Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, στις 10 Μαρτίου του 1997, ήταν η ημέρα κατά την οποία ανακινώθηκε από την Netscape η πρώτη ιντερνετική σουίτα της εταιρείας που θα αντικαθιστούσε τον απλό web browser Netscape Navigator 3.x.Πρόκειται για το πακέτο εφαρμογών Netscape Communicator, που όμως θα αργήσει αρκετούς μήνες να κυκλοφορήσει (Αύγουστος 1997).

Δίνοντας ειδικό βάρος στην επαγγελματική χρήση αλλά και την επικοινωνία πολλαπλών χρηστών, ο Netscape Communicator περιλάμβανε αριθμό ειδικών εφαρμογών, όπως e-mail client, βιβλίο διευθύνσεων, πρόγραμμα web conference κ.α. Συνέχισε να εξελίσσεται έως και το 2002, οπότε και κυκλοφόρησε η τελευταία σταθερή έκδοση 4.8.

Η σουίτα κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδόσεις, ανάλογα με τις εφαρμογές του πακέτου. Στην πλήρη έκδοση αποτελούνταν από τις ακόλουθες εφαρμογές:

• Netscape Navigator — web browser
  • Netscape Messenger — e-mail client
  • Netscape Collabra — news client (συγχωνεύτηκε με τον Messenger στην έκδ.4.5)
  • Netscape Address Book — βιβλίο διευθύνσεων
  • Netscape Composer — HTML editor
  • Netscape Conference — communication client πολλαπλών χρηστών (εγκαταλείφθηκε στην έκδ.4.5)
  • Netscape Calendar — ημερολόγιο (εγκαταλείφθηκε στην έκδ.4.72)
Δημοσ.

ενα δακρυ κυλησε απο τα ματια μου...θυμηθηκα τα νιατα μου.netscape...lotus 1-2-3..pegasus emaiil client...και μετα ηρθε explorer..ms excel και ms outlook...

• Like 4
Δημοσ.

και πικαντικα βιντεο με 56k...tiscali uk και συνεχιζουν τα δακρυα να κυλανε.Και για να θυμουντε οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι audiogalaxy και napster...(και οχι napster powered by vodafone)

• Like 8
Δημοσ.

ενα δακρυ κυλησε απο τα ματια μου...θυμηθηκα τα νιατα μου.netscape...lotus 1-2-3..pegasus emaiil client...και μετα ηρθε explorer..ms excel και ms outlook...

το pegasus ακομα βγαζει εκδοσεις αν θες να θυμηθεις τα παλια :P

ωραιες εποχες, με τις ταχυτητες που εχουμε πλεον, κατεβαζουμε οτι να'ναι και δεν ευχαριστιομαστε τιποτα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα μαθήμα ιστορίας της τεχνολογίας.

Ποτέ μη λες ποτέ στον κόσμο της τεχνολογίας.

Τίποτε δεν είναι δεδομένο, ακόμα και για τον ισχυρότερο παίκτη.

Και ποτέ δεν είναι αργά ακόμα και για τον πιο αδύναμο παίκτη.

Τα πάντα είναι ικανά να αλλάξουν σε βάθος χρόνου.

Επεξ/σία από obi
  • Like 1
Δημοσ.

κι αν θυμαμαι καλα συνεχιζαν να προσφερουν τον browser ενω ειχαν χασει ξεκαθαρα. και ακομα πιο εντονα θυμαμαι σελιδες μεχρι και πριν 3 χρονια περιπου που ειχαν best views at ie + netscape..

Δημοσ.

τι ms outlook μου λετε...το Pegasus ειχε τα παντα τοτε μιλαμε 1995..μεχρι και instant messaging με τις επαφες σου που ειχαν Pegasus..desktop notifications..και μετα ηρθε h microsoft..netscape r.i.p

Δημοσ.
και πικαντικα βιντεο με 56k...tiscali uk και συνεχιζουν τα δακρυα να κυλανε.Και για να θυμουντε οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι audiogalaxy και napster...(και οχι napster powered by vodafone)

Πωπω αδερφε με το audiogalaxy με συγκινησες.τι εποχες τοτε.εκει μονο εβρισκα παρα πολυ σπανια metal κομματια στα νιατα μου,μερες τα κατεβαζα..να σε καλα φιλε που με πηγες πισω

• Like 1
Δημοσ.

ασε κατεβαζαμε τραγουδια απο υπολογιστες και δικτυο πανεπιστημιου (για αγγλια λεω τωρα) χωρις να μπλοκαρουνε την προσβαση..χωρις πνευματικα δικαιωματα αθωες εποχες.αντε τωρα να εξηγησεις σε κανα παιδακι ολη αυτη την τεχνολογικη εξελιξη που εχουμε ζησει τα τελευταια χρονια και ολες τις αλλαγες που τις θεωρουμε δεδομενες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...