naftis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Θα σας πω και την δική μου εμπειρία. Η αναπνοή από την μύτη μου πρέπει να γίνεται καλά, ειδικά το βράδυ, γιατί χρησιμοποιώ cpap, (είναι μέσο αντιμετώπισης της υπνικής άπνοιας, sleep apnea). (πρέπει να είμαι από του μεγαλύτερους εδώ μέσα!) Έχω δοκιμάσει otrivin, aurid, κλπ αλλά όπως αναφέρθηκε δεν είναι για μακροχρόνια χρήση. Επίσης το fysiomer είναι ακριβό και δεν έχει αποτελέσματα. Τα μπάνια στην θάλασσα δεν είναι για χειμώνα και το καλοκαίρι δεν πάω κάθε μέρα... Για εμένα προσωπικά η λύση είναι: http://www.neilmed.com/usa/sinusrinse_isotonic.php http://www.neilmed.com/gr/index.php Γεμίζω το μπουκάλι με νερό, λίγο ζεστό, και αδειάζω το περιεχόμενο από το φακελάκι (αλάτι χωρίς ιώδιο! και λίγη σόδα για αντισηπτικό). Κάνω πλύση της μύτης όπως φαίνεται στο video. Μετά είμαι οκ, καμιά φορά χρειάζεται και 2 φορές την ημέρα. όταν είμαι κρυωμένος παίρνω 1-2 panadol extra κλπ. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα σοβαρότερο, γίνεται καλή δουλειά, η μύτη ανοίγει. Δεν είναι φάρμακο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρόνια, και η διαφορά από το απλό αλατόνερο είναι ότι έχει λίγη σόδα, και όλο το σύστημα δημιουργεί αναλογία νερού-αλατιού τέτοια που το μείγμα είναι ισοτονικό, δηλαδή είναι το ίδιο με του οργανισμού. Το νερό πρέπει να είναι καθαρό πόσιμο, της Αθήνας είναι εντάξει. Όταν ταξιδεύω εξωτερικό ή σε νησιά, χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο. Η διαφορά με το φυσιομερ είναι ότι κάνεις πλύση της μύτης με άφθονο διάλυμα και ξεπλένει τα πάντα. Επίσης εάν κανείς φτιάξει αλατόνερο πρέπει το αλάτι να είναι χωρίς ιώδιο και η αναλογία αλατιού - νερού να είναι ορισμένη. Γενικά με το neilmed νομίζω είμαι εντάξει. Νομίζω ότι πολλοί (ες) από εδώ μέσα θα τους κάνει πολύ καλό ειδικά σε αλλεργίες κλπ. Έχω αγοράσει και από το site, είναι ασφαλές, το χρησιμοποιώ 5+ χρόνια. otrivin κλπ τα χρησιμοποιώ πολύ σπάνια... ρωτάτε και τον ΩΡΛ Αυτά και καλή τύχη. 2
Cryptic Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Πριν δυο βδομάδες έκανα επέμβαση στην μύτη με την μέθοδο των υπερήχων. Δεν είμαι γιατρός, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει τι είναι αυτή η μέθοδος; 1
paylidis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Και κατι αλλο που μου ελεγες για τα μωρα? τι ηταν? το ίδιο ειναι σε ακόμα πιο ελαφρύ http://www.malbopharmacy.com/458-large_default/otrivin-005-children-nasal-drops.jpg εχει τη μιση δραστική, όπως τυχει το κάνω ειναι το ιδιο... μια καλη ιδεα για να το κόψεις θα ήταν να γύρίσεις πρώτα σε αυτό για μωρά για να μειώσεις ουσιαστικά τη δόση σιγα σιγα και μετα να κανεις αυτό που σου προτεινα...
DhZou Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Νομίζω σας νικάω όλους (με την κακή έννοια). Εδώ και 14 χρόνια έχω πολύποδες στη μύτη, έχω κάνει τέσσερα χειρουργεία για αφαίρεση τους και ξαναβγαίνουν μετά από λίγους μήνες ότι και να κάνω. Αυτό σε συνδυασμό με αλλεργική ρινίτιδα, ιγμορίτιδα και άσθμα. Σχεδόν μόνιμα η μύτη μου είναι κλειστή και φυσικά δε μυρίζω. Beat that! Όσον αφορά τiς πλύσεις μπορείτε να κάνετε και με φυσιολογικό ορό.
HALF EVIL Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Οι ταινίες που κολλάνε σαν τσιρότο πάνω στην μύτη τι λένε ;
therock Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Θα σας πω και την δική μου εμπειρία. Η αναπνοή από την μύτη μου πρέπει να γίνεται καλά, ειδικά το βράδυ, γιατί χρησιμοποιώ cpap, (είναι μέσο αντιμετώπισης της υπνικής άπνοιας, sleep apnea). (πρέπει να είμαι από του μεγαλύτερους εδώ μέσα!) Έχω δοκιμάσει otrivin, aurid, κλπ αλλά όπως αναφέρθηκε δεν είναι για μακροχρόνια χρήση. Επίσης το fysiomer είναι ακριβό και δεν έχει αποτελέσματα. Τα μπάνια στην θάλασσα δεν είναι για χειμώνα και το καλοκαίρι δεν πάω κάθε μέρα... Για εμένα προσωπικά η λύση είναι: http://www.neilmed.com/usa/sinusrinse_isotonic.php http://www.neilmed.com/gr/index.php Γεμίζω το μπουκάλι με νερό, λίγο ζεστό, και αδειάζω το περιεχόμενο από το φακελάκι (αλάτι χωρίς ιώδιο! και λίγη σόδα για αντισηπτικό). Κάνω πλύση της μύτης όπως φαίνεται στο video. Μετά είμαι οκ, καμιά φορά χρειάζεται και 2 φορές την ημέρα. όταν είμαι κρυωμένος παίρνω 1-2 panadol extra κλπ. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα σοβαρότερο, γίνεται καλή δουλειά, η μύτη ανοίγει. Δεν είναι φάρμακο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρόνια, και η διαφορά από το απλό αλατόνερο είναι ότι έχει λίγη σόδα, και όλο το σύστημα δημιουργεί αναλογία νερού-αλατιού τέτοια που το μείγμα είναι ισοτονικό, δηλαδή είναι το ίδιο με του οργανισμού. Το νερό πρέπει να είναι καθαρό πόσιμο, της Αθήνας είναι εντάξει. Όταν ταξιδεύω εξωτερικό ή σε νησιά, χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο. Η διαφορά με το φυσιομερ είναι ότι κάνεις πλύση της μύτης με άφθονο διάλυμα και ξεπλένει τα πάντα. Επίσης εάν κανείς φτιάξει αλατόνερο πρέπει το αλάτι να είναι χωρίς ιώδιο και η αναλογία αλατιού - νερού να είναι ορισμένη. Γενικά με το neilmed νομίζω είμαι εντάξει. Νομίζω ότι πολλοί (ες) από εδώ μέσα θα τους κάνει πολύ καλό ειδικά σε αλλεργίες κλπ. Έχω αγοράσει και από το site, είναι ασφαλές, το χρησιμοποιώ 5+ χρόνια. otrivin κλπ τα χρησιμοποιώ πολύ σπάνια... ρωτάτε και τον ΩΡΛ Αυτά και καλή τύχη. Ποια η διαφορα του physiomer, της λυσης που προτεινεις εσυ, και της αριαωσης αποσυμφορητικων σε φυσικο ορο? Οι ταινίες που κολλάνε σαν τσιρότο πάνω στην μύτη τι λένε ; Μουφα, απλα σου τεντωνουν τα ρουθουνια κατω χαμηλα. Ασε που για πλακα ξεκολλανε. Δεν εχω βγαλει νυχτα που να ξυπνησω την επομενη και να ναι ακομα πανω. Ισως καποιος αλλος να χει διαφορετικη αποψη.
Sorath Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Για εμένα προσωπικά η λύση είναι: http://www.neilmed.com/usa/sinusrinse_isotonic.php http://www.neilmed.com/gr/index.php Κι εμένα ο γιατρός μου, μου είπε να κάνω πλύσεις καθημερινά με ένα τέτοιο. Το σύστημα είναι μπόμπα! Δεν είναι και λίγο, 250ml να περνάνε μέσα απο την μύτη σου! Τα παίρνει σβάρνα όλα, οπότε καθαρίζει πολύ καλά. Και ναι, είναι τελείως αθώο ως σκεύασμα, και μπορείς να το χρησιμοποιείς όσο καιρό θέλεις, μόνο καλό κάνει. Δεν είμαι γιατρός, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει τι είναι αυτή η μέθοδος; Στο παρακάτω link που βρήκα τυχαία στο internet, το αναλύει ωραία ο γιατρός αυτός. http://www.chochlidakis.gr/enimerosi/anapn_dysxeria.html Νομίζω σας νικάω όλους (με την κακή έννοια). Εδώ και 14 χρόνια έχω πολύποδες στη μύτη, έχω κάνει τέσσερα χειρουργεία για αφαίρεση τους και ξαναβγαίνουν μετά από λίγους μήνες ότι και να κάνω. Αυτό σε συνδυασμό με αλλεργική ρινίτιδα, ιγμορίτιδα και άσθμα. Σχεδόν μόνιμα η μύτη μου είναι κλειστή και φυσικά δε μυρίζω. Beat that! Σε έχω, -μάλλον σε είχα- άνετα. Είμαι 34 και μόλις έβγαλα τους πολύποδες για 1η φορά, όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ολόκληρη την ζωή μου να είμαι με ένα χαρτομάντιλο στο χέρι, συνεχώς καταρροή, φουλ βουλωμένη μύτη και φυσικά όσφρηση μηδέν (που κι αυτή ακόμα δεν την έχω ανακτήσει).
paylidis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Ποια η διαφορα του physiomer, της λυσης που προτεινεις εσυ, και της αριαωσης αποσυμφορητικων σε φυσικο ορο? Μουφα, απλα σου τεντωνουν τα ρουθουνια κατω χαμηλα. Ασε που για πλακα ξεκολλανε. Δεν εχω βγαλει νυχτα που να ξυπνησω την επομενη και να ναι ακομα πανω. Ισως καποιος αλλος να χει διαφορετικη αποψη. το φυσιομερ και ο φυσιολογικός ορος που λεω εγω ειναι το ίδοι πράγμα, απλα σε αυτό το διάλυμα εχει και λίγο αποσυμφορητικό για να καταπολεμήσει σιγα σιγα την εξάρτηση. οι ρινικές ταινίες κάνουν σε λίγες περιπτώσεις δουλειά (π.χ. διάφραγμα) αλλα για να κολλήσουν θα πρέπει πρώτα να καθαρίσεις καλα την περιοχή με μπαμπακι και οινοπνευμα!
gia_nnis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Νομίζω σας νικάω όλους (με την κακή έννοια). Εδώ και 14 χρόνια έχω πολύποδες στη μύτη, έχω κάνει τέσσερα χειρουργεία για αφαίρεση τους και ξαναβγαίνουν μετά από λίγους μήνες ότι και να κάνω. Αυτό σε συνδυασμό με αλλεργική ρινίτιδα, ιγμορίτιδα και άσθμα. Σχεδόν μόνιμα η μύτη μου είναι κλειστή και φυσικά δε μυρίζω. Beat that! Όσον αφορά τiς πλύσεις μπορείτε να κάνετε και με φυσιολογικό ορό. Ευχομαι να γινει ενα θαυμα να απαλλαγεις..! Εγω τα τελευταια 5 χρονια εχω φαει μεγαλο πακετο με την μυτη(μπουκωμα απο αλλεργικη ρινιτιδα) περα οτι τα ρουθουνια ειναι κλειστα στο 100% αισθανομαι στο εσωτερικο της μυτης σαν καποιος να εχει παρει ταναλια και να μου την σφιγγει.. απελπισια!!! το προβλημα το ελυνα με αποσυμφορητικα(με συνεπεια του εθισμου) και τα 2 τελευταια χρονια παιρνω και χαπια(aerius) χωρις να βλεπω καποια ουσιαστικη βοηθεια απο αυτα. Βασικα την μυτη μου δεν μπορω να την διαβασω.. το λεω αυτο γιατι περσι δοκιμασα φυσιολογικο ορο και ανοιξε! καποια στιγμη που ξαναμπουκωσε της εβαλα αλλα τιποτα!!! Τωρα απο τον Γεναρη που ξεκινησε το μπουκωμα βαζω αποσυμφορητικο μονο το βραδυ για να κοιμηθω.. μεχρι που πριν μια βδομαδα ξαναδοκιμασα τον φυσιολογικο ορο και ανοιξε!!!
Tilemaxx Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Άπαξ και κάνει ζημιά το αποσυμφορητικό οτιδήποτε άλλο πλήν χειρουργείου είναι μάταιο πιστεύω. 1
naftis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Ποια η διαφορα του physiomer, της λυσης που προτεινεις εσυ, και της αριαωσης αποσυμφορητικων σε φυσικο ορο? Κι εμένα ο γιατρός μου, μου είπε να κάνω πλύσεις καθημερινά με ένα τέτοιο. Το σύστημα είναι μπόμπα! Δεν είναι και λίγο, 250ml να περνάνε μέσα απο την μύτη σου! Τα παίρνει σβάρνα όλα, οπότε καθαρίζει πολύ καλά. Και ναι, είναι τελείως αθώο ως σκεύασμα, και μπορείς να το χρησιμοποιείς όσο καιρό θέλεις, μόνο καλό κάνει. Η απάντηση: "Δεν είναι και λίγο, 250ml να περνάνε μέσα απο την μύτη σου! Τα παίρνει σβάρνα όλα, οπότε καθαρίζει πολύ καλά" Πράγματι καθαρίζει σκόνες, γύρη, βλέννες κλπ. τις επόμενες ώρες πας τούρμπο ! (εφόσον, ξαναγράφω, δεν υπάρχει στραβό διάφραγμα κλπ όποτε μόνο βελτιώνει την κατάσταση. Ειδικά με τις αλλεργικές ρινίτιδες τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα με πλύσιμο 2 φορές την ημέρα.
DhZou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Gia-nnis ευχαριστώ αλλά δε βλέπω φως στο τούνελ. Sorrath ελπίζω οι δικοί σου να μην επιθετικοί σαν τους δικούς μου και να απαλλαγείς με την πρώτη. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου και ακόμα κι αν νιώθεις καλά να πας να σε δει και να σου συνεχίσει την αγωγή για καιρό για να μην σου ξαναβγούν.
mentoras99 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Η απάντηση: "Δεν είναι και λίγο, 250ml να περνάνε μέσα απο την μύτη σου! Τα παίρνει σβάρνα όλα, οπότε καθαρίζει πολύ καλά" Πράγματι καθαρίζει σκόνες, γύρη, βλέννες κλπ. τις επόμενες ώρες πας τούρμπο ! (εφόσον, ξαναγράφω, δεν υπάρχει στραβό διάφραγμα κλπ όποτε μόνο βελτιώνει την κατάσταση. Ειδικά με τις αλλεργικές ρινίτιδες τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα με πλύσιμο 2 φορές την ημέρα. Σε ποιο αναφερεσαι? Μισο ρε παιδια, γιατι μπηκα να κανω θεμα και ειδα τωρα αυτο... Δεν εχω περασει καποια γριπη/ισωση φετος, αλλα πασχω απο αλλεργικη ρινιτιδα και τωρα τελευταια βραδυνες ωρες και πριν πεσω για υπνο φραζει αδικαιολογητα η μυτη μου, με αποτελεσμα να εχω δυσπνοια και να μην μπορω να κοιμηθω. Τις τελευταιες 5 μερες αναγκαστικα ψεκασα 2 φσιτ ανα ρουθουνι vicks, για να ξεβουλωσει για να μπορεσω να πεσω για υπνο. Vicks vapospray βαζεις;
liopyr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Είναι υπερβολικό δηλαδή να χρησιμοποιείς κάνα-δυο φορές την εβδομάδα otrivin πριν τον ύπνο; Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ρινίτιδας (απ'όσο ξέρω τουλάχιστον), απλά έχω παρατηρήσει πως όταν έχω καπνίσει πολύ και είμαι μετά από βάρδια με πολύ τσιγαρίλα προκαλείται πρόβλημα, ενώ πρόσφατα μου είπαν πως ροχαλίζω κιόλας! Να το κόψω;
Sorath Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Sorath ελπίζω οι δικοί σου να μην επιθετικοί σαν τους δικούς μου και να απαλλαγείς με την πρώτη. Να'σαι καλά φίλε μου, κι εγώ σου εύχομαι να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημά σου γιατί πραγματικά καταλαβαίνω τι περνάς. Ο γιατρός μου είπε να μην ξαναπάρω ασπιρίνη γιατί βοηθά στην εμφάνιση πολύποδων. Επίσης, πρέπει μια ζωή να χρησιμοποιώ το Nasacort (σπρεϊ μύτης). Σε ποιο αναφερεσαι? Σε αυτό εδώ: http://www.neilmed.c...se_isotonic.php
Προτεινόμενες αναρτήσεις