Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Moore's law

from wikipedia:

The period is often quoted as 18 months because of Intel executive David House, who predicted that chip performance would double every 18 months (being a combination of the effect of more transistors and their being faster).

Αν υποθέσουμε ότι οι υπολογισμοί του κου House είναι σωστοί, μεταξύ των ημ/νιων κυκλοφορίας PS2 και PS4 η απόδοση των chip θα έπρεπε να είχε αυξηθεί κατά ~550 φορές.

Ξαφνικά το 43 δε με εντυπωσιάζει και τόσο.

Δημοσ.

Ότι και να λέτε είναι η καλύτερη κονσόλα αυτή την στιγμή. Το αμφισβητεί κανείς ?

Αν ναι, ποιά είναι...?

Δημοσ.

Καλα μιλάμε φοβερή για να μην πω εξωπραγματική σύγκριση πως δεν το σύγκριναν και με το ps1 , και βγήκε το τρομερό συμπέρασμα οτι ειναι ετη φωτός ποιο γρήγορο απο το ps2

• Like 1
Δημοσ.

Και το PS3 είχε 8 πυρήνες + ενα γενικό πυρήνα  = 9 πυρήνες  (8 πυρήνες έχει και το PS4 που βγήκε σχεδόν 10 χρόνια μετά!!!) κάθε πυρήνας είχε 8 SPE units που αποδίδουν 256 Gflops ανά πυρήνα, σύνολο  8* 256 = 2 Τflops.... μόνο οι 8 πυρήνες...

http://www.blachford.info/computer/Cell/Cell1_v2.html

γιαυτό συγκρίνουν με PS2..... 10 χρόνια μετά για λόγους κέρδους και μάρκετινγκ (εξαιτίας της M$) βγάλανε downgraded hardware.... 

Μολις τωρα το προσεξα αυτο. Πραγματικα απο που βγαινει αυτο που γραφεις??? Δειξε μου σε παρακαλω πως εχει το ps3 2Tflops να παω να πουλησω το pc μου χθες.

Δημοσ.

Κοίτα θα στο θέσω απλά, το PS3 το αυθεντικό το κλασσικό κάνει €700, το PS4 κάνει €400. Άμα δεν δέχεσαι τους αριθμούς στον επεξεργαστή δέξου τις τιμές :P. Το PS4 έχει πολυ καλήτερη μνήμη βέβαια, και μεγαλύτερη και γρηγορότερη

intel core 2 quad extreme QX9650 : 990$

intel core i5 2500k:200$

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Quad-Q9650-vs-Intel-Core-i5-2500K

τόσο απλά 

Δημοσ.

Πολύ άκυρες συγκρίσεις βλέπω εδώ μέσα και κοντή μνήμη από μερικούς. Δεν είναι η microsoft που χάλασε τα βιντεοπαιγνίδια φίλοι μου, αλλά η Sony, τότε που κυκλοφόρισε το πρώτο playstation, πριν από 19 χρόνια. Χρησιμοποίησε μαρκετίστικη στρατηγική που δεν βασιζόταν καθόλου στην ποιότητα δημιουργίας, αλλά στο εμπορικό. Προσπάθησε να πλασάρει την πρώτη κονσόλα της σαν να είναι κάτι αντίστοιχο της συσκευής βίντεο. Τότε κυκλοφορούσε και η φράση "παίζεις - παίζω playstation", όχι videogames, playstation. Έτσι κατάφερε να κάνει τη κονσόλα της κατεστημένο. Αυτό μπορεί να προώθησε την ιδέα του gaming στις πλατιές μάζες, αλλά το κατέστρεψε ταυτοχρόνος. Τότε ξεκίνησαν και όλα τα φαινόμενα με τους παροχημένους τίτλους και την επανάληψη κάθε χρόνο. Η σύγκριση κονσολών μπορεί να είναι τίτλοι και hardware για εμάς, αλλά στην ουσία είναι στρατηγική κατάκτησης αγοραστικού κοινού. Λέτε οι εταιρείες να μην γνωρίζουν τι κάνει η μία και άλλη, ή τι σύστημα αναπτύσει και πως; Αφού το στρατηγικό πλάνο ο ίδιος όμιλος προώθησης το κάνει και για τους δύο...

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι τα games κατίντησαν πολύ "λαϊκίστικα" πλέον, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στην Sοny. Που έφερε σχεδόν το τέλος της SEGA και την απαξίωση και παραλίγο καταστροφή της NINTENDO. Το hardware τον κονσολών δεν έχει και τόσο σημασία, για να κάνουμε κουβέντα εμείς είναι, το ρευστό τους νοιάζει αυτούς...

ΥΓ: Αυτό το κόλπο με ηλίθια-ψευδή διαφίμηση το είχε κάνει παλιά η SONY, με πολύ χυδαίο και ποινικά κολάσημο τρόπο, όταν το '96 αν δεν απατώμαι, είχε κυκλοφορήσει ένα διαφιμηστικό έντυπο και καταχώρηση που έγραφε ότι το playstation είχε 5 επεξεργαστές, ενώ είχε 1... Ο λόγος ήταν ότι το Saturn, που είχε ήδη κυκλοφορήσει τότε η SEGA, είχε 3...

Πες τα χρυσόστομε. Γιατί όσες συγκρίσεις και αν γίνοντε με γραφικά με πυρήνες και νούμερα εντυπωσιασμών, games σαν το shenmue δεν θα βγει οσα yakuza και οσους πυρήνες και αν εχουν οι νεες κονσόλες. Είμαι κατά του playstation για τους λόγους που προανέφερες από εποχές ps1. Σήμερα λοιπόν εμένα δεν με νοιάζουν τα τεχνικα χαρακτηριστικά αλλά τα ποιοτικά games τα οποία δυστηχώς σπανίζουν. Άλλωστε Games παίζω για την ψυχαγωγία και την διασκεδαση, όχι για να εντυπωσιάσω τους άλλους με τις αποδόσεις της κοσνόλας μου. Όσο λοιπόν οι περισοτεροι ενθουσιάζονται με τις επιδοσεις της κονσόλας τους παίζοντας 24/7 pro και cod εγω προτιμώ να "εντυπωσιάζω" τον εαυτό μου παίζοντας dark souls, ninja gaiden black και οτι άλλο ξεθάβω από το παρελθόν!

• Like 2
Δημοσ.

Μολις τωρα το προσεξα αυτο. Πραγματικα απο που βγαινει αυτο που γραφεις??? Δειξε μου σε παρακαλω πως εχει το ps3 2Tflops να παω να πουλησω το pc μου χθες.

κάτσε και διάβασε το περιεχόμενο του link το αναφέρει εκεί μέσα αν βαριέσαι βαριέμαι και εγώ να σου εξηγώ...

και το πιο απογοητευτικό ειναι ότι καθόμουν και σου απαντούσα την στιγμή που δεν διάβασες βασικά ποστ που έστειλα....Απλά θες να γκρινιάξεις λοιπόν.. οκ γκρίνιαζε όσο θες δεν θα ασχοληθώ άλλο 

Δεν χρειάζεται να πουλήσεις το PC σου (που αποδίδει περισσότερα Tflops παρεμπιπτόντως) γιατι δεν τρέχει windows.

Δημοσ.

Παντως η σονυ ειχε αναφερθει επισημος για την συγκριση μεταξυ του ps4 και του ps3
PlayStation 4 CPU 'up to 10 times faster than PS3', Sony claims
Εδω το λινκ.http://www.computerandvideogames.com/436105/playstation-4-is-10-times-more-powerful-than-the-ps3-also-quieter/

To link που έβαλες αναφέρεται στο παρακάτω FAQ ενός blog για το PS4

http://blog.eu.playstation.com/2013/10/30/playstation-4-the-ultimate-faq/

Όπου δηλώνει την γενική ισχύ του PS4 έναντι του PS3 λαμβανομένου υπόψιν δηλαδή της κάρτας γραφικών και της μνήμης όχι την επεξεργαστική του ισχύη μεμονωμένα και το "έως 10 φορές" βγαίνει με κριτήριο το σε πόσο μεγάλους κόσμους μπορείς να παίξεις (memory intensive σύγκριση δηλαδή) 

Δημοσ.

intel core 2 quad extreme QX9650 : 990$

intel core i5 2500k:200$

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Quad-Q9650-vs-Intel-Core-i5-2500K

τόσο απλά 

Δεν είναι τόσο απλά ...  καταρχήν συγκρίνεις με την Q9650 που έκανε περίπου 200$  κατα δεύτερον η Intel αν και τον τελευταίο καιρό μας έχει και αυτή στο περίμενε.. ανέπτυσσε την τεχνολογία της ραγδαία.. πράγμα που δεν φαίνεται να ισχύει στις κονσόλες. 

Δημοσ.

Moore's law

from wikipedia:

The period is often quoted as 18 months because of Intel executive David House, who predicted that chip performance would double every 18 months (being a combination of the effect of more transistors and their being faster).

Αν υποθέσουμε ότι οι υπολογισμοί του κου House είναι σωστοί, μεταξύ των ημ/νιων κυκλοφορίας PS2 και PS4 η απόδοση των chip θα έπρεπε να είχε αυξηθεί κατά ~550 φορές.

Ξαφνικά το 43 δε με εντυπωσιάζει και τόσο.

Βασικά όχι ακριβώς διότι οι κονσόλες είναι μία γενιά πίσω τεχνολογικά. Πέρα απ' αυτό όμως ναι, σίγουρα δεν είναι μόνο 43 φορές απλά υπολογίσανε ταχύτητα επεξεργαστή με τελείως ηλίθιο τρόπο.

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά ...  καταρχήν συγκρίνεις με την Q9650 που έκανε περίπου 200$  κατα δεύτερον η Intel αν και τον τελευταίο καιρό μας έχει και αυτή στο περίμενε.. ανέπτυσσε την τεχνολογία της ραγδαία.. πράγμα που δεν φαίνεται να ισχύει στις κονσόλες. 

έχει τα ίδια ρολόγια και αποδίδει λίγο καλύτερα ο extreme απο τον απλό,και η εξέλιξη στις κονσόλες είναι αρκετά ραγδαία με τα apus σε σχέση με την τεχνολογία του cell.....

ο επεξεργαστής της amd είναι πολύ πιο γρήγορος και όχι το παράδειγμα που θέτεις για την τιμή δεν έχει καμία βάση γιατί και ο p4 που είχα στο πρώτο pc έκανε τα κέρατα του και είναι σε δύναμη(rendering)είναι δεκα φορές πιο αργός απο τον ι5 2400(0,47 points vs 5.5 points)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...