Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα μετατροπής ταινιών σε mp4 για να περαστούν σε iPhone

SakafliaC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απολύτως λογικός σα χρόνος είναι.

Μπορεί να σου κανει και περισσότερο αναλόγως το αρχικό αρχείο, τη συμπίεση, τα περάσματα κ.ο.κ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

QuickTime και export to iPhone....

Δεν θέλει QuickTime Pro για export? (Δεν ξέρω γιατί το δικό μου είναι ήδη pro). Πάντως το qt δεν τα πάει καλά με τα χαμηλά bitrates και είναι αργό (τουλάχιστον στο δικό μου PC). Προτείνω κι εγώ Handbrake αλλά προσοχή στις ρυθμίσεις. π.χ. το template για iPhone είναι στα 30fps.

Παιδιά το κανα ήδη, το θέμα είναι τι πρέπει να κάνω για να χω και υπότιτλους?

Δεν είναι ενσωματωμένοι, τους έχω κλασικά σε srt.

Sent from my iPhone using Insomnia

ξερω πως δεν ρωτησες αυτο αλλα γιατι δεν κανεις το εξης:

κατεβασε την δωρεαν εφαρμογη infuse (ios), η οποια παιζει τα παντα χωρις μετατροπη, διαβαζει υποτιτλους απο εξωτερικα αρχεια srt, κατεβασει μονη της υποτιτλους μεσα απο την εφαρμογη σε οποια γλωσσα θες μεσα απο το opensubtitles.com και μεταφερεις τις ταινιες σου πολυ απλα, ειτε με webbrowser ftp, ειτε με απλο drag and drop μεσα απο itunes (itunes file sharing χωρις καν να συγχρονισεις).

και σε σχεση με το επισης δωρεαν vlc που κανει τα ιδια χωρις το κατεβασμα υποτιτλων, παιζει κανονικα και τα 1080ρ.

• Like 1

Το Subler (δωρεάν) μπορεί να ενσωματώσει srt σε αρχεία mp4 σε λίγα δευτερόλεπτα. Ακόμα, μπορεί να μετατρέψει mkv σε mp4 σε λίγα λεπτά.

Για αρχεία avi, το Handbrake που αναφέρθηκε πιο πριν είναι ικανοποιητική λύση.

Σε συμφέρει να κατεβάζεις πλέον κατευθείαν mp4 και mkv παρά avi. Μπορεί να είναι πιο μεγάλα από τα αντίστοιχα avi και να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για κατέβασμα αλλά εκτός από την καλύτερη ποιότητα εικόνας θα γλιτώνεις και το χρόνο της μετατροπής.

• Like 3

Το Subler (δωρεάν) μπορεί να ενσωματώσει srt σε αρχεία mp4 σε λίγα δευτερόλεπτα. Ακόμα, μπορεί να μετατρέψει mkv σε mp4 σε λίγα λεπτά.

Για αρχεία avi, το Handbrake που αναφέρθηκε πιο πριν είναι ικανοποιητική λύση.

Σε συμφέρει να κατεβάζεις πλέον κατευθείαν mp4 και mkv παρά avi. Μπορεί να είναι πιο μεγάλα από τα αντίστοιχα avi και να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για κατέβασμα αλλά εκτός από την καλύτερη ποιότητα εικόνας θα γλιτώνεις και το χρόνο της μετατροπής.

Κατεβάζω το sumbler απ το link που μου δωσες και απλά δεν τρέχει την εφαρμογή δεν κάνει τίποτα.

@basilis θα δοκιμάσω τώρα και το δικό σου τρόπο, φαίνεται καλός.

Αυτό είναι το download link για την τελευταία έκδοση: https://code.google.com/p/subler/downloads/detail?name=Subler-0.25.zip

Τί έκδοση Mac OS X έχεις; Χρειάζεται τουλάχιστον Mac OS X 10.6.

Τη τελευταία έκδοση έχω και αυτό ακριβώς κατέβασα.

Κάνω διπλό κλικ πάνω στο app για ν ανοίξει, εμφανίζεται κάτω στο dock και δεν ανοίγει τίποτα κανένα παράθυρο :/

Βρες ένα mp4 (ή m4v - τό ίδιο είναι) και κάνε δεξί κλικ -> Open With -> Subler (το χρησιμοποιώ τόσο καιρό που ξέχασα πως δεν είναι και τόσο προφανές για κάποιο νέο χρήστη του) :)

Στο παράθυρο που ανοίγει και δείχνει τα στοιχεία της ταινίας μπορείς να κάνεις drag-n-drop το αρχείο srt. Μετά - προαιρετικά - μπορείς από το drop down menu δίπλα από το srt να ορίσεις γλώσσα.

Tip: αν το αρχείο srt έχει όνομα TAINIA.ell.srt, το subler θα καταλάβει αυτόματα πως είναι ελληνικός υπότιτλος.

Δεν θέλει QuickTime Pro για export? (Δεν ξέρω γιατί το δικό μου είναι ήδη pro). Πάντως το qt δεν τα πάει καλά με τα χαμηλά bitrates και είναι αργό (τουλάχιστον στο δικό μου PC). Προτείνω κι εγώ Handbrake αλλά προσοχή στις ρυθμίσεις. π.χ. το template για iPhone είναι στα 30fps.

Το QuickTime(X) player ver.10.3 κάνει export to iPhone,iPad,Apple TV και νομίζω custom αρχείο .mov.

Το QuickTime(X) player ver.10.3 κάνει export to iPhone,iPad,Apple TV και νομίζω custom αρχείο .mov.

Α, αυτό το QuickTime. Το μυαλό μου πήγε στο 7 που κυρίως χρησιμοποιώ. Το X δεν το έχω δοκιμάσει αλλά απ' ό,τι έχω δει, έχει μόνο templates, που σημαίνει απλό στη χρήση αλλά περιορισμένων δυνατοτητων. Για custom δεν βλέπω κάτι και (το δικό μου τουλάχιστον) δεν ανοίγει mkv.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...