rnd Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Η παραπάνω πρόταση είναι σωστή... κατά το ήμισυ! Υπάρχει πρότυπο dvi διασύνδεσης που μεταφέρει και ήχο. Έχω διαβάσει παλαιότερα για ένα ειδικό καλώδιο της ΑΤΙ που βγάζει audio από DVI καρτών γραφικών της ΑΤΙ, αλλά μου φαίνεται για εξειδικευμένη πατέντα. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι επίσημο χαρακτηριστικό του DVI. Επίσης, ως γνωστόν, το DVI υποστηρίζει ψηφιακή έξοδο DVI-Digital single ή dual link, αναλογική έξοδο DVI-Analog, ή και τις δύο μαζί ως DVI-Integrated. Η αναλογική έξοδος είναι ηλεκτρικά συμβατή με VGA, οπότε η μετατροπή από DVI-A ή DVI-I σε VGA γίνεται με passive adapter, όπως και η μετατροπή από DVI-D ή DVI-I σε HDMI. Γιατί όταν συνδέω την οθόνη με HDMI τα χρώματα γίνονται εντονότερα (πιο ψευτικα) και ο κόκκος μεγαλώνει? Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι τα χρώματα γίνονται εντονότερα λόγω διαφορετικής ρύθμισης εικόνας για τη συγκεκριμένη υποδοχή. Ο κόκκος μεγαλώνει εάν η εικόνα γίνεται overscan, ένα τηλεοπτικό κατάλοιπο 50ετίας, όπου η εικόνα μεγεθύνεται ώστε να μην γίνονται εμφανείς οι περιφερειακές ατέλειες του σήματος, οι οποίες δημιουργούνται από τις συσκευές εγγραφής, αναπαραγωγής και αναμετάδοσης, όπως και από τη μετακίνηση της εικόνας στην οθόνη λόγω αλλαγής της φωτεινότητας του σήματος, χαρακτηριστικά που φαινόταν αρκετά στις τηλεοράσεις CRT, και ειδικότερα στις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις. Στις τηλεοράσεις TFT η εικόνα της τηλεόρασης είναι σταθερή, οπότε εξαλείφεται η ανάγκη overscan λόγω αστάθειας της εικόνας, αλλά σε προβολή αναλογικού σήματος, όπως σήμα από RF ή SCART, γίνεται και πάλι overscan ώστε να μην φαίνονται οι περιφερειακές ατέλειες του εκπεμπόμενου αναλογικού σήματος. Τις ατέλειες αυτές μπορεί να τις βλέπει κανείς εάν το σήμα δεν γίνεται overscan, για παράδειγμα βλέποντας τηλεοπτικά κανάλια μέσω TV Tuner σε υπολογιστή. Το απαράδεκτο είναι ότι οι σύγχρονες τηλεοράσεις κάνουν overscan και στο ψηφιακό σήμα από τις εισόδους HDMI, που λογικά δεν έχει ατέλειες. Όλα τα προϊόντα Full HD, βάσει προδιαγραφών, πρέπει να έχουν δυνατότητα απενεργοποίησης του overscan. Αντιθέτως, αρκετά προϊόντα HD Ready δεν έχουν δυνατότητα απενεργοποίησης του overscan. Οπότε τηλεόραση HD Ready και χρήση υπολογιστή μέσω εισόδου HDMI δεν είναι επιθυμητός συνδυασμός, ενώ μέσω DVI δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα ούτως ή άλλως. Ως συνέπεια του overscan δεν γίνεται απεικόνιση 1 προς 1 pixel, πράγμα που χειροτερεύει την εικόνα, ιδίως σε χρήση υπολογιστή. Η σμίκρυνση της εικόνας από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή, ώστε να μην κόβεται η εικόνα, δεν είναι σοβαρή λύση, μόνο η απενεργοποίηση του overscan στην οθόνη θα δώσει πραγματική απεικόνιση 1 προς 1 pixel. 1
androu Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 κάποιος που την έχει μπορεί να μου πει εαν εχει επιλογές στο μενού της για ρύθμιση ξεχωριστά την ενταση κάθε χρώματος ;; Ευχαριστώ.
rnd Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 κάποιος που την έχει μπορεί να μου πει εαν εχει επιλογές στο μενού της για ρύθμιση ξεχωριστά την ενταση κάθε χρώματος ;; Ευχαριστώ. Ορίστε μια όχι και τόσο λακωνική απάντηση ώστε να αποκτήσεις πιο σφαιρική άποψη... Επιλέγοντας SETTINGS εμφανίζονται οι επιλογές PICTURE AUDIO SETUP TIME LOCK OPTION INPUT MY MEDIA Επιλέγοντας PICTURE εμφανίζονται οι επιλογές Energy Saving Picture Mode Aspect Ratio Picture Wizard II Screen Επιλέγοντας Picture Mode εμφανίζονται οι επιλογές Vivid Standard Eco Cinema Game Expert1 Expert2 Επιλέγοντας Expert1 ή Expert2 εμφανίζονται οι επιλογές Backlight Contrast Brightness H Sharpness V Sharpness Colour Tint Expert Control Picture Option Picture Reset Επιλέγοντας Expert Control εμφανίζονται οι επιλογές Dynamic Contrast Colour Gamut Edge Enhancer Expert Pattern Colour Filter Colour Temperature Gamma Method Pattern Points Red Green Blue Apply to all inputs Colour Management System Colour Saturation Tint Luminance 1
vkig Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Έχει βρει κανένας calibrated settings? Βασικά για σύνδεση σε pc έχει κάποιος να προτείνει ρυθμίσεις?
LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δεν εχει ξεχωριστες ρυθμισεις rgb κοκκινο πρασινο μπλε; Η δικια μου 2762 που ειναι ποιο παλιο μοντελο εχει και εχει και dvi
LLLEFTERIS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Τελος η προσφορα παλικαρια. Κατα 90% θα βγει παλι αφου εχει βγει σε προσφορα ηδη δυο φορες.
Lynx Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Στο συγκεκριμένο μοντέλο (LG 27MA53D), πατάς στο μενού Aspect Ratio --> Just Scan οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση υπολογιστή. Γνωρίζει κανείς να μου πει γιατί μου την βγάζει γκριζαρισμένη την επιλογή Just Scan; Έχω συνδέσει το pc με κάλωδιο HDMI (1.4) και έχω επιλέξει 1920Χ1080 στην ανάλυση αλλά μου βγάζει μαύρο πλαίσιο στην εικόνα.
Σαϊνόμπι Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Κοιτα απ'τις ρυθμισεις της καρτας γραφικων, αν εχεις ATI για παραδειγμα, απτο Catalyst Center.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα