DragongavalasV2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 η ερωτηση μου ειναι η εξης ! ποιος απο τους 2 σκληρους ειναι πιο γρηγορος ? εχω τον velociraptor και θελω να κανω upgrade σε κατι με παραπανω χωρο...
Occultist Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Ο velociraptor είναι σαφώς ταχύτερος λόγω 10krpm. Οι μηχανικοί δίσκοι δεν κερδίζουν πολλά από το πρότυπο διασύνδεσης...οπότε μη σε ανησυχεί ότι είναι sata2.
washcloud Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Βασικά αν χρειάζεσαι τον αποθηκευτικό χώρο, πάρε τον Black, αλλά άσε τον Veloci να έχει το λειτουργικό κτλ. Μπορείς επίσης (αν όντως πάρεις και τον Black) πάντα να πάρεις ένα image του Velo (πχ με το True Image από Acronis), και να το "αποσυμπιέσεις" στον άλλον και να εκκινήσεις μια φορά από εκεί να δεις αν νιώθεις "διαφορές". * (Αν πεις να το κάνεις, χώρισε τον Β σε 2 διαμερίσματα, και όρισε να γίνει η αποθήκευση του image στο 2ο. Αφού ολοκληρωθεί, κάνε "recovery" του image, στο 1ο διαμέρισμα του Β. Για την ακρίβεια, το ιδανικό είναι πρώτα να μεταφέρεις τα πάντα από αρχεία που έχεις στον Vel, στο 2ο διαμέρισμα, και μετά να πάρεις το image, ούτως ώστε και ο χρόνος δημιουργίας του να είναι πο ελάχιστος δυνατός, αλλά και το μέγεθός του. Πχ άντε να είναι 1-2 δεκάδες GB -όσο δηλαδή καταλαμβάνει καθαρά το λειτουργικό- και όχι όλος ο Velo, ως έχει τώρα...) * ...έτσι θα έχεις και μονίμως εύκαιρο αντίγραφο του τρέχοντός σου λειτουργικού, ώστε -αν είναι σε καλή κατάσταση τώρα, ρυθμισμένο όπως το θες κτλ- και δε θα χρειάζεσαι να κάνεις επανεγκαταστάσεις...
DragongavalasV2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 εχω εναν m500 120Gb για το λειτουργικο η ερωτηση μου ειναι αν αξιζει να παρω ενα black του 1ος terabyte sata 3 θα παρατηρησω διαφορες ? επισης καλος θα ηταν λιγο παραπανω χωρος .. βαριεμαι να σβηνω αρχια καθε μηνα γτ δεν χωρανε
washcloud Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Όπως σου είπε και ο Όκαλιστ, το ότι είναι SATA III o Black, δεν συνεπάγεται ότι θα πατήσει κάτω έναν μηχανικό SATA II δίσκο - πόσο μάλλον όταν ο τελευταίος στροφάρει κατά 3000 φορές περισσότερο το λεπτό (=33% περισσότερο). Έστω κι αν ο νεότερος δίσκος θα έχει κάποιες τεχνολογικές βελτιώσεις. Oι διαφορές (αναφορικά με την ταχύτητα που σε ενδιαφέρει) βρίσκουν ουσιαστική εφαρμογή μέσω διαφορετικών βερσιόν του πρωτοκόλλου, μόνο όταν έχουμε να κάνουμε μεταξύ SSD δίσκων. Αν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα ντε και καλά (με "κόστος" όμως έναντι του αποθηκευτικού χώρου), και αν έχεις RAID controller στη μητρική, καλύτερα πάρε 2 φθηνότερους δίσκους με λιγότερη εγγύηση (3ετή) έναντι του Black (5ετής) και συγκεκριμένα 2 Seagate (που είναι στις 7200) : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301911 και φτιάξε με αυτούς μια διάταξη RAID-0 ("θα χάσεις" βέβαια το 1ΤΒ χώρου...). Γενικά πάντως τα παραπάνω δεν συμφέρουν, και δεν νομίζω καν να τα έχεις ανάγκη, και μάλλον αναρωτιέσαι για το "τερπνόν μετά του ωφελίμου" = "να δώσω κάποια λεφτά για πιο γρήγορο δίσκο, και να έχω έτσι και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο". Θέμα "ταχύτητας" με το στήσιμο που βλέπω στην υπογραφή σου, δε νομίζω να υπάρχει πάντως... Με άλλα λόγια, "πιο γρήγορο δίσκο", μάλλον ΔΕΝ "χρειάζεσαι". Γι' αυτό και όπως είπα, εάν θα πάρεις ούτως ή άλλως δίσκο, για αποθηκευτικό χώρο, υπάρχουν κάποια πράγματα (που ανέφερα) με τα οποία μπορείς να "παίξεις". Ένας Black 1ΤΒ της WD πάντως, είναι η καλύτερη περίπτωση από άποψη "οικονομικού συμφέροντος" : Προσιτή τιμή σε σχέση με την 5ετή εγγύηση αντικτάστασης και τον αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει : http://www.e-shop.gr/search_main.phtml?table=PER&category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&filter-844=1&filter-875=1 Εγώ θα την έλεγα "ιδανική" ως επιλογή για νέο δίσκο... 1
DragongavalasV2 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 χμμ λογικα θα παω με τον seagate γιατι εχει επιδοσεις αναμεσα σε WD blue-black και τιμη WD green απο μεριας εγγυησης μου τα χαλαει λιγο βεβαια... αν αποφασησω στο δρομο οτι χρειαζομαι παραπανω εγγυηση απο ταχυτητα θα παω με τον green γιατι μπορω να δωσω μεχρι 50ε απο τη τσεπη μου.. EDIT : λογικα θα παω με το green γιατι δεν νομιζω να βαζω παιχνιδια στον αποθηκευτικο σκληρο..EDIT 2 : εχω αρκετο χωρο μονο για 1 δισκο στη μητρικη οποτε το raid ειναι out of the question
washcloud Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 ...τις "επιδόσεις" μην τις κοιτάς καθόλου, όταν μιλάμε για δίσκους ίδιας περιόδου (και όχι πχ διαφοράς 5ετίας και βάλε, στην κατασκευή). ΑΝ υπάρχει κάτι ουσιαστικό να κοιτάς, είναι η εγγύηση αντικατάστασης. Ούτε καν "τις εταιρίες" να κοιτάς. Πες πχ πως "γενικώς προτιμάς WD". Όταν o πιο φθηνός τους στο 1ΤΒ είναι στα 50-κάτι ένας Green 2ετούς εγγύησης, και την ίδια στιγμή υπάρχει Seagate στα ίδια λεφτά με έναν επιπλέον χρόνο εγγύησης, τότε εξασφαλίζεις στα σίγουρα 365 επιπλεόν μέρες "ξεγνοιασιάς", αν θα βαρέσει ο δίσκος ή όχι (καθώς τα λεφτά του, ΔΕΝ θα τα χάσεις, για αυτό το εξτρά διάστημα). Αντίστοιχα, μετά τους 24 μήνες αγοράς ενός Green, θ' αρχίσει ήδη να σε τρώει το "για να δούμε πόσο θ' αντέξει". Καθ' ό,τι, ένας σκληρός μπορεί να πάει και 5 χρόνια, και 15 χρόνια, και 35 μέρες, και 25 ώρες, και 5 λεπτά. Το "ωραίο" όμως είναι όταν πηγαίνει 25 μήνες, με εγγύηση 2 χρόνων... Εγώ λοιπόν, προτιμάω να έχω τουλάχιστον το κεφάλι μου ήσυχο για 3 χρόνια, όταν είναι τα ίδια λεφτά, για την ίδια χωρητικότητα, αντί για 2... (...όσον αφορά το hardware, φυσικά. Γιατί όσον αφορά τα περιεχόμενα αρχεία, και 55 χρόνια εγγύηση να έχει ο δίσκος, μπακάπ χρειάζεται από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα γράψουμε το πρώτο αρχείο...) edit : ξανακοίταξα το τελευταίο σου ποστ, και με μπέρδεψες τώρα λίγο... Διευκρινιστικά λοιπόν, Black = 5έτη εγγύησης, Blue & Green = 2, Red & AV = 3... O εν λόγω Seagate, επίσης 3... (και "καθαρός 7200άρης" παρεμπιπτόντως - τη στιγμή που οι Red και AV της WD με την 3ετή, είναι με "variable RPM"...)
DragongavalasV2 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 αααα!!!!!!! εγω νομιζα οτι ολοι οι WD εχουν 5 χρονια εγγυηση ενταξει τοτε φυσικα και θα παω με το seagate !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα