Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Θελω ν'αγορασω ενα Nas χωρις να εχως ομως ενα συγκεκριμενο μπατζετ μεχρι στιγμης γιατι δεν γνωριζω τι ακριβως θα χρειαστω συμφωνα με τις αναγκες μου.Το σιγουρο ειναι οτι θελω να εχει 2 δισκους με 3ΤΒ η 4ΤΒ ο καθενας.Περισσοτερο κλεινω προς τα εδω https://www.skroutz.gr/s/2195771/Western-Digital-Red-3TB-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html

Η δουλεια που θελω να κανει ειναι η εξης: εγω μενω στον 3ο οροφο και ο αδερφος μου στον 4ο.Θα ηθελα να εχω το Nas στον δικο μου οροφο ν'αποθηκευω τις ταινιες και να μπορει να μπαινει και ο αδερφος μου μεσω της τηλεορασης που ειναι smart tv και να μπορει να τις βλεπει κι αυτος τις ταινιες που εχω στους δισκους.Στην ουσια να μπορει να καποιος να μπαινει απο αποσταση και να βλεπει τι εχουν οι δισκοι μεσα.

Αυτο μπορω να το κανω και ποια Nas εχουν αυτη την δυνατοτητα?

Επισης θα ηθελα να κατεβαζει ταινιες απο private server και αυτο χωρις να εχω τον υπολογιστη συνεχεια ανοιχτο οπως κανω τωρα.Οι ταινιες που θα εχω θα ειναι και με ξεχωριστους υποτιτλους αλλα και με ενσωματωμενους

Του δισκους θα ηθελα να τους βλεπω ξεχωριστα μεσα στο Nas και οχι να παιρνει αυτοματα back up ο ενας απο τους δυο.Για τα σημαντικα αρχεια μου που δεν θελω να χασω εχω 2 εξωτερικους που τα αποθηκευω και αν θελω θα παιρνω κι ενα back up στο Nas για μεγαλυτερη σιγουρια.

Εχω ριξει μια ματια σε μερικα αλλα δεν ξερω ποια χαρακτηριστικα θα πρεπει να εχουν ωστε να κανουν αυτα που θελω γι'αυτο το λογο δεν ξερω και μεχρι ποσα χρηματα αξιζει να δωσω ωστε να γινει σωστα η δουλεια μου χωρις να εχω θεματα.Οσο πιο φθηνα τοσο πιο καλα αλλα τουλαχιστον να γινεται και η δουλεια μου σωστα.

Υ.Γ.Θα ηθελα να ειναι οσο πιο αθορυβο γινεται γιατι θα μπει σε κρεβατοκαμαρα.

Υ.Γ.Το Nas θα μπορω να το κλεινω οποτε θελω για να μην λειτουργει συνεχεια π.χ. το βραδυ η οταν θελησω η θα πρεπει να το εχω συνεχεια ανοιχτο?

Δημοσ.

Παρομοιο στησιμο εχω και εγω αλλα χωρις να εχω NAS. Εχω ενα pc με αρκετους δισκους που μπαινει οτι θελω να δω στην smart-tv μου μεσω DLNA (plex , xbmc). Οτι κατεβαζω απο ενα αλλο μηχανημα διπλα πεφτει σε αυτους τι δισκους και την ιδια στιγμη το βλεπω στην τηλεοραση μου που ειναι σε αλλο δωματιο. Η τηλεοραση συνδεεται με καλωδιο δικτυου. Στην αρχη την ειχα με ασυρματο δικτυο αλλα επειδη μερικες φορες ετρωγα κολληματα στις high definition ταινιες το γυρισα σε καλωδιο.

Πριν παρεις καποια αποφαση σκεψου και τα παρακατω.

1) Ο αδερφος σου θα συνδεθει ασυρματα ??? (προσεξε μονο μην φτασεις να δινεις και σε αλλους αν ειναι ασυρματη συνδεση).

2) Αν το κλεισεις τον NAS το βραδυ και ο αδερφος σου εχει αυπνιες δεν θα μπορει να δει τιποτα.

3) Εφοσον και τα 2 μηχανηματα (pc+nas) θα ειναι στον ιδιο χωρο τι θα κερδισεις με δεδομενο οτι στην ουσια ειναι 2 pc.

Ριξε μια ματια και στο ενδιαφερον αρθρο παρακατω και εσυ αποφασιζεις.

http://techblog.gr/computers/tech-how-to-2-nas-home-server-74229/

Δημοσ.

Στον δικο μου το χωρο θα γινουν ολα με δικτυο ενσυρματα..........modem/router--->nas--->media player--->tv.Στον Nas φανταζομαι θα μπορω να μπω οταν δεν ειμαι σπιτι και βρισκομαι σε αλλη πολη(γενικοτερα απο αποσταση) ετσι δεν ειναι?π.χ. για να επεξεργαζομαι αρχεια αν θελω καμια φορα για την δουλεια μου ή για να δω ταινια και γενικα οτι εχω στο Nas.

Ακριβως με αυτον τον τροπο ο αδερφος μου δεν θα μπορει να μπαινει απο την tv και να βλεπει τις ταινιες που εχω στο Νas?

Δημοσ.

Σαν ιδεα δεν ειναι κακη. Ομως :

Τα παντα υποκεινται στην ταχυτητα που εχει συνχρονιστει το router σου.Με δεδομενο οτι στην Ελλαδα η πλειοψηιφια των συνδεσεων δεν εχει παραπανω απο 1mbit upload δεν νομιζω οτι ειτε εσυ ειτε ο αδερφος σου θα μπορειτε να δειτε ταινια via internet. Για απλα αρχεια τυπου excel word etc. δεν τιθεται θεμα μιας και αυτα ειναι σχετικα μικρα σε μεγεθος. Και παλι ομως για να εχεις και την στοιχειωδη ασφαλεια των δεδομενων σου θα πρεπει να στησεις μαζι με τον NAS και καποιο VPN.Επισης θα πρεπει να προβλεψεις την περιπτωση αλλαγης IP address απο τον provider σου. Μια φορα καθε 10 - 15 ημερες.Εκτος αν πας σε static ip με την αναλογη επιβαρυνση.

Δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο και το κοστος η ολη ιστορια. Εναλλακτικα θα μπορουσες να δωσεις προσβαση στον αδερφο σου ενσυρματα απο το ηδη υπαρχων μηχανημα και να γλυτωσεις ολο το κοστος και το μπερδεμα που μπορει να μην σε ικανοποιησει σαν τελικο αποτελεσμα.Οσο για τα αρχεια της δουλειας σου θα μπορουσες καλιστα να πας σε μια cloud λυση και να τα εχεις προσβασιμα ακομα και στην Κινα που λεει ο λογος. Αυτα τα λιγα. Για αρχη........ :)

Δες και το σχημα παρακατω. Ισως να σε βοηθησει

post-260422-0-94948100-1394755668_thumb.gif

Δημοσ.

Αυτο που ζητας δεν γινεται ευκολα και χωρις εξτρα κοστος. Απο τη στιγμη που εσυ και ο αδερφος σου δεν ειστε στο ιδιο δικτυο η ιστορια ξεφευγει. Σκεφτειτε το ενδεχομενο να κανετε μια κοινη συνδεση στο ιντερνετ και να εχετε ενα δικτυο και ετσι θα λυθουν πολλα απο τα θεματα σας. Εαν παλι επιμηνεις θα προσπαθηχω να σου δωσω μια ιδια.

Θελεις ενα nas που να εχει web interface, χρειαζεσαι μια συνδρομη τυπου dyndns.org (ειναι σα να εχεις static ip) χρειαζεται να γινει ρυθμισει στο ρουτερ ωστα να αφηνει μια πορτα ανοιχτη ωστε να συνδεεται ο αδερφος σου μεσω υπηρεσιας streaming που θα πρεπει τον server να τον τρεχεις στον υπολογιστη σου και τον πελατη να τον εχει η τηλεοραση του αδερφου σου. Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο νομιζουμε μερικες φορες. Για να μην αναφερω πως θα πρεπει να ρυθμισεις και firewall. Ειναι γνωσεις οι οποιες εχεις οι παραπανω? Θα μπορουσες να το αναλαβεις εσυ το θεμα? Εισαι διατεθειμενος να ξοδεψεις πολυ πολυ χρονο για να κανεις το παραπανω συστημα αν δουλεψει?

Δημοσ.

Ευχαριστω καταρχην για την βοηθεια παιδια.

Λιγο δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα και δεν τα καταλαβαινω και ολα μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε με αυτην την ιστορια που λεγεται Νas.Μαλλον αυτο που θελω να κανω ειδικα με τον αδερφο μου για τις ταινιες ειναι πολυ δυσκολο και ακριβο να υλοποιηθει αλλα εκτος αυτου δεν εχω και τις παραιτητες γνωσεις ωστε να το κανω.

Αν το ξεχασω τελειως το θεμα με τον αδερφο μου για τις ταινιες και παμε μονο στην περιπτωση να το δουλεψω δηλαδη ν'αποθηκευω τις ταινιες μου και να τις βλεπω στην δικια μου τηλεοραση και να εχω και διαφορα αρχεια word,excel κλπ. τα οποια να μπορω να τα επεξεργαζομαι(αντιγραφη,διαγραφη,αποθηκευση) απομακρυσμενα οταν δεν ειμαι σπιτι.Να μπαινω δηλαδη απο αλλο υπολογιστη,λαπτοπ,tablet,κινητο και να τα δουλευω.

Αν αυτα μπορω να τα κανω και δεν ειναι δυσκολο να το δουλεψω το Nas τοτε δεν νομιζω να εχω αλλο θεμα.

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι γιατι επιμενεις τοσο να "μπλεξεις" με το στησιμο ενος NAS  απο την στιγμη που δεν εχεις ασχοληθει ξανα με αυτη την ιστορια οπως λες. Κατ΄ εμε η πιο ανεξοδη και απλη λυση ειναι να κρατησεις οπως ειναι το pc  σου να του βαλεις εναν DLNA server και να απολαμβανεις τις ταινιες σου στην τηλεοραση σου. Και αν μπορεις να δωσεις και προσβαση στον αδερφο σου με ενα απλο καλωδιο δικτυου τοτε δεν θα εχει μουρμουρες αλλα και δεν θα τον εχεις και μεσα στα ποδια σου ;)

Τα αρχεια της δουλειας σου τωρα. Μπες στο google και ψαξε για cloud  και  cloud sync. Πρακτικα ειναι σαν αυτο που ψαχνεις αλλα με μηδενικο κοστος. Τωρα αν ντε και καλα θελεις να μπεις στην διαδικασια αγορας και στησιματος ενος NAS τοτε πριν πεταξεις ενα σκασμο χρηματα ξεκινα να διαβαζεις. Υπαρχουν εκατονταδες αρθρα που θα σε βοηθησουν στο εγχειρημα σου. Προσωπικα αν ειχα τις δικες σου αναγκες δεν θα εμπαινα σε αυτα τα μονοπατια. Μια και στην αρχη ανεφερες το θεμα του θορυβου εχε στο μυαλο σου οτι πρακτικα ο NAS δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα computer με οτι αυτο σημαινει απο πλευρας θορυβου.

Δημοσ.

Δεν επιμενω ρωταω για να μαθω τι ακριβως μπορω να κανω.Δεν ηξερα οτι ειναι τοσο δυσκολο να το λειτουργησω για να κανω την δουλεια μου.Δυστυχως δεν μπορω να περασω καλωδιο δικτυου σε οποια λυση και να παω ωστε να γινει συνδεση με τον αδερφο μου.

Θα μπορουσα να φτιαξω ενα htcp απο την στιγμη που δεν θα παω σε Nas?Εκει φανταζομαι οτι ισως θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα μιας και θα ειναι σε περιβαλλον windows ετσι δεν ειναι?

Ξερει να μου πει κανεις ποιες ειναι οι δυνατοτητες ενος htcp και αν μπορω να κατεβαζω ταινιες και να τις βλεπω απευθειας στην τηλεοραση μου?

Δημοσ.

Ευχαριστω για την προταση σου αλλα ειναι πολυ ακριβο και μαζι με τους δισκους θα μου βγει πανω απο 500 ευρω.

Δημοσ.

Με το htpc θα μπορουσες ανετα να κανεις αυτα που θες. Μπορεις να βαλεις και πολλους σκληρους δισκους, και να κατεβαζεις και απευθειας τις ταινιες εκει. Εαν ακουλουθησεις αυτο τον δρομο, μπορει να βγεις λιγο εξω απο το budget σου, πμως θα εισαι πολυ καλητερα απο το nas. Υπαρχουν και αλλες λυσεις πχ rashberry κλπ, θα σου ελεγα ομως να μειςνεις με το htpc. Διαλεξε ενα κουτακι που να σου αρεσει εξωτερικα, (εαν σε ενδιαφερει η εμφανιση) και απο hardware εχεις πολλες επιλογες ειτε σε καινουριο ειτε σε μεταχειρισμενο. Βασικα απο core duo και πανω οτι βρεις σου κανει. Τελος το τι δισκους θα βαλεις αυτο εξαρταται και δεν ειναι ανανγκη να το κανεις στην αρχη

Δημοσ.

1.Δηλαδη με το htcp θα μπορω να το εχω κανονικα εκει που εχω την τηλεοραση και να κατεβαζω οτι υλικο θελω(οπως γινεται στο pc δηλαδη με torrent) και να το βλεπω απευθειας στην τηλεοραση?

2.Τι θα πρεπει να εχει πανω ενα htcp ωστε να ειναι ολοκληρωμενο?Απο θεμα harware δηλαδη τι θα χρειαστω?Αργοτερα ισως παρω ενισχυτη,ηχεια ή ηχομπαρα για ταινιες αν αυτο παιζει ρολο για τις θυρες που θα εχει.

3.Επιπλεον θα μπορω να το δουλευω με τηλεχειρισμο?

Δημοσ.

1ναι

2 το βασικο ειναι να επιλεξεις το κουτι σου, και εκει να δεις τι χωραει να μπει μεσα. Εγω θα εβαζα 4gb ram εναν επεξργαστη ειτε intel ειτε amd με ενσωματωμενη καρτα γραφικων μια μητρικη μετρια και τελος. αργοτερα εαν θες το κατι παραπανω απο θεμα ηχου βαζεις μια καρτα ηχου (μιλαμε ομως για πολυ προχωρημενη περιπτωση

3 ναι. μπορεις να εχεις και ενα set ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...