Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά...

Έβαλα ένα καινούργιο δίσκο στο laptop και προσπαθώ να κάνω boot από το DVD-Rom για να εγκαταστήσω το λειτουργικό, αλλά δεν μου δίνει επιλογή...

Βοηθήστε με γιατί έχω απελπιστεί

Μου έρχεται να το σπάσω το laptop

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως έχει χαλάσει το dvd και δεν μπορεί να διαβάσει το δισκάκι; Δοκίμασε ένα άλλο.

Μήπως πρέπει να μπεις στο bios για να αλλάξεις τα boot options? Μπες στο Bios και βάλε first boot cd

Μήπως έχεις συνδεδεμένη κάποια usb συσκευή και προσπαθεί να μπουτάρει απ'αυτή; Δοκίμασε να τα βγάλεις όλα.

Δημοσ.

Σπάσε το! Σε προκαλώ!

Στα γραφόμενα του technoghost να προσθέσω:

Το dvd το έχεις δοκιμάσει/χρησιμοποιήσει σε αλλο υπολογιστή για να εισαι σίγουρος οτι ειναι boot;

Δημοσ.

Αν έχεις uefi bios φρόντισε να είναι και το dvd uefi και να είναι μέσα το dvd πριν μπεις στο bios.

Ψάξε και λίγο καλύτερα το bios,μπορεί να έχει επιλογή για dvd και να μην δουλεύει και να πρέπει να το επιλέξεις σαν συσκευή sata τάδε.

Δημοσ.

Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο στο bios setup, βρήκα στο μενού advanced ----> security -----> την επιλογή boot security που ήταν enabled by default...και γιαυτό μου εμφάνιζε μόνο το δίσκο...

μόλις το έκανα disabled, μου εμφάνισε στα boot options και το dvd.

το μόνο κακό τώρα είναι ότι μου έμεινε ο παλιός δίσκος με 39% damage, bad sectors

και ότι έχασα το λειτουργικό που ήταν στο διαμέρισμα ανάκτησης

ευχαριστώ όλους!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...