Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Μου είχε φέρει ένας φίλος παλιότερα ένα sony vaio για να του αλλάξω το πληκτρολόγιο και όταν το είχα ανοίξει για να το δοκιμάσω πλέον, παρατήρησα ότι είχε εγκατεστημένη μια πολύ περίεργη έκδοση των windows 7. Ήταν σίγουρα windows 7 αλλά κάπως παράξενο το περιβάλλον.

Όσο είχα εγώ το λάπτοπ και περίμενα να έρθει το πληκτρολόγιο, είχα βγάλει τους δίσκους και τους είχα δώσει στο παιδί για να έχει τα αρχεία του. Το πρόβλημα ήταν ότι οπουδήποτε και αν βάζαμε τους δίσκους (είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά), τους βγάζει σαν RAW και τα windows ζητάνε διαμόρφωση.

Αν όμως τους βάζαμε στο λάπτοπ με τα συγκεκριμένα windows, τους διάβαζε κανονικά και όλα καλά.

Έτυχε λοιπόν πριν καμιά εβδομάδα και η μητρική του λάπτοπ χάλασε και πλέον λόγω του προβλήματος που ανέφερα, δεν υπάρχει πρόσβαση στα αρχεία τα οποία είναι πολύ σημαντικά.

Δοκίμασα με όποιο τρόπο γνωρίζω (GetDataBack, Recuva, File Scavenger) χωρίς αποτέλεσμα. Τα έβρισκαν μεν τα αρχεία αλλά ήταν κατεστραμμένα, δεν άνοιγε τίποτα.

Μου είπαν να βάλω τους δίσκους σε linux, το δοκίμασα, πάλι τζίφος δεν τους έβλεπαν καν.

Δοκίμασα να bootάρω τον κύριο δίσκο σε άλλο PC για να ανοίξουν αυτά τα windows της κακιάς ώρας, πάλι τίποτα δεν bootάρει.

Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Σαν να είναι κρυπτογραφημένοι από αυτά τα windows. :huh:

Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη για την τεράστια περιγραφή.

Δημοσ.

"Κρυπτογράφηση", δεν το λέω με σιγουριά 100%, αλλά νομίζω δεν υφίσταται όταν παν να ανακτήσουν αρχεία, τα σχετικά προγράμματα.

Τα οποία είναι από τα "βασικά", και τα πιό γνωστά (και τα έχω δουλέψει κι ο ίδιος και όντως μπορώ να πω ότι είναι από τα αξιόλογα). Οπότε δύσκολο να ανακτήσει "καλύτερα" κάποιο άλλο τα αρχεία, αλλά αφού μπήκες στον κόπο, δοκίμασε και το Active File Recovery, το οποίο είναι "ίδιας κατηγορίας" με τα προαναφερθέντα, αλλά γενικά εδώ και χρόνια -για ένα σύνολο λόγων- προσωπικά το προτιμώ.

* ...ο φίλος έπρεπε να είχε πάρει πάντως αντίγραφα όσο ήταν καιρός... Τόνισέ του το τουλάχιστον για το από εδώ και πέρα....

* * Τα "περίεργα" 7άρια, φαντάζομαι πως απλά ήταν κάποιο "πειραγμένο" release από ιδιώτες, με "οπτικές παρεμβάσεις" στο interface, άντε και "κομμένες δυνατότητες" (για να γίνουν πιο "ελαφριά") και τίποτε περισσότερο....Χλωμό το κόβω να ευθύνονται "για την κατάσταση των δίσκων"...(πιο πολλή συμμετοχή στο φαινόμενο που περιέγραψες, πρέπει, για κάποιον λόγο, να είχε o driver του disk controller του Βάι-Βάι(ο).

Δύσκολο βέβαια ΚΑΙ οι δυο δίσκοι να είχαν ταυτόχρονα πάθει κάποια ζημιά, αλλά ίσως και να είναι αυτός ο λόγος που τα αρχεία ανακτώνται κατεστραμμένα...

Προσωπικά δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη "απόπειρα σωτηρίας", εκτός από το να δοκιμάσεις και το AFR που είπα.

Άντε στο τέλος (στην περίπτωση που και το AFR, κατεστραμμένα τα ανακτά) να κάνεις και μία προσπάθεια για φορμάρισμα και καπάκι ξανά δοκιμή με κάποιο recovery app.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δοκίμασα το Active File Recovery, τα βρήκε τα αρχεία αλλά και πάλι είναι κατεστραμμένα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση μάλλον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...