Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλουμε στον στρατό να συνδέσουμε 5 pc με ένα switch και να έχουμε έναν εκτυπωτή για όλους. Πέρασα καλώδια ethernet σε όλα, τα λαμπάκια κανονικά ανάβουν σε όλα τα pc, αλλα 3 υπολογιστές δεν επικοινωνούν με τους άλλους. Δεν έχουν firewall και τέτοια δοκίμασα τα πάντα αλλα όταν κάνω ping @@. Έχουν onboard κάρτα δικτύου, βάλαμε νέους και παλιούς drivers αλλα το ίδιο. Τελικά δοκιμάσαμε μια pci κάρτα δικτύου που είχαμε εύκαιρη και δούλεψε κανονικά....

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει και δεν μπορώ να κάνω ping με την onboard?

*βοηθήστε μπα και τσιμπήσω καμια τιμητική..... :P

Δημοσ.

μήπως εννοείς 255.255.255.0;

Αυτόματα δεν παίρνουν ip από το dhcp;

Τι λειτουργικό σύστημα έχουν τα pc;

Η onboard είναι ενεργοποιημένη στο bios; 

Δημοσ.

Ωραία!!!

Κανε τα καλώδια σκαντζα από τους υπολογιστές που που δουλεύουν

Επίσης άλλαξε θέσεις στο switch

...τελος αν τα καλώδια ειναι σωστα και εξακολουθεί το πρόβλημα τι να πω πέρασες καρτες pci.

Δημοσ.

δοκίμασα και νέο καλώδιο του εμπορίου που δεν έκανα εγώ τις συνδέσεις, βασικά και το προηγούμενο καλώδιο που είχα φτιάξει δούλεψε με την pci. Κάναμε και το εξής βάλαμε καρφί 2 pc μεταξύ τους με ένα ethernet και κάναμε ping αλλα και πάλι τίποτα.

Και θύρες έχω κάνει σκάτζα στο switch, άρα δεν υπάρχει κάτι άλλο που να έχω να δοκιμάσω... Θα βάλουμε και σε άλλο ένα pc αύριο την pci που έχουμε να δούμε αν θα δουλέψει και αυτός.

Δημοσ.

Καταρχήν δοκίμασε αμα κάνει ping σε localhost ή κάρτα.Κάνε ping σε 127.0.0.1 Εαν δεν κάνει πάει να πει οτι δεν παίζει η κάρτα.

Εαν κάνει, βάλε ip 192.168.1.1 και μάσκα υποδικτύου 255.255.255.0.

Επίσης gateway έχεις βάλει;

Δημοσ.

255.255.255.0 εχω βάλει το βγάζει αυτόματα. Τώρα με το gateway τί φάση δεν ξέρω τι είναι.....

ααα και μπαλίτσα παίζουμε με XP σε εντελώς σάπια μηχανήματα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...