Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το παρακάτω λαπτοπ 

http://www.skroutz.gr/s/2746886/HP-Compaq-Presario-CQ58-299-ev-B830-2GB-320GB.html

το οποίο βρήκα με 4gb ram και 750gb hdd στα 320Ε. Η χρήση του θα είναι κυρίως για την σχολή μου όπου χρησιμοποιώ eclipse, netbeans, visual studio κτλ. Προφανώς δεν χρειάζομαι μεγάλη επεξεργαστική ισχύ αλλά δεν γνωρίζω άμα αυτή μου αρκεί. Οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις είναι δεκτές. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου! Η διαφορά με το λαπτοπ που ανέφερα είναι μεγάλη σε σχέση με αυτά που μου προτείνεις? Ποια η γνώμη σου?

Δημοσ.

Και εγώ για τον ίδιο λόγο αγόρασα αυτό και τα άξιζε.

Για Dev-C αλλά ακόμα και visual studio και eclipse είναι οκ.

Το μόνο που θέλει να του πάρω επειγόντως είναι ένας μικρός ssd, αλλιώς θα σου σπάσουν τα νεύρα.

εδίτ: 2014 με 2gb ram πού πας...

Δημοσ.

Αυτό που θα πάρεις εσύ θα έχει ένα χρόνο εγγύηση αμέσως αμέσως ένα μείον.Το πρώτο είναι με ένα τέρας χωρητικότητα και με μπλε δόντι το δεύτερο με λειτουργικό.Και πολύ καλές προσφορές συνήθως παίζουν και στα metro cash and carry αλλά θέλει να βρεις κάποιον με επαγγελματικό φούπουά

Δημοσ.

Και εγώ για τον ίδιο λόγο αγόρασα αυτό και τα άξιζε.

Για Dev-C αλλά ακόμα και visual studio και eclipse είναι οκ.

Το μόνο που θέλει να του πάρω επειγόντως είναι ένας μικρός ssd, αλλιώς θα σου σπάσουν τα νεύρα.

εδίτ: 2014 με 2gb ram πού πας...

Αυτό που βρήκα είναι από μαγαζί φίλου με 4gb ram και 750HDD... Ναι θα έχω λογικά ένα χρόνο εγγύηση. Μου αρκεί όμως ένα τέτοιο μηχανηματάκι για την δουλειά μου? Από σπίτι έχω να δουλεύω δυνατό desktop αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε πλεόν κάτι φορητό..

Δημοσ.

Αν δεν ξοδεύεις πολλές ώρες σε αυτό (εγώ πχ το έχω να πηγαινοέρχομαι στη σχολή και να μην ανησυχώ για αίθουσες, αν έχουν ή όχι τα προγράμματα που χρειάζομαι κλπ) θα σε καλύψει.

Αν το θες για δουλειά και θες να παραμείνεις σε αυτό το μπάτζετ τότε σίγουρα θέλει ssd όπως είπα γιατί θα σου βγάλει την ψυχή.

Δημοσ.

Επειδή δεν είμαι ειδικός κανονικά πρέπει να πας στις σελίδες των προγραμμάτων που αναφέρεις να δεις τι απαιτήσεις έχει το καθένα.Και πες μας το πιο απαιτητικό τι θα γράφει να σου πούμε αν θα κάνουν αυτά τα μοντέλα.Σε κάθε πρόγραμμα γκούγκλαρε το όνομα του και την λέξη requirements και θα δεις τι λέει.

Δημοσ.

Ναι ο κύριος λόγος είναι να πηγαινέρχομαι στην σχολή, να πηγαίνω στην βιβλιοθήκη να προγραμματίζω και να γυρνάω κατά κύριο λόγο.. Από οτι είδα καλύπτει όλα τα προγράμματα που χρειάζομαι. Σε δεύτερη φάση όπως λες αναβαθμίζω και σε ssd για να είμαι καλυμένος πλήρως. Ευχαριστώ για την βοήθεια λογικά θα κινηθώ για το λαπτοπ που ανέφερα εγώ 

Δημοσ.

Πάντως καλό είναι να βοηθάμε τους φίλους αλλά πάνω από όλα το δικό σου συμφέρον εσύ θα παντρευτείς τον φορητό και όχι ο φίλος σου.Στους 12 μήνες και μια μέρα να πάθει κάτι χοντρό θα έχεις πετάξει τα λεφτά σου στα σκουπίδια.Αυτός που έχω βάλει εγώ ο πρώτος θα είναι σε αυτή την τιμή μέχρι Σάββατο μεσάνυχτα.

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι πως για προγραμματισμο πρεπει να κοιταξεις τα εξης:

- Ποιοτητα αισθηση πληκτρολογιου, πρεπει να ειναι ευχρηστο και με καλη αισθηση.

- Ποιοτητα και αναλυση οθονης, matte για να μη κουραζει τα ματια και μεγαλη αναλυση για να χωραει κωδικας

- Μνημη, συντομα θα εχεις IDE, pdf, broswer, κονσολες, με Windows τα 4gb ειναι οριακα.

Προσωπικα, αντι για καινουριο σε αυτα τα λεφτα θα επαιρνα ποιοτικο σε καλη κατασταση μεταχειρισμενο με τα παραπανω χαρακτηριστικα

Δημοσ.

Η ραμ δεν είναι θέμα, είναι πολύ εύκολα αναβαθμίσιμη με 30-40€ σε 8gb από 4gb αυτό από εμένα, τώρα ο φίλος που λέει για οθόνη και πληκτρολόγιο έχει απόλυτο δίκιο, αλλά σε αυτή την τιμή μην περιμένεις πολλά πολλά

Δημοσ.

Συνάδελφος και εγώ (πρώτο έτος Πληροφορική στο ΕΑΠ)

Χρειάστηκε να αγοράσω πριν δύο μήνες καινούργιο laptop, αφού τα έφτυσε το παλιό.

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τους φίλους παραπάνω. Εγώ κατέληξα στο Lenovo B590 με CPU 2020M, 4GB RAM, 500GB HD στα 330 ευρώ, προσφορά από το e-shop. Απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι σήμερα από το μηχανάκι, καλύτερος από την αντίστοιχη σειρά G500 (έχω στήσει αρκετά για φίλους τον τελευταίο χρόνο).

Τα θετικά: Καλή ποιότητα, σύγχρονος επεξεργαστής (Ivy Bridge), ματ οθόνη, πολύ καλή αίσθηση πληκτρολογίου (accufeel), πολύ καλής αίσθησης touchpad, αθόρυβος, δεν θερμαίνεται καθόλου, ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας (> 3h).

Τα αρνητικά: Ανάλυση οθόνης (η βασική, για περισσότερα θα πρέπει να πας σε άλλη κατηγορία τιμής), μέτριες γωνίες θέασης.

Χρησιμοποιώ dual-boot με Win7/Linux και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα απόδοσης-ταχύτητας, ούτε από τον επεξεργαστή ούτε από το δίσκο (ώστε να σκέφτομαι ssd). Δεν γνωρίζω ακριβώς τις απαιτήσεις στα επόμενα έτη της σχολής, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Άρα σου προτείνω να πάρεις κάτι ανάλογο, με όριο τα 340-350 ευρώ, σε σύγχρονο επεξεργαστή (και όχι τον Β980) και ματ οθόνη, με τη Lenovo να αποτελεί μια αξιόπιστη μάρκα στα εισαγωγικά μηχανήματα. Το e-shop σχεδόν κάθε εβδομάδα βγάζει κάτι αντίστοιχο σε προσφορά. Το κακό είναι ότι σπάνια βγάζει τη σειρά B590, συνήθως δίνει τα G500. Και βέβαια χωρίς λειτουργικό, μη δώσεις ούτε ευρώ στην M$.

.
Δύο θέματα που θα ήθελα να πω τη γνώμη μου:
Εγγύηση: Παρατηρώ ότι, για μείωση του κόστους, οι εταιρίες έχουν ρίξει πολύ τον ποιοτικό έλεγχο και καταλήγουν στον τελικό χρήστη εξαρχής ελαττωματικά μηχανήματα, καθώς τους κοστίζει λιγότερα να τα αντικαθιστούν παρά να τα ελέγχουν διεξοδικά πριν τη διάθεση. Πιστεύω όμως ότι ένα νέο μηχάνημα, αν το "ξεπατώσεις" δουλεύοντάς το στα όρια τις 3-4 πρώτες εβδομάδες και δε σου εμφανίσει πρόβλημα, δύσκολα να βγάλει πρόβλημα αργότερα, τουλάχιστον για τα πρώτα 2-3 χρόνια.
Δίσκος: Για αυξημένη λειτουργικότητα και ασφάλεια, από το να έχω ένα terra εσωτερικό, προτιμώ 500Gb εσωτερικά (υπεραρκετά για οποιαδήποτε φυσιολογική χρήση) και άλλα 500GB εξωτερικά για αποθήκευση-BackUp.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...