SPANK Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Όλα καλά και ωραία ωστόσο μονο τα 512gb είναι ιδανική χωρητικότητα για παιχνίδια και είναι υψηλή η τιμή του
Exontia Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Ο σκληρός δίσκος βοηθάει στα παιχνίδια κυρίως σε loading times που εκείνη τη στιγμή φορτώνονται γραφικά, υφές κτλ. από τον σκληρό δίσκο και χρησιμοποιούνται για το συγκεκριμένο level. Υπάρχουν βέβαια και παιχνίδια που φορτώνουν τις υφές κάποιων γραφικών (π.χ. τοπίων) δυναμικά οι οποίες καταλαμβάνουν πάρα πολλά ΜΒs. Αυτές δεν φορτώνονται στη μνήμη της κάρτας γραφικών (και στην μνήμη του συστήματος γενικότερα) από την αρχή για οικονομία χώρου, παρά μόνο όταν χρειαστεί σε μία δεδομένη στιγμή από τον σκληρό δίσκο. Σε αυτή την περίπτωση και μόνο δίνει ρέστα ο SSD. Αλλά ακόμα και έτσι ένας γρήγορος μηχανικός δίσκος αντεπεξέρχεται το ίδιο καλά. Γνώμη μου, ο SSD είναι ακόμα πολύ ακριβός για τα GBs του. Δεν αξίζει ακόμα τα λεφτά του. Τα πλεονέκτημά του είναι η ταχύτητά, η κατανάλωση ρεύματος, η αξιοπιστία στα κουνήματα/χτυπήματα. 2
InHabia Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Εγώ πάντως με τον SSD είδα από 5-10 fps διαφορά, όχι σε όλα! Αλλα πιστεύω οτι δεν είναι σημαντικός παράγοντας για Gamers, πέρα από τα μικρότερα load times. Στο rig μου έχω 2 SSD, έναν 60 μικρό και καθαρό για τα windows και έναν 256 για παιχνίδια/εφαρμογές (ΜΟΝΟ)
atheatos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Νομίζω οτι στοχεύει τους gamers, περισσότερο για το γεγονος ότι οι gamers έχουν motherboards με έξτρα pcie, παρα στην πιθανότητα να τους βοηθήσει σε κάποια παιχνιδια.... ΥΓ. Εδώ που τα λέμε οι περισσότεροι ssd ή σκληροί με sata 3 χαραμίζονται σε motherboards με sata 2....
VAG222 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Η κίνηση της plextor είναι απλά να πάρει 128-512gb ddr3 ram και να τα κάνει σκληρό δίσκο...Οι ταχύτητες που δίνει είναι παρόμοιες με έναν Samsung 840evo με ενεργοποιημένο το turbowrite και το rapid mode που χρησιμοποιούν 1-2Gb από την ram του συστήματος για εγγραφή και ανάγνωση........ Οπότε ουσιαστικά έδωσε ddr3 ram σε μορφή σκληρού δίσκου.... Τώρα το πόσο χρειάζεται και πόσο θα βελτιώσει την εμπειρία στο gaming δεν ξέρω....Αυτό εξαρτάται περισσότερο από το τί θέλει ο καθένας.... Αλλά επειδή διαβάζω και πράγματα που είναι ........λίγο τραβηγμένα ......... Από raid-0 velociraptor 300gb ο καθένας αναβάθμισα σε SSD Samsung 840Pro 128gb. Σε καθημερινή χρήση το Pc έχει παντού άλλον αέρα!!! 1)Μικρό boot time 2)Πατάς να παίξεις ένα game και το loading στα φορτώματα από το σκληρό είναι μηδενικά (αν έχεις και δυνατά cpu-ram-vga φορτώνουν όλα μπαμ) 3) Όταν πατάς να ανοίξεις φακέλους και να ψάξεις δεν κάνει τόση ώρα να ανοίξει ο φάκελος και να φορτώσει το περιεχόμενο 4)ΒΑΣΙΚΌΤΕΡΟ όταν κάνεις SETUP παιχνίδια , προγράμματα και αντιγράφεις πράγματα δεν κάνει 10 χρόνια copying κτλπ αλλά τα περνάει αστραπή κλπ κλπ κλπ κλπ Σαν αναβάθμιση ένας ssd θα βοηθήσει στην συνολική απόκριση του συστήματος , το pc θα γίνει ποιο άμεσο και πρόθυμο και όλα θα κυλάνε πιο γρήγορα γενικά (βοηθάει πολύ και σε Multitask).Είναι σαν να έχεις windows xp 32Bit με 3Gb ram και να βάλεις 4gbram....Ε μπορεί να μην τα βλέπει και τα 4gb αλλά λίγο το dual channel που θα παίξει , λίγο τα 0,5gb που θα δεί παραπάνω ζωντανεύει λίγο το σύστημα Εγώ πάντως το μόνο που μετάνιωσα στον ssd είναι που δεν τον πήρα 250gb γιατί τα 128gb με τα σημερινά παιχνίδια να είναι 10+gb το καθένα είναι πολύ λίγα....
kxs14 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Ξεκολίστε λίγο, ο ssd ειναι καλός κυρίως για να μην έχεις τεράστια loading screens και τίποταπραπέρα, μέσα στο παιχνίδι η διαφορά ειναι μηδαμινή σε σγκριση μέ έναν καλό σκληρό δίσκο και όταν εενοώ καλό εννοώ σε Health και αξοπρεπή στο reading/write.. Έχω τον samsung EVO 240gb και δεν έχω δει τράστια διαφορά στο gaming, τόσο ου τα παιχνίδια, αλλά και πάλι πόσα παιχνίδια νομίζετε θα βάλετε στον ssd? εγώ τα εχω σε αλλον δίσκο απλό περασμένο και δεν έχω χάσει τίποτα σε fps ... Ο ssd είναι κατάλληλος για να φορτώνει το λειτουργικό πιο γρήγορα και οι εφαρμογές και για να μην χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο ανασυγκρότιση ο δίσκος... Για φουλάρετε ssd να δείτε πόσο θα σέρνεται... 2
prismaservice Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα εγω που παιζω mmorpg games ο ssd εχει κανει τεραστεια διαφορα. Αντε παιξε Swtor χωρις ssd και τα λεμε . Επισης στο Wow σε μεγαλα raid fights με πολυ κοσμο αρα πολλα spells και εκει ο ssd δινει προβαδισμα λογο γρηγορου loading.
Odyss3us Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 τσιμπησατε ολοι με τον ορο "για gamers" κι αυτο επειδη οι PCIe SSD ειναι παραδοσιακα για επαγγελματικη χρηση και το συγκεκριμενο μοντελο ειναι μια φθηνη stripped down εκδοση μιας τετοιας σειρας... οταν εννοουμε gaming δε χρειαζεται να εχεις κανει το μηχανημα σου το backup του steam ωστε να χρειαζεσαι πανω ενα tera.. ακομα και τα 128gb αρκουν για λειτουργικο / προγραμματα και 2-3 games σε συχνη χρηση, και πιστευω οτι πανω σαυτη τη λογικη βρισκεται ο κανονας κι οχι η εξαιρεση...
Black Flag Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Όταν το 1TB σε SSD θα κοστίζει κάτω από 200 ευρώ, τότε θα βάλω και SSD στο PC. 2
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Καλά αράξτε μερικοί με τα τρελά κολλήματα του HDD, είπαμε είναι πιο αργός αλλά όχι και έτσι.Η αλήθεια όμως είναι ότι άπαξ και δουλέψεις σε SSD, δεν γυρνάς σε HDD για κανένα λόγο.Τώρα στο gaming δεν προσφέρει αυτό που φαντάζονται μερικοί, απλά μπορεί να γλιτώσεις κάποιο occasional stuttering που μπορεί να υπάρχει και σε μερικά κερδίζεις πολύ στα loading times. 6
6xXx6 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Τι είπες παιδάκι μου; Σε απλή χρήση μπορεί να έχω ένα πανάκριβο σύστημα και να κολλάνε τα πάντα επειδή δεν έχω 770mb/s read? Καλά που μου το είπες. καμιά σχέση με αυτο που είπα εγώ αυτο κατάλαβες εσύ εγώ είπα ότι θα κολλάνε τα πάντα αν έχεις ένα ''κακό'' μηχανικό δίσκο που πάντα βγάζουν προβλήματα μετά από καποιο διάστημα
georgepppo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 εγώ όταν είχα βάλει ssd όταν είχαν πρωτοβγεί το crysis φόρτωνε σε 15" λιγότερο(είχε ένα 30" loading όμως),αλλά στο gameplay τα ίδια,εκεί που δίνουν πολύ πλεονέκτημα είναι σε προγράμματα editing που κάνει συνεχώς loading πχ σε κάποια μηχανή παιχνιδιού(σχεδίαση),σε inventor/autocad,σε solidworks κλπ.
michael92 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Η μεγάλη διαφορά του SSD είναι τα IOPS που είναι 100-1000 φορές πιο γρήγορα από έναν HDD και όχι το READ/WRITE που είναι 5-6 φορές πιο γρήγορο.
ghostrip Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Αν η φώτο δείχνει πραγματικό m6e τότε απλά η plextor πηρε ενα m.2 sata ssd (μάλλον τον επερχόμενο M.2 SATA 2280) και ενα pcie adapter και τα πουλάει πακετο., παραδειγμα adapter για full sata 2.5 ssd σε pcie http://www.ebay.com/itm/SEDNA-PCI-Express-SATA-III-SSD-Adapter-with-SATA-III-port-/261321204917?pt=US_Computer_Disk_Controllers_RAID_Cards&hash=item3cd7f524b5 Περισσότερες φωτογραφίες http://www.anandtech.com/show/7691/plextors-m6-series-ssds-at-ces
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα