Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα όταν κάνω ρινικές πλύσεις με αλατόνερο για να ξεβουλήσει η μύτη για να βοηθήσει  και το αυτί που είναι μπουκωμενο όταν το κάνω και γυρνάω στα πλάγια γιατί εκείνη την ώρα ακούω πιο μπουκωμενα στο αυτί;για να ακούσω έστω λίγο ξαπλωνω να συνέλθω από αυτό το έχει πάθει κανείς με τις ρινικές πλύσεις αυτό;βάζω και το spray dexarina από χτες μήπως με βοηθήσει δεν ξέρω εάν είναι καλο

Επεξ/σία από Maite
  • Απαντ. 326
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Maite είπε

Καλησπερα όταν κάνω ρινικές πλύσεις με αλατόνερο για να ξεβουλήσει η μύτη για να βοηθήσει  και το αυτί που είναι μπουκωμενο όταν το κάνω και γυρνάω στα πλάγια γιατί εκείνη την ώρα ακούω πιο μπουκωμενα στο αυτί;για να ακούσω έστω λίγο ξαπλωνω να συνέλθω από αυτό το έχει πάθει κανείς με τις ρινικές πλύσεις αυτό;βάζω και το spray dexarina από χτες μήπως με βοηθήσει δεν ξέρω εάν είναι καλο

Αν σου ξεμπουκωσει την μύτη είναι καλό απλά περιέχει κορτιζόνη οπότε 1 βδομάδα να το έχεις και να το αφήνεις για άλλη μια απλά όταν το βάζεις κλείνεις ρουθούνι ρουφας και ψεκαζεις απο 2 φορές σε κάθε ρουθούνι 

Δημοσ.

Δε ρουφάω το βαζω στη μύτη και το ψεκάζω μήπως πρέπει να το ρουφάω; δε ξέρω εάν το βάζω σωστά και βάζω 1 δόση σε κάθε ρουθούνι .

18 λεπτά πριν, kannas είπε

πλυσεις με αλατονερο τι εννοεις;αλατι και νερο;και σε τι αναλογια;

στο συνεστησε γιατρος αυτο;

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οι πλυσεις γινονται με φυσιολογικο ορο

Ο γιατρός μου είπε να πάρω μια ειδική σύριγγα να βράζω νερό όχι καυτό  και κάτι φακελάκια ειδικά από το φαρμακειο και όταν τελειώσουν  να πάρω ένα αλάτι από το σουπερμάρκετ για να βάζω.λιγο αλάτι βάζω και γεμίζω τη σύριγγα μέχρι τη γραμμή δεν ξέρω εάν το βάζω σωστά .

Δημοσ.

Οχι ρε παιδια αλατι απο σουπερ για τα ιγμορια. Η παρτε τα φακελακια που τα αναμυγνυεις με συγκεκριμενη ποσοτητα  βρασμενου νερου ειτε ζητηστε φυσιολογικο ορο αν αυτο ειπε ο γιατρος ειτε υπερτονο διαλυμα (που ειναι και το καταληλο για ιγμορια σαν αναλογια). Κανα 1.5Ε το λιτρο εχει.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Maite είπε

Δε ρουφάω το βαζω στη μύτη και το ψεκάζω μήπως πρέπει να το ρουφάω; δε ξέρω εάν το βάζω σωστά και βάζω 1 δόση σε κάθε ρουθούνι .

Ο γιατρός μου είπε να πάρω μια ειδική σύριγγα να βράζω νερό όχι καυτό  και κάτι φακελάκια ειδικά από το φαρμακειο και όταν τελειώσουν  να πάρω ένα αλάτι από το σουπερμάρκετ για να βάζω.λιγο αλάτι βάζω και γεμίζω τη σύριγγα μέχρι τη γραμμή δεν ξέρω εάν το βάζω σωστά .

Αν δεν ρουφήξεις πως περιμένεις να περάσει μέσα στο διάφραγμα?... 

Δημοσ.

Εγώ έχω φαρμακευτική ρινίτιδα ένα μήνα βουλωμενη μύτη χωρις όσφρηση και εδώ και 20 μέρες βούλωσε και το αυτί  και με έχει εξαντλήσει αυτή η κατάσταση πιο πολύ για το αυτί που μπουκωσε άσε έχω απογοητευτεί .

1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε

Αν δεν ρουφήξεις πως περιμένεις να περάσει μέσα στο διάφραγμα?... 

Έχεις δίκιο μια μέρα που το βάζω είναι σα μη το έβαλα θα το ξεκινήσω σωστά σήμερα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maite είπε

Εγώ έχω φαρμακευτική ρινίτιδα ένα μήνα βουλωμενη μύτη χωρις όσφρηση και εδώ και 20 μέρες βούλωσε και το αυτί  και με έχει εξαντλήσει αυτή η κατάσταση πιο πολύ για το αυτί που μπουκωσε άσε έχω απογοητευτεί .

Έχεις δίκιο μια μέρα που το βάζω είναι σα μη το έβαλα θα το ξεκινήσω σωστά σήμερα.

Θέλει 2 γρήγορους ψεκασμούς σε κάθε ρουθουνι και ταυτόχρονα να έχεις κλείσει το ένα ώστε να πάει μέσα βέβαια θα σου έρθει να φτύσεις απλά μην φυσήξεις την μύτη τα πρώτα 3 λεπτά ώστε να δράσει 

Δημοσ.

Δηλαδή μπορώ να φτύσω;θέλει 2 φορές σε κάθε ρουθούνι και οχι μόνο μια φορά;το λέω επειδή έχει κορτιζόνη μήπως δε κάνει πάνω από μια φορά;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Maite είπε

Δηλαδή μπορώ να φτύσω;θέλει 2 φορές σε κάθε ρουθούνι και οχι μόνο μια φορά;το λέω επειδή έχει κορτιζόνη μήπως δε κάνει πάνω από μια φορά;

2 θέλει δεν έχει τρελή ποσότητα μην ανησυχείς ναι να φτύσεις μπορείς αλλά μην την φυσήξεις μέχρι να περάσουν έστω 3 λεπτά ώστε να δράσει 

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ ελπίζω να βοηθήσει να ξεβουλήσει η μύτη για να ξεμπουκωσει και το αυτί γιατί τόσες μέρες δεν αντέχεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμένα περίεργο μου φαίνεται πιστεύεις ο φυσιολογικός ορός θα με βοηθήσει περισσότερο;εδώ και 10 μέρες το κάνω αυτό με το βρασμένο νερό και το αλάτι αλλά νιώθω ότι χειροτέρευει εκτός την μύτη και το βουλωμενο αυτί έχω και εμβοες και δεν μπορώ να ηρεμήσω καθόλου το βράδυ ούτε να κοιμηθώ δε μπορώ.

Επεξ/σία από Maite
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maite είπε

Και εμένα περίεργο μου φαίνεται πιστεύεις ο φυσιολογικός ορός θα με βοηθήσει περισσότερο;εδώ και 10 μέρες το κάνω αυτό με το βρασμένο νερό και το αλάτι αλλά νιώθω ότι χειροτέρευει εκτός την μύτη και το βουλωμενο αυτί έχω και εμβοες και δεν μπορώ να ηρεμήσω καθόλου το βράδυ ούτε να κοιμηθώ δε μπορώ.

Δοκίμασε με φυσιολογικό ορο το οποίο θα το βάζεις σε σύριγγα προφανώς χωρίς την βελόνα να είναι 20ml πας στον νιπτήρα γέρνεις λίγο μπροστά βάζεις την σύριγγα στο ένα ρουθούνι (η πρώτη φορά είναι περίεργη και δύσκολη) την πατάς με δύναμη ώστε να περάσει από την μία και να βγει απτην άλλη το κάνεις 2-3 φορές σε κάθε ρουθούνι εγώ πχ έκανα 2 αριστερά 2 δεξια και μετά 1 αριστερά και μια δεξια μετά από αυτό βάζεις σπρέι μύτης dexarhina, otrivin 

Δημοσ.

Την κάθε φορά 2 με 3 φορές σε ένα ρουθούνι;εγώ βάζω μια φορά σε κάθε ρουθούνι μια φορά το μεσημέρι και μια το βράδυ σήμερα που πήγα να το κάνω όταν γέρνω λίγο στα πλάγια νιώθω ότι βουλώνει πιο πολύ το αυτί εσύ όταν το έκανες ένιωθες περίεργα το αυτί σου να ακούς πιο λίγο;το dexarina spray που το ξεκίνησα τώρα το βράδυ ένιωσα λίγο ότι με τσούζει όταν το έκανα δεν ξέρω εάν είναι φυσιολογικο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maite είπε

Την κάθε φορά 2 με 3 φορές σε ένα ρουθούνι;εγώ βάζω μια φορά σε κάθε ρουθούνι μια φορά το μεσημέρι και μια το βράδυ σήμερα που πήγα να το κάνω όταν γέρνω λίγο στα πλάγια νιώθω ότι βουλώνει πιο πολύ το αυτί εσύ όταν το έκανες ένιωθες περίεργα το αυτί σου να ακούς πιο λίγο;το dexarina spray που το ξεκίνησα τώρα το βράδυ ένιωσα λίγο ότι με τσούζει όταν το έκανα δεν ξέρω εάν είναι φυσιολογικο.

Αμμμ δεν στα πανε καλααααα η πλύση πρέπει να γίνεται ώστε να φτάσει σε σημείο μετά από μέρες να μπαίνει το νερό απτή μια και να βγαίνει απτην άλλη για να σε έτσουξε πάει να πει ότι έπιασε τόπο το φάρμακο αλλά ίσως και να έχεις πρησμένες τις κογχες πρέπει να το κοιτάξεις σε έναν ΩΡΛ τα αυτιά σε πονάνε επειδή θα φυσάς-ρουφας την μύτη σαν να μην υπάρχει αύριο και αυτό στα βουλώνει κ μετά ίσως σε πιάσει και πονοκέφαλος εγώ πάντως με τον κατηριασμο στις κογχες σώθηκα τώρα στο μέλλον αν ξανά γίνει αυτό θα προτιμήσω να κάνω το διαφραγμα να τελειώνω μια και καλή βέβαια θα είμαι κανα 10 ήμερο με γάζες στη μύτη και ρουθούνια αλλά θα τελειώσει το μαρτύριο αλλά 3 μήνες τώρα είμαι κομπλέ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γυναίκα βάζει το Physiomer  Eucalyptus.

Spoiler

Υπέρτονο θαλασσινό διάλυμα που καθαρίζει, ενυδατώνει και ελευθερώνει τη ρινική κοιλότητα σε διάστημα 3 λεπτών. Σε περίπτωση κρυολογήματος, ρινοφαρυγγίτιδας, γρίπης και άλλων μορφών ρινίτιδας συμβάλλει στη βελτίωση της αναπνοής, τη μείωση των ρινικών συμπτωμάτων, τη βελτίωση της γενικής κατάστασης της υγείας και τη μείωση των φαινομένων εξάρτησης από φαρμακευτικά σκευάσματα. 

Συστατικά & Οφέλη 

• Σύνθεση από 100% θαλασσινό νερό: διατηρεί όλα τα οφέλη του θαλασσινού νερού του Saint-Malo, καθώς και το υψηλό περιεχόμενό του σε ανόργανα άλατα και ιχνοστοιχεία.
  • Χωρίς συντηρητικά ή χημικά πρόσθετα
  • Αποστειρωμένο
  • Περιέχει αιθέριο έλαιο Eucalyptus globulus & φυσικό εκχύλισμα άγριας μέντας: αναζωογονητική δράση
  • Ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση σε διάστημα 3 λεπτών: έχει την ίδια απόδοση με τα φαρμακευτικά αποσυμφορητικά σκευάσματα και δεν ξηραίνει το βλεννογόνο, δεν προκαλεί ερεθισμό και δεν οδηγεί σε φαινόμενα εξάρτησης.
  • Φυσιολογικό pH ειδικά προσαρμοσμένο για το ρινικό βλεννογόνο
  • Υπέρτονο: με συγκέντρωση ανόργανων αλάτων και ιχνοστοιχείων ισοδύναμη προς 22g/l ολικού άλατος, δηλ. συγκέντρωση μεγαλύτερη από αυτή των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού

Επεξ/σία από *Kopanos*
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...