Προς το περιεχόμενο

Η ZiiLabs κατέθεσε μήνυση ενάντια στις Samsung και Apple για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

 

Όσοι είστε υπερ των πατεντών να ξέρετε πως ΕΣΕΙΣ/ΕΜΕΙΣ τις πληρώνουμε. Οι πατέντες σε τέτοια τεχνολογία θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής παράδειγμα: οποίος έχει επινοήσει ένα μαθηματικό θεώρημα ή μια μέθοδο, να επιτρέπει τη χρήση του στη λύση ενός μαθηματικού προβλήματος μόνο επί χρήμασι... Αν το θεωρείτε λογικό τότε εντάξει, ας πληρώνουμε όλοι μας όλη τη βιομηχανία κατοχύρωσης, τις διαμάχες, τις αποζημιώσεις κλπ. Το πρόβλημα δεν είναι ιδεολογικό, δεν αφορά μόνο τους χίπηδες και τους ιδεολόγους. Κάνει τη βελτίωση και την εξέλιξη κάθε τεχνολογικού προϊόντος πολλές φορές ακριβότερη και πιο αργή και αλλοιώνει τον ανταγωνισμό της υποτιθέμενης ελεύθερης αγοράς...
Αυτές οι τεράστιες επιχειρήσεις λοιπών "βιάζουν" την έννοια της πατέντας. Γι'αυτό και μίλησα πιο πάνω για την σωστή χρήση της. Το "Μετρον Άριστον"* ισχύει για σχεδόν τα πάντα.

 

*Θενξ Basil G :)

Επεξ/σία από Kostas_12ldb
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια που μιλάμε για πατέντες λέω να γράψω κι εγώ τη π@π@ριά μου.

Ασχολούμαστε με τις πατέντες τών σμαρτφονς, ενώ δίπλα μας,στην Ουκρανία, ξεκινάει ολόκληρος πόλεμος για να μπουν στην ευρ. αγορά τ αδέρφια της monsanto που έχει

πατεντάρει τρόφιμα και σπόρους εδώ και χρόνια.Σε μερικά

χρόνια θα μπορεις να έχεις φτηνό S67, αλλά πιπεριά φιλαράκια δε θα μπορείς φυτέψεις για να φας, γιατί τ αδέρφια την έχουν ήδη πατεντάρει μαζί με πολλά άλλα...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται ότι θα φτιάχνεις CPUs, αλλά αν θες να χρησιμοποιείς την δομή του κυρ Μπάμπη (π.χ.), από τα 100 ευρώ που θα βγάλεις, θα πρέπει να δώκεις και στον κυρ Μπάμπη 3-4 ευρώ για την δουλειά του. Ακούγεται παράλογο?

 

έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι...

Δηλαδή οι της Creative είναι μ@λ@κες που έκατσαν και τα σκέφτηκαν αυτά;

Οτί εμείς την πληρώνουμε οκ ναι αλλά και η πνευματική εργασία εργασία είναι και μάλιστα δε φαίνεται πρακτικά.

Το ότι εσύ πατάς ένα κουμπί και το κινητό σου στέλνει μήνυμα κάποιος έκατσε και το προγραμμάτισε και έφαγε χρόνο να το σπουδάσει και να το φτιάξει.Δεν πρέπει να πληρωθεί?Απορώ που δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόσες φορές έχει συζητηθεί το θέμα των πατεντών, και ακόμα να γίνει κατανοητό ότι το πνευματικό/διανοητικό έργο θα πρέπει να προστατεύεται για ένα ορισμένο διάστημα, αλλίως ο ένας μλκς θα έκανε το R&D (δηλαδή θα ξόδευε χρόνο και χρήμα), και οι υπόλοιποι 100 κουτοπόνηροι θα του το βουτάγανε σε χρόνο dt.

 

Τα περί δικαιοσύνης, ηθικότητας και δημοκρατικότητας (ναι, γράφτηκε και αυτό) δεν έχουν καμιά θέση όταν αφορά επενδύσεις και έρευνα. Έχεις τα assets, παράγεις έργο, δικαιούσαι να καρπωθείς το αποτέλεσμα για ορισμένο διάστημα (διάστημα ικανό για να πεις ότι η επένδυσή σου έκανε την απόσβεσή της, σου έδωσε σεβαστά κέρδη, και τώρα είναι κτήμα όλων πλέον). Απλά πράγματα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Νοέμβριο του 2012, η εταιρεία έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε σε συμφωνία αδειοδότησης με την Intel, και αυτό θα είναι ένα ισχυρό χαρτί στο δικαστήριο ενάντια στις Samsung και Apple.

Ε μετά από αυτό βλέπω να της τα σκάνε μπαμ μπαμ και οι 2 ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Καλα τα λες εσυ αλλα η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση.

Το οτι εσυ μπορεί να πηρες τη γνώση απο το θεο και να κατάφερες να φτιάξεις το χ αντικείμενο δεν σημαίνει πως εγω που πήρα την ιδέα απο τους εξωγήινους δεν μπορώ να δημιουργήσω αυτο που έφτιαξες πρωτίστως εσύ.

 

Με αλλα λόγια η πατέντα ειναι η μεγαλύτερη αηδία που δημιούργησε ο "άνθρωπος" και αν εισαι μια φορά δημοκράτης ή άνθρωπος οφείλεις να την απεχθάνεσαι στο έπακρον.

 

 

Πως γίνεται αγοράζοντας υλικά αγαθά πατενταρισμένα ή μη να φτιάχνεις τη δικιά σου πατέντα; πως; Δεν δημιούργησες τίποτα ουτε παρθενογένεση έκανες, απλά έκανες μια χημεία υλικών ή μη και βγήκε η ομελέτα ωραία.

 

Σκέψου τι θα γινόταν αν είχαν πατεντάρει τη φωτιά...

Ακόμα στη σπηλιά κ θα τρώγαμε μπανάνες.

εν μέρη εχεις δίκιο, και θα ήμουν πολύ σκεπτικιστής αν δεν είχαν εμπλακεί οι γνωστές σε όλους μας (και αγαπητές) Samsung & Apple... ε, δεν θα σκάσω κιόλας αφού ξέρω ότι κλέβουν και όχι μόνο αυτό αλλά πατεντάρουν ακομα και τον αέρα. λεφτά έχουν, αν όντως καταπάτησαν τις πατέντες να πληρώσουν.

 

 

συγνώμη αλλά αν η εταιρία αυτή δεν ήταν σε θέση να φτιάξει και να υλοποιήσει αυτά που σχεδιάσε δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κάτσουν στα αυγά τους και να μην φτιάξουν ποτέ τίποτα παρόμοιο,έλεος  με το ίδιο σκεπτικό επειδή κάποτε κάποιος ανακάλυψε τον τροχό τι θα γίνει όποιος φτιάξει αμάξι θα του πληρώνει αποζημίωση ? 

η δεν θα φτιάχναμε ποτέ mobile cpus ?

είναι τουλάχιστον αφελές αυτό που γράφεις.

όταν μια εταιρεία (ή άτομο) δεν έχει δυνατότητα (που δεν ξέρουμε αν είχε ή έχει) να εφαρμόσει μια πατέντα της δεν πάει να πει ότι έχει κάποιος το δικαίωμα να την κλέψει... πάει τα βρίσκουν και πληρώνει για να την χρησιμοποιήσει... διαφορετικά αποδεικνύει και έμπρακτα οτι είμαστε ζούγκλα ... (όχι ότι δεν είμαστε)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτές οι τεράστιες επιχειρήσεις λοιπών "βιάζουν" την έννοια της πατέντας. Γι'αυτό και μίλησα πιο πάνω για την σωστή χρήση της. Το "παν μέτρο άριστο" ισχύει για σχεδόν τα πάντα.

Βασικά ψιλό άσχετο, αλλά η έκφραση είναι "Μέτρον Άριστον", το παν αντιστρέφει το νόημα. Μπορεί να γίνομαι υπερβολικός που σε διορθώνω, αλλά εκφράζεις το θέμα άψογα και είναι κρίμα να χαλάσει από ένα "παν" :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η 3DLabs κάποτε ήταν αξιόλογη εταιρία και ίσως να έχει κάποιες "κανονικές" πατέντες και οχι ορθογώνια με στρογγυλεμένες γωνίες.

Είναι ύποπτο πάντως που περίμενε τόσα χρόνια για να θυμηθεί οτι η samsung και η apple τις καταπατούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά ψιλό άσχετο, αλλά η έκφραση είναι "Μέτρον Άριστον", το παν αντιστρέφει το νόημα. Μπορεί να γίνομαι υπερβολικός που σε διορθώνω, αλλά εκφράζεις το θέμα άψογα και είναι κρίμα να χαλάσει από ένα "παν" :P

Όπως είχε πει και μια σοφός "ουδείς άσφαλτος" :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως το όλο θέμα δείχνει την διαφορά κόστους της εξέλιξης από την απλή συναρμολογιση. Παίζει να γίνεται και σκόπιμα για να δικαιολογήσουν την διαφορά τιμής με τα κινέζικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιγράφω από το άρθρο:
1. US 5,831,637 Video Stream Data Mixing for 3D Graphics Systems
2. US 5,835,096 Rendering System Using 3D Texture-Processing Hardware for Accelerated 2D Rendering
3. US 6,111,584 Rendering System with Mini-Patch Retrieval from Local Texture Storage
4. US 6,650,333 Multi-Pool Texture Memory Management
5. US 6,683,615 Doubly-Virtualized Texture Memory
6. US 6,977,649 3D Graphics Rendering with Selective Read Suspend
7. US 7,050,061 Autonomous Address Translation in Graphic Subsystem
8. US 7,187,383 Yield Enhancement of Complex Chips
9. US 7,710,425 Graphic Memory Management with Invisible Hardware-Managed Page Faulting
10. US 8,144,156 Sequencer with Async SIMD Array

 

 

Αυτές είναι σοβαρές πατέντες, που απαιτούν τρελές γνώσεις, με έρευνα και δουλειά, που τις έχουν φτιάξει πραγματικοί επαγγελματίες, και όχι βλακείες του στυλ "συσκευή με ορθογώνιο σχήμα και στρογγυλεμένες άκρες", αλληλεπίδραση με capacitive οθόνες (που τις έχει φτιάξει άλλη εταιρεία), swipe to unlock και pinch to zoom, που τις έχουν φτιάξει ένας στρατός δικηγόρων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...