Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα φλασάκι PNY. Τις προάλλες πήγα να μεταφέρω ότι αρχεία έχει μέσα στο pc. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς κόλλησε. Πλέον δείχνει ότι δεν έχει κανένα αρχείο μέσα. Δεν μπορώ να του περάσω κανένα αρχείο. Όταν πάω να του κάνω διαμόρφωση κολλάει η διαδικασία και μου εμφανίζει το (Δεν αποκρίνεται). Επιπλέον ενώ είναι 8giga μου εμφανίζει πως το 1,5g είναι δεσμευμένο. Υπάρχει κάποια λύση;

Δημοσ.

Δοκίμασε το σε καποιο αλλο pc αν και οπως το περιγράφεις ενα μαλλον καποιο πρόβλημα , επισης δοκίμασε να το κανεις format μεσα απο το disk management στους δίσκους.

Εχεις εγγύηση ?

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει και σε άλλο pc, αλλά ακριβώς τα ίδια.

Το δοκίμασα και μέσα από το πίνακα ελέγχου που αναφέρεις, αλλά πάλι τίποτα. Το ίδιο ακριβώς.

Κάτι διάβασα ότι μπορεί να γίνει από το cmd αλλά μου φάνηκε λίγο ριψοκίνδυνο για το pc. 

Εγγύηση δεν έχει. Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα; 

Γενικά ήταν πολύ καλό Link.png Site: φλασάκι και δεν με είχε απογοητεύσει ποτέ.. Γι' αυτό και μου έκανε εντύπωση...

Δημοσ.

Αν και αυτο που θα πω ελάχιστα στέκει , συνήθως αυτα τα usb που ειναι  " γυμνά " νομιζω πως τείνουν να χαλάνε για καποιο λογο γρηγορότερα απο τα αλλα αν και ειναι το ιδιο ακριβώς βασικά απλα τα αλλα ειναι καλύτερα " προστατευμένα " οσο αφορά το περίβλημα

Δημοσ.

Ακριβώς!

...οπότε δεν έχει νόημα να στείλεις μέιλ στην κατασκευάστρια να τους ρωτήσεις αν είναι ακόμη εντός, ώστε να στο αντικαταστήσουν εκείνοι.

Πόσα χρόνια το είχες αλήθεια; Πρέπει να ήταν από τα πρώτα 8άρια...

Πάντως δεν θα έπρεπε να σε εκπλήξει το γεγονός (διότι μάλλον έχει όντως ψοφήσει) : ναι, "έτσι ξαφνικά" μπορεί να παραδώσει πνεύμα μια οποιαδήποτε συσκευή που ακόμη και για χρόνια έχει δείξει σημάδια "ανωτερότητας". Δεν είναι ανάγκη να το πάθει σταδιακά δηλαδή...Πόσο μάλλον όταν έχει ξεπεράσει τα χρόνια της εγγύησής της (=δεν είναι "τυχαίες" οι εγγυήσεις, στην πλειόνότητά τους, δίνονται βάσει των ΜΕΣΩΝ όρων ζωής).

...παρ' ολ' αυτά, κάνε μια τελευταία απόπειρα, κατεβάζοντας και τρέχοντας το Low Level Format Tool (freeware), να "καθαρίσεις" το φλασάκι (...προσοχή μόνο μην επιλέξεις κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο για "καθάρισμα", γιατί μετά τα περιεχόμενά του δεν έχουν γυρισμό).

Κι ΑΝ τυχόν γίνει δουλειά, μετά δοκίμασε πχ με το HP USB Storage Format Tool (freeware κι αυτό) να το φορμάρεις (=να του φτιάξεις file system. NTFS κατά προτίμηση).

Αν και αυτο που θα πω ελάχιστα στέκει , συνήθως αυτα τα usb που ειναι  " γυμνά " νομιζω πως τείνουν να χαλάνε για καποιο λογο γρηγορότερα απο τα αλλα αν και ειναι το ιδιο ακριβώς βασικά απλα τα αλλα ειναι καλύτερα " προστατευμένα " οσο αφορά το περίβλημα

...μπερδεύτηκα με τα "γυμνά" που λες. Τί ακριβώς εννοείς; Οπτικό παράδειγμα, έχουμε;

(...το μόνο που μπορώ εγώ να σκεφώ είναι ένα που -ας πούμε- "είχα" που είχε καταστραφεί το περίβλημά του και το χρησιμοποιούσα χωρίς αυτό για αρκετό διάστημα, μέχρι που είπα να ασχοληθώ και του έκανα πατέντα-"παλτουδάκι". Για να μην τυχόν τα παίξει από κα'ναν στατικό - πράγμα που ΕΧΕΙ βάση, αλλά και πάλι δεν είναι κι ό,τι πιο σύνηθες να συμβεί...Στην πράξη δοκιμασμένο μάλιστα.)

• Like 1
Δημοσ.

...οπότε δεν έχει νόημα να στείλεις μέιλ στην κατασκευάστρια να τους ρωτήσεις αν είναι ακόμη εντός, ώστε να στο αντικαταστήσουν εκείνοι.

Πάντως δεν θα έπρεπε να σε εκπλήξει το γεγονός (διότι μάλλον έχει όντως ψοφήσει) : ναι, "έτσι ξαφνικά" μπορεί να παραδώσει πνεύμα μια οποιαδήποτε συσκευή που ακόμη και για χρόνια έχει δείξει σημάδια "ανωτερότητας". Δεν είναι ανάγκη να το πάθει σταδιακά δηλαδή...Πόσο μάλλον όταν έχει ξεπεράσει τα χρόνια της εγγύησής της (=δεν είναι "τυχαίες" οι εγγυήσεις, στην πλειόνότητά τους, δίνονται βάσει των ΜΕΣΩΝ όρων ζωής).

...παρ' ολ' αυτά, κάνε μια τελευταία απόπειρα, κατεβάζοντας και τρέχοντας το Low Level Format Tool (freeware), να "καθαρίσεις" το φλασάκι (...προσοχή μόνο μην επιλέξεις κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο για "καθάρισμα", γιατί μετά τα περιεχόμενά του δεν έχουν γυρισμό).

Κι ΑΝ τυχόν γίνει δουλειά, μετά δοκίμασε πχ με το HP USB Storage Format Tool (freeware κι αυτό) να το φορμάρεις (=να του φτιάξεις file system. NTFS κατά προτίμηση).

...μπερδεύτηκα με τα "γυμνά" που λες. Τί ακριβώς εννοείς; Οπτικό παράδειγμα, έχουμε;

(...το μόνο που μπορώ εγώ να σκεφώ είναι ένα που -ας πούμε- "είχα" που είχε καταστραφεί το περίβλημά του και το χρησιμοποιούσα χωρίς αυτό για αρκετό διάστημα, μέχρι που είπα να ασχοληθώ και του έκανα πατέντα-"παλτουδάκι". Για να μην τυχόν τα παίξει από κα'ναν στατικό - πράγμα που ΕΧΕΙ βάση, αλλά και πάλι δεν είναι κι ό,τι πιο σύνηθες να συμβεί...Στην πράξη δοκιμασμένο μάλιστα.)

Κατι σαν αυτο που λες ενοω , δηλαδη ορισμένα οσο αφορά το περίβλημα ειναι προστατευμένα γυρω γυρω κλασικά δηλαδη που μπαίνουν και βγαίνουν μεσα και αλλα οπως το παραπάνω που εκανε link ο φίλος που αν δεις ειναι σαν συρταράκι ειναι πιο λεπτά και ευαίσθητα το ιδιο και με ενα kingston που εχω , χαχαχα γαμώτο δεν μπορω να το εκφράσω καλύτερα :-D :-D :-D

Δημοσ.

Κατι σαν αυτο που λες ενοω , δηλαδη ορισμένα οσο αφορά το περίβλημα ειναι προστατευμένα γυρω γυρω κλασικά δηλαδη που μπαίνουν και βγαίνουν μεσα και αλλα οπως το παραπάνω που εκανε link ο φίλος που αν δεις ειναι σαν συρταράκι ειναι πιο λεπτά και ευαίσθητα το ιδιο και με ενα kingston που εχω , χαχαχα γαμώτο δεν μπορω να το εκφράσω καλύτερα :-D :-D :-D

...δεν πειράζει, μ' άρεσε ο ψιλοσουρεάλ τρόπος/ρυθμός με τον οποίο τελείωσες το ποστ (μου θύμισε κάτι αγαπημένα σχετικά κόμικ...)   :-)

wash , σορυ για το οφτοπικ αλλα πραγματικα θαυμαζω τις γνωσεις σου οσο αφορα τους σκληρους :D

Εεε θενκς μαν για τη "δήλωση" - αλλά νταξ', "η αντικειμενική αλήθεια" είναι ότι ξέρω κάποια "βασικά πράγματα" απλώς. Ίσως μισό κλικ περισσότερα από τον μέσο γιούζερ, όκεικ - και από εκεί και πέρα και το ότι είμαι "προσηλωμένος" σε αυτούς είναι, αλλά και το ότι έχω το συνήθειο να γράφω "αναλυτικά", κάνοντάς το "λίγο" που ξέρω, να φαίνεται (...και να είναι, είναι η αλήθεια) πιο "μεστό".

Σπανίζουν δε οι "επαρκώς εξειδικευμένοι ποστάροντες" στο συγκεκριμένο φόρουμ, οπότε ξεχωρίζουν οι όποιοι τέτοιοι, σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα...

Αν έλεγα να με...κρίνω γενικά για τις "γνώσεις μου σετικά με τους σκληρούς", δεν θα με έλεγα..."καθηγητή πανεπιστημίου" - ούτε καν "καθηγητή γυμνασίου" ίσως. 

Απλώς έναν "αρκετά αφοσιωμένο δάσκαλο δημοτικού"...(...οι οποίοι καμμιά φορά είναι και οι πιο χρήσιμοι εν τω μεταξύ....)

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται κάτι με το Low Level Format Tool. Είναι στα 55.000 current sector και συνεχίζει...

Μου έκανε εντύπωση αυτό που λες για την εγγύηση. Μπορεί να μην έχουν κλείσει ακόμα τα 5 χρόνια ακριβώς. Μπορεί να είναι 4 χρόνια και 9 μήνες π.χ.

Δεν έχω την απόδειξη για το φλασάκι και ούτε θυμάμαι από που το πήρα. Θα μπορέσει η εταιρεία να μου το αντικαταστήσει αν επικοινωνήσω μαζί τους; 

Δημοσ.

Εννοείται.

Καμμιά φορά μάλιστα τυχαίνει να υπάρχει κάποιο είδος επέκτασης (για μήνες μιλάμε).

Γενικά δεν χάνεις τίποτα : στέλνεις μέιλ, τους δίνεις τα στοιχεία από το φλας που θα σου ζητήσουν (αυτά που αναφέρονται κάπου πάνω του - στο πλάι συνήθως κάποιοι κωδικοί) και σου λένε αν είναι εντός εγγύησης και την διαδικασία που θα ακολουθήσεις για να τους το στείλεις. Η απόδειξη χρειάζεται μόνο για τον "τοπικό προμηθευτή" (..αν το πήγαινες δηλαδή στο μαγαζί που τ' αγόρασες).

Η όλη διαδικασία θα σου κοστίσει 1.10, αν δηλαδή το στείλεις σε έναν απλό προπληρωμένο φάκελο εξωτερικού, από τα ΕΛΤΑ.

Κανονικά για εξωτερικό πρέπει να στέλνεις συστημένο (έχει λιγότερες πιθανότητες να χαθεί), αλλά συστημένο θα πάει όσο για να πάρεις νέο 8άρι : περίπου 4 Ευρώ δηλαδή. Οπότε ρισκάρεις αν θες αυτό το 1.10 (...υπάρχει και η περίπτωση να μην τους βρίσκονται 8άρια, και να σου στείλουν πχ 16άρι πίσω, οπότε αν σου κάτσει, θα έχεις επιπλέον κέρδος...)

Τα έξοδα επιστροφής, είναι της εταιρίας.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ. Δεν μπόρεσα να ενημερώσω επειδή είχε πέσει το site.

Τελικά έκανα φορμάτ, αλλά όταν πήγα να κάνω τη διαμόρφωση μου έβγαζε πως είναι write protected. Δοκίμασα με όλους τους τρόπους, αλλά τίποτα.. Γνωρίζεις κάτι πάνω σε αυτό;

Αν βοηθάει όταν του έκανα φορμάτ, σε κάθε διαδικασία μου έγραφε

"15/3/2014 1:46:44 πμ   Format Error occurred at offset 10,223,616:   1117 - Device I/O error"

Με ταχυδρομεία και τα λοιπά, δεν ασχολούμαι. Νόμιζα πως θα γινόταν μέσω mail. Οπότε το αφήνουμε αυτό..

Δημοσ.

χμμμ αυτο το Device I/O error δεν ειναι καλο σημάδι παντως ....

Τα περισσότερα παντως write protected usb που εχουν αναφέρει και αλλα παιδιά εδω μεσα ειχαν τελικα πρόβλημα και αν ειχες εγγύηση πήγαινε για αλλαγή αλλιως ...

• Like 1
Δημοσ.

...αν εννοείς ότι έκανες "low level format" που λέγαμε, σβύστηκαν τα πάντα εντός του - οπότε δεν υφίσταται "προστασία εγγραφής".

Το φορμάτ, μέσω των Windows δοκίμασες να το κάνεις; Αυτά σου λένε περί προστασίας; Ή κάποιο πρόγραμμα;

(...δεν αποκλέιεται το μήνυμα αυτό πάντως, να είναι ένα "γενικό" που βγάζει, ό,τι κι αν ήταν αυτό που το έβγαλε, σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εγγραφή. Πχ να είναι χαλασμένο, και αντί για κάτι πιο εξειδικευμένο, να πετάει το γενικό μήνυμα).

ΚΙ όπως είπε κι ο Σπανκ, το Device I/O error σημαίνει ότι έχει χαλάσει. Εκτός κι αν κι αυτό υπάρχει περίπτωση να αναφέρεται ως "γενικό μήνυμα", ενώ υπάρχει κάποια άλλη κατάσταση - που δεν το νομίζω...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...