Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυο συμβουλες επι του θεματος:

1) αν καποιος ειναιμπουκωμενος μια καλη λυση ειναι φυσιολογικος ορος λιγο αλατι και αρκετο λεμονι, σε μια συριγγα και στο καθε ρουθουνι. Ειναι επιπονο αλλαθα χρειαστει να το κανετε 2-3 φορες σε διαστημα 2-3 ημερων και η μυτη ξεβουλωνει φυσικα.

2) αν καποιος ειναι εξαρτημενος απο οτριβιν και τα συναφη, η λυση (δοκιμασμενη) ειναι η εξης: σταδιακα (πχ σε διαστημα ενος μηνα) αραιωνετε το οτριβιν/ dexarina κλπ με φυσιολογικο ορο. Πχ βαζετε το περιεχομενο σε ενα μπουκαλακι αλλο ιδανικο για εκνεφωσεις και καθε μερα προσθετετε και απο λιγο (σταγονες) ορο, μεχρι που στο τελος του μηνα θα ρουφατε μονο ορο

• Απαντ. 326
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατρος δεν ειμαι για να σου πω επιστημονικη αποψη αλλα μετα απο συμβουλη αλλων, και μετα απο δοκιμες χρονων στον εαυτο μου, οταν ειμαι μπουκωμενος (απο ιωση και οχι λογο εξαρτησης απο οτριβιν κλπ) ναι με γιατρευει

και ο λογος που ξεκινησα την πατεντα με το λεμονι ηταν επειδη καθε φορα που κρυωνα και μετα εβαζα 2-3 μερες οτριβιν επρεπε να το συνεχιζω μεχρι να παρω αποφαση οτι για 24 ωρες θα αναπνεω μονο απο το στομα. οποτε απο ενα σημειο και μετα σταματησα τα φαρμακα και το γυρισα στο λεμονι! ειναι παντως πολυ επωδυνο οταν το ριχνεις στη μυτη σου! θα κλαψεις αλλα αξιζει

Δημοσ.

Και εγω αυτό που κάνει ο kabouras κάνω. Εχω αγοράσει φαρμακευτικό αλάτι και σίριγκα (Nasaline) και κάνω πλύσεις με χλιαρό νερό όταν έχω μπούκωμα. Φαντάζομαι ο ορός θα είναι πολυ καλύτερο αλλα άντε να πας να αγοράσεις.

Γιατρέ σε 250ml διάλυμά πόσο λεμόνι να βάζω;

Δημοσ.

γιατρος δεν ειμαι για να σου πω επιστημονικη αποψη αλλα μετα απο συμβουλη αλλων, και μετα απο δοκιμες χρονων στον εαυτο μου, οταν ειμαι μπουκωμενος (απο ιωση και οχι λογο εξαρτησης απο οτριβιν κλπ) ναι με γιατρευει

και ο λογος που ξεκινησα την πατεντα με το λεμονι ηταν επειδη καθε φορα που κρυωνα και μετα εβαζα 2-3 μερες οτριβιν επρεπε να το συνεχιζω μεχρι να παρω αποφαση οτι για 24 ωρες θα αναπνεω μονο απο το στομα. οποτε απο ενα σημειο και μετα σταματησα τα φαρμακα και το γυρισα στο λεμονι! ειναι παντως πολυ επωδυνο οταν το ριχνεις στη μυτη σου! θα κλαψεις αλλα αξιζει

Πόση ώρα το αφήνεις μέσα στη μύτη; 

Δημοσ.

Για τα σκευάσματα με ψευδοεφεδρίνη τι λέτε; Για τη μύτη μια χαρά δουλειά κάνουν. Τόσους γιατρούς έχουμε στο Insomnia, πείτε ρε. :P

Δημοσ.

Και εγω αυτό που κάνει ο kabouras κάνω. Εχω αγοράσει φαρμακευτικό αλάτι και σίριγκα (Nasaline) και κάνω πλύσεις με χλιαρό νερό όταν έχω μπούκωμα. Φαντάζομαι ο ορός θα είναι πολυ καλύτερο αλλα άντε να πας να αγοράσεις.

Γιατρέ σε 250ml διάλυμά πόσο λεμόνι να βάζω;

αν αντεχεις και μισο μισο. και ο ορος νερο ειναι απλα θεωρητικα πιο καθαρο. δε νομιζω να υπαρχει ιδιεταιρο προβλημα με απλο νερο, ειδικα αν το βρασεις ειμαι σιγουρος οτι εξισου καλο θα ειναι

Πόση ώρα το αφήνεις μέσα στη μύτη; 

δεν αντεχεται σχεδον καθολου και πιθανως να σου ερθει αναγουλα. το πιθανοτερο ειναι οτι θα το βγαλεις απτο στομα.. αν αντεξεις 10 δευτερα εισαι μεγαλος!!

επισης το λεμονι εγω το φιλτραρω σε φιλτρο γαλλικου καφε (οχι τα χαρτινα, εχω ενα αλλο που εχει πολυ ψιλες τρυπες, δε περναει τιποτα στερεο

επισης, ακριβως επειδη μαλλον (ειδικα τις πρωτες φορες) θα αναγουλιασεις και θα φυγει το διαλυμα παντου καλυτερα φορα τα παλια σου ρουχα η καντο μεσ στο μπανιο

Δημοσ.

αν αντεχεις και μισο μισο

δεν αντεχεται σχεδον καθολου και πιθανως να σου ερθει αναγουλα. το πιθανοτερο ειναι οτι θα το βγαλεις απτο στομα.. αν αντεξεις 10 δευτερα εισαι μεγαλος!!

επισης το λεμονι εγω το φιλτραρω σε φιλτρο γαλλικου καφε (οχι τα χαρτινα, εχω ενα αλλο που εχει πολυ ψιλες τρυπες, δε περναει τιποτα στερεο

επισης, ακριβως επειδη μαλλον (ειδικα τις πρωτες φορες) θα αναγουλιασεις και θα φυγει το διαλυμα παντου καλυτερα φορα τα παλια σου ρουχα η καντο μεσ στο μπανιο

Και εγω αν ειμαι τοσοο μπουκωμενος (που σπανια)

Παιρνω μια συριγγα την γεμιζω με φυσιολογικο ορο και δωσε...Αυτο το ειχα δει πρωτη φορα να το κανει ο θειος μου στον ξαδερφο μου που ηταβ μωρο και του το ειχε πει γιατρος απο το εκαβ που δουλευει..Βεβαια επειδη τα μωρα δεν εχουν ιδια μυτη με εμας πρεσαρες απο το ενα ρουθουνι και πεταγοταν απο το αλλο..:Ρ

Χαχα

• Like 1
Δημοσ.

να προσθεσω οτι πολυ συχνα το κρυωμα μου γυρνουσε σε ιγμοριτιδα και η πατεντα με το λεμονι με εσωσε!!!

επισης, και σε εμενα ετσι γινεται, το οτι το βαζεις απο το ενα ρουθουνι δε σημαινει οτι δεν περναει και στο αλλο.. βασικα περναει απο ολο το ρινολαρυγγικο συστημα..

ο τροπος που το κανω εγω ειναι ο εξης: παιρνω ενα καλαμακι χοντρο, το βαζω στο διαλυμα μου, κλεινω απο πανω με το δαχτυλο για να κρατησει το υγρο, γυρναω κεφαλι αναποδα βαζω το καλαμακι μεσα στο ρουθουνι και το αφηνω να ρευσει... δεν το πιεζω δηλαδη με συριγγα

Δημοσ.

Εμένα αυτή η μεγάλη σίριγκα της Nasaline, στέλνει το υγρό απο το ένα ρουθούνι στην ρινική κοιλότητα και βγαίνει απο το άλλο. Δηλαδή δεν βγαίνει απο το στόμα. Μετα για κανα μισάωρο φυσάς την μύτη σου συνέχεια. Πραγματικά βγάζεις πολυ πράγμα και μετα αναπνέεις σαν άλλος άνθρωπος. Δοκιμάστε το. Γιατρός μου το είχε γράψει αρχικά και πραγματικά δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο.

Τώρα το λεμόνι σίγουρα δεν μπορέι να δημιουργήσει κανα έγκαυμα και μετα να τρέχουμε;

Δημοσ.

ο σκοπος ειναι να απολυμανει οσο μπορει το συστημα εκει μεσα. το χρησιμοποιω με επιτυχια και δεν τρεχω εδω και χρονια. υπαρχουν παπουδες που ριχναν λεμονι μεσ στο ματι τους και δεν τους προκαλεσε κανενα προβλημα. τωρα προφανως οτι κανεις στον εαυτο σου βρισκεται στην κριση σου! αν φοβασαι οτι μπορει να προκαλεσει ζημια θα μπορουσες πχ να ξεκινησεις απο πιο χαμηλες περιεκτικοτιτες λεμονιου και οχι κατευθειαν μισο μισο (αν και εγω πλεον οταν χρειαζεται να το κανω μισο μισο το βαζω)

απο φωτογραφια που ειδα η νασαλινε δεν εχει καποια διαφορα απο μια οποιαδηποτε συριγγα περα απο  το στομιο απο σιλικονη.

πιθανως το οτι καμια φορα βγαεινει και απο το στομα οφειλεται α) στη θεση που παιρνω για να κανω την πλυση και β) στις (ακουσιες) αντιδρασεις του σωματος οταν ερχεται σε επαφη με το οξινο του λεμονιου

Δημοσ.

Thnx. Όταν θα έχω πάλι θέμα θα το δοκιμάσω.

Ρε δόκτορα να σε ρωτήσω κάτι. Όταν πηγαίνω για τρέξιμο και ειδικά όταν έχει κρύο, κατα την διάρκεια βγάζω πολυ πράμα απο την μύτη. Αυτό ξέρω είναι αλλεργική αντίδραση στο κρύο του οργανισμού έτσι; Αλλα γιατί είμαι ο μόνος (δεν βλέπω άλλους στον στίβο) που κάθε χιλιόμετρο φυσάω και την μύτη μου;

Δημοσ.

οπως ειπα δεν ειμαι γιατρος αλλα ΚΑΙ ΕΓΩ οταν τρεχω ψιχλοτρεχει η μυτη και οταν βρισκομαι στο κρυο τρεχει η μυτη. οταν σταματαω την αεροβικη η ερχομαι σε ζεστη σταματαει.

επισης απο οσο θυμαμαι πολλοι αθλητες (μπασκετ ποδοσφαιρο) φυσανε μυτες κατα τη διαρκεια του αγωνα και βγαζουν υλικο!!

δε νομιζω οτι ειναι κατι κακο/προβληματικο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...