Προς το περιεχόμενο

Βοήθησε και εσύ στην ανεύρεση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το αεροσκάφος της πτήσης MH370 των αερογραμμών Malaysia Airlines, το οποίο έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Πάντως μία εταιρεία που ελέγχει δορυφόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζει ότι το crowdsourcing θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση του.Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η εταιρεία με έδρα το Κολοράντο, DigitalGlobe έχει θέσει δύο από τους δορυφόρους της να «κοιτούν» προς τον κόλπο της Ταϊλάνδης και στη θάλασσια περιοχή νότια της Κίνας, στοχεύοντας περιοχές που δεν μπορούν να καλύψουν άλλοι δορυφόροι ή όπου ο καιρός αποτέλεσε εμπόδιο σε προηγούμενες επιχειρήσεις.

 

Η εταιρεία επίσης κοιτάζει και στα Στενά της Μάλακα, όταν κάποιες -αμφιλεγόμενες πάντως- αναφορές έκαναν λόγο για μεγάλη παρέκκλιση από τη πορεία του αεροσκάφους –σε σχέση με το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας.

 

Οι εικόνες από τους δορυφόρους της εταιρείας DigitalGlobe έχουν αναρτηθεί σε κοινή θέα, και όσοι εθελοντές θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν στο «σκανάρισμα» τους για την εύρεση στοιχείων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις αρχές στο χαμένο αεροσκάφος.

 

Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στο Tomnod, μία ιστοσελίδα crowdsourcing όπου χρήστες μπορούν να βοηθήσουν στην ανεύρεση συντριμμιών από ατυχήματα, φυσικές καταστροφές κ.ά. Η DigitalGlobe ξεκίνησε την ανάρτηση δορυφορικών εικόνων στο Tomnod την περασμένη Δευτέρα. Από τότε, η crowsourcing ιστοσελίδα είχε 500.000 μοναδικούς επισκέπτες σε διάστημα 24 ωρών, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στους διακομιστές που την φιλοξενούσαν (το σύστημα επανεκκινούσε διαρκώς).

 

Τα όποια προβλήματα αποκαταστάθηκαν, και μπορείτε όσοι θέλετε να βοηθήσετε πατώντας εδώ.

 

Link.png Site: Tomnod

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Έκανα login στο Tomnod και ψάχνω , αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάτι . Νομίζω ότι κάτι ποιο σοβαρό και απίθανο συνέβη με το αεροσκάφος .

 

Στο χάρτη που μου έδωσαν είχε πολλά σύννεφα , βλέπετε δεν βοηθά και ο καιρός.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι απιθανο οταν μπορουν μεσω δορυφορων να δουνε μεχρι και τι χρωμα εσωρουχο φοραμε - να μην μπορουν να εντοπιζουν ενα αεροσκαφος....

Δεν θελω να αρχισω τις θεωριες συνομωσιας, αλλα σιγουρα κατι περιεργο παιζει...

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλα μην αρχίζουμε τα χαζά . Απλά δεν ξέρω , πάντως δεν είναι δυνατόν να έπεσε και να μην το βρίσκουν.

 

Γιατι αμα επεσε στη μεση του ωκεανου και βουλιαξε πως θα το βρουν με δορυφορους?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εντάξει ο καθένας τώρα θα αρχίσει τις ιστορίες του.

κρίμα που δεν θα παραλάβουν oscar!

 

Αποκλείεις το ενδεχόμενο να έγινε σκόπιμα όλο αυτό; Πόσο καιρό έχουμε να ενημερωθούμε για την κατάσταση με Αμερική-Ρωσία; 

 

Και οι δικοί μας εδώ τα ίδια δεν κάνουν για να αποπροσανατολίσουν; Τεσπά ίσως να μαι συνωμοσιολάγνος αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση πως κάθε φορά που η κατάσταση δείχνει να είναι τεταμένη, γίνεται κάποιο δυστύχημα και ξεχνιούνται όλα.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι αμα επεσε στη μεση του ωκεανου και βουλιαξε πως θα το βρουν με δορυφορους?

 

Γιαυτο και ανοιξαν αυτο γελειο site που μπορει κανεις να διακρινει κατι σε μεγαλο βαθος...Οτι να ναι πραγματικα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι δυνατόν να λέτε αν έπεσε στη θάλασσα πως θα το βρουν? Ρε βγειτε λίγο να αναπνευσετε κρύο αέρα... Χιλιαδες χιλιάδων συντρημια που επιπλέουν μαζικά απο τα σωσίβια μέχρι καύσιμα - λάδια βαλίτσες πλαστικά κτλ κτλ το τρελό είναι οτι ο transponder δεν μετέδωσε κάτι.... Το αεροπλάνο αυτό έχει Τρελες δικληδες ασφαλείας και είναι flightbywire , και με βουλωμενουν σωλήνες "πιτό" πεταει ακόμα .... Πιθανών να έγιναν ψευδοπαρεμβολες με ιπτάμενο awacs δίνοντας στα συστήματα αναφοράς λάθος δεδομένα ...δεν είναι πρωτη φορά ...εδώ έριξαν c130 στο όρος Ορθυς και η αναφορά ακόμα είναι αποριτη... Δεν πέφτει έτσι ενα τέτοιο αεροσκάφος με 3 backup συστήματα υδραυλικής πιεσης λαδιών και ηλεκτρικού....και χωρίς να εκπέμψει ο transponder ......

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...