poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 11 minutes ago, mourgakos2007 said: διαβασα προσεκτικα ολες τις σελιδες... πολυ καταχρηση διακρινω. οτιδηποτε περα απο τις οδηγιες μονο κακο κανει, κ το προβλημα αντι φυγει μεγιστοποιειτε. στα δικα μου τωρα. nasonex εβαζα, εκανε δουλεια ομως γρηγορα ξαναμπουκωνε. χρειαζοσουν τον παραπανω ψεκασμο. με το dexa ενας ψεκασμος το πρωι και μεχρι το απογευμα ειμαι οκ. μαγικο. με 2 , 3 ψεκασμους την ημερα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. τι γινεται ομως οταν η μυτη ξεμπουκωνει (βγαζω μπολικες μυξες, κανω κ τις πλυσεις με ορο) αλλα το "μπουκωμα" και το βαρυ κεφαλι παραμενουν??? υπαρχει λυση γι αυτο? ναι σε εναν ωρλ να σε εξετασει.δεν γινεται να εισαι συνεχεια με σπρευ κορτιζονης. μπορει να ειναιδιαφραγμα μπορει κογχες μπορει 1002. 1
gia_nnis Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 47 λεπτά πριν, mourgakos2007 είπε διαβασα προσεκτικα ολες τις σελιδες... πολυ καταχρηση διακρινω. οτιδηποτε περα απο τις οδηγιες μονο κακο κανει, κ το προβλημα αντι φυγει μεγιστοποιειτε. στα δικα μου τωρα. nasonex εβαζα, εκανε δουλεια ομως γρηγορα ξαναμπουκωνε. χρειαζοσουν τον παραπανω ψεκασμο. με το dexa ενας ψεκασμος το πρωι και μεχρι το απογευμα ειμαι οκ. μαγικο. με 2 , 3 ψεκασμους την ημερα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. τι γινεται ομως οταν η μυτη ξεμπουκωνει (βγαζω μπολικες μυξες, κανω κ τις πλυσεις με ορο) αλλα το "μπουκωμα" και το βαρυ κεφαλι παραμενουν??? υπαρχει λυση γι αυτο? Και γω ομοιοπαθης ειμαι.. Εμενα ομως το dexa με βγαζει 2.5 μηνες! Μονο το Μαρτιο εβαζα 2-3 φορες τη μερα.. Δοκιμασα και το vibrocil-s γελη.. Εβαλα συνολικα 2χ12g. Kαλο αλλα αδυναμο σε σχεση με dexa! Ειπε καποιος ινσομνιτης το εβαλε και εφτιαξε η μυτη του..! 1
akis_tzev Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Επειδή έχω και εγώ τα θέματα μου,πήγα σε γιατρό και μου έδωσε dexa...Όντως κάνει φοβερή δουλειά,αλλά το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι έχω θέμα με τις κόγχες..(Πειραματικά μου έδωσε το dexa και μου είπε ότι αν με βοηθάει σημαίνει οτι έιναι οι κόγχες)..Να διευκρινήσω ότι εγώ πήγα γιατι ροχάλιζα και με το που άρχισα το dexa σταμάτησα.Έτσι βγήκε το συμπέρασμα για τις κόγχες...
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 5 minutes ago, akis_tzev said: Επειδή έχω και εγώ τα θέματα μου,πήγα σε γιατρό και μου έδωσε dexa...Όντως κάνει φοβερή δουλειά,αλλά το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι έχω θέμα με τις κόγχες..(Πειραματικά μου έδωσε το dexa και μου είπε ότι αν με βοηθάει σημαίνει οτι έιναι οι κόγχες)..Να διευκρινήσω ότι εγώ πήγα γιατι ροχάλιζα και με το που άρχισα το dexa σταμάτησα.Έτσι βγήκε το συμπέρασμα για τις κόγχες... αρκετα λογικο αφου το Dexa αυτο κανει. συρικνωνουν τις κογχες ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. το να κανεις μονο κογχες αμα δεν θες διαφραγμα ειναι 10 λεπτα υποθεση με τοπικη αναισθησια και γινεται με ραδιοσυχνοτητες.αλλα θελει ωρλ για να δει τι ειναι και πως θα γινει και αμα θες και διαφραγμα ή δεν ξερω τι αλλο. 2 minutes ago, stefanidisg said: Αυτές οι κόγχες τί είναι; βαλε στο google ρινικες κογχες και υπετροφια ρινικων κογχων και θα δεις τα παντα:)
gia_nnis Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, akis_tzev είπε Επειδή έχω και εγώ τα θέματα μου,πήγα σε γιατρό και μου έδωσε dexa...Όντως κάνει φοβερή δουλειά,αλλά το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι έχω θέμα με τις κόγχες..(Πειραματικά μου έδωσε το dexa και μου είπε ότι αν με βοηθάει σημαίνει οτι έιναι οι κόγχες)..Να διευκρινήσω ότι εγώ πήγα γιατι ροχάλιζα και με το που άρχισα το dexa σταμάτησα.Έτσι βγήκε το συμπέρασμα για τις κόγχες... Και απο κει και περα τι γινεται..? Λενε αμα ειναι απο αλλεργια και κανεις ραδιοσυχνοτητες μετα απο 1-3 χρονια ξαναεπαρχεται το μπουκωμα..!
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 3 minutes ago, gia_nnis said: Και απο κει και περα τι γινεται..? Λενε αμα ειναι απο αλλεργια και κανεις ραδιοσυχνοτητες μετα απο 1-3 χρονια ξαναεπαρχεται το μπουκωμα..! εκει πρεπει να βρεις το αιτιο τις αλλεργιας.εγω εκανα κογχες στα 18 μαζι με διαφραγμα και ξαναεκανα κοντα στα 30 μου πανω κατω ξανα διαφραγμα.δεν θυμαμαι ακριβως ποτε.
akis_tzev Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 16 ώρες πριν, gia_nnis είπε Και απο κει και περα τι γινεται..? Λενε αμα ειναι απο αλλεργια και κανεις ραδιοσυχνοτητες μετα απο 1-3 χρονια ξαναεπαρχεται το μπουκωμα..! Ακόμα δεν έκανα τις κόγχες,αλλά απο ότι μου είπε ο γιατρός σε καμια πενταετία το πιο πιθανό είναι να ξαναπρηστούν και να χρειαστεί να γίνει ξανά καυτηριασμός... 17 ώρες πριν, poulinos είπε αρκετα λογικο αφου το Dexa αυτο κανει. συρικνωνουν τις κογχες ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. το να κανεις μονο κογχες αμα δεν θες διαφραγμα ειναι 10 λεπτα υποθεση με τοπικη αναισθησια και γινεται με ραδιοσυχνοτητες.αλλα θελει ωρλ για να δει τι ειναι και πως θα γινει και αμα θες και διαφραγμα ή δεν ξερω τι αλλο. βαλε στο google ρινικες κογχες και υπετροφια ρινικων κογχων και θα δεις τα παντα:) Έχεις κάνει ραδιοσυχνότητες ο ίδιος?Εμένα για λειζερ μου ειπανε και καυτηριασμο..Για ανώδυνη μέθοδο αλλά δεν μου ανέφερε κανένας γνωστός μου για ραδιοσυχνοτητες
mourgakos2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 22 ώρες πριν, poulinos είπε ναι σε εναν ωρλ να σε εξετασει.δεν γινεται να εισαι συνεχεια με σπρευ κορτιζονης. μπορει να ειναιδιαφραγμα μπορει κογχες μπορει 1002. καμμια σχεση με το συνεχεια που λες. η χρηση που κανω ειναι πολυ συντηριτικη. βρεθηκε ο ενοχος. https://www.iatropedia.gr/ygeia/igmoritida-ola-ta-symptomata-kai-oi-tropoi-antimetopisis/56540/
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 6 hours ago, akis_tzev said: Ακόμα δεν έκανα τις κόγχες,αλλά απο ότι μου είπε ο γιατρός σε καμια πενταετία το πιο πιθανό είναι να ξαναπρηστούν και να χρειαστεί να γίνει ξανά καυτηριασμός... Έχεις κάνει ραδιοσυχνότητες ο ίδιος?Εμένα για λειζερ μου ειπανε και καυτηριασμο..Για ανώδυνη μέθοδο αλλά δεν μου ανέφερε κανένας γνωστός μου για ραδιοσυχνοτητες ναι υπαρχει περιπτωση να ξαναπρηστουν οπως εγινε και με μενα και μετα απο 12+ χρονια ξαναεκανα. ναι την πρωτη φορα ηταν διαφραγμα + κογχες λογικα και την δευτερη φορα ηταν κογχες μονο με τοπικη αναισθησια και με ραδιοσυχνοτητες.ο γιατρος μου ειχε αναφερει καυτηριαση και τον ρωτησα.Laser η ραδιοσυχνοτητες? (και τα δυο ειναι με θερμοτητα ).μου λεει με ραδιοσυχνοτητες.η διαφορα ειναι αν το googlareis και διαβασεις σε ιατρικα κειμενα οτι το Laser ηταν η παλια μεθοδος και δεν προτεινεται επειδη καιει λιγο ανεξελεγκτα να το πω με απλα λογια τον ρινικο βλενογοννο.ενω με ραδιοσυχνοτητες η θερμοτητα παει σε πιο συγκεκριμενο σημειο με αποτελεσμα μικροτερη εκταση ζημιας.μετα μπορει να γινει και με ολικη αναισθησια που ειναι οτι καλυτερο αλλα συνηθως το κανουν μονο αμα θες να κανεις και διαφραγμα. και οι δυο ειναι ανωδυνες αλλα προσωπικα θα πηγαινα σε καποιον που κανει ραδιοσυχνοτητες. 1 hour ago, mourgakos2007 said: καμμια σχεση με το συνεχεια που λες. η χρηση που κανω ειναι πολυ συντηριτικη. βρεθηκε ο ενοχος. https://www.iatropedia.gr/ygeia/igmoritida-ola-ta-symptomata-kai-oi-tropoi-antimetopisis/56540/ δεν ξερω το ποσο συντηρητικα ή συνεχεια το χρησιμοποιεις απλα το ανεφερα πιο γενικα επειδη πολλα ατομα το χρησιμοποιουν για παρα πολυ καιρο.αμα διαβασεις θα δεις οτι ειναι για καμια βδομαδα χρηση και οχι για μηνες /χρονια που το κανουν αλλοι.ουτε βεβαια για χρηση το βαζω μια βδομαδα σταματαω μια δυο βδομαδες και το ξαναβαζω. υπεθεσα οτι το χρησιμοποιεις αρκετα αφου ειναι καπως μονιμο το προβλημα που αντιμετωπιζεις και ηδη βαζεις 2-3 φορες την ημερα. σε ολες τις περιπτωσεις ειτε ιγμορια ειτε κατι αλλο πρεπει να το δει γιατρος και να κανεις τα αναλογα βηματα για να απαλλαχθεις μια και καλη απο τα σπρει. 1
gia_nnis Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, akis_tzev είπε Ακόμα δεν έκανα τις κόγχες,αλλά απο ότι μου είπε ο γιατρός σε καμια πενταετία το πιο πιθανό είναι να ξαναπρηστούν και να χρειαστεί να γίνει ξανά καυτηριασμός... Οχι γιατι δοκιμασα το vibrocil μηπως και αλλαξει κατι.. Θα παω σε ωρλ αλλα σιγουρα θα με στειλει σε αλλεργιολογο..
nikosaek2121 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα παιδιά, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα κάνω κατάχρηση το otrivin και η μύτη μου είναι μονίμως μπουκωμένη, ξυπνάω κάθε μέρα το βράδυ και βάζω ένα μπουκαλάκι για να ξεμπουκώσει, το Physiomer θα βοηθήσει να φύγει ο εθισμός στο otrivin αλλά ταυτοχρόνως να μπορώ με κάποιον τρόπο να κοιμηθώ ?
Mhlogiatros Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Τσου γιατι αλλαζεις μια δραστικη ουσια με νερο της πλακας . Θα χρειαστει αρκετο καιρο εγω θυμαμαι εκανα μηνες να συνελθω χωρις τη κορτιζονη του Dexa αλλα εκοψα ολα τα φαρμακα .
gia_nnis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, nikosaek2121 είπε Καλησπέρα παιδιά, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα κάνω κατάχρηση το otrivin και η μύτη μου είναι μονίμως μπουκωμένη, ξυπνάω κάθε μέρα το βράδυ και βάζω ένα μπουκαλάκι για να ξεμπουκώσει, το Physiomer θα βοηθήσει να φύγει ο εθισμός στο otrivin αλλά ταυτοχρόνως να μπορώ με κάποιον τρόπο να κοιμηθώ ? Αυτο λεγεται φαρμακευτικη ρινιτιδα! Βαζε φυσιολογικο ορο αρκετες φορες μεσα στη μερα και το βραδυ για να κοιμηθεις βαζε otrivin μικρη ποσοτητα ισα-ισα ν ανοιξει.. Θα αρχιζει να καλυτερευει την 2η 3η μερα! Αν δεις ομως με τον καιρο οτι δεν ανοιγει σε βαθμο που να μην χρειαζεσαι αποσυμφ. τοτε πρεπει να πας σε ωρλ! Στις αρχες οταν θα βαζεις τον ορο θα μπουκωνει περισσοτερο! Απλα κανεις ΥΠΟΜΟΝΗ.. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2019 από gia_nnis 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή παλεύω χρόνια με αλλεργίες στη γύρη, για πάνω από το μισό χρόνο, και για την εποχή που ρωτάς κάτι τέτοιο πιθανόν να σε επηρεάζει θα σου πω τι λύση βρήκα. Το πιο δραστικό που έχω πάρει είναι το Dexa αλλά δημιουργεί ενόχληση από την πρώτη χρήση η έντονη δράση. Σε πιο υγιή επίπεδα ερεθισμού, άρα και επαναλαμβανόμενου μπουκώνατος, είναι το Ronal ενώ το πιο ήπιο για καθημερινή χρήση ακόμα και "λίγο Πάνω από τα όρια" είναι το otrivin, ενηλίκων και παιδικό αντίστοιχα. Τη μόνιμη λύση όμως που μου προσφέρει φυσιολογική αναπνοή μέρα νύχτα σε μόνιμη βάση είναι το Flutinasal. Είναι αρκετά πιο ήπιο ώστε να το παίρνεις για καιρό, αλλά και πιο στοχευμένο και αποτελεσματικό απο physiomer ή άλλα πολυδιαφημισμένα αντιαλλεργικά. Λόγω της μικρής δράσης βάζεις 2 με 3 φορές τη μέρα και αρχίζει να δρα από τη 2η ενώ στην 3η με 4η έχεις πλέον ξεχάσει το πρόβλημα. Ούτε έντονη αίσθηση "τεντώματος" των ρινικών τοιχωμάτων ούτε και μπούκωμα φυσικά. Βέβαια τις πρώτες 1 με 2 μέρες μπορείς να το συνδιάσεις με λίγες δόσεις otrivin. Με έχει βοηθήσει και σε χειμωνιάτικα κρυώματα. Βέβαια αυτά ισχύουν για μένα. Εννοείται ρώτα γιατρό Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2019 από Ηλεκτροσόκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις