Προς το περιεχόμενο

Συμφωνία Μ.Βρετανίας και Γερμανίας για την ανάπτυξη δικτύου 5G


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Μ.Βρετανία θα έχει σύντομα δίκτυο 5G, τόσο γρήγορο που θα χρειάζεται μόλις ένα δευτερόλεπτο για να κατέβει μία κινηματογραφική ταινία. Ο David Cameron, ο Πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας είπε ότι “ο κόσμος βρίσκεται σε fast forward” και η χώρα του ρισκάρει να μείνει πίσω στις εξελίξεις χωρίς υπερ-υψηλής ταχύτητας broadband.Μιλώντας στα πλαίσια της έκθεσης CEBIT στην Γερμανία, ο Πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα 73 εκατομμυρίων στερλίνων για την ανάπτυξη του λεγόμενου “Internet of Things” που θα επιτρέψει σε δισεκατομμύρια από σημερινές συσκευές και αντικείμενα να επικοινωνούν μεταξύ τους online.

 

Η συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Γερμανίας επικυρώθηκε στην έκθεση CeBIT 2014, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Αννόβερο. Η συμφωνία σχεδιάστηκε με στόχο να μην επιτρέψει στις δύο χώρες να μείνουν πίσω σε σχέση με άλλη έθνη. Το Internet of Things θα επιτρέψει σε συσκευές, gadgets και υπολογιστές του μέλλοντος να επικοινωνούν μεταξύ τους, για να επιτρέψουν για παράδειγμα σε γιατρούς, να παρακολουθούν τους παλμούς της καρδιάς των ασθενών τους σε πραγματικό χρόνο, όπου και αν βρίσκονται κ.ά.

 

Η Ν.Κορέα ήδη δημιουργεί το δίκτυο 5G το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε καταναλωτές μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το 5G θα επιτρέψει στους χρήστες να κατεβάζουν μία ταινία 800MB μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Η σημερινή ανακοίνωση περιλαμβάνει την συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Δρέσδης, του Πανεπιστημίου King’s College στο Λονδίνο και του Πανεπιστημίου του Surrey για την ανάπτυξη δικτύου 5G στη Μ.Βρετανία και στη Γερμανία.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ο κ.Κάμερον είπε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος βρίσκεται σε fast forward. Πρόκειται για ένα κόσμο σε μόνιμη τεχνολογική επανάσταση. Και σε αυτό τον κόσμο, χώρες όπως οι Μ.Βρετανία και Γερμανία θα επιτύχουν μόνο αν βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση νέων ιδεών και καινοτομιών. Η τεχνολογική σκηνή στη Βρετανία σήμερα είναι δυναμική. Ακούραστα φιλόδοξη. Οδηγεί τις εξελίξεις».

 

Link.png Site: DailyMail

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Το 5G θα δίνει την ταχύτητα των 800μβ/δευτερόλεπτο αλλά με τους σκληρους μας δίσκους που έχουν μέγιστη ταχύτητα 60μβ θα περιορίζονται ουσιαστικά οι ταχύτητες που ουσιαστικά θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ή στιγμή που καταλαβαίνεις πόσο χρόνια είμαστε πίσω από τις εξελίξεις.

 

"Tρεις στους τέσσερις κατοίκους αστικών κέντρων της ΕΕ δεν έχουν πρόσβαση σε συνδέσεις 4G/LTE κινητής τηλεφωνίας, και ουσιαστικά καμία αγροτική περιοχή δεν διαθέτει δίκτυο 4G.

 

Τρία κράτη μέλη της ΕΕ δεν διαθέτουν καθόλου δίκτυο 4G (Κύπρος, Ιρλανδία, Μάλτα)

 

Μόνο η Γερμανία, η Εσθονία και η Σουηδία διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο 4G

 

Ουσιαστικά, καμία αγροτική περιοχή στην ΕΕ δεν καλύπτεται από δίκτυο 4G

 

Η Ευρώπη διαθέτει μόλις το 5% των συνδέσεων και συνδρομών 4G σε παγκόσμιο επίπεδο."

 

Σίγουρα δεν είμαστε Γερμανία, ούτε Αγγλία (όπως άλλωστε δεν είναι και καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη και ούτε το 99.9% του πλανήτη), αλλά καλό είναι να μην διαβάζουμε όπως θέλουμε τις ειδήσεις.

 

Αν αυτή η είδηση έγραφε για την Ελλάδα, θα λέγαμε να κοιτάξουμε πρώτα να φτιάξουν το 2G και μετά το 5G. Τώρα που διαβάζουμε για Γερμανία και Αγγλία πιστεύουμε ότι έχουν καλύψει κατά 200% την επικράτειά τους με 4G, και πάνε για 5G.

 

Άλλωστε δεν απέχουν πολύ τα σχόλια που διαβάζαμε όταν έβγαιναν ειδήσεις για VDSL και 4G. Εδώ καθόμαστε και διαβάζουμε για τις οπτικές στην Κορέα, και από τα σχόλια νομίζεις ότι η Ελλάδα είναι μοναδική πλέον χώρα στον πλανήτη με ADSL.

  • Like 26
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ή στιγμή που καταλαβαίνεις πόσο χρόνια είμαστε πίσω από τις εξελίξεις.

 

 Φίλε anamenos ας μην ειμαστε αχαριστοι, πλεον σχεδον ολη η Ελλαδα εχει μια decent προσβαση στο Internet. Οκ αν ειναι να μας συγκρινεις με τους πρωτοπορους οποιασδηποτε εξελιξης παντα πισω θα σου φαινομαστε. Αυτο που μου αρεσει σε εμενα ειναι γενικως η εξελιξη της τεχνολογιας και ποσο ευκολα πλεον την αφομιωνουμε. Παλαιοτερα υπηρχε φοβος για αυτην (τουλαχιστον στην ελλαδα που μενουμε) πλεον κι οι γονεις μας παιρνουν το pad και το ξεψαχνιζουν. Που εισαι ακομα

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίμενε μέχρι να γίνει πράξη. Απ' ότι έχω καταλάβει, σε γενικές γραμμές, δεν είμαστε και τόσο πίσω, ειδικά απ' την Αγγλία. Εμείς όταν "μπαίνουμε" σε μια νέα τεχνολογία, μπαίνουμε σχετικά αργά με αποτέλεσμα να εκμεταλλευόμαστε την πιο προηγμένη έκδοση της κάθε υπηρεσίας. Δεν λέω ότι ισχύει πάντα αλλά συμβαίνει.

Οι μεγάλες χώρες έχουν το μειονέκτημα του αντίστοιχα μεγάλου κόστους αναβάθμησης και αυτό τους αναγκάζει πολλές φορές να παραμένουν με παλιές τεχνολογίες για περισσότερο χρόνο. Όποιος "μπαίνει" τελευταίος έχει και κάποια πλεονεκτήματα.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φανταστείτε τις χρεώσεις per second με κάποιο απλό sync... θα σηκώνεις p2p webserver από το κινητό για να υπαρχουν αυτές οι ταχύτητες διαθέσιμες.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αστο τον σκληρό, η κάρτα δικτύου θα δημιουργεί

bottleneck. Βέβαια αυτή θα είναι η ταχύτητα του δικτύου (θεωρητικά). Ποιοι servers θα μπορούν να δώσουν τέτοια ταχύτητα να δούμε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-Ναι, πρώτα θα σου κορνάρουν και μετά θα ανάβει το φανάρι!

 

-Μια στιγμή, στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει ήδη. (Είδες πόσο μπροστά είμαστε;)

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-Ναι, πρώτα θα σου κορνάρουν και μετά θα ανάβει το φανάρι!

 

-Μια στιγμή, στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει ήδη. (Είδες πόσο μπροστά είμαστε ;)

Αυτό το είδα μόνο στην Αθήνα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...