar.gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Αυτά θέλουν άδεια ραδιοερασιτέχνη. Αλλά ακόμα και αν έχετε άδεια και οι δύο, δέν μπορείτε να κάνετε χρήση αυτών των συχνοτητων για επαγγελματικούς σκοπούς ή κουβεντούλα. Για απόσταση μόλις 500 μέτρων, τα απλά PMR σας καλύπτουν πλήρως, χωρίς να χρειάζονται άδειες ή άλλοι περιορισμοί. 1
stelios18120 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δηλαδή αυτά τα baofeng θέλουν άδεια ώστε να τα δουλέψουν; Έχω δει αρκετους που τα έχουν και τα δουλεύουν αβερτα χωρίς άδεια παρανομα..τι παίζει να τους κάνουν αν δεν ενοχλούν και απλά μιλάνε μεταξύ τους;
Fubar.gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Τα συγκεκριμένα μπορούν να κάνουν εκπομπή και λήψη σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων στα VHF και UHF, μεταξύ των οποίων είναι συχνότητες που χρησιμοποιεί η αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα κτλ. Οπότε με λάθος επιλογή συχνότητας μπορείς να κάνεις παρεμβολές σε υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. Επιπλέον αν σε δεί αστυνόμος να το έχεις, ακόμα και σβηστό, μπορεί να σου κάνει μανούρες (απο κατάσχεση του ασυρμάτου μέχρι σύληψη και μηνύσεις). Τώρα στην πράξη τα χρησιμοποιούν πολλοί παράνομα. Και εδώ: http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=3215&ref=1 λέει οτι τα χρησιμοποιούν κηνυγοί, ορειβάτες κτλ. Όλες αυτές οι χρήσεις όμως είναι παράνομες στην πράξη Κατα τη γνώμη μου δέν αξίζει να πάρεις το ρίσκο, απο τη στιγμή που τα PMR σε καλύπτουν, είναι 100% νόμιμα και δέν μπορεί να σου πεί κανένας τίποτα. 1
georgeps21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Τα συγκεκριμένα μπορούν να κάνουν εκπομπή και λήψη σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων στα VHF και UHF, μεταξύ των οποίων είναι συχνότητες που χρησιμοποιεί η αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα κτλ. Οπότε με λάθος επιλογή συχνότητας μπορείς να κάνεις παρεμβολές σε υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. Επιπλέον αν σε δεί αστυνόμος να το έχεις, ακόμα και σβηστό, μπορεί να σου κάνει μανούρες (απο κατάσχεση του ασυρμάτου μέχρι σύληψη και μηνύσεις). Τώρα στην πράξη τα χρησιμοποιούν πολλοί παράνομα. Και εδώ: http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=3215&ref=1 λέει οτι τα χρησιμοποιούν κηνυγοί, ορειβάτες κτλ. Όλες αυτές οι χρήσεις όμως είναι παράνομες στην πράξη Κατα τη γνώμη μου δέν αξίζει να πάρεις το ρίσκο, απο τη στιγμή που τα PMR σε καλύπτουν, είναι 100% νόμιμα και δέν μπορεί να σου πεί κανένας τίποτα. συμφωνω με τον απο πάνω που μολος καταλαβα οτι ειναι ο φιλος απο το καναλακι στο youtube με τα ωραια βιντεο. Τα baofeng ειναι απιστευτα για τα λεφτα τους και πολυ value for money. Δεν θα το συγκρινεις με ενα yaesu/icom/kenwood 200 κ 300 ευρω,αλλα για 30 κ 40 ευρω που τα βρισκεις ειναι φοβερα. ΑΛΛΑ οπως ειπε ο φιλος απο πανω η κατοχη τους/λειτουργια τους ειναι παράνομη χωρις άδεια. προσωπικα εχω φαει μανούρα με διας στο κεντρο παρόλο που έχω κανονική άδεια , άρχιζαν να μου ψάχνουν τον ασύρματο (πραγμα που ουτε αυτοί ειχαν δικαιωμα) και να με ρωταγε γιατι το εχω, με ποιον μιλαω , να ελεγχουν αν ακουω αστυνομια κτλ (που και να το εκανα εχω καθε δικαιωμα βασει νομου -που φυσικα ουτε αυτο γνωριζαν) επίσης μια απο τις υποχρεώσεις της άδειας ραδιοερασιτέχνη είναι να λεει το διακριτικό του ανα τακτά χρονικά διαστήματα (οχι πανω απο 10 λεπτα) και να μιλάει καθαρά για θέματα τεχνικού περιεχομένου. Οχι πως τα παραπάνω τυρουνται παντα, αλλα και πάλι καλο ειναι να μη σου "τυχει" και φας τρεξιμο απο αστυνομια κλπ αν ομως μιλάμε για μικρη απόσταση ,και υπαρχει και οπτική επαφη τοτε ενα ζευγάρι απλα pmr θα σου κάνουν τη δουλειά.. μερικά Pmr που έχω δουλέψει,στα προτείνω και λειτουργουν μια χαρα 1) τα pmr του λιντ στα 30ε το ζευγος(αν περιμενεις λιγο θα τα ξαναβγαλουν μεσα σε 1 1μιση μηνα, ειναι καιρος) 2)motorola walkie talkie tlkr t50 στα 45ε το ζευγος 3)Cobra MT-975-2VP στα 60-70 το ζευγος 4) το θυριο το Midland G7 XT 70 το 1 οτι και αν αποφασίσεις καλη συνέχεια
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 και να με ρωταγε γιατι το εχω, με ποιον μιλαω , να ελεγχουν αν ακουω αστυνομια κτλ (που και να το εκανα εχω καθε δικαιωμα βασει νομου -που φυσικα ουτε αυτο γνωριζαν) Αυτό δεν ξέρω αν ισχύει με σιγουριά. Είχα μιλήσει με ραδιοερσιτέχνες και από οτι κατάλαβα ο νόμος δεν ορίζει ξεκάθαρα αν επιτρέπεται να κάνεις ακρόαση από τέτοιες συχνότητες εκτός των ραδιοερασιτεχνικών. Αυτό που κατάλαβα από την άποψη των περισσοτέρων Ρ/Σ είναι οτι δεν πρέπει να ακούω τίποτα. τι παίζει να τους κάνουν αν δεν ενοχλούν και απλά μιλάνε μεταξύ τους; Όπως αναφέρθηκε η χρήση συχνοτήτων για ραδιοερασιτεχνικούς σκοπούς υπόκειται σε περιορισμούς. Ισχύει ένας άγραφος κανόνας οτι και να μιλάς σε μια συχνότητα χωρίς να ενοχλείς άλλους, σε ακούνε άλλοι 10 εκείνη την στιγμή. Αν δεν μιλάτε στις συχνότητες των PMR αλλά στις ραδιοερασιτεχνικές μπορεί κάποιος ραδιοερασιτέχνης να κάνει καταγγελία λόγω μη τήρησης των κανόνων και μετά έχουμε άλλα.
georgeps21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Αυτό δεν ξέρω αν ισχύει με σιγουριά. Είχα μιλήσει με ραδιοερσιτέχνες και από οτι κατάλαβα ο νόμος δεν ορίζει ξεκάθαρα αν επιτρέπεται να κάνεις ακρόαση από τέτοιες συχνότητες εκτός των ραδιοερασιτεχνικών. Αυτό που κατάλαβα από την άποψη των περισσοτέρων Ρ/Σ είναι οτι δεν πρέπει να ακούω τίποτα. Όπως αναφέρθηκε η χρήση συχνοτήτων για ραδιοερασιτεχνικούς σκοπούς υπόκειται σε περιορισμούς. Ισχύει ένας άγραφος κανόνας οτι και να μιλάς σε μια συχνότητα χωρίς να ενοχλείς άλλους, σε ακούνε άλλοι 10 εκείνη την στιγμή. Αν δεν μιλάτε στις συχνότητες των PMR αλλά στις ραδιοερασιτεχνικές μπορεί κάποιος ραδιοερασιτέχνης να κάνει καταγγελία λόγω μη τήρησης των κανόνων και μετά έχουμε άλλα. ο νομος ορίζει οτι αν δεν ενοχλώ δεν υπάρχει θέμα ,και φυσικα σε καταστασεις εκτάκτου ανάγκης μπορω να παρω μικρόφωνο (εδω βεβαια ισχύει οτι εχουν και εκεινοι επαναληπτες με υπότονους οποτε δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι να τους μιλησεις και εσυ-τουλαχιστον χωρις να εχεις ψαξει για υποτονους-) οταν βρω το νομο στον στελνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα