Προς το περιεχόμενο

AMD Pirate Islands

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

με ξεπερναει το οτι βρισκεται λογικες τιμες του τυπου r9 380 στα 199$ κ.ο.κ

Αφηστε να βγουνε και μετα τα συζηταμε ολα οτι και να λεμε τωρα ειναι λογια του...αερα!

Mε HDM;  :)

τι D τι B διπλα διπλα ειναι στο πληκτρολογιο...ΩΠΑ!!!

δεν ξερω τι θελει να πει ο ποιητης αλλα βλεπω μια asus 280x πανω απο κατι 290-290χ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Compute perf πρέπει να είναι αυτό, και από ότι θυμάμαι η 7970/280x είχε προτερήματα σε σύγκριση με την 290x. Λίγες μέρες μεινανε, αυτά είναι τα spec που λένε οι τελευταίες φήμες(δεν ξέρω το ποσο έμπιστες είναι):

captureg4ru9.png

Και η κάρτα

3FwFVNb.jpg

Ελπίζω μονο να είναι καλή από άποψη επιδόσεων/τιμής, γιατί η AMD σίγουρα χρειάζεται κάτι ανταγωνιστικό εδώ και αρκετό καιρό (από τότε που πρωτοβγήκανε οι 970).

Το υδρόψυκτο θεριό θα τσούζει η τιμή του. Αν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν τους στόχους τους και από άποψη χρονισμών και οδηγών θα είναι μια στάλα γρηγορότερο από τον Titan X με μεγαλύτερη κατανάλωση (το βλέπετε ήδη από τα TDP ενδεικτικά...) και δεν είμαι σίγουρος αν σε βάση single precision GFLOP/W έχει κανένα αξιοσημείωτο προτέρημα έναντι του TitanX. Σίγουρα όμως αισθητά χαμηλότερη τιμή.

Θεριό με τέτοιο μέγεθος δεν το λες :D

Λογικά η έκδοση με aircooling θα έχει το κλασικό extension:

14-Gainward-Phantom-GTX-970.jpg

εκει που εχει τις βίδες τι ειναι ? φίλτρα για την σκόνη ?

Ελπίζω μονο να είναι καλή από άποψη επιδόσεων/τιμής, γιατί η AMD σίγουρα χρειάζεται κάτι ανταγωνιστικό εδώ και αρκετό καιρό (από τότε που πρωτοβγήκανε οι 970).

απο τοτε που βγηκε η 970 αμα ξεραμε οτι ειναι 3,5+512 δεν θα την επερνα ουτε γω, και σιγα τις επιδωσεις που εχει απενατι σε 290/290χ.

εκει που εχει τις βίδες τι ειναι ? φίλτρα για την σκόνη ?

απο τοτε που βγηκε η 970 αμα ξεραμε οτι ειναι 3,5+512 δεν θα την επερνα ουτε γω, και σιγα τις επιδωσεις που εχει απενατι σε 290/290χ.

η 970 phantom είναι αυτήν.Βγαίνουν τα ανεμηστηράκια για να καθαρίζει

σε 1080p φτάνει και 10-15% διαφορά σε σχέση με την 290x

Στα ίσια η Fury X με τον τιτάνα...μένει να δούμε και τις τιμές!!!

http://videocardz.com/56225/amd-radeon-fury-x-3dmark-performance

Αν αλήθευουν τα γραφήματα, η r9 390 φαίνεται να έχει ξεπεράσει σε απόδοση την gtx 970.H απλή 980 κρατάει τα σκήπτρα έναντι της r9 390x.Όλα αυτά μένει να επαληθευτούν και στην πραγματικότητα.Είδωμεν...

Εγώ περιμένω να δω πως θα χρονίζεται η καινούργια αρχιτεκτονική. Δεδομένου ότι οι maxwell κάρτες έχουν τυπικά stock clocks και μπορείς να τις ανεβάσεις πολύ πιο πάνω ακόμα και να μην είσαι expert σε overclocking (οι περισσότερες maxwell χτυπάνε 1400+ core άνετα).

Η 970 8εωρητικά πρέπει να τρέχει σε με boost στα 1178 και εγώ χωρίς να αλλάξω τάση στην G1 (για την ακρίβεια έκανα και undervolt) την τρέχω ανετότατα σε 1500~ στο πυρήνα. 300+ mhz overclock από stock. Τώρα όσο αφορά την Fury, ο χρονισμός στις μνήμες σίγουρα θα έχει μεγάλη διαφορα και θέλω να δω ποσο θα μπορείς να τις πειράξεις μιας και θα είναι actively cooled.

Τον πυρήνα τον περιμένω να είναι πιο δύσκολος δεδομένου ότι έχει 4k shaders πάνω του. Επίσης τα rebrands των 290/290x θα έχουν ενδιαφέρον, είναι απλά rebrand τύπου 7970 -> 280x που ουσιαστικά το μονο που άλλαξε ήταν το όνομα; Ή θα είναι βελτιωμένο revision; Εγώ θυμάμαι στην 7970 που είχα έκανα bios flash σε 280x χωρίς προβλήματα, αν είναι τέτοια κατάσταση ετοιμαστείτε μερικοί με 290x/290 να κατεβάσετε upgrade από το internet :D

• Like 2

Στα ίσια η Fury X με τον τιτάνα...μένει να δούμε και τις τιμές!!!

http://videocardz.com/56225/amd-radeon-fury-x-3dmark-performance

Αν αλήθευουν τα γραφήματα, η r9 390 φαίνεται να έχει ξεπεράσει σε απόδοση την gtx 970.H απλή 980 κρατάει τα σκήπτρα έναντι της r9 390x.Όλα αυτά μένει να επαληθευτούν και στην πραγματικότητα.Είδωμεν...

Fps σε games δεν είδαμε ακόμα (εκεί που μετράει δηλαδή).Πάντως αν δεν την ξεπερνούσε θα είχαμε να λέγαμε για fail :P

Τον πυρήνα τον περιμένω να είναι πιο δύσκολος δεδομένου ότι έχει 4k shaders πάνω του. Επίσης τα rebrands των 290/290x θα έχουν ενδιαφέρον, είναι απλά rebrand τύπου 7970 -> 280x που ουσιαστικά το μονο που άλλαξε ήταν το όνομα; Ή θα είναι βελτιωμένο revision; Εγώ θυμάμαι στην 7970 που είχα έκανα bios flash σε 280x χωρίς προβλήματα, αν είναι τέτοια κατάσταση ετοιμαστείτε μερικοί με 290x/290 να κατεβάσετε upgrade από το internet :D

Κορόϊδο AMD θα κάνω upgrade χωρίς να σου δώσω 1!  :devil:  :P  :D  :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...