bazinga13 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 την καλησπερα μου σε ολους τους φιλους,ο newbie ειναι παλι εδω ετοιμος να σας πρηξει με τις ερωτησεις και αποριες του,λοιπον το θεμα ειναι το εξης,εχω φαει τον τοπο να δω πως θα επιστρεψω τιμες απο τις συναρτησεις,ωπ συγνωμη,μεθοδους εχω αρκετα θεματα με τον κωδικα που θα παραθεσω,λοιπον αυτο που θελω να κανω ειναι η καθε μεθοδος να επιστρεφει στην main εναν πινακα package javaapplication4; import java.util.Scanner; public class JavaApplication4 { public static int[] MyInt; public static double[] MyDouble; public static String[] MyString; public static char[] MyChar; public JavaApplication4() { MyInt = new int[4]; MyDouble = new double[4]; MyString = new String[4]; MyChar = new char[4]; } public static int[] ReturnInt() { int[] x; x = new int[4]; x[0] = 12; x[1] = 33; x[2] = 55; x[3] = 23; return (x); } public static double[] ReturnDouble() { double[] y; y = new double[4]; y[0] = 33.4; y[1] = 12.32; y[2] = 92.3; y[3] = 8.44; return(y); } public static String[] ReturnString() { String[] aString; aString = new String[4]; aString[0] = "hello"; aString[1] = "my name is paul"; aString[2] = "i m a java"; aString[3] = "programmer"; return (aString); } public static char[] ReturnChar() { char[] ch; ch = new char[4]; ch[0] = 'a'; ch[1] = 'b'; ch[2] = 'c'; ch[3] = 'd'; return (ch); } public static void main(String[] args) { Scanner in = new Scanner(System.in); int i; int[] ArrayOfInt; double[] ArrayofDouble; String[] ArrayofString; char[] ArrayofChar; ArrayOfInt = ReturnInt(); ArrayofDouble = ReturnDouble(); ArrayofString = ReturnString(); ArrayofChar = ReturnChar(); 1)Οπως βλεπετε σε καθε μεθοδο χρησιμοποιω καινουργιες μεταβλητες ενω θα επρεπε να χρησιμοποιω λογικα τις μεταβλητες της κλασης που εχω δηλωσει παραπανω,αυτο ηθελα να κανω αλλα δεν τα καταφερα,μου εβγαζε συνεχεια λαθος ο compiler(Netbeans) ισως να μην τις δηλωνω σωστα,ξερω οτι ειναι λαθος αλλα δεν ξερω πως να το κανω 2)ο compiler μ αναγκασε να δηλωσω ολες τις μεθοδους σαν στατικες,ποιος ειναι ο λογος? 3)στην main τωρα ηθελα να φτιαξω ενα αντικειμενο και μ αυτο να καλεσω την καθε μεθοδο και να παρω τις τιμες της αλλα ουτε αυτο το καταφερα Αυτα τα ολιγα,οποιος εχει ορεξη και χρονο για μια συμβουλη θα το εκτιμουσα,να σται καλα και καλο βραδυ
albNik Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 2) Επειδή τις καλει μια στατική (Main) . Οι static μπορουν να χρησιμοποιουν μονο static methods η fields.
nilosgr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Βγάλε το static απ όλες τις μεθόδους και της μεταβλητές της κλάσης. Για να καλέσεις τη μέθοδο ενός αντικειμένου, πρέπει πρώτα να έχεις το αντικείμενο. Εσύ το δημιούργησες το αντικείμενο; Ποια κλάση είναι το αντικείμενο που έχει αυτές τις μεθόδους που θες να καλέσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα