vasilisbilias Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Χρησιμοποιώντας την php πως θα μπορούσα να διαγράψω τα 5 παλιότερα δεδομένα αν τα συνολικά ξεπερνούν τα 20; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
pmav99 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 DELETE FROM my_table WHERE my_conditions ORDER BY whatever LIMIT 5 1
geomagas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δώσε τη δομή του πίνακά σου και εξήγησε τι εννοείς "παλίοτερα" (με ποιό κριτήριο).
vasilisbilias Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 @pmav99 Επειδή είμαι άσχετος μπορείς να μου πεις πως το εφαρμόζω αυτό; @geomagas Για την ακρίβεια παλαιότερα Είναι ένας πίνακας ο οποίος αποθηκεύει μηνύματα από Chat, αλλά δεν υπάρχει όριο με αποτέλεσμα όλα τα μηνύματα να παραμένουν αποθηκευμένα. Θα ήθελα να βάλω κάποιους "κανόνες" έτσι ώστε να διαγράφονται τα παλιά και να μένουν μόνο τα τελευταία ( π.χ 5) μηνύματα.... Ελπίζω να σε κάλυψα.
geomagas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Όχι δεν με κάλυψες. Δώσε τη δομή του πίνακά σου...
xrist0f0r0s Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 αποτι καταλαβα μπορει να κανω και λαθως παλιοτερα με θεμα τον χρονο . σαν την ουρα εαν καταλαβα σωστα.
geomagas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Ναι με θέμα το χρόνο, οκ, αλλά πως μπορεί κάποιος να δώσει κώδικα ή query αν δεν ξέρει τη δομή του πίνακα; Δηλαδή σίγουρα υπάρχει πεδίο με το χρόνο; Και ποιο είναι; Η κρυστάλλινη σφαίρα μου είναι στο συνεργείο για service, γιατί αύριο την περνάω από ΚΤΕΟ...
defacer Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Για να μην αναφέρουμε καν "λεπτομέρειες" του στυλ τα μηνύματα είναι για όλες τις συζητήσεις όλων των χρηστών στον ίδιο πίνακα; Όταν λέμε τα 5 τελεταιαία εννοούμε τα 5 τελευταία σε κάθε συζήτηση; Τα 5 τελευταία κάθε χρήστη; Τα 5 τελευταία κάθε ημέρας; Τα 5 τελευταία των Μοϊκανών; 1
PCC Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Βασίλη δικέ μου τι κάνεις? Εγώ σε έπιασα, οι άλλοι το παίζουν δύσκολοι... Ναι αυτό θα κάνει αυτό που θες: DELETE FROM my_table_name WHERE my_conditions ORDER BY whatever_table_column LIMIT 5 Γιατί δυσκολεύετε τον άνθρωπο και τον μπερδεύετε? Αυτό ζήτησε ακριβώς. P.S: Μπράβο pmav99!
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Εγώ σε έπιασα, οι άλλοι το παίζουν δύσκολοι... Εσύ λοιπόν που τον έπιασες και βρήκες αμέσως τη λύση, για πες λίγο πώς γίνεται να κρατήσεις τα 5 τελευταία μηνύματα για κάθε συζήτηση; Δεν ξέρω αν αυτό θέλει συγκεκριμένα μιας και δε μας το λέει (εσύ βέβαια είσαι σίγουρος πως "αυτό ζήτησε ακριβώς", κάτι θα ξέρεις), αλλά είναι σίγουρα ένα πιθανό ενδεχόμενο. Γιατί εγώ είμαι και λίγο χαζούλης εκτός από δύσκολος και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται με το παράδειγμά σου.
geomagas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Άφησε ρε συ το παιδί να εκφραστεί, να γελάσουμε και λιγάκι... Όλο σοβαρά θα μιλάμε εδώ μέσα; Κωμικός είναι. Εξυπηρετεί κι αυτός ένα σκοπό. Όλα χρειάζονται!
vasilisbilias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Άφησε ρε συ το παιδί να εκφραστεί, να γελάσουμε και λιγάκι... Όλο σοβαρά θα μιλάμε εδώ μέσα; Κωμικός είναι. Εξυπηρετεί κι αυτός ένα σκοπό. Όλα χρειάζονται! χαχαχαχαχαχα μάλλον με εσένα θα γελάσουμε :-D Ο Geomagas που τα ξέρεις όλα και μας πρίζει σε κάθε post. Κάτσε κάνε καμία σοβαρή δουλειά στα blog σου και μετά μίλα.
geomagas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Καταλαβαίνεις βέβαια ότι δεν πήγαινε για σένα αλλά για το τρολάκι... Μπορείς να καταλάβεις τουλάχιστον μέχρι εκεί, δεν είναι έτσι; Πότε σε έπρηξα; Σε ποιο post; Και ποιος είπε ότι τα ξέρω όλα; Και όχι, δεν γουστάρω να κάνω σοβαρή δουλειά στα blogs μου, γουστάρω να κάνω αστεία. Παρ' όλα αυτά, θέλω να συνεχίσω να μιλάω. Με την άδειά σου. Μπορώ;;;;
vasilisbilias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Φυσικά και μπορείς..................
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα