Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλησπέρα παιδιά ,έτυχε και σε εμένα τώρα ένα περίεργο πρόβλημα !

ο υπολογιστής είχε να ανοιχτή 1 μήνα και χθες που το άνοιξα άνοιξε κανονικά ο υπολογιστής 

μετά απο καμια ώρα κανονικής λειτουργίας ξαφνικά στη οθόνη μου έγραφε power saving mode και ο υπολογιστής δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα ,σαν να είχε κλείσει αλλά δούλευαν ανεμηστηρακια κλπ

δοκιμάζω να το ξανα ανοίξω ,πρσοπαθεί να bootαρει και στο loading των windows πάλι μου το κάνει αυτό :hmm:

δοκιμάζω μετά να αλλάξω θεση την μνήμη ,μετά πάω στο ΒΙΟΣ εκει που τσεκαρω λιγο τις ρυθμίσεις πάλι μου έγραψε στην οθόνη power saving mode και τίποτα ,ο υπολογιστής νεκρός :(

κάνω clear cmos με αποτέλεσμα να μην bootαρει καθόλου ούτε BIOS Logo 

αλλάζω καρτα γραφικών με την ενσωματωμένη τίποτα 

μέχρι στιγμης έχω αλλάξει θεση μνήμης πολλές φορες ,ξανα έβαλα καλώδια τροφοδτικού ,έβγαλα όλες τις usb θυρες και τίποτα δεν δείχνει καθόλου εικόνα αλλά δουλεύουν τα ανεμηστηράκια 

σήμερα όμως που ξανα έκανα την αλλάγη κάρτας γραφικών με την ενσωματωμένη κατάφερε και άνοιξε αλλά μέχρι στιγμής μου το ξανα έκανε αυτό 1 φορά σε 1 ώρα :( 

τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει να είναι ,πιο πολύ το βλέπω για τροφοδοτικό και μητρική

αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος καλός , ευχαριστώ !!!!

τα specs είναι 

intel dual core pentium E5300

500gb WD black series 

Δημοσ.

Μoυ ειχε συμβει κατι αντιστοιχο πιο παλιά και ηταν θέμα τροφοδοτικου. Σου προτεινω να δοκιμασεις με αλλο τροφοδοτικο για αρχή. Αν εφταιγε η μητρικη το πιο πιθανο ειναι να μην ξεκίναγε καν.

Δημοσ.

Δεν δοκιμάζεις να αλλάξεις την μπαταρία (κουμπι) της μητρικής.

Δεν ευθύνεται η μπαταρία για το πρόβλημα.

Δημοσ.

Δεν δοκιμάζεις να αλλάξεις την μπαταρία (κουμπι) της μητρικής.

Εκανε ηδη reset to CMOS.Οπότε αυτο που λες δεν εχει καμια διαφορά.

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση το reset με την αλλαγή μπαταρίας αλλά εν πάση περιπτώσει ας μας απαντήσει το παιδί να δούμε αν έκανε κάποια πρόοδο.

Δημοσ.

Τι σχεση εχει η μπαταρια με το οτι δεν  kανει boot το συστημα; πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω...

Δημοσ.

Μιλάω από προσωπική εμπειρία, αλλά αν θες περισσότερες πληροφορίες μπορείς να το ψάξεις στο google.

Ένα παράδειγμα είναι εδώ http://www.ehow.com/facts_4913435_symptoms-cmos-battery-going-bad.html

Είναι αρκετά πιθανό να είναι τροφοδοτικό όπως λες και εσύ απλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε 2ο τροφοδοτικό, οπότε η όποια δοκιμη σημαίνει αγορά 2ου τροφοδοτικού. Το να δοκιμάσει μια άλλη μπαταρία αν 1 στις 100 του δημιουργει η μπαταρία προβλήματα είναι 1-1.5 ευρώ οπότε δεν χάνει τίποτα να το δοκιμάσει.

Το περίεργο είναι ότι του ανάβει σε κάποιες φάσεις και αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν ήταν τροφοδοτικό δεν θα άναβε καθόλου ή τουλάχιστον δεν θα έβλεπε ούτε bios ούτε τίποτα.

Δημοσ.

με βλέπω αύριο να πηγαίνω για τροφοδοτικό παιδια 

μου το ξανα έκανε 4 φορές πάλι σήμερα και δεν γίνετε 

θα σας πω νεώτερα αύριο  B)

σας ευχαριστώ όλους !!!

Δημοσ.
τελικά σήμερα έφτασε το XFX core 550 Watt και το μηχανιματακι δουλεύει κανονικά , όμως η κάρτα γραφικών μας άφησε και αυτή :(

με την 4850 πάνω δεν κάνει POST οπότε πάμε για νεα κάρτα !

σας ευχαριστώ παιδιά !!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...