Προς το περιεχόμενο

Συμφωνία Μ.Βρετανίας και Γερμανίας για την ανάπτυξη δικτύου 5G


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο ενα σημειο και μετα δεν εχει νοημα η απειρη ταχυτητα...

 

Ωραια μια ταινια την κατεβαζεις σε ενα δευτερολεπτο, ποια η διαφορα αν κατεβει σε δεκα αντι για ενα... 

Mερικοι μιλατε για 4g οταν δεν εχουμε ουτε στο 2g 100% καλυψη ποσο μαλλον στο 3g...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Στις ΗΠΑ, αν όλα τα σπίτια δικτυωθούν στα 100 MBps μέσω οπτικής και όλα τα κινητά έχουν πρόσβαση σε δίκτυα με ταχύτητες LTE, είτε σε 4G είτε μέσω EVDo CDMA, το συνολικό bandwidth που θα καταναλώνουν θα είναι το 15% του συνόλου που μπορεί να παρασχεθεί στους χρήστες. Η τρέχουσα κάλυψη δικτύου στις ΗΠΑ ανέρχεται μόλις στο 7 με 8%, κοινώς σχεδόν στα μισά της μέγιστης κατανάλωσης... Ολα τα υπόλοιπα για την Ευρώπη που λέμε, είναι γαρνιτούρες. Οταν το 2003 ξεκίνησε η Three, το πρώτο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 3G δίκτυο στην Αγγλία και την υπόλοιπη ΕΕ όπου έχει συνεργασίες, περίμενε η Hutchinson πως η Ευρώπη θα είναι η νέα Ασία. Το 2011 υπήρχαν περιοχές όπου ακόμα δεν είχαν κάλυψη!!

Οι ΗΠΑ παει ολο και ποιο πισω στο θεμα ιντερνετ. Περα των ταχυτητων που ειναι ποιο αργες απο τις δικες μας στον περισσοτερο πλυθησμο, το traffic shaping που παιζει δεν υπαρχει καθως και τα bw caps. Επισης περνανε νομους που απαγορευουν την εξαπλωση του google fiber, και ενυσχιουν το μονοπωλειο της Verizon και των υπολοιπων παροχων που εχουν σπασει τις περιοχες και καθε περιοχη εχει μονο εναν isp. Και οπως εδειξε το google fiber, αν υπαρχει το μεσο υπαρχει και η χρηση οποτε δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι η χρηση θα μεινει η ιδια, γιατι οπου μπηκε google fiber ανοιξαν εταιριες και τις εκμεταλευονται στο φουλ.

Και οσο αναφορα τις τιμες τωρα εκει...

_70699733_cost_broadband_around_the_worl

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασικα ο καθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του. Και βεβαια με μια κοντοφθαλμη προσεγγιση.

 

Λετε ολοι "εδω δεν εχω σπιτι μου εκεινο" "Δεν εχο σημα, δεν εχω 3g, 4g, wifi" "Δεν εχουμε δισκους που να υποστιρηζουν αυτες τις ταχυτητες" κλπ κλπ κλπ

 

Το ιντερνετ δεν χρησιμοποιειται μονο για torrents, youtube, facebook. Υπαρχουν και αλλες χρησεις. Οπως μια που αναφερει το ιδιο το αρθρο και δεν εδωσε κανενας σημασια.

 

θα επιτρέψει σε συσκευές, gadgets και υπολογιστές του μέλλοντος να επικοινωνούν μεταξύ τους, για να επιτρέψουν για παράδειγμα σε γιατρούς, να παρακολουθούν τους παλμούς της καρδιάς των ασθενών τους σε πραγματικό χρόνο, όπου και αν βρίσκονται κ.ά.

 

Επισης το οτι δεν υπαρχει σημερα το καταλληλο hardware να υποστηριξει τετοιες ταχυτητες στον τελικο χρηστη δεν σημαινει οτι δεν θα φτιαχτει το hardware αυτο (Δισκοι, καρτες δικτυου κλπ). Ετσι και αλλιως το ιδιο το αρθρο αναφερει οτι στην Ν. Κορεα το 5G εχει ενα χρονοδιαγραμμα 2 ετων. (Μαλλον ουτε αυτο το διαβασε κανενας)

 

Οσο για αυτο που λετε μερικοι οτι ειμαστε ακομα πισω, εν μεσω κρισης, οπου οι εταιριες δεν εχουν σαλιο, αλλα και να εχουν δεν κανουν ανοιγματα, το οτι εχεις broadband internet, 3g, 4g (οπως το εχεις) ειναι θαυμα. Και στην τελικη τι να την κανεις την 100% καλυψη στο βουνο ή στο δασος; Να πας για hiking και να ανεβαζεις selfies στο facebook; 

 

Στην τελικη το καθε προιον - υπηρεσια ειναι καθαρα θεμα προσφορας και ζητησης. Αν υπαρχει η αναγκη για ακομα μεγαλυτερες ταχυτητες, και ο κοσμος το ζητησει αυτο και το απαιτησει, η εκαστοτε εταιρια κουτσα στραβα θα φροντισει να το παρεχει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πωπω λεφτά που έχει ο κόσμος να κατεβάζει τσόντες απο το 3g δίκτυο του και θέλει και 5g οταν πληρώνει το 1gb ,2 ευρώ μεσο ορο με συμβόλαιο με μέγιστο τα 30gb.
Έλεος μερικοί οι πλουσιότερες χώρες στο κόσμο δεν έχουν βάλει ακόμα 5g και λετε το πόσο πίσω είμαστε; αχαχαχα  

Ποιο κινητό παίζει 5G;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε λίγο καιρό θα έρθει και εδώ, πάντως μέχρι τώρα το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι χαλαρό, και τις ταινίες μας τις βλέπουμε και τα παιχνίδια μας τα παίζουμε και όλο και κατεβάζουμε πραγματάκια. Ελπίζω να παραμείνει έτσι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οτι η Αγγλία θα ξεκινήσει την έρευνα για 5G, σημαίνει οτι η υλοποίηση θα γίνει το λιγότερο σε 3 χρόνια..

 

Και για όσους νομίζουν οτι στην Αγγλια υπάρχει 4G παντού να ενημερώσω οτι η μόνη Αγγλική εταιρία με κάλυψη 4G στις μεγαλύτερες πόλεις είναι η "ΕΕ" και έχει το δίκτυο της για περίπου ένα χρόνο. Οι υπόλοιπες κύριες εταιρίες, όπως "3", "Vodafone" και "Ο2" μόλις πριν από 2-3 μήνες ξεκίνησαν την παροχή 4G και αυτή ΜΟΝΟ στο Λονδίνο, με σχέδιο μέσα σε λίγες μήνες να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.

 

Επίσης οι μισές από τις καινούριες συσκευές, δεν υποστηρίζουν καν 4G..

 

Οπότε το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει σωστή κάλυψη 3G δικτύου στην Ελλάδα, όχι οτι δεν υπάρχει 4G.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...