Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχε ανοιξει το θεμα εδω αλλα κλειδωσε γιατι επαψε να ειναι προσφορα.

http://www.insomnia.gr/topic/519375-tv-monitor-lg-27ma53d-pz-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BF-199euro/

Πλεον παλι στα 199 ευρω στα Multirama & Public και 204 ευρω στο Getitnow επομενες τιμες απο 239 ευρω.

https://www.skroutz.gr/s/3048817/LG-27MA53D.html?from=account_notifications

Στο Public και στο  Multirama τα 199 ειναι τιμη web αλλα δεν πιστευω να μας χαλαει αυτο.

(Γιαννη αν θελεις μπορεις να συγχωνευσεις αυτο εδω με το κλειστο θεμα)

Δημοσ.

Όσοι την αγοράσατε με την προηγούμενη προσφορά, είστε ικανοποιημένοι τελικά; Από αρχεία παίζει avi και mkv από φλασάκι;Και αν ναι παίζει και εξωτερικούς υπότιτλους;

• Moderators
Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος να συγχωνευτεί, αφου εκει αφορα άλλο μαγαζι το #1 (εχει αλλο λινκ), αλλα και επειδή εκει γνωριζουν ολοι ότι εχει τελειωσει και ισως δεν μπουν. Ο σύνδεσμος του εκει τοπικ υπαρχει στο εδώ #1 ποστ, οποτε και ολη η κουβεντα είναι διαθεσιμη για οποιον θελει να ριξει μια ματια.

;)

(να δουμε ποσο θα μεινει η τιμη, ή ποσο γρηγορα θα ερθει το price match από ΜediaM(διαθεσιμη) και Kωτσο(κατοπιν παραγγελιας))

Δημοσ.

Απορία: είμαι άδικα κολλημένος με το DVI για PC;

Το προτιμώ ανέκαθεν από HDMI, αλλά όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο - και γι'αυτό απορρίπτω οθόνες που δεν έχουν DVI.

Δημοσ.

Σου δινω την δικια μου 27αρα που εχει και δυνατα ηχεια και DVI και εξοδο για ακουστικα που δεν εχουν οι περισσοτερες καινουριες.

Δημοσ.

Όσοι την αγοράσατε με την προηγούμενη προσφορά, είστε ικανοποιημένοι τελικά; Από αρχεία παίζει avi και mkv από φλασάκι;Και αν ναι παίζει και εξωτερικούς υπότιτλους;

Εχουν περασει 5-6 LG σαν αυτη σε διαφορες ιντσες απο το σπιτι μου και οσες μπορουσαν να παιξουν αρχεια βιντεο ειχαν και υποτιτλους.

Δημοσ.

Σου δινω την δικια μου 27αρα που εχει και δυνατα ηχεια και DVI και εξοδο για ακουστικα που δεν εχουν οι περισσοτερες καινουριες.

Μου είναι αδιάφορη η λειτουργία σαν TV - με νοιάζει καθαρά για PC monitor, μήπως πάρω 27" αντί για κάποιο 23/24άρι Ultrasharp της Dell..

Δημοσ.

Απορία: είμαι άδικα κολλημένος με το DVI για PC;

Το προτιμώ ανέκαθεν από HDMI, αλλά όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο - και γι'αυτό απορρίπτω οθόνες που δεν έχουν DVI.

Ίσως και να είσαι άδικα κολλημένος με το DVI για PC. Και εμένα με ενοχλεί η έλλειψη DVI, αλλά περισσότερο λόγο "παραξενιάς".

Το DVI μεταφέρει μόνο video ενώ το HDMI μεταφέρει video + audio. Ως γνωστόν, ηλεκτρικά, το HDMI είναι υπερσύνολο του DVI, δηλαδή το video του DVI και το video του HDMI είναι ηλεκτρικά συμβατά μεταξύ τους και ακολουθούν το πρότυπο EIA/CEA-861. Ένα καλώδιο DVI-to-HDMI δεν χρειάζεται να κάνει καμία μετατροπή στο σήμα του video. Εάν συνδέσεις μια έξοδο DVI, είτε σε είσοδο DVI, είτε σε είσοδο HDMI, είναι σχεδόν το ίδιο και το αυτό, ανάλογα με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης.

Κάποιες τηλεοράσεις που διαθέτουν ενσωματωμένα φίλτρα επεξεργασίας της εικόνας, τα εφαρμόζουν στο σήμα των εισόδων HDMI, οπότε δημιουργούν input lag. Για αυτό διαθέτουν και λειτουργία gaming, όπου απενεργοποιούν αυτά τα φίλτρα. Στο σήμα των εισόδων DVI δεν νομίζω να εφαρμόζεται κανένα φίλτρο. Επίσης, μερικές παλαιότερες τηλεοράσεις έκαναν υποχρεωτικά overscan στο σήμα των εισόδων HDMI, δηλαδή έκαναν μεγέθυνση στην εικόνα, άρα δημιουργούσαν τρομερό πρόβλημα στη χρήση υπολογιστή. Από ότι θυμάμαι, όλες οι Full HD συσκευές έχουν υποχρέωση βάσει προδιαγραφών να έχουν επιλογή προβολής χωρίς overscan.

Στο συγκεκριμένο μοντέλο (LG 27MA53D), πατάς στο μενού Aspect Ratio --> Just Scan οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση υπολογιστή.

Δημοσ.

Γιατί όταν συνδέω την οθόνη με HDMI τα χρώματα γίνονται εντονότερα (πιο ψευτικα) και ο κόκκος μεγαλώνει?

Δημοσ.

Γιατί όταν συνδέω την οθόνη με HDMI τα χρώματα γίνονται εντονότερα (πιο ψευτικα) και ο κόκκος μεγαλώνει?

Εντονότερα σε σχέση με όταν συνδέεις την οθόνη με τι;

Δημοσ.

Γιατί έχεις διαφορετικές ρυθμίσεις εικόνας στο HDMI. Μπες στο μενού και άλλαξε τις ρυθμίσεις εικόνας σε αυτή την είσοδο.

• Moderators
Δημοσ.

Διαβασε το ποστ του rnd που τα λεει ως εχουν. Είναι λογω διαφορετικών φιλτρων, διαφορετικης επεξεργασίας, που μπορει να "ερθει" με ρυθμισεις που λεει ο sakis μπορει και όχι όμως, αναλογα το μοντελο.

Δημοσ.

Το DVI μεταφέρει μόνο video ενώ το HDMI μεταφέρει video + audio.

Η παραπάνω πρόταση είναι σωστή... κατά το ήμισυ! Υπάρχει πρότυπο dvi διασύνδεσης που μεταφέρει και ήχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...