Προς το περιεχόμενο

Αγορά smartphone

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα smartphones τα θεωρώ περιττό έξοδο μιας και οι δυνατότητές τους μου είναι αχρείαστες και θα είναι πεταμένα λεφτά.

Η σκέψη μου ξεκίνησε γιατί το κινητό που έχω, ένα samsung εντελώς απλό, αρχίζει και τα φτύνει και φοβάμαι πως στο εγγύς μέλλον θα με εγκαταλείψει, οπότε έλεγα εκεί που θα δώσω 30-40 ευρώ για ανάλογο κινητό τηλέφωνο, να δώσω κάτι παραπάνω, αναγνωρίζοντας βέβαια το ρίσκο και τις μικρές δυνατότητες.

Αν δεν υπάρχει κάτι, δεν χάλασε ο κόσμος.Θα πάρω κάτι σε μη smartphone.

τι εννοείς αχρηστα τα smartphone αφού ζητάς πράγματα από το κινητό για τα οποία φτιάχτηκαν τα smartphone. Πως σου είναι αχρείαστες οι δυνατότητες τους δηλαδή; 

Για αυτά που θες είναι ιδανικό το lumia 520 αλλιώς θα αγοράσεις κάτι από Κίνα το οποίο υπάρχει περίοπτωση ή να σε ικανοποιεί ή να σου σπάσει τα νεύρα κάποια στιγμή. Το 520 είναι η πιο αξιόπιστη λύση που μπορείς να βρεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@arisg90:Λόγω συχνότητας δεν έχει Ελληνικό 3G;Και επειδή δε βιάζομαι θα περιμένω, εκτός αν βρεθεί κάτι άλλο.

@adi32:Δίκιο έχεις σε αυτά που λες, μα για μένα πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέρες που τα έσκαγα για κινητά.Οι ανάγκες μου είναι καθαρά αυτές που ένα κινητό, μη smartphone, τηλέφωνο προσφέρει.Μα δεν θα έλεγα όχι στο να δώσω κάτι παραπάνω και να έχω gps.

Παιχνίδια, χαζοεφαρμογές και γενικά πράγματα που σου παρέχουν τα smartphones για να γεμίσει ο χρόνος, τα απεχθάνομαι.Δόξα τω Θεώ, τον χρόνο μου τον γεμίζω με ποιο ουσιαστικά, κατ' εμέ, πράγματα.

Και κλείνοντας, δεν θέλω να με παρεξηγήσεις για αυτά που γράφω.Δεν εννοώ εσένα.Εννοώ τους ανθρώπους (που υπάρχουν πολλοί) που αγοράζουν με όλο τον μισθό τους ένα τηλέφωνο και χαζοχαίρονται που παίζουν π.χ logo games.

Γνωριζεις οτι πηγαινοντας σε smartphone θα εχεις μειωμενα εξοδα κινητης τηλεφωνιας ετσι;

Εκει πχ που θα επρεπε να παρεις τηλεφωνο το 11888 για να μαθεις ενα τηλεφωνο(με κοστος 1€), τωρα θα το κανεις δωρεαν απο το ιντερνετ.

Εκει που θα επαιρνες τηλεφωνο για να μαθεις οδηγιες πως θα πας σε ενα μερος, θα το κανεις δωρεαν με το gps.

Το ιδιο ισχυει και οταν θα ηθελες να μαθεις ενα διανυκτερευον νοσοκομειο ή φαρμακειο ή τι ταινια παιζει ο τοπικος κινηματογραφος.

Ολα αυτα θα τα κανεις δωρεαν πια.

Επισης, θα στελνεις δωρεαν μηνυματα(whatsapp,viber) και θα κανεις δωρεαν κλησεις(viber) απλα επειδη εχεις smartphone.

Τα λεω αυτα γιατι εγραψες οτι "οι ανάγκες μου είναι καθαρά αυτές που ένα κινητό, μη smartphone, τηλέφωνο προσφέρει."

Με το smartphone θα μπορεις να καλυπτεις αυτες τις αναγκες σου δωρεαν κατα ενα μεγαλο βαθμο, ενω πριν πληρωνες ακομα και για να στειλεις ενα απλο μηνυμα...

Επεξ/σία από haHa
Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν λες θα τα κάνω δωρεάν,  με ποιο τρόπο εννοείς;Έχοντας σύνδεση π.χ για mobile internet; Η να πιστέψω πως όπου βρεθώ και όπου σταθώ θα έχω δωρεάν ίντετρνετ από κάπου; Στο στα Νέα Λιόσια π.χ που είναι η πεθερα βρίσκεις άνετα free wi-fi......Ποια από όλες τις "ανάγκες" (γιατί για μένα δεν είναι ανάγκες που να χρειάζομαι smartphone) δεν μπορώ να την κάνω σπίτι μου ή δεν θα μπορώ να πάρω τηλ. τους γονείς, τον αδερφό μου, την γυναίκα μου που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, χωρίς να χρεωθώ επιπλέον (πέραν των μηνιαίων παγίων) και να το μάθω;

Και smart να μην πάρω, δεν θα χαλάσει ο κόσμος που δεν θα έχω gps.Δόξα τω Θεώ μια μικρή αποστήθιση της διαδρομής από το gooogle maps και τίποτα άλλο.Και αυτό 2-3 φορές το χρόνο θα μου χρειαστεί.

Επίσης, δεν ξέρεις ούτε τι δουλειά κάνω, ούτε ποια είναι τα έξοδα κινητής μου.

Αν δεν μπορείς να πιστέψεις πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θεωρούν αναγκαίο ένα smartphone, δεν φταίω εγώ.

Δημοσ.

Όταν λες θα τα κάνω δωρεάν,  με ποιο τρόπο εννοείς;Έχοντας σύνδεση π.χ για mobile internet; Η να πιστέψω πως όπου βρεθώ και όπου σταθώ θα έχω δωρεάν ίντετρνετ από κάπου; Στο στα Νέα Λιόσια π.χ που είναι η πεθερα βρίσκεις άνετα free wi-fi......Ποια από όλες τις "ανάγκες" (γιατί για μένα δεν είναι ανάγκες που να χρειάζομαι smartphone) δεν μπορώ να την κάνω σπίτι μου ή δεν θα μπορώ να πάρω τηλ. τους γονείς, τον αδερφό μου, την γυναίκα μου που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, χωρίς να χρεωθώ επιπλέον (πέραν των μηνιαίων παγίων) και να το μάθω;

Και smart να μην πάρω, δεν θα χαλάσει ο κόσμος που δεν θα έχω gps.Δόξα τω Θεώ μια μικρή αποστήθιση της διαδρομής από το gooogle maps και τίποτα άλλο.Και αυτό 2-3 φορές το χρόνο θα μου χρειαστεί.

Αν δεν μπορείς να πιστέψεις πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θεωρούν αναγκαίο ένα smartphone, δεν φταίω εγώ.

Nαι εχοντας συνδεση mobile internet.

Εσυ εγραψες οτι "οι ανάγκες μου είναι καθαρά αυτές που ένα κινητό, μη smartphone, τηλέφωνο προσφέρει."

Δηλαδη τηλεφωνο και sms.

Ε, αυτα με ενα smartphone τα κανεις κατα ενα μεγαλο βαθμο δωρεαν μεσω ιντερνετ.

Οτι υπαρχουν ατομα που ακομα στελνουν sms και χρεωνονται ~0.1€ ειναι χαρας ευαγγελια για τις εταιριες κινητης τηλεφωνιας. 

Tελος, με πχ 100MB καταναλωση data(περι τα 3-4€ στις εταιριες κινητης) μπορεις να μιλησεις περι τα 400 λεπτα μεσω viber. Η αντιστoιχη χρεωση για κανονικη κληση 400 λεπτων ειναι πανω απο 20€.

Αν συνυπολογισεις οτι πολλα απο τα τηλεφωνηματα τα κανεις απο το σπιτι(που συνηθως εχεις wifi και ετσι δεν καταναλωνεις τα mb του προγραμματος σου), καταλαβαινεις ποσο μπορεις να μειωσεις τα εξοδα κινητης τηλεφωνιας απλα επειδη εχεις smartphone.

Σιγουρα βεβαια θα υπαρχουν ατομα που θα επιμενουν να πληρωνουν περισσοτερα στους παροχους κινητης τηλεφωνιας , απλα επειδη "δεν εχουν αναγκη ενα smartphone".

----------------------------------------------------

Το ανεκδοτο να παρεις τηλεφωνο τον αδερφο σου/γυναικα σου κλπ που εχουν προσβαση στο ιντερνετ για να σου πουνε μια πληροφορια(οπως ποιο νοσοκομειο εφημερευει) δεν χρειαζεται σχολιασμο.

Επισης ακομα και αυτο το τηλεφωνο που θα κανεις δεν ειναι ακριβως "δωρεαν", παρολο που θα ειναι ενσωματωμενο στο παγιο σου.

Εξηγω:

ακριβως επειδη θα εχεις ιντερνετ και θα κανεις διαφορα πραγματα δωρεαν και χωρις να χρειαζεται να κανεις κανονικες κλησεις(ή να αγγαρευεις αλλους να ψαχνουν για δικες σου δουλειες), θα μπορεις να πας σε φθηνοτερο παγιο με λιγοτερα λεπτα "δωρεαν"-ενσωματωμενων κλησεων.

Οπως ειπα ομως και παραπανω:

Σιγουρα βεβαια θα υπαρχουν ατομα που θα επιμενουν να πληρωνουν περισσοτερα στους παροχους κινητης τηλεφωνιας , απλα επειδη "δεν εχουν αναγκη ενα smartphone".

Δημοσ.

Με μια  συνδεση ιντερνετ των 5ε το μηνα μιλας και γραφεις απεριοριστα  σε ολο τον κοσμο 

Οι  εποχες που πληρωνε ο κοσμος 40-50ε το μηνα σε τηλεφωνια θα πεθανουν σε λιγο για ολους 

γιατι για πολλους εχουν ηδη πεθανει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που θα βάλεις κάποιον άλλο να κάνει μια δουλειά που θες εσύ όταν είσαι στο δρόμο τότε χρειάζεσαι smartphone. Ναι φυσικα και δε θα χαλασει ο κοσμος αν δεν παρεις αλίμονο. Αλλα εσυ ο ιδιος ζητας συμβουλη για smartphone. Το θεμα ειναι ποσα πληρωνεις τωρα και ποσα διατίθεσαι να πληρωνεις για κινητη τηλεφωνια. Ο μόνος αποτρεπτικος παραγοντας να μην εχεις smartphone ειναι οτι θα εχεις περιορισμενο χρονο μπαταριας γιατι και μεγαλυτερη ενεργεια χρειαζονται και κυριως γιατι χρησιμοποιουνται για περισσοτερα πραγματα τα οποια καταναλωνουν ακομα περισσοτερη ενεργεια. Δηλαδη θα πρεπει να το φορτιζεις καθε βραδυ. Και για να το χρησιμοποιησεις ως gps για μενα θα πρεπει να εχεις σιγουρα και ενα φορτιστη αυτοκινητου. Το μεγαλυτερο προβλημα του smartphone ειναι πως μπαινεις συνεχεια σε πειρασμο να το χρησιμοποιησεις

Επεξ/σία από disqualified
Δημοσ.

Το παράξενο είναι πως μπαίνεις  στο Smartphone area του forum, ρωτάς θέλοντας να πάρεις smartphone ενώ ταυτόχρονα αφορίζεις τα smartphone και έρχεσαι σε αντιπαράθεση λες και υπάρχει σενάριο να βρεις υποστηρικτή.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολύ φοβάμαι πως κανένας, μα κανένας, απο όσους έγραψαν στην 2η σελίδα, δεν διάβασαν το 1ο post.Επαναλαμβάνω:ΑΝ υπάρχει smartphone μέχρι 70 ευρώ, στο οποίο θα μπορώ να κάνω τις εξής 2 δουλειές:

1. Να διαβάζω τα e-mail,

2. Να έχει gps για να μπορώ να περάσω χάρτες για τις 1-2 φορές τον χρόνο που μπορεί να χρειαστεί

Αν δεν υπάρχει, έιναι απλό.Δεν θα πάρω και τελειώνει η δουλειά.

Προσπαθώντας να εξηγήσω για ποιο λόγο δεν θα ήθελα να δώσω περισσότερα λεφτά, όλοι πιαστήκατε στο ότι είναι αχρείαστες οι εφαρμογές.Ναι, για μένα είναι αχρείαστες, χάσιμο χρόνου και χρημάτων συνάμα.

Όταν πληρώνω 21 ευρώ, για 300' λεπτά προς όλους και 1500 λεπτά για σταθερά και θα στείλω το πολύ 30 μηνύματα τον ΧΡΟΝΟ, δηλαδή 30*0,12=3,6 ευρώ/χρόνο και αυτά με καλύπτουν απόλυτα, γιατί να πάρω smatphone, να πληρώσω για mobile internet;Το viber με ποιον θα το χρησιμοποιήσω;Για να πάρω ποιον, όταν από την παρέα μου, πόσω μάλλον με την οικογενειά μου, το έχει μόνο ένας;

Γιατί να προσπαθήσω να μου γεννήσω ανάγκες;Δεν θέλω να γεμίσω τον χρόνο μου με μαλακίες (έτσι πιστεύω).Προτιμώ να σπάω τα νεύρα μου γιατί δεν μου βγάινει το φα ματζόρε, προτιμώ να πάω να δω θέατρο, να κάτσω να δω μια ταινία.Τι να κάνουμε ρε παιδιά;Είμαι μειοψηφία!

Δεν παρεξηγώ ούτε αυτόν που θα δώσει 1.000 ευρώ για να πάρει ένα iphone με 48 άτοκες δόσεις.Δικά του είναι τα χρήματα και ας τα σπαταλήσει όπως θέλει.Ξεχωριστή προσωπικότητα και να θέλει να ασχλείται με angry birds και logo game.

Παρακαλώ έναν moderator να το κλειδώσει.Έχει χάσει την ουσία το θέμα.Και να θέλει κάποιος να βοηθηθεί, δυστυχώς είναι αδύνατον.

Δημοσ.

Φιλε vforvendetta85 συμφωνω σε πολλα μαζι σου αλλα δεν υπαρχει λογος να κλειδωθει.Γιατι το παρακολουθουν κι αλλοι που ψαχνουν οικονομικα κινητα.Ας σταματησει απλως η διαμαχη.
Σημερα πχ ειδα,στο Minideal ,το ΖΤΕ V818,ενα ποιοτικο και επωνυμο 2πυρηνο ΜΤΚ6572 smartphone με 4.5αρα θονη,στα 79$ απο 99$.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά δε σου είπα τίποτα για εφαρμογές. Οταν ζητας συμβουλες θα ακουσεις σιγουρα και απο κουραστικους που θελουν να περασουν το δικο τους και να σε πεισουν για κατι, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι να επιτιθεσαι και σε αυτους που σου λενε ότι ενα android smartphone των 70€ μπορει να σου σπασει τα νευρα.

Οταν ζητας συμβουλες ειναι αδυνατον να ακουσεις μονο αυτες που θες εσυ γιατι ο αλλος θα σου πει και αλλα πραγματα τα οποια μπορει οντως να μην σε ενδιαφερουν. Αλλα μπορει και ναι καθως εσυ ο ιδιος λες οτι εισαι ασχετος, αρα θα θελει να σε ενημερωσει για καποια πραγματα, δεν ειναι μεσα στο κεφαλι σου.

Αλλα εσυ ο ιδιος επιτιθεσαι σε ανθρωπους που προσπαθουν να σε βοηθησουν απο μονοι τους και στη συνεχεια τους προσβαλεις. Και εμεις παμε θεατρο και σινεμα και συνηθως αναζητουμε πληροφοριες για αυτα μεσω του smartphone χωρις να βαλουμε καποιον αλλο να αναζητησει αυτες τις πληροφοριες οταν δεν ειμαστε μπροστα σε PC. Δηλαδη για να μην φορτωθεις εσυ μια αναγκη τη φορτωνεις στον αλλο. Στην ουσια μας λες οτι ασχολουμαστε με μαλακιες. Ναι με το smartphone σου δημιουργουνται και αναγκες το εγραψα και πιο πανω αλλα εσυ ο ιδιος ζητας να παρεις smartphone! Αν το δεις απο την αλλη πλευρα θα δεις πως η σταση σου ειναι λιγο προκλητικη και ελιτιστικη εστω χωρις να το θελεις. Δηλαδη οποιος εχει smartphone δεν παει σινεμα και θεατρο και ασχολειται ολη μερα με μαλακιες;

Συμβουλη μου ειναι να μπεις στο minideal και να διαλεξεις ενα zte όπως παραπανω ή ενα lenovo αν πραγματικα θες ενα smartphone  ή ενα Nokia asha 311 και ξεχωριστό gps. Δεν ξερω αν το Nokia asha 311 εχει δυνατοτητες για gps.

Επεξ/σία από disqualified
Δημοσ.

Όταν πληρώνω 21 ευρώ, για 300' λεπτά προς όλους και 1500 λεπτά για σταθερά και θα στείλω το πολύ 30 μηνύματα τον ΧΡΟΝΟ, δηλαδή 30*0,12=3,6 ευρώ/χρόνο...

Οπως ειπα ομως και παραπανω:

Σιγουρα βεβαια θα υπαρχουν ατομα  κοροιδα που θα επιμενουν να πληρωνουν περισσοτερα στους παροχους κινητης τηλεφωνιας , απλα επειδη "δεν εχουν αναγκη ενα smartphone".

21€ ειναι ενα σεβαστο μηνιαιαο παγιο. Eχεις καταφερει και εχεις "γεννησει αναγκες" και πληρωνεις 21€/μηνα σε εταιρια κινητης τηλεφωνιας, ενω θα μπορουσες να μην ξοδευεις αυτα τα χρηματα σε μαλακιες, αλλα πχ σε θεατρο κλπ.

Το οτι καποιος πληρωνει μεγαλα ποσα για να μιλησει με αλλους, για να μαθει τι ωρα εχει θεατρο, το προγραμμα του κινηματογραφου κλπ, ενω μπορουσε να το κανει δωρεαν με ενα smartphone και πολυ μικροτερο παγιο, δεν τον κανει εξυπνο, αλλα κοροιδο.

Το χειροτερο ειναι οτι δεν εχει καταλαβει οτι ξοδευει χρηματα , ενω θα μπορουσε να το κανει σχεδον δωρεαν.

Δημοσ.

haHA μπορεις να τα γραψεις ολα αυτα με πολυ πιο ωραιο τροπο χωρις χρηση λεξεων οπως κοροιδα. Μπορεις απλα να γραψεις οτι μπορεις να μειωσεις τα εξοδα σου. Δε βοηθας και προκαλεις το αλλο να παρει αμυντικη σταση. Ουτε ειναι δυνατον να βασιστεις αποκλειστικα στο whatapp και στο viber. Πολυ χρησιμα ναι και σιγουρα μπορουν να βοηθησουν καποιον να μειωσει τα εξοδα του στην κινητη

Δημοσ.

haHA μπορεις να τα γραψεις ολα αυτα με πολυ πιο ωραιο τροπο χωρις χρηση λεξεων οπως κοροιδα. Μπορεις απλα να γραψεις οτι μπορεις να μειωσεις τα εξοδα σου. Δε βοηθας και προκαλεις το αλλο να παρει αμυντικη σταση.

Εχω γραψει εξαρχης οτι μπορει να μειωσει τα εξοδα του:

Γνωριζεις οτι πηγαινοντας σε smartphone θα εχεις μειωμενα εξοδα κινητης τηλεφωνιας ετσι;

Εκει πχ που θα επρεπε να παρεις τηλεφωνο το 11888 για να μαθεις ενα τηλεφωνο(με κοστος 1€), τωρα θα το κανεις δωρεαν απο το ιντερνετ.

Εκει που θα επαιρνες τηλεφωνο για να μαθεις οδηγιες πως θα πας σε ενα μερος, θα το κανεις δωρεαν με το gps.

Το ιδιο ισχυει και οταν θα ηθελες να μαθεις ενα διανυκτερευον νοσοκομειο ή φαρμακειο ή τι ταινια παιζει ο τοπικος κινηματογραφος.

Ολα αυτα θα τα κανεις δωρεαν πια.

Επισης, θα στελνεις δωρεαν μηνυματα(whatsapp,viber) και θα κανεις δωρεαν κλησεις(viber) απλα επειδη εχεις smartphone.

Τα λεω αυτα γιατι εγραψες οτι "οι ανάγκες μου είναι καθαρά αυτές που ένα κινητό, μη smartphone, τηλέφωνο προσφέρει."

Με το smartphone θα μπορεις να καλυπτεις αυτες τις αναγκες σου δωρεαν κατα ενα μεγαλο βαθμο, ενω πριν πληρωνες ακομα και για να στειλεις ενα απλο μηνυμα...

Οσο για την λεξη κοροιδα, ειναι σαφες οτι δεν αναφερομαι στον φιλο που ανοιξε το θεμα, αλλα σε οσους προτιμουν να πληρωνουν τις ακριβες χρεωσεις των εταιριων κινητης τηλεφωνιας, απλα επειδη "δεν εχουν αναγκη ενα smartphone" που θα μειωνε τα εξοδα τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...