Whitefanged Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 /offtopic Φίλος έχεις πέσει σε πολύ καλά κομμάτια.... Εμένα έχει stock 1.39 στα 4. Δεν πάει ούτε βήμα παραπάνω χωρίς έξτρα ρεύμα. Για 4.5 που είμαι τώρα θέλω 1.45v. Με 1.445 στα 4.5 δεν bootάρει. Η μνήμες σε oc να είναι πάνω απο 1866 εσύ κι άλλος ένας μου έχει τύχει. /offtopic είναι η πιο failsafe επιλογή ο intel και το ξέρεις κι εσύ 1
Millennium Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μπορούμε να βρούμε πρωτερήματα του 8320 έναντι του 4670? Η τιμή σίγουρα (50 ευρώ) και η πιθανότητα oc. Γενικά μιλώντας; Ο FX έχει και κάποιες έξτρα εντολές που δεν έχει ένας i5 όπως και άλλες επιδόσεις σε βαριά χρήση (και αλλό future proofness υπό αυτήν την άποψη).Δυνατότητα είναι το OC δεν είναι πιθανότητα. PCIe 3 είπαμε έχουν και AMD μητρικές αλλά και σε PCIe 2.0 να πάει μέχρι να χρειαστεί κάτι ουσιαστικά παραπάνω θα χει αλλάξει 2 συστήματα. Η μέγιστη επίσημη υποστηριζόμενη συχνότητα μνημών των FX είναι 1866 ενώ των i5 1600...Αν και παίρνουν μνήμες μεγαλύτερων συχνοτήτων και οι 2. Σε συζητήσεις που χουν γίνει στο παρελθόν και σε αυτό το φορουμ καταλήξαμε οτι το κόστος κατανάλωσης δεν είναι κάτι αξιοπρόσεκτο ακόμα και σε αρκετό βάθος χρόνου (οξύμωρο να απασχολεί κάποιον αυτό και όχι το άμμεσο μεγαλύτερο κόστος απόκτησης πολλών intel).Δεν είναι ο desktop υπολογιστής (υπό φυσιολογικές συνθήκες) συσκευή που θα κάνει τη διαφορά σε κάτι τέτοιο.Αν έχει κανείς τέτοιες ανησυχίες καλό είναι να ξεκινήσει από αλλού το ψάξιμο (θερμοσίφωνα,κλιματιστικό,κουζίνα). Δεν υπάρχει κάτι για τον θόρυβο όσον αφορά τις after market ψύκτρες.Τα μοντέλα που προτείνουμε συνήθως έχουν τέτοιες δυνατότητες θερμικής απαγωγής που κάποια TDP διαφοράς δε παίζουν ρόλο. Αν μιλάς για τον FX 6300 και το OC πρέπει να είσαι μοναδική περίπτωση.
Whitefanged Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Το oc είναι πιθανότητα και όχι δυνατότητα. Μάλιστα είναι μια πιθανότητα για την οποία πρέπει να πληρώσει για να τη δοκιμάσει. Το θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο να το προτείνει αβίαστα κάποιος σαν δεδομένο. Αν ήταν δυνατό πάντα, θα τα πούλαγε η amd ψηλότερα χρονισμένα. pci 3 δεν υποστηρίζει εγγενώς κανένας fx επεξεργαστής και m/b υπάρχει μια (επετειακή? ειδική? σίγουρα δυσεύρετη) έκδοση της sabertooth με ένα pci 3 switch. (διορθώστε με αν λαθεύω) οι ειδικές εντολές έχουν κάποια σχέση με το gaming? Δεν μιλάμε για ένα υποθετικό σενάριο αλλά για το pc που θέλει να φτιάξει ό φίλος. Στα 250 ευρώ με την m/b που προτάθηκε παραπάνω θα έχει pci3 και οι έξτρα αυτές εντολές θα βοηθήσουν στην gaming εμπιερία του? Η αξία που δίνει ο καθένας στην επεκτασιμότητα και την αναβαθμισημότητα είναι διαφορετική. Το ότι υπάρχει ένα έξτρα χαρακτηριστικό είναι γεγονός. Πάλι η αξία που δίνει κάποιος στη διαφορά της κατανάλωσης είναι υποκειμενική Όντως αν έχει 3 aircondition δεν τον μάραναν τα 40 watt, αλλά η διαφορά υπάρχει και πρέπει να του τη δείξουμε, στο χέρι του καθενός είναι να την αξιολογήσει. χωρίς γυαλιά, σκέφτομαι καλύτερα 2
Millennium Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δυνατότητα είναι το OC (γιατί κάποιοι την έχουν,κάποιοι όχι όπως οι κλειδωμένοι στο multi πχ intel non K,αντίστοιχα και μητρικές).Όλοι οι ξεκλείδωτοι κλοκάρουν,δεδομένο (και οι vishera μάλιστα πολύ).Το ζήτημα της πιθανότητας μπαίνει μόνο στο τι κομμάτι θα σου τύχει και τι "πιθανότητες" έχεις να πας ψηλότερα.Η amd (και όχι μόνο) πουλάει ήδη τα ίδια chip ουσιαστικά με υψηλότερους χρονισμούς 6300-6350,8320-8350 κ.α απλά εκεί μπαίνει ο παράγοντας κατανάλωση και το product positioning. PCIe 3 εκτός από την Asus έχουν και οι FM2+. Οι έξτρα εντολές δεν έχουν σχέση με τα παιχνίδια (προς το παρόν) αλλά μπορεί να έχουν με τα προγράμματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο TS.Έξτρα χαρακτηριστικά είναι όπως και η συνολική επεξεργαστική ισχύς του FX 8 που δείχνει τα δόντια του σε βαριά επεξεργασία (και αποδίδει πάνω από i5 ενώ είναι φθηνότερος) που από οτι φαίνεται ενδιαφέρει τον TS.Πιο σχετικά και ουσιαστικά είναι αυτά (+το κόστος και το φτηνό overclocking) από το PCIe 2-3 που και 3 high end κάρτες να βάλει διαφορά δεν θα δει. Η διαφορά στο κόστος κατανάλωσης είναι πολύ μικρή για να παίξει κάποιον ρόλο επιλογής,όποιος το ψάξει και κάνει υπολογισμούς αυτό θα δει.Στο κάτω-κάτω εγώ το βρίσκω τουλάχιστον περίεργο να βλέπω gamers να μιλάνε για καταναλώσεις cpu κλπ όταν βάζουν στα συστήματα τους κάρτες με διπλάσια και τριπλάσια κατανάλωση από τη cpu,να κάνουν πχ oc,να ανοίγουν τα κλιματιστικά κλπ (δε λέω για σένα). Για το pc που θέλει ο φίλος λοιπόν του κάνει άνετα ένας FX 8. 2
Whitefanged Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Ρε αδερφάκι στο ξαναγράφω γιατί μάλλον δεν το πρόσεξες όταν το έγραψα νωρίτερα. Δεν είναι μια υποθετική σύγκριση για το αν είναι καλύτερη η amd ή η intel. Αφορά το gaming pc που θέλει να στήσει ο φίλος. Τώρα γράφεις για pci3 σε fm2. Πραγματικά τι σχέση έχει με την ερώτηση του φίλου? Ξαναγράφεις ότι δεν θα δει διαφορές τώρα. Είπε κανείς το αντίθετο? Η αναβαθμισημότητα έχει μια αξία διαφορετική για τον καθέναν. Εσύ λες μικρή, εγώ λέω ότι μια χαρά μπορεί να τον βολέψει όταν κοτσάρει πάνω μια κάρτα στο μέλλον και δεν θα κόβει από κει. Οι εντολές ούτε αυτές έχουν τελικά. Οι βαριές επεξεργασίες και τα δόντια είναι αοριστολογίες στην καλύτερη. Η κατανάλωση είναι δικό του θέμα αν τον νοιάζει ή όχι. Το θέμα δεν είναι αν κόφτει εμένα ή εσένα, αλλά να περιγράψουμε στον φίλο πως έχει η κατάσταση και ας αποφασίσει αυτός. Περίπου 40watt σημαίνει διαφορά από 1 ευρώ το δεκαήμερο στη χειρότερη μέχρι 10cents το δεκαήμερο αναλόγως χρήσης και τιμολογίου. (τα ισχύοντα τιμολόγια είναι από περίπου 6cents/kwh έως 26cents/kwh για όποιον θέλει να κάνει τους υπολογισμούς.) Το clockαρισμα δεν είναι επουδενεί, ούτε σίγουρο, ούτε δεδομένο. Και δεν είναι δωρεάν ούτε για αστείο. Προηγούμενα έγραψες ότι πρέπει να είμαι ο μόνος που δεν ανέβαινε ο 6300. Αν ο φίλος είναι ο δεύτερος του κάνεις refund? Εμένα συγκεκριμένα δεν ανέβαινε επειδή είχα 16gb μνήμη, ενώ με 8gb πήγαινε μέχρι 3.8 αν θυμάμαι. Αν ο φίλος αγοράσει κι άλλη μνήμη και δεν είναι σταθερός μετά, έχει refund? Επίσης έκαψα και μια m5a99fx r2.0 γιατί έπαιζα με 1.47v. Η asus στο rma απάντησε ότι είναι με δικιά μου υπαιτιότητα. Αν ο φίλος την κάψει και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και δεν τον καλύψουν κι αυτόν έχει refund? Πίσω στο gaming setup. Συνυπολογίζοντας το κόστος m/b και επεξεργαστή με 250 στην λύση 990 και 8320 και περίπου 290-330 για 4670(k - non k) z-h87 αναλόγως, η σχεδόν 30% διαφορά για να πάρει την πιο failsafe επιλογή και σίγουρα έναν απο τους γρηγορότερους gaming επεξεργαστές παρέα με τα έξτρα features -τα οποία είπαμε ότι αλλιώς τα αξιολογεί ο καθένας, αλλά το γεγονός είναι ότι υπάρχουν- αξίζει να την καταβάλει. υγ. Ο όποιος fx επεξεραγαστής θα ήταν μια πολύ καλή λύση αν είχε ήδη μια m/b. Αφού πάει για πλατφόρμα απ την αρχή δεν είναι η βέλτιστη λύση. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2014 από Whitefanged 2
rowain Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Whitefanged νομίζω ξεχνάς ότι στα σύγχρονα games την διαφορά την κάνει η gpu...για τα 2-3 παιχνίδια στα οποία ο i5 θα παρέχει τα +10-15 παραπάνω fps δεν νομίζω να ενδιαφέρουν τόσο πολύ τον ts..εξαρτάται φυσικά και τι παιχνίδια παίζει και πόσο σκοπεύει να παίξει γιατί όλοι λέμε ότι θέλουμε ένα gaming pc αλλά μπορεί να εξελιχθεί και αλλού το πράγμα...επίσης ο millenium σωστά σου είπε πως οι 8core της AMD έχουν απόδοση πολύ μεγαλύτερη των i5 σε video editing και ο ts μπορεί αργότερα να ασχοληθεί περισσότερο με τέτοιου είδους εργασίες..δεν είναι αποκλειστικά gaming pc..
Whitefanged Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Σε singleplayer τα παιχνίδια είναι πιο gpu bound με εξαίρεση τα strategy. Σε multiplayer εδώ και καιρό έχει αλλάξει αυτό που περιγράφεις με τα περισσότερα παιχνίδια να αλλάζει η εμπειρία του παίχτη πολύ, αναλόγως της δύναμης της cpu. Είναι αλήθεια όταν μαζευτούν 1000 players θα κολλήσει ότι και να ναι αλλά υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια όπου συμβαίνει κάποιος να απολαμβάνει την εμπειρία και κάποιος να καρεδιάζει λόγω hardware. Εδώ και καιρό η μια εταιρία πλασάρεται στην αγορά της αναβάθμησης cpu (έχεις ήδη m/b,ram κ.α.) - η amd σου λέει σκάσε μου από 100 μέχρι 200 και σου κάνω το χρέπι αληθινό pc- και η άλλη εταιρία πλασάρεται στην αγορά της καινούριας πλατφόρμας - σου λέει σκάσε μου 300-400 (m/b + cpu) για να σε κάνω από την αρχή άρχοντα και να σου δώσω και δυο τρεις παραπάνω επιλογές για να μην στεναχωριέσαι που σου πήρα παραπάνω λεφτά. Τώρα o φίλος θα ζυγίσει το πορτφόλι του, τις απαιτήσεις του (gaming - editing) και ελπίζω να ψωνίσει αυτό που θα ταιριάζει στις ανάγκες του. 1
Millennium Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μιλάμε για μια σύγκριση ανάμεσα σε 2 επιλογές που έχει ο TS και με διαφορετικά κόστη.Χαίρομαι που καταλαβαινόμαστε οτι το PCIe είναι non-factor για το σύστημα. Εφόσον το σύστημα προορίζεται και για άλλες χρήσεις,το διευκρινίζουμε,και φυσικά το παίρνουμε υπόψιν μας για τη πρόταση μας.Οι εντολές και οι πυρήνες του FX 8 φυσικά και έχουν σχέση με αυτά αφού είναι δεδομένα καλύτερος σε αρκετές εργασίες (τέτοιου είδους φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί ο ενδιαφερόμενος) και πιο future proof. Αοριστολογία είναι οτι είναι πιθανότητα το OC.Δυνατότητα που έχεις είναι (ακόμα και μόνο 300mhz να τον πας τον 6300 πάνω,πράγμα που δυσκολεύομαι να πιστέψω).Δεν έχω δει FX 8 να μη πηγαίνει πάνω από 4ghz και (με συμβόλαιο πάει παραπάνω αλλά λέμε τώρα,στο forum υπάρχουν καμμιά δεκαριά άτομα με 4.9-5ghz+) εκτός και αν κάποιος πέσει σε κάποιο εξαρχής κομμάτι με πρόβλημα ακόμα και στη "φυσιολογική" του λειτουργία-stock ή λόγω κάποιου άλλου hardware θέματος (που και σε αυτές τις περιπτώσεις στον αλλάζουν).Σωστά σου απάντησε η Asus πάντως,συνήθως έτσι γίνεται,την ευθύνη την έχει ο χρήστης ανεξαρτήτως πλατφόρμας (και σε intel,nvidia κάρτες αν συμβεί το ίδιο μπορούν να πουν αν και δεν βλέπω παράπονα για την Asus αλλά για την Amd ίσως επειδή είναι πιο εύκολος στόχος). Στα περισσότερα παιχνίδια θα χει το πρώτο λόγο η vga με συντριπτικό ποσοστό εξάρτησης.Δεν είδα τον TS πάντως ακόμα να αναφέρει κάτι για κάποιο MP παιχνίδι,απο κει και πέρα το ψάχνει και τα ζυγίζει.Και οι 2 εταιρίες στην ίδια αγορά απευθύνονται για τους περισσότερους απλά έχουν τεράστια διαφορά μεγέθους (όχι μόνο οικονομικού,αλλά και marketing,επιρροής,manpower,καλοθελητών) και κάποια από αυτά χειροτερεύουν τα πράγματα ακόμα και για τους υποστηρικτές της intel αλλά και για όλους μας μιας και δε βλέπουμε αλλαγές ούτε σε τιμές προς το καλύτερο,ούτε σε επιδόσεις ουσιαστικά. 220-230€ βγαίνει το σετ με 8320 παρεμπιπτόντως. Whitefanged νομίζω ξεχνάς ότι στα σύγχρονα games την διαφορά την κάνει η gpu...για τα 2-3 παιχνίδια στα οποία ο i5 θα παρέχει τα +10-15 παραπάνω fps δεν νομίζω να ενδιαφέρουν τόσο πολύ τον ts..εξαρτάται φυσικά και τι παιχνίδια παίζει και πόσο σκοπεύει να παίξει γιατί όλοι λέμε ότι θέλουμε ένα gaming pc αλλά μπορεί να εξελιχθεί και αλλού το πράγμα...επίσης ο millenium σωστά σου είπε πως οι 8core της AMD έχουν απόδοση πολύ μεγαλύτερη των i5 σε video editing και ο ts μπορεί αργότερα να ασχοληθεί περισσότερο με τέτοιου είδους εργασίες..δεν είναι αποκλειστικά gaming pc.. Αυτό το άτιμο το μάτι πως τα μετράει ένα-ένα τα fps 1
Whitefanged Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το pci 3 από εκεί που το είχε και η amd, τελικά είναι non factor. Γράφουμε σεντόνια για τα αυταπόδεικτα. Χαίρομαι που παραδέχεσαι λοιπόν ότι η amd δεν υποστήριζει pci 3 και καλό θα είναι να το διορθώσεις και από άλλα post που το γράφεις αυτό γιατί ενδεχομένως να παραπλανηθεί κάποιος συμφορουμίτης. Είναι non factor λοιπόν, ένα χαρακτηριστικό που αφορά το μέλλον, αλλά ο fx είναι futureproof επειδή είναι καλύτερος σε κάποιες εργασίες... Φάσκεις και αντιφάσκεις. Αν υποστηρίζεις, ότι ο φίλος με 230 (δηλαδή με τον 8320 και μια m/b του κατοστάρικου) δεν θα χρειαστεί να δώσει παραπάνω χρήματα για καλύτερο τροφοδοτικό, ψύξη, κλπ έχεις άγνοια και ο οπαδισμός σου μπορεί κάλλιστα να στοιχίσει σε χρήματα σε κάποιον που σ'ακούει. Αν και σ'αυτά τα χρήματα θεωρώ ότι ούτε καν θα μπορέσει να προσπαθήσει... Η θεωρηση σου για το πόσο συχνό/αποδοτικό είναι το oc είναι υποκειμενική και μεροληπτική εξαιτίας του οπαδισμου σου. Η εμπειρία μου και τα χρήματα που έχω ακουμπήσει και στον έναν και στον άλλον μου υποδυκνείουν τελείως διαφορετικά πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέρομαι καν στο oc του 4670. Παραθέτω αυτούσιο αυτό που έγραψα νωρίτερα γιατί μάλλον τρέχοντας να γράψεις ότι ο Αθανασιάδης είναι καλύτερος από τον Μήτρογλου δεν το διάβασες: ------------------------------------------------------------------------------------- Το clockαρισμα δεν είναι επουδενεί, ούτε σίγουρο, ούτε δεδομένο.. Και δεν είναι δωρεάν ούτε για αστείο. Προηγούμενα έγραψες ότι πρέπει να είμαι ο μόνος που δεν ανέβαινε ο 6300. Αν ο φίλος είναι ο δεύτερος του κάνεις refund? Εμένα συγκεκριμένα δεν ανέβαινε επειδή είχα 16gb μνήμη, ενώ με 8gb πήγαινε μέχρι 3.8 αν θυμάμαι. Αν ο φίλος αγοράσει κι άλλη μνήμη και δεν είναι σταθερός μετά, έχει refund? Επίσης έκαψα και μια m5a99fx r2.0 γιατί έπαιζα με 1.47v. Η asus στο rma απάντησε ότι είναι με δικιά μου υπαιτιότητα. Αν ο φίλος την κάψει και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και δεν τον καλύψουν κι αυτόν έχει refund?------ Όσο για τα παιχνίδια εδώ και λίγα χρόνια λόγω της αλματώδους βελτίωσης των δυνατοτήτων των gpu σε σχέση με τους επεξεργαστές, η άποψη ότι τα παιχνίδια είναι gpu bound είναι απαρχαιωμένη πλέον. Τις gaming συνήθειες του φίλου δεν τις ξέρω,ούτε κι εσύ. Αν μας τις διευκρινίσει έχει καλώς. 1
rowain Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Αυτό το άτιμο το μάτι πως τα μετράει ένα-ένα τα fps χαχα άστα να πάνε Είναι non factor λοιπόν, ένα χαρακτηριστικό που αφορά το μέλλον, αλλά ο fx είναι futureproof επειδή είναι καλύτερος σε κάποιες εργασίες... Φάσκεις και αντιφάσκεις. Αν υποστηρίζεις, ότι ο φίλος με 230 (δηλαδή με τον 8320 και μια m/b του κατοστάρικου) δεν θα χρειαστεί να δώσει παραπάνω χρήματα για καλύτερο τροφοδοτικό, ψύξη, κλπ έχεις άγνοια και ο οπαδισμός σου μπορεί κάλλιστα να στοιχίσει σε χρήματα σε κάποιον που σ'ακούει. Αν και σ'αυτά τα χρήματα θεωρώ ότι ούτε καν θα μπορέσει να προσπαθήσει... Η θεωρηση σου για το πόσο συχνό/αποδοτικό είναι το oc είναι υποκειμενική και μεροληπτική εξαιτίας του οπαδισμου σου. Η εμπειρία μου και τα χρήματα που έχω ακουμπήσει και στον έναν και στον άλλον μου υποδυκνείουν τελείως διαφορετικά πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέρομαι καν στο oc του 4670. Δεν καταλαβαίνεις την οπτική γωνία του millennium νομίζω...Δεν έχει άδικο σε όσα λέει απλά τα αντιλαμβάνεσαι λάθος.. α) το pci-3 λέμε ότι είναι non-factor γιατί είναι ακόμη στα αρχικά στάδια και η διαφορά που έχει σε σχέση με την απόδοση του pci-2 είναι σχεδόν μηδενική προς το παρόν...στο μέλλον φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει, όμως εσύ ξέρεις πότε θα γίνει αυτό; και μέχρι τότε ο ts μπορεί να έχει χτίσει πχ άλλα 5 συστήματα ή να μην χρησιμοποιεί το pc του μόνο για gaming και να έχει ξοδέψει περισσότερα χρήματα τώρα για intel, ενώ αν έχτιζε AMD θα μπορούσε να πάρει έναν ssd για παράδειγμα που για εμένα είναι καλύτερη επένδυση από το pci-3..φυσικά μπορεί και να γίνει το αντίθετο δεν αντιλέγω σε αυτό, αλλά δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία, εξαρτάται από το αν ο ts τείνει να κάνει συνεχώς αναβαθμίσεις και το τι θα το κάνει το pc στο μέλλον..υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες αποφάσεων που εξαρτώνται από πολλά πράγματα...γι αυτό μη τα σκαλίζουμε πολύ όλα και το ζαλίζουμε το παιδί..και οι 2 απόψεις είναι σωστές και καλά κάνετε και τις εκφράζετε, έτσι ώστε να διαβαστούν και μέσα από την αντιπαράθεση να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση..όλα εξαρτώνται από τον ts. β) Ποιός είπε ότι ο φίλος θα χρειαστεί να δώσει παραπάνω χρήματα για καλύτερο psu, από τη στιγμή που έχει ένα 650W το οποίο είναι κατασκευασμένο από την CWT (δεν είναι σαν το RM750 και πάνω), μια αξιόπιστη εταιρία στον τομέα των τροφοδοτικών, πράγμα που το έχει αποδείξει με πολλά μοντέλα της corsair..επειδή θα βάλει έναν FX 8320? και να τον κλοκάρει δεν θα κάνει και την τρελή κατανάλωση θεωρώ..ο φίλος δεν πάει για hardcore oc και δεν διαθέτει κάρτα γραφικών που είναι ''ρουφήχτρα''..ψύξη καλό είναι να πάρει ότι και αν αγοράσει αυτό εννοείται νομίζω...θα του βγει παραπάνω το κόστος με την intel όμως και ο ίδιος προσπαθεί να θυσιάσει όσο λιγότερα χρήματα γίνεται μπαίνοντας στη θέση του..ούτως ή άλλως με 200€ budget είχε ξεκινήσει, τα 300 τα έβαλε μεν αλλά δεν θα τον χαλούσε να γλυτώσει μερικά.. γ) Δεν πρόκειται για οπαδισμό όσα αναφέρθηκαν για το oc, αλλά για θετικές εμπειρίες που έχει βιώσει και κάποιος άλλος...φυσικά και είναι "επικίνδυνο" άθλημα και αν το τολμήσει κανείς, υποτίθεται ότι ξέρει σε τί μονοπάτια βαδίζει και επίσης υποτίθεται ότι έχει κάνει πρώτα πολύ ψάξιμο περί αυτού και έχει ζυγίσει τις επιλογές του..το ότι εσύ είχες άσχημη εμπειρία από το oc αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα έχουν μια ανάλογη εμπειρία, ούτε και ότι δεν υπάρχει κέρδος από αυτό..μην λέμε και ότι θέλουμε..υπάρχουν θετικά και αρνητικά, γι' αυτό πρέπει να ξέρει κανείς τις συνέπειες και να πράττει ανάλογα..πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι κάτι ελαττωματικό ή κάτι να μην πάει καλά..αν οι αμφιβολίες και το κόστος αποτυχίας είναι μεγάλο για κάποιον, τότε δεν είναι απαραίτητο να τολμήσει oc..παραθέτεις λοιπόν μιά άποψη διαφορετική από του millennium που στην ουσία είναι απλά μία από τις 2 συνέπειες του oc..και οι 2 έχετε δίκιο, απλά μην είσαι τόσο ισχυρογνώμων.. 1
Millennium Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Καλά οι προσωπικές επιθέσεις και το flaming δεν βοηθούν κανέναν και δεν οδηγούν και πουθενά.Το χούμε ξαναδεί το έργο και ξέρουμε το τέλος. Για PCIe 2-3 προσωπικά δε βλέπω να μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο τουλάχιστον για κάποιο καιρό για να γίνει σοβαρό κριτήριο επιλογής για τους περισσότερους.Είναι πιο futureproof μεν,καλό είναι που υπάρχει αλλά πρακτικά δε βλέπω φως δε,είναι και θέμα προτεραιοτήτων και ζύγισμα των επιλογών αναλόγως και τον χρήστη. Σε am3+ πάντως υπάρχει η Asus με pci-e 3.0 με PLX,οι fm2+ έχουν native 3.0. Ο TS δε θα χρειαστεί άλλο τροφοδοτικό με 8320 για να κάνει και OC (εκτός και αν πάει για ρεκορ..).AM ψύξη θα χρειαστούν και οι 2 και καλό είναι να μπει έτσι και αλλιώς.Το κόστος του 8320+μητρική που ανέφερα ήταν σε σύγκριση με i5+μητρική... Όσον αφορά το OC για αυτό υπάρχουν και τέτοιοι χώροι στο νετ για να αναφέρει ο καθένας τις εμπειρίες του αλλά καλό είναι να βλέπουμε τι γίνεται και με τους άλλους κατόχους και με τη πλειοψηφία και το που πάνε και τι συμπεριφορά έχουν τα περισσότερα κομμάτια,ανάλογα και την εικόνα που μπορεί να διαμορφώσει κάποιος και το πάρε-δώσε που μπορεί να χει.Refund επειδή κάποιος δεν έπιασε τον ταδε oc στόχο,δε δίνει καμμία εταιρια από αυτές από όσο γνωρίζω.Για τα παιχνίδια εγώ προσωπικά βλέπω και δεν ,νομίζω να'μαι ο μόνος,και σύγχρονους τίτλους του '13 πχ (ακόμα και multi) να'ναι gpu bound. 1
manos28684 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Παιδιά καταρχάς να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις με τις γνώμες σας. Τελικά κατέληξα στον 8320 και τη gigabyte 990 xa στα 240ευρώ ώστε να μου μείνουν λίγα για ssd . Τα έβαλα στο κουτί μου με τα υπόλοιπα παρτς και όλα έδιναν μια χαρά. Ο θέμα είναι πως η εγκατάσταση των win πήρε παρα πολύ ώρα και δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο.... Μέχρι που μπήκε και διαπίστωσα πως ανά λίγο χρονικό διάστημα το πσ κυλάει εντελώς εκτός από τον κερσορα και ότι και αν κάνω το κάνει μετά από 2 περίπου λεπτά που ξεκολαει... Θα με τρελάνει έβαλα τους οδηγούς κανονικά έκανα ενημερωση του βιός και τπτ τα ίδια πάλι... Κάθε κάμποσο το κάνει... Έκανα ξανά διαμόρφωση του δίσκου ξαναπερασα τα win πάλι τα ίδια... Και είναι πολύ σπαστικο δεν μπορείς να κανείς κάτι γτ θα κολλήσει την χειρότερη στιγμή. Παίζει να ειναινπροβληματικο η να θέλει κάποια ρύθμιση στο βιός πχ; θα τρελαθώ και είμαι και επαρχεία και άντε πολύ να στέλνω και να συνεννοηθώ....
micahel Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 δεν πιστευω να ειναι απο τον επεξεργαστη και τη μητρική, λειτουργικο η ram λεω γνησια win βαζεις?
manos28684 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Ραμ τις ίδιες με πριν εχω... Τι να άλλαξε ; ναι αυθεντικα είναι Το έχει ξανά ακούσει κανείς αυτό το θέμα; δεν εχω και άλλο δίσκο να δοκιμάσω.... Μπας κ τα έχει παίξει
manos28684 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Παιδιά μάλλον άκυρο συναγερμός.έβαλα έναν δίσκο από λαπτοπ που εχω και δούλεψε κανονικά. Οπότε θα το τεσταρω και θα παράγγειλεω έναν ssd και θα σας πω. Ευχαριστώ πάντως για όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα