stakas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα σας, ενδιαφερόμαστε στην εταιρία να αντικαταστήσουμε τον υπάρχον server με έναν πιο καινούργιο μιας και αυτό που υπάρχει είναι windows xp sp2! Χρειαζόμαστε εναν server για ένα δίκτυο 6 pc's για να σηκώνει 64bit λογιστικό πρόγραμμα. Τι μου προτείνεται? Θέλω κάτι οχι ακριβό ,όχι φθηνό κάτι που θα κάνω την δουλειά μου σωστά χωρίς προβλήματα και πάνω απ'όλα με μεγάλο raid για να μην χάσουμε τα δεδομένα.
FasTaker Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Αν καταλαβα καλά εχετε φορτωσει τα προγραματα πανω στον server. Η πιο σωστη και ευκολη λύση ειναι να δωσεις την διαχειρηση του server στον ISP σου οπότε γλυτωνεις απο πολλές περιπετειες. Αν θες οπωσδηποτε να στησεις δικο σου μηχανημα πας ειτε cisco ειτε για HP. Αλλα αν αναφερεις πιο συγκεκριμενα τι ακριβως ζητας θα μπορεσω να σου πω κατι παραπανω.
Zapee995 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα σας, ενδιαφερόμαστε στην εταιρία να αντικαταστήσουμε τον υπάρχον server με έναν πιο καινούργιο μιας και αυτό που υπάρχει είναι windows xp sp2! Χρειαζόμαστε εναν server για ένα δίκτυο 6 pc's για να σηκώνει 64bit λογιστικό πρόγραμμα. Τι μου προτείνεται? Θέλω κάτι οχι ακριβό ,όχι φθηνό κάτι που θα κάνω την δουλειά μου σωστά χωρίς προβλήματα και πάνω απ'όλα με μεγάλο raid για να μην χάσουμε τα δεδομένα. Στο γραφειο εχω Site: αυτον με windows server 2003 και 9 τερματικα. Χρησιμοποιουμε Academia (ολη τη σειρα) και ενα αλλο διαχειρησης και τα παει πολυ ανετα.
stakas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Θα κάνουμε μια αλλαγή στο λογιστικό πρόγραμμα που έχουμε και θα βάλουμε ενα με επιδόσεις για 64bit και επειδή ο server που έχουμε είναι πολύ παλιός και απλός λέμε να τον σουτάρουμε και να βάλουμε εναν καλό που να κάνει την δουλειά μας. Εκεί θα γίνει εγκατάσταση του λογ.προγράμματος και οτι άλλο θέλουμε, θα γίνεται το backup απλά επειδή αφορά μεγάλη εταιρία τα δεδομένα θέλω να παραμείνουν οσο το δυνατόν ασφαλέστερα χωρίς να έχουμε φόβο να καεί κάποιος δίσκος. Γιαυτό λέω να κάνω ένα raid0 και ένα raid1
FasTaker Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Σε οτι αφορα το RAID θα παιξεις με mirror. Αλλά το συστημα που αναφερθηκε πιο πανω φαινεται αρκετα καλο.
stakas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Πολύ ωραία γτ μου πρότειναν κάτι 2,500 ευρώ και θεωρούσα οτι είναι λίγο υπερβολή.. Οχι οτι δεν είναι καλά αλλά γτ να πληρώνουμε κάτι που δεν το έχουμε τόσο ανάγκη.
Zapee995 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Θα κάνουμε μια αλλαγή στο λογιστικό πρόγραμμα που έχουμε και θα βάλουμε ενα με επιδόσεις για 64bit και επειδή ο server που έχουμε είναι πολύ παλιός και απλός λέμε να τον σουτάρουμε και να βάλουμε εναν καλό που να κάνει την δουλειά μας. Εκεί θα γίνει εγκατάσταση του λογ.προγράμματος και οτι άλλο θέλουμε, θα γίνεται το backup απλά επειδή αφορά μεγάλη εταιρία τα δεδομένα θέλω να παραμείνουν οσο το δυνατόν ασφαλέστερα χωρίς να έχουμε φόβο να καεί κάποιος δίσκος. Γιαυτό λέω να κάνω ένα raid0 και ένα raid1 Με raid 1 θα παιξεις, ημερησιο backup της βασης δεδομενων μεσω windows και μια στο τοσο full backup του υπολογιστη. Το συστημα της Dell που ανεφερα παραπανω ερχεται με 2x500gb δισκους οποτε θα εισαι κομπλε. Το raid 0 ειναι αχρειαστο και αν σε νοιαζει η ταχυτητα καλυτερα να φροντισεις να εχεις 1000αρι δικτυο (αν δεν εχεις). Πολύ ωραία γτ μου πρότειναν κάτι 2,500 ευρώ και θεωρούσα οτι είναι λίγο υπερβολή.. Οχι οτι δεν είναι καλά αλλά γτ να πληρώνουμε κάτι που δεν το έχουμε τόσο ανάγκη. Ε οχι ενταξει...Εγω σου μιλαω για καθημερινη κινηση τουλαχιστον 150 πελατων και ολα αυτα με virtual machine και 3 απο τα 4gb που εχει το μηχανημα...
stakas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Κοίτα να δεις απο μηχάνημα pc που απλά έχει εναν κοινόχρηστο φάκελο στο δίκτυο με winxp sp2 οπου και κάναμε μια χαρά την δουλειά μας πιστεύω ηταν υπερβολή τα +2,500 ευρώ . Με αυτό που μου έδειξες πιο πάνω δεν θα έχω θέμα, απλά μια χαζή ερώτηση αυτά έρχονται χωρίς win? Είναι κομπλέ για 64 ε? Απο ram σίγουρα. Για raid 1 θα πάω το 0 για την εργασία μας δεν χρειάζεται. Εαν δεν κάνω λάθος έχει raid controller?
Zapee995 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Κοίτα να δεις απο μηχάνημα pc που απλά έχει εναν κοινόχρηστο φάκελο στο δίκτυο με winxp sp2 οπου και κάναμε μια χαρά την δουλειά μας πιστεύω ηταν υπερβολή τα +2,500 ευρώ . Με αυτό που μου έδειξες πιο πάνω δεν θα έχω θέμα, απλά μια χαζή ερώτηση αυτά έρχονται χωρίς win? Είναι κομπλέ για 64 ε? Απο ram σίγουρα. Για raid 1 θα πάω το 0 για την εργασία μας δεν χρειάζεται. Εαν δεν κάνω λάθος έχει raid controller? Εχει raid controller ναι και τα windows server 2008 foundation kit της dell εχουν 200ευρω (και επιτρεπουν μεχρι 15clients)... Αν ενδιαφερεσαι για εκδοση απο τον θειο, στειλε μου πμ να σου πω καποια πραγματα.
anonymous-root Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Υπόψη ότι το RAID δεν αντικαθιστά το backup.
jgeorgiou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 καλησπέρα κατ'εμέ πρέπει να πάρεις σοβαρό μηχάνημα .... απλά στην περίπτωση σου να φροντίσεις να έχεις πολύ μνήμη RAM (minimum 8GB ... better 16GB) Καλύτερα να δώσεις τα λεφτά για μνήμη στα 16GB παρά να πάρεις "εξωτικούς" σκληρους. Σε κάθε περίπτωση ρώτα για HP ή DELL σερβερ , υπάρχουν προσφορές ...πες τους με λιγότερο εξωτικό επεξεργαστή ή δίσκους (πάντα σε raid) αλλά στην μνήμη μην πέσεις για κανένα λόγο κάτω από τα 8GB (καλύτερα 16) γιατί πιθανότατα ο server θα είναι και application server & sql server & file server. για μένα αν η προσφορά που σου έκαναν καλύπτει αυτά και είναι 16GB ram ...δώστα. Ποτέ μην συγκρίνεις απλά pc με σερβερς. Απλά ζήτα ο χρυσοπληρωμένος σερβερ να είναι αυτό που πρέπει και όχι να σε γδύσουν "μεθαύριο" για αναβαθμίσεις. Αν θες μπορείς να μας πεις το μηχάνημα που σου πρότειναν.
madsc Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Εκτός από file server τί λογιστικό πρόγραμμα θα τρέχετε για 6 clients; Τί άλλες δουλειές θα κάνει ο server; Από εκεί ξεκινάς. Όποιος σου προτείνει μηχάνημα ή specs χωρίς να γνωρίζει ανάγκες είναι απλά άκυρος. Αν κάποιος γνώστης εξέτασε τις ανάγκες σας και σας είπε 2,5k μαζί με άδειες δεν είναι καθόλου κακή τιμή. /sc
stakas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 οταν λες μαζί με άδεις τι εννοείς? Ο server είναι για 6pc's να τρέχει το λογιστικό 64bit πρόγραμμα και 1 pc που έχουμε σε άλλη μονάδα και επικοινωνούμε μέσω κεραίας, κεραία με κεραία ασύρματη επικοινωνία. Εν σκεφτείς οτι ο υπάρχον server (win xp / sp2) , βασικά υπολογιστής κάνει την δουλειά απλά αλλάζει λόγω παλαιότητας και λόγω οτι το λογιστικό πρόγραμμα θα είναι 64bit υποθέτω οτι με έναν καλό server καλύπτουμε κάθε ανάγκη.
grwarlock Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Οπως το λογιστικο προγραμμα που θα μπει στον server σου θελει αδειες χρηστων (microsoft bussiness solution nav μυριζομαι) ετσι και ο server θελει τις αντιστοιχες αδειες χρηστων. Το λογιστικο σου προγραμμα τι απαιτησεις σε hardware εχει ???
Zapee995 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Εκτός από file server τί λογιστικό πρόγραμμα θα τρέχετε για 6 clients; Τί άλλες δουλειές θα κάνει ο server; Από εκεί ξεκινάς. Όποιος σου προτείνει μηχάνημα ή specs χωρίς να γνωρίζει ανάγκες είναι απλά άκυρος. Αν κάποιος γνώστης εξέτασε τις ανάγκες σας και σας είπε 2,5k μαζί με άδειες δεν είναι καθόλου κακή τιμή. /sc 6 clients ζητάει και μέχρι τώρα έπαιζε με win xp. Επίσης ζητάει για να τα τρέξει αυτά οπότε το θέμα software και OS είναι άλλο κομμάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα