zacharis1955 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) ...το συγκεκριμένο...του τόπικ, με ποια εξωτερική κεραία μπορώ να το συνδιασω για βέλτιστα αποτελέσματα...το κόστος έρχεται σε δευτερη μοιρα... αγορά απο ελλάδα... http://www.tplink.gr/product.php?id_product=359&id_lang=6 + Καλώδιο με τους κατάλληλους κονέκτορες SMA (http://en.wikipedia.org/wiki/SMA_connector) που το παραγγέλνεις με το μέτρο και σου το φτιάχνουν αυτοί... Για καλύτερο αποτέλεσμα η κεραία μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο USB WiFi Adapter με πιό ευαίσθητο chip απ' αυτό του topic (δηλαδή το Ralink RT5372) όπως: Gsky GS-27USB-50 (chip Realtek RTL8187L) http://digitop.gr/product_info.php?products_id=339 TP-LINK TL-WN8200ND (chip Realtek RTL8192CU) https://www.skroutz.gr/s/2728014/TP-LINK-TL-WN8200ND.html?keyphrase=TP-LINK+TL-WN8200ND TP-LINK TL-WN722N (chip Atheros AR9271) http://www.skroutz.gr/s/310806/TP-LINK-TL-WN722N.html Επεξ/σία 18 Απριλίου 2014 από zacharis1955 1
kallair Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 φιλε το ebw ειχε κατι κινεζικες κεραιες. φιλος μου με το λαπτοπ επιανε 4-5 δικτυα και με αυτη την κεραια ειχε χωρις υπερβολη 20-25 δικτυα και πολλα ηταν 4/5 και 5/5 γραμμες εχεις κάποια να προτεινεις σε συνδιασμό με κάποιο usb μηχανηματακι σαν αυτό του τοπικ;
georgescreta Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Πάμε γύρω στα 70€ δλδ.Άνοιξα όμως το manual του AWUS036NHR και διάβασα ότι μέσω του software του, έχει και ap mode.([link=http://www.jetztfunkts.de/media/docs/awus036nhr-user-manual-7.pdf]σελ. 19).Σε αυτή την περίπτωση απ' ότι κατάλαβα, δουλεύει και σαν access point με την ενίσχυση του σήματος που του δίνει η δικιά του κεραία, άρα κάνει και για τη δουλιά που το θέλω, σωστά? edit:ακόμη και αν δεν δουλέψει σωστά με το δικό του software, υπάρχει και η λύση 3rd party προγραμμάτων, όπως το Connectify. Είμαι έτοιμος να το παραγγείλω, απλά θέλω μια 2η γνώμη αν θα δουλέψει όπως το σκέφτομαι, και σαν ap δλδ για να μοιράζω wireless internet και μέσα στο σπίτι, χωρίς άλλες hardware προσθήκες. Επίσης, αν έχεις ή υπάρχει η δυνατότητα να βρεις ένα ασύρματο router που να υποστηρίζει bridge mode, μπορείς να το συνδέσεις με ethernet στο desktop και να "γεφυρώσεις" την ασύρματη με την ενσύρματη κάρτα δικτύου. Με τον τρόπο αυτό, ο υπολογιστής θα παίρνει internet από την ασύρματη και ταυτόχρονα θα το προωθεί στο router μέσω ethernet. Το ίδιο ισχύει αν αντί router χρησιμοποιήσεις wifi repeater που να έχει θύρα ethernet. ).Σε αυτή την περίπτωση απ' ότι κατάλαβα, δουλεύει και σαν access point με την ενίσχυση του σήματος που του δίνει η δικιά του κεραία, άρα κάνει και για τη δουλιά που το θέλω, σωστά? edit:ακόμη και αν δεν δουλέψει σωστά με το δικό του software, υπάρχει και η λύση 3rd party προγραμμάτων, όπως το Connectify. Είμαι έτοιμος να το παραγγείλω, απλά θέλω μια 2η γνώμη αν θα δουλέψει όπως το σκέφτομαι, και σαν ap δλδ για να μοιράζω wireless internet και μέσα στο σπίτι, χωρίς άλλες hardware προσθήκες. Επίσης, αν έχεις ή υπάρχει η δυνατότητα να βρεις ένα ασύρματο router που να υποστηρίζει bridge mode, μπορείς να το συνδέσεις με ethernet στο desktop και να "γεφυρώσεις" την ασύρματη με την ενσύρματη κάρτα δικτύου. Με τον τρόπο αυτό, ο υπολογιστής θα παίρνει internet από την ασύρματη και ταυτόχρονα θα το προωθεί στο router μέσω ethernet. Το ίδιο ισχύει αν αντί router χρησιμοποιήσεις wifi repeater που να έχει θύρα ethernet.
rnd Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Εάν είναι να δώσετε περισσότερα χρήματα από 10€, αγοράζοντας πρόσθετες κεραίες και άλλα εξαρτήματα, και εάν έχετε πιο εξειδικευμένες ανάγκες, όπως μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη κάλυψη, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή που είναι απείρως πιο χρήσιμη και ευέλικτη, ένα ισχυρό Access Point που υποστηρίζει όλα τα modes, AP Router/AP Client Router/WDS Bridge/Repeater. TP-LINK TL-WA5110G 2.4GHz 54Mbps Indoor High Power Wireless Access PointTP-LINK TL-WA5210G 2.4GHz 54Mbps Outdoor High Power Wireless Access PointTP-LINK TL-WA7210N 2.4GHz 150Mbps Outdoor High Power Wireless Access PointTP-LINK TL-WA7510N 5GHz 150Mbps Outdoor High Power Wireless Access Point Τα προϊόντα της TP-LINK τα χρησιμοποιώ εδώ και μια δεκαετία και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Στην αρχή τα επέλεξα ρισκάροντας να είναι κινέζικες σαβούρες, μόνο και μόνο επειδή είχαν εξευτελιστικές τιμές σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα των D-Link, Linksys, ZyXEL, πόσο μάλλον των Cisco, αλλά όταν άρχισα να τα χρησιμοποιώ εντυπωσιάστηκα αρκετά από την ποιότητά τους. Εδώ και 4-5 χρόνια έχουν γίνει αρκετά γνωστά και στην Ελλάδα. TP-LINK TL-WA5110G | Skroutz.grTP-LINK TL-WA5210G | Skroutz.grTP-LINK TL-WA7210N | Skroutz.grTP-LINK TL-WA7510N | Skroutz.gr Βέβαια υπάρχουν και τα ανταγωνιστικά Ubiquiti Bullet/NanoStation/PicoStation 2/5/Loco/MiMo κ.ο.κ. Τα Ubiquiti είναι λίγο πιο ακριβά, και ίσως λίγο πιο ποιοτικά όπως κάποιοι λένε, αλλά εάν σου κάτσει και εξυπηρετηθείς από τα TP-LINK και δεν σου εμφανιστούν προβλήματα στη χρήση τους, γίνεσαι φανατικός οπαδός τους. Εάν πάλι έχετε κάποιο λόγο να τρέχετε Aircrack-ng όπως αναφέρθηκε παραπάνω (BackTrack, Kali Linux), τότε μάλλον τα παραπάνω Access Point δεν σας ενδιαφέρουν, αλλά περιφεριακά όπως αυτό του παρόντος θέματος, αλλά εάν βρίσκεστε σε αυτή την κατηγορία χρηστών, μάλλον αυτό το ξέρετε ήδη. 1
kallair Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 @rnd: Τετοια λυση και συγκεκριμένα με το wrt54g (με openwrt firmware, το ειχα παρει για awmn αλλα δεν το ειχα χρησιμοποιησει ποτε) εχω χρησιμοποιησει στο σπιτι της κοπέλας μου. Στον κολλητό μου όμως που θα πρεπει να το στησει μόνος του το ολο σκηνικο μεσα στο καραβι, θελω κατι οσο πιο απλο στην χρηση γινεται για αυτο λυσεις με router και repeaters δεν μου κανουν! θα κοιταξω τις απλές. ετοιμα καλωδια για αυτες τις κεραιες να τα παραγγειλω ολα μαζι μια κ καλη δεν υπαρχουν;
rnd Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Στον κολλητό μου όμως που θα πρεπει να το στησει μόνος του το ολο σκηνικο μεσα στο καραβι, θελω κατι οσο πιο απλο στην χρηση γινεται για αυτο λυσεις με router και repeaters δεν μου κανουν! θα κοιταξω τις απλές. ετοιμα καλωδια για αυτες τις κεραιες να τα παραγγειλω ολα μαζι μια κ καλη δεν υπαρχουν; Δύο link που σε ενδιαφέρουν ώστε να αποκτήσεις μια γενικότερη άποψη: TP-LINK High Power & High Gain Wireless και TP-LINK Antennas and Accessories Δεν είμαι μέτοχος ή αντιπρόσωπος της TP-LINK, απλώς την προτείνω επειδή παρέχει τα φθηνότερα προϊόντα της αγοράς, τα οποία φαίνεται να έχουν ικανοποιητική ποιότητα. Πρόσεξε τι έξοδο έχει η συσκευή και τι είσοδο έχει η κεραία, "SMA" ή "RP-SMA" ή "Type N", "male" ή "female", ώστε να προμηθευτείς κεραία και καλώδιο με τα αντίστοιχα βύσματα, αλλιώς θα χρειαστείς μετατροπείς. Τα καλώδια πολύ καλής ποιότητας είναι προφανώς πιο ακριβά, και μαζί με την εξωτερική κεραία ανεβάζουν το κόστος. Επίσης, καλό είναι να πάρεις και ένα καλής ποιότητας καλώδιο USB ώστε να μην έχεις τον ασύρματο προσαρμογέα δικτύου πάνω στο laptop για δύο προφανείς λόγους, πρώτον ώστε να μην έχεις στο laptop ένα μαραφέτι να κρέμεται από μια θύρα USB με κίνδυνο να το χτυπήσεις και να κάνεις καμία ζημιά στη θύρα ή στο βύσμα USB, και δεύτερον ώστε να τοποθετήσεις τη συσκευή σε θέση που να έχει καλύτερη λήψη, στην περίπτωση που δεν αγοράσεις εξωτερική κεραία. Τα καλώδια έχουν απώλειες ανάλογα με την ποιότητα και το μήκος τους, και οι μετατροπείς έχουν επίσης απώλειες, άρα ακόμα και εάν αγοράσεις κεραία 14dBi, στο τέλος μπορεί να έχεις όφελος 10dBi. Άσε που ένα τραυματισμένο ή κακής ποιότητας καλώδιο κεραίας μπορεί να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη σύνδεση. Επίσης, αν σου τσακίσει το καλώδιο όταν βρίσκεσαι μακριά από μαγαζιά, άντε τρέχα να βρεις αντίστοιχο. Δεν θέλω να σε πείσω για κάτι που απορρίπτεις ή που δεν σε βολεύει, αλλά το TP-LINK TL-WA5210G είναι μόνο ένα κομμάτι, που δεν έχει κίνδυνο τραυματισμού ή τσακίσματος, δεν χρειάζεται κεραία αφού έχει ενσωματωμένη, δεν χρειάζεται άλλα καλώδια εκτός του Ethernet, το οποίο μπορείς να το προμηθευτείς πολύ εύκολα σχεδόν παντού, και δεν είναι σε μέγεθος πολύ μεγαλύτερο από μια καλή κατευθυντική κεραία. Η σύνδεσή του γίνεται μόνο με ένα καλώδιο Ethernet που μεταφέρει και τα δεδομένα και το απαιτούμενο ρεύμα, άρα δεν είναι πολύπλοκη και δεσμευτική. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η συσκευή θέλει και ρεύμα για να λειτουργήσει, οπότε αν πάρεις το laptop παραμάσχαλα χωρίς το φορτιστή του, για να απομακρυνθείς από πρίζες, δεν αποτελεί λειτουργική λύση. Το ωραίο όμως είναι ότι μπορείς να το τοποθετήσεις 20-30 μέτρα μακριά από τον υπολογιστή, σε ένα πολύ ψηλό σημείο, και να δουλεύει άψογα μέσω μόνο ενός καλωδίου Ethernet. 1
kallair Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Aν ήταν για μένα, θα πήγαινα σε router σαν αυτό, ασυζητητί! Σε ευχαριστώ για τα λινκς! ώρα για περαιτερω ψαξιμο να δουμε σε ποια κεραια θα μηχανηματακι θα καταληξουμε!
zacharis1955 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Tην κεραία http://www.tplink.gr/product.php?id_product=359&id_lang=6 την έχω χρησιμοποιήσει σε επαρχία με εξαιρετικά δύσκολο σήμα συνδυασμένη πρώτα με αυτό http://digitop.gr/product_info.php?products_id=339 , http://www.power21.gr/product.php?productid=17 (chip Realtek RTL8187L) και μετά με αυτό http://www.ebay.com/itm/ALFA-NETWORK-AWUS036NH-2W-USB-Wireless-N-Adapter-WiFi-b-g-N-2000mW-/400611594109?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item5d464fcf7d (chip Realtek RTL8188RU) και στις δύο περιπτώσεις με πολύ καλά αποτελέσματα... Επίσης πολύ καλή λύση είναι και αυτή http://www.ebay.com/itm/IEEE802-11b-g-32dBi-High-Power-Antenna-USB-2-0-Wifi-Lan-Adapter-3000MW-/191009911274?pt=UK_Computing_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2c7913f1ea (chip Realtek RTL8187L) αλλά δεν ξέρω αν πωλείται στην Ελλάδα... Επεξ/σία 20 Απριλίου 2014 από zacharis1955 1
rnd Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Η τελική ισχύς εκπομπής προκύπτει από τους εξής όρους: (εσωτερική ισχύς συσκευής) + (ενίσχυση κεραίας) - (απώλειες συνδέσεων) Για να είμαστε σωστοί, να σημειώσουμε ότι η μέγιστη νόμιμη ισχύς εκπομπής στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη συχνότητα των 2.4GHz είναι 100mW (20dBm) EIRP. Το προϊόν που αναφέρεται παραπάνω μπορεί να είναι καλό και ισχυρό, αλλά η χρήση του είναι παράνομη. Έχω χρησιμοποιήσει TP-LINK TL-WA5210G στα 5000 μέτρα με νόμιμη ισχύ εκπομπής. Αυτό το λέω για να αποδείξω ότι δεν χρειάζεται να παρανομήσεις. Τα TP-LINK είχαν παλαιότερα διαβάθμιση ισχύος εκπομπής 14,17,20,23,26dBm, ενώ εδώ και μερικά χρόνια που απευθύνθηκαν και στην αμερικανική αγορά έχουν πλέον διαβάθμιση 15,18,21,24,27dBm. Το πρόβλημα είναι ότι στα 18dBm δεν εκμεταλλεύεσαι πλήρως το νόμιμο όριο, ενώ στα 21dBm υπερβαίνεις οριακά το νόμιμο όριο μέγιστης ισχύος εκπομπής. Να σημειωθεί ότι σε κάποια φάση, στα firmware των TP-LINK, για να μην γίνεται κατάχρηση της μέγιστης δυνατής ισχύος εκπομπής, έγινε η εξής αλλαγή: απαιτείται ρύθμιση χώρας στην αρχή, όπου εάν επιλέξεις Ελλάδα, μετά δεν σε αφήνει να κάνεις ρύθμιση της ισχύος. Ποιος ηλίθιος το σκέφτηκε αυτό; Ας είχε μέγιστο το 20dBm και ας σε άφηνε να επιλέξεις χαμηλότερες τιμές. Για αυτό το λόγο, κάνω πάντα hardware reset και θέτω στην αρχική ρύθμιση United States, ώστε να ξεκλειδώσει η ρύθμιση ισχύος και να θέσω 15dBm, ιδίως εάν τα έχω σε εσωτερικό χώρο και το σήμα πέφτει πάνω μου. Τώρα, εάν θέτεις 27dBm είσαι κάφρος, και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει με καμία καταγγελία, αν και ζούμε στην Ελλάδα, όπου τα πάντα είναι μπάχαλο. Το λέω επανειλημμένως στους φίλους μου, και ενώ η σύνδεσή τους δουλεύει απροβλημάτιστα στα 15dBm, αυτοί το αφήνουν στα 27dBm. Οπότε, απευθυνόμενο σε κάφρους, ίσως και να είναι "σωστό" που εξαφανίστηκε η ρύθμιση ισχύος, αν και απαράδεκτο για όποιον είναι advanced user. Κλασικό επίπεδο Μπανανίας. 4
zacharis1955 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Παιδιά ο κολλητός μου φεύγει για μπαρκο και ενδιαφέρεται για κάτι...για να πιάνει κανα wifi όταν είναι αγκυροβόλιο κοντά σε λιμάνι. Ποια λύση του προτείνετε για αγορά απο ελλάδα? @rnd, πολύ σωστά όλα αυτά αλλά πιστεύεις ότι 15-20dBm αρκούν για τη δουλειά που τα θέλει? Εγώ όχι...
kallair Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Λοιπον παιδιά κατέληξα σε αυτό το μηχανηματάκι ( http://ca-microland.skroutzstore.gr/p.TP-LINK-TL-WN8200ND.860260.html ) Και σε κεραία είμαι ανάμεσα σε αυτή και αυτή. Σκεφτόμουν μηπως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω μια omni ώστε να πιανει ο φιλος μου, οσο δυνατόν περισσότερα δικτυα, ή οι κατευθυντικές θα ήταν προτιμότερο επειδή περιοριζεται ο θορυβος από τα άλλα δίκτυα και θα έχει καλύτερο τελικό αποτελεσμα; Προσωπικά τείνω προς την omni επειδή είναι καράβι που δεν θα έχει σταθερό σημείο κ πιστευω ότι θα έχει καλυτερα τελικά αποτελεσματα.
zacharis1955 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Το TP-LINK TL-WN8200ND ΟΚ+... Κεραία σίγουρα την δεύτερη (panel) του ebw, ΟΜΝΙ με μήκος μόνο 43 cm και απολαβή 12 dBi απλά δεν υπάρχει! Εγώ πάντως θα αγόραζα αυτήν (την έχω): http://bit.ly/1mu6oKB, ή αυτήν: http://bit.ly/RI1S0O που δίνεται και με 3 μέτρα καλώδιο... Επεξ/σία 22 Απριλίου 2014 από zacharis1955 1
rnd Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Να παραθέσω τα ακόλουθα για ενημέρωση όποιου ενδιαφέρεται, γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν και Access Point 3800mW. Είτε αρκούν τα 15-20dBm είτε όχι, επειδή προφανώς ο τελικός χρήστης δεν έχει γνώσεις επί του συγκεκριμένου αντικειμένου, για αυτό εξάλλου και ζητάει βοήθεια, πρέπει να ενημερωθεί πλήρως για τυχούσες προκύπτουσες ευθύνες και να κληθεί να πάρει μόνος του την τελική απόφαση και ευθύνη των πράξεών του. Εάν ο φίλος πρόκειται να πάει με πλοίο στο εξωτερικό, και αγκυροβολήσει για καμία εβδομάδα κοντά σε λιμάνι, π.χ. της Γερμανίας, και εκπέμπει στα 40dBm, υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να βρεθεί υπόλογος σε περίπτωση ελέγχου. Εάν δεν τον ενημερώσουμε πλήρως για τυχούσες προκύπτουσες ευθύνες, τι θα πει σε περίπτωση που μπλέξει; Ένας φίλος μου μου πρότεινε αυτή τη διάταξη επειδή είναι καλή και δεν γνώριζα ότι παρανομώ; Το μόνο καλό είναι ότι θα λειτουργεί ως Client και όχι ως Access Point, οπότε δεν θα είναι τόσο οφθαλμοφανής η χρησιμοποιούμενη ισχύς. Βέβαια, εάν χρησιμοποιήσει ισχυρή κεραία μόνο στη λήψη και όχι στην εκπομπή, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν προτείνουμε σε κάποιον κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει τουλάχιστον να τον ενημερώνουμε σχετικά, ενώ κάποιοι θα πουν ότι τέτοια πρόταση δεν είναι δεοντολογικά σωστή και δεν πρέπει να γίνει εξ αρχής. Είναι σαν να λέμε σε κάποιον π.χ. μπες σε αυτό το site και κατέβασε τις τάδε ταινίες με 10 ευρώ το χρόνο, χωρίς να του εξηγήσουμε ότι αυτό είναι παράνομο και στην περίπτωση που εντοπιστεί θα διωχθεί ποινικά. Το τι θα κάνει από εκεί και πέρα ο καθένας, είναι δικαίωμά του και προσωπική του ευθύνη. Να επαναλάβω ότι πολλοί φίλοι μου, ενώ τους τα έχω εξηγήσει όλα αυτά επανειλημμένως, έχουν τα TP-LINK τους ρυθμισμένα στα 27dBm. Παρά το ότι είναι φίλοι μου, αν μπλέξουν δεν θα στενοχωρηθώ καθόλου, ιδίως επειδή οι συνδέσεις τους λειτουργούν και με χαμηλότερη νόμιμη ισχύ, άρα δεν έχουν αναγκαίο λόγο να χρησιμοποιούν τη μέγιστη ισχύ, αλλά λένε δεν βαριέσαι, άσε το στο φουλ να πιάνει καλύτερα. Επίσης, εάν το Access Point δέχεται ξεχωριστές κεραίες εκπομπής και λήψης, μπορείς να αγοράσεις την μεγαλύτερη δυνατή κατευθυντική κεραία λήψης, μιας και δεν επηρεάζει καθόλου την ισχύ εκπομπής. Εάν σε μια σύνδεση χρησιμοποιήσεις στα δύο άκρα τέτοιες διατάξεις, θα έχεις ισχυρότατο σήμα, με νόμιμη ισχύ εκπομπής. Η τελική ισχύς εκπομπής που, σύμφωνα με το νόμο, στη συχνότητα των 2.4GHz δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100mW (20dBm) EIRP, προκύπτει από τους εξής όρους: (εσωτερική ισχύς συσκευής εκπομπής) + (ενίσχυση κεραίας εκπομπής) - (απώλειες συνδέσεων) Όμως η τελική λήψη του σήματος από τον αποδέκτη προκύπτει από τους εξής όρους: (εσωτερική ισχύς συσκευής εκπομπής) + (ενίσχυση κεραίας εκπομπής) + (ενίσχυση κεραίας λήψης) - (απώλειες συνδέσεων) Άρα στην περίπτωση που δεν μπορούμε να έχουμε αξιόπιστη σύνδεση με απλή διάταξη, αντί να αυξήσουμε τα dBi της κεραίας εκπομπής, που σε συνδυασμό με τη διατήρηση της μέγιστης εσωτερικής ισχύος της συσκευής εκπομπής οδηγεί σε παρανομία, μπορούμε να αυξήσουμε μόνο τα dBi της κεραίας λήψης. Στην περίπτωση που η διάταξη δεν δέχεται ξεχωριστές κεραίες εκπομπής και λήψης, τότε χρησιμοποιούμε μια πολύ ισχυρή κεραία, όπου μας δίνει το όφελος της δυνατής λήψης, αλλά μειώνουμε την εσωτερική ισχύ της συσκευής εκπομπής, ώστε η τελική ισχύς εκπομπής να συμμορφώνεται με τα νόμιμα όρια. Σε αυτή την περίπτωση, παρά το ότι δεν έχουμε κανένα κέρδος από την ισχυρή κεραία στην εκπομπή, παρά ταύτα έχουμε πολύ πιο δυνατή σύνδεση, αφού εκμεταλλευόμαστε την πολύ καλή λήψη της ισχυρής κεραίας. Αυτή είναι και η καλύτερη συνολικά λύση, επειδή, λόγω της μεγάλης κατευθυντικότητας, που οδηγεί σε στενότερη δέσμη σήματος εκπομπής, δεν εκπέμπουμε σήμα προς τις υπόλοιπες κατευθύνσεις, ώστε να δημιουργούμε ανώφελο κορεσμό στη χρησιμοποιούμενη συχνότητα. Προϋπόθεση είναι η δυνατότητα ρύθμισης της εσωτερικής ισχύος της συσκευής εκπομπής. Από προσωπική εμπειρία, μετά τη δημιουργία μιας σύνδεσης με ένα ζεύγος Access Point με κατευθυντικές κεραίες και νόμιμη εκπομπή στα 20dBm σε ανοιχτή περιοχή, παρατήρησα ότι το κινητό μου τηλέφωνο μέσω του ενσωματωμένου του WiFi έβλεπε το Access Point σε απόσταση που εκτιμώ ότι είναι γύρω στο ένα χιλιόμετρο, και αν και δεν το περίμενα να συμβαίνει σε καμία περίπτωση, δοκίμασα να συνδεθώ με το κινητό μου τηλέφωνο στο Access Point και η σύνδεση λειτουργούσε κανονικά. Άρα δεν είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείται δεκαπλάσια ισχύς εκπομπής. 1
kallair Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Το TP-LINK TL-WN8200ND ΟΚ+... Κεραία σίγουρα την δεύτερη (panel) του ebw, ΟΜΝΙ με μήκος μόνο 43 cm και απολαβή 12 dBi απλά δεν υπάρχει! Εγώ πάντως θα αγόραζα αυτήν (την έχω): http://bit.ly/1mu6oKB, ή αυτήν: http://bit.ly/RI1S0O που δίνεται και με 3 μέτρα καλώδιο... @rnd: εννοειται ότι θα τον ενημερώσω αλλά και θα του την προρυθμίσω να εκπέμπει σε νόμιμα όρια. @zacharis1955: Βλέπω ότι είναι ήδη RP-SMA το βύσμα οπότε δεν θα χρειαστώ κάποιο άλλο καλώδιο ή αντάπτορα, σωστά; από αυτό το site την είχες πάρει και εσύ; στέλνει γρήγορα; γιατί επείγει η αγορά τους και ίσως την άλλη βδομάδα μπαρκάρει ο κολλητός μου. standby τον έχουν για να φύγει σχεδόν άμεσα. RP-SMA
zacharis1955 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Με γενική ταχυδρομική στέλνουν, λογικά σε 2-3 εργάσιμες θα την έχεις, πάρε τους και ένα τηλέφωνο να τους το πείς και να τους ρωτήσεις και για το καλώδιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα